Tábor – Liberec 4:9 (kon.) | Přerov – Pardubice 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 2:6 (kon.)
Plzeň – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Vítkovice – Poruba 2:1 (po pr.) | Třinec – Jihlava 3:0 (kon.)
Mountfield HK – Zlín 3:0 (kon.) | HC Litvínov – Kladno 9:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 28.10.2023, 13:00 • WERK ARENA, Třinec • Extraliga dorostu • Skupina B
Partner:
     
    Třinečtí dorostenci předvedli v dnešním utkání velmi dobrý výkon, v první třetině získali dvoubrankový náskok, který si udrželi až do konce, když v samém závěru upravil výsledek střelou do prázdné branky Rybnikár. Soupeř měl své šance, ale výborného Javorka v třinecké brance dnes nepřekonal.

    Třinec si tímto vítězstvím upevnil vedoucí pozici ve východní skupině. Za to Jihlava se v tabulce propadla na šesté místo, které by znamenalo posun do slabší skupiny. (15:02:31)
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    MICHAL RYBNIKÁR střelou z vlastní třetiny od levého mantinelu dokázal trefit téměř střed jihlavské branky a rozhodl tím o osudu dnešního zápasu. Asistence: David Lukas Holub, Robin Švančara – 3:0.
     
    58:58
    Štěbeták už je na střídačce, hosté jsou v šesti.
     
    58:42
    Jihlavští hrají s brankářem, Třinci se podařilo vymanit z obranného pásma.
     
    58:34
    Jihlavští rychle zavezli puk do útočného pásma, kde musel puk přikrýt brankář Javorek. Trenér Jihlavy si vzal oddechový čas.
     
    58:22
    Weiss se vrátil na led, navíc hosté se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    57:43
    Švančara si vybruslil od pravého mantinelu do levého kruhu a zápěstím vystřelil puk do boční sítě jihlavské branky.
     
    57:20
    Jihlavě se vůbec nedaří usadit v pásmu.
     
    56:18
    Jihlava si v závěru třetí třetiny zahraje přesilovou hru. Na dvě minuty za sekání byl vyloučen Matěj Weiss.
     
    55:39
    Velká šance Jihlavy! Brankář Javorek zneškodnil další nájezd soupeře, o který se postaral Nejedlý. I on zkusil kličku na pravou tyč, ale třinecký gólman se dobře přemístil a střelu vyrazil.
     
    55:17
    Řípa tečoval střelu Byrtuse zpoza kruhů, ale puk vyskákal vedle pravé tyče.
     
    54:08
    Švančara si najel s pukem do levého kruhu, odkud prudce vypálil na jihlavskou branku. Gólman Štěbeták střelu zneškodnil.
     
    52:48
    Weiss si najel sám od levého mantinelu k brance, měl to na bekhend, přesto zkusil zakončit, ale střelou z pravé strany trefil jen boční síť.
     
    51:27
    Na druhé straně se zaskvěl Javorek, který zneškodnil únik Kytky. Jihlavský útočník zkusil na třineckého gólmana střelu do bekhendu, ale Javorek dobře položil beton na led a puk za svá záda nepustil.
     
    50:26
    Byrtus se uvolnil kolem dvou soupeřů na levém mantinelu a přihrál před branku Hladoníkovi, který zkusil tečovat puk do branky, jenže kotouč vylétl vedle pravé tyče.
     
    48:13
    Švančara se uvolnil na levé straně hřiště a prudkou střelou z kruhu nechal vyniknout gólmana soupeře, který jeho pokus vyrazil.
     
    46:39
    Střelu Marka od levého mantinelu vyrazil brankář Štěbeták pouze k Hladoníkovi, který si najel s pukem k pravé tyči a střelou do horní části branky chtěl vykoupat soupeřova gólmana, jenže Štěbeták mu vložil do střely lapačku a puk chytil.
     
    46:16
    Makula nahodil puk z pravé strany na Blahutu, který ani nadvakrát nedokázal procedit puk přes brankáře Štěbetáka. Jihlavský gólman dnes drží svůj tým před větším rozdílem.
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 8. Mrtka (Řípa, Hrček), 20. Řehák (Mrtka, J. Marek), 60. Rybnikár (Holub, Švančara)


    HC Oceláři Třinec: Javorek (Čelko) – Niemczyk, Holub (A), J. Marek, Mrtka, Byrtus, Kaleta – Švančara (C), Rybnikár, Weiss – Řípa, Hrček (A), Řehák – Blahuta, Hebar, Makula – Hladoník, Spaskin.
    Trenér: Malík.

    HC Dukla Jihlava: Štěbeták (Menšík) – Slavíček, Zmrhal, Verbeshchuk, Podroužek (A), Tomica, Holas – Katolický, Š. Adamec, Ratushniak – Chvátal (C), Nejedlý, Koníř – Grabowski, Lukáš, Kytka – Hospodka.
    Trenér: Venc.

    Rozhodčí: Janda – Lainka, Špiroch.

    Diváci: 78
    bahis siteleri