Tábor – Liberec 4:9 (kon.) | Přerov – Pardubice 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 2:6 (kon.)
Plzeň – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Vítkovice – Poruba 2:1 (po pr.) | Třinec – Jihlava 3:0 (kon.)
Mountfield HK – Zlín 3:0 (kon.) | HC Litvínov – Kladno 9:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 28.10.2023, 13:00 • WERK ARENA, Třinec • Extraliga dorostu • Skupina B
Partner:
     
    Třinečtí dorostenci předvedli v dnešním utkání velmi dobrý výkon, v první třetině získali dvoubrankový náskok, který si udrželi až do konce, když v samém závěru upravil výsledek střelou do prázdné branky Rybnikár. Soupeř měl své šance, ale výborného Javorka v třinecké brance dnes nepřekonal.

    Třinec si tímto vítězstvím upevnil vedoucí pozici ve východní skupině. Za to Jihlava se v tabulce propadla na šesté místo, které by znamenalo posun do slabší skupiny. (15:02:31)
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    MICHAL RYBNIKÁR střelou z vlastní třetiny od levého mantinelu dokázal trefit téměř střed jihlavské branky a rozhodl tím o osudu dnešního zápasu. Asistence: David Lukas Holub, Robin Švančara – 3:0.
     
    58:58
    Štěbeták už je na střídačce, hosté jsou v šesti.
     
    58:42
    Jihlavští hrají s brankářem, Třinci se podařilo vymanit z obranného pásma.
     
    58:34
    Jihlavští rychle zavezli puk do útočného pásma, kde musel puk přikrýt brankář Javorek. Trenér Jihlavy si vzal oddechový čas.
     
    58:22
    Weiss se vrátil na led, navíc hosté se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    57:43
    Švančara si vybruslil od pravého mantinelu do levého kruhu a zápěstím vystřelil puk do boční sítě jihlavské branky.
     
    57:20
    Jihlavě se vůbec nedaří usadit v pásmu.
     
    56:18
    Jihlava si v závěru třetí třetiny zahraje přesilovou hru. Na dvě minuty za sekání byl vyloučen Matěj Weiss.
     
    55:39
    Velká šance Jihlavy! Brankář Javorek zneškodnil další nájezd soupeře, o který se postaral Nejedlý. I on zkusil kličku na pravou tyč, ale třinecký gólman se dobře přemístil a střelu vyrazil.
     
    55:17
    Řípa tečoval střelu Byrtuse zpoza kruhů, ale puk vyskákal vedle pravé tyče.
     
    54:08
    Švančara si najel s pukem do levého kruhu, odkud prudce vypálil na jihlavskou branku. Gólman Štěbeták střelu zneškodnil.
     
    52:48
    Weiss si najel sám od levého mantinelu k brance, měl to na bekhend, přesto zkusil zakončit, ale střelou z pravé strany trefil jen boční síť.
     
    51:27
    Na druhé straně se zaskvěl Javorek, který zneškodnil únik Kytky. Jihlavský útočník zkusil na třineckého gólmana střelu do bekhendu, ale Javorek dobře položil beton na led a puk za svá záda nepustil.
     
    50:26
    Byrtus se uvolnil kolem dvou soupeřů na levém mantinelu a přihrál před branku Hladoníkovi, který zkusil tečovat puk do branky, jenže kotouč vylétl vedle pravé tyče.
     
    48:13
    Švančara se uvolnil na levé straně hřiště a prudkou střelou z kruhu nechal vyniknout gólmana soupeře, který jeho pokus vyrazil.
     
    46:39
    Střelu Marka od levého mantinelu vyrazil brankář Štěbeták pouze k Hladoníkovi, který si najel s pukem k pravé tyči a střelou do horní části branky chtěl vykoupat soupeřova gólmana, jenže Štěbeták mu vložil do střely lapačku a puk chytil.
     
    46:16
    Makula nahodil puk z pravé strany na Blahutu, který ani nadvakrát nedokázal procedit puk přes brankáře Štěbetáka. Jihlavský gólman dnes drží svůj tým před větším rozdílem.
     
    45:46
    Nahození Hodspodky od modré čáry odrazil brankář Javorek vyrážečkou mimo hrací plochu.
     
    44:25
    Hrček teď ve vynikající pozici, když z otočky pálil puk do poloodkryté branky, ale trefil jen beton gólmana Štěbetáka.
     
    43:31
    Rybnikár dostal dlouhou přihrávku za obranu, najel si před Štěbetáka, ale střelou forhendem na jihlavského gólmana nevyzrál. Neuspěl ani dorážející Řehák, který netrefil branku.
     
    42:36
    Blahuta dostal dlouhou přihrávku na levou stranu, nasměroval tělo na branku a zápěstím vystřelil puk do jihlavského gólmana.
     
    41:29
    Weiss si najel po pravém křídle do kruhu, odkud vystřelil puk těsně nad ledem. Brankář Štěbeták střelu vyrazil na druhou stranu, kam dojížděl Švančara, ale třinecký útočník nedokázal uklidit kotouč přes bránícího hráče do branky.
     
    40:15
    Hned v úvodu zkoušel najít Hrček před brankou Říhu, ale tomu odskočil puk za branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina byla o něco méně pohlednější. Jihlava byla aktivní na začátku a v závěru, zbylá část patřila Třinci, kteří si vypracovali několik šancí, ale další gól už jsme neviděli.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Hladoník dostal přihrávku z levého rohu od Hebara, zkusil co nejrychleji vystřelit, jenže jeho placák po ledě nepřekvapil Štěbetáka, který puk vyrazil mimo branku.
     
    39:23
    Slavíček se odhodlal z levého kruhu prudce vypálit, brankář Javorek jeho pokus kryl, avšak netušil, kde má puk. Rozhodčí hru přerušil před dorážejícím soupeřem.
     
    38:55
    Pomalu se nám blíží konec druhé části, Jihlava přidala na aktivitě.
     
    37:32
    Katolický vyjel z pravé strany až k levé tyči, kde hledal ideální prostor na střelu, nakonec jeho nepříliš razantní pokus vyrazil Javorek vedle branky.
     
    36:35
    Adamec byl tvrdě naražen na mantinel Řehákem, následně mu byl odpískán úmyslný ofsajd.
     
    35:37
    Prudkou střelu Mrtky od modré čáry vyrazil brankář Štěbeták zpět do pole, následně pálil od modré čáry také Marek, jeho pokus k horní tyči minul branku.
     
    34:58
    Weiss zpětnou přihrávkou do pravé strany vybídl k zakončení Švančaru, ten natáhl ke střele, ale jeho prudkou střelu k pravé tyči chytil brankář Štěbeták do lapačky.
     
    34:23
    Rybnikár si najel po levém mantinelu do útočného písma, přihrál před branku Švančarovi, ale třinecký útočník nedokázal razantněji a přesněji zakončit.
     
    33:24
    Řehák hledal od pravého mantinelu před brankou Řípu, ten zkusil puk tečovat mezi betony gólman Štěbetáka, ale skulinu tam nenašel.
     
    32:30
    Rybnikár našel přihrávkou na modré Byrtuse, který napřáhl ke střele a vypálil puk na branku. Brankář Štěbeták chytil puk do lapačky a následně jej rozehrál ke spoluhráčům.
     
    31:59
    Ocelářům se daří bránit ataky soupeře, Marek vyhodil puk až k soupeřově brance.
     
    31:11
    Třineckým hráčům se povedlo dostat puk až za jihlavskou branku, hosté musí rozjíždět útok od vlastního gólmana.
     
    30:52
    Střelu Zmrhala od modré čáry odrazil hokejkou do ochranné sítě Hebar.
     
    30:12
    Jihlava si zahraje první přesilovou hru, poté co Blahuta v útočném pásmu u mantinelu krosčekoval Holase. Rozhodčí vyloučil třineckého hráče na dvě minuty.
     
    29:13
    Rybnikár si najel z levé strany až za branku, odkud vystřelil puk do brankáře. Ten se málem odrazil od zad Štěbetáka do branky, nakonec vyskákal do brankoviště, kde se jej snažili dorazit Švančara a dojíždějící Rybnikár. Rozhodčí akci přerušil odpískáním postavení útočících hráčů v brankovišti.
     
    28:22
    Na druhé straně dostal přihrávku mezi kruhy Weiss, jeho tažená střela vyslala puk mimo branku. Přičinil se o to povedeným zákrokem brankář Štěbeták.
     
    28:09
    Zmrhal schoval střelu od modré mezi hráče, brankář Javorek měl co dělat, aby puk vyrazil vedle branky.
     
    27:04
    Nepříjemný lob Koníře od modré čáry se hodně kroutil, brankář Javorek kotouč raději lapačkou vyrazil vedle branky.
     
    26:04
    Hladoník zachytil přihrávku soupeře, najel si mezi kruhy a prudce vystřelil, gólman Štěbeták jeho pokus letící k tyči vyrazil vedle brány.
     
    25:47
    Jihlavští se dlouho s pukem do útočného pásma nepodívali. Možná se tak stane po zakázaném uvolnění Třince.
     
    24:27
    Po odrazu puku od mantinelu se do přečíslení dostala dvojice Hebar, Makula. Prvně jmenovaný vzal akci na sebe a vystřelil z pravé strany, brankář Štěbeták jeho ránu do horní poloviny branky vyrazil mimo.
     
    22:56
    Třinečtí jeli tři na jednoho, jenže Slavíček zachytil přihrávku z pravé strany a dobrou příležitost domácích uzavřel.
     
    22:30
    Řehák vjel pozdě do útočného pásma a porušil pravidlo o ofsajdu.
     
    21:31
    Hebar našel přihrávkou z levého kruhu na ose hřiště Makulu, ale ten z první trefil jen chrániče bránícího soupeře.
     
    21:00
    Jihlava začala aktivně druhou část, ale ke střele se vůbec nedostala. Velmi dobře pracovala třinecká obrana.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oceláři vedou po první třetině o dva góly i ve velké WERK Aréně. Slezané jsou od úvodu o něco lepším celkem, vytvořili si více gólových šancí a po trefách Mrtky a Řeháka vedou po první části zaslouženě 2:0. Jihlava bude muset ve druhé části hodně přidat, pokud chce vyvézt z města oceli nějaký bod.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři v závěru první třetiny odskakují na rozdíl dvou branek. Střílenou přihrávku Mrtky z pravé strany usměrnil jemnou tečí RENÉ ŘEHÁK. Brankář Štěbeták byl bez šance. Asistence: Radim Mrtka, Jakub Marek – 2:0.
     
    18:51
    Spaskin vyjel s pukem od pravého rohu až před branku, kde ani nadvakrát nepřekonal bekhendovou střelou gólmana Štěbetáka. Ten oba pokusy betonem vyrazil.
     
    17:23
    Už při hře pět na pět dostal navrátilec z trestné lavice Adamec puk na pravou stranu, ale dlouho mu trvala příprava puku na střelu, proto byl od kotouče odstaven třineckým hráčem.
     
    16:32
    Třineckým chvíli trvalo, než se usadili v útočném pásmu, jenže pak vykouzlil Weiss krátkou přihrávku na Makulu, který v gólové pozici promáchl. Následnou střelu od modré v podání Mrtky zkrotil jihlavský gólman.
     
    15:30
    Švančara vjel po pravé straně s pukem do útočného pásma, vzal si to trochu k ose hřiště a zápěstím vystřelil. Brankář Štěbeták polovysokou střelu zneškodnil.
     
    15:09
    Adamec fauloval v obranném pásmu Spaskina, který po jeho podražení upadl na led. Třinec čeká třetí přesilovka.
     
    14:34
    Kytka dostal přihrávku mezi kruhy, zkusil rychle vystřelit, ale netrefil pravou tyč třinecké branky.
     
    14:03
    Chvátal vyjel z trestné lavice, vybojoval puk a najel si od vlastní modré do levého kruhu, odkud prudce vystřelil. Brankář Javorek střelu ramenem vyrazil nad branku.
     
    13:26
    Jihlavanům se daří držet třinecké mimo obranné pásmo a puky vyhazují k brankáři Javorkovi.
     
    12:22
    Řípa vybojoval puk u mantinelu, přihrál jej mezi kruhy Řehákovi, který akci vyšperkoval přihrávkou k brance Hrčkovi, ale ten gólmana střelou mezi betony neobelstil.
     
    11:54
    Jihlava si zahraje další oslabení, protože v útočném pásmu zbytečně podrazil soupeře Ondřej Chvátal. Ten byl vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    10:57
    Na druhé straně se zjevil sám před gólmanem Javorkem jihlavský Adamec, zkusil vystřelit bekhendem, nebo spíš zasunout puk mezi betony, ale brankář Javorek měl tento prostor zavřený.
     
    10:40
    Švančara se dostal po levé straně až k jihlavské brance, ale slabou bekhendovou střelou nepřekonal Štěbetáka.
     
    09:49
    Jihlavané se po delší době dostali do útočného pásma, ale s nahozením Nejedlého neměl gólman Javorek sebemenší problém. Puk po zákroku přikryl lapačkou.
     
    08:43
    Po nahození Marka od modré čáry vznikl před jihlavskou brankou závar, ale dvojice Švančara – Spaskin nedokázala překonat ležícího brankáře Štěbetáka.
     
    07:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí se přece jen prosadili z přesilové hry. Střela RADIMA MRTKY od modré čáry zapadla k levé tyči jihlavské brány! Asistence: Dominik Řípa, Jan Hrček – 1:0.
     
    07:28
    Krásnou kombinaci na jeden dotek usměrnil po přihrávce Byrtuse Řehák vedle levé tyče!
     
    06:46
    Prudká střela Švančary z pravého kruhu končí ve Štěbetákově výstroji. Brankář Jihlavy se stihl včas přesunout k druhé tyči.
     
    05:56
    Třinec si zahraje přesilovou hru, Ratushniak byl vyloučen za podražení soupeře, který pronikal po pravém křídle.
     
    05:37
    Nahození Katolického z levého kruhu zachytil jeden z třineckých hráčů a vyvezl puk z obranného pásma.
     
    04:22
    Tomica nahodil puk od pravého mantinelu, brankář Javorek střelu dobře viděl a puk letící na branku zneškodnil.
     
    03:25
    Švančara vybruslil od levého mantinelu s pukem před brankáře Štěbetáka a prudkou střelou zkusil prostřelit jihlavského gólmana, ten jeho střelu tělem vyrazil.
     
    02:18
    Kytka získal nepřesnou třineckou přihrávku, najel si s pukem až do levého kruhu, ale střelou zápěstím vypustil puk jen do zadního mantinelu vedle bližší tyče.
     
    01:15
    Weiss vystřelil od levého mantinelu, brankář Štěbeták puk vyrazil vedle branky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Javorek (Čelko) – Niemczyk, Holub (A), J. Marek, Mrtka, Byrtus, Kaleta – Švančara (C), Rybnikár, Weiss – Řípa, Hrček (A), Řehák – Blahuta, Hebar, Makula – Hladoník, Spaskin.
    Trenér: Malík.

    HC Dukla Jihlava: Štěbeták (Menšík) – Slavíček, Zmrhal, Verbeshchuk, Podroužek (A), Tomica, Holas – Katolický, Š. Adamec, Ratushniak – Chvátal (C), Nejedlý, Koníř – Grabowski, Lukáš, Kytka – Hospodka.
    Trenér: Venc.

    Rozhodčí: Janda – Lainka, Špiroch.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba dnešní soupeři už se v letošní sezoně jednou potkali a to na ledě Jihlavy, kde se body dělily. Výhru 4:3 po samostatných nájezdech nakonec brali Oceláři.
     
    HC Dukla Jihlava

    Na vítězné vlně jedou taky dorostenci Jihlavy, kteří naplno bodovali hned v posledních pěti zápasech a v tabulce východní skupiny jim s 23 body patří páté místo. Zatím poslední úspěch zapsali hráči Dukly proti Olomouci, kterou doma porazili 5:1.

    Nejproduktivnější hráči Jihlavy

    Šimon Katolický – 20 bodů (12+8)
    Radek Nejedlý – 16 bodů (5+11)
    Daniel Kytka – 11 bodů (5+6)
     
    HC Oceláři Třinec

    Svěřenci trenéra Marka Malíka už tento týden stihli odehrát dva zápasy a zatím dál pokračují na vítězné vlně, která je se 31 získanými body drží na prvním příčce ve skupině Východ. Naposledy bodovali mladí Oceláři v dohrávce na ledě Pardubic, kterou zvládli zejména díky dvěma slepeným gólům za 45 sekund.

    Nejproduktivnější hráči Třince

    Matěj Weiss – 18 bodů (12+6)
    Michal Rybnikár – 17 bodů (8+9)
    Robin Švančara – 13 bodů (5+8)
     
    Hezké odpoledne z třinecké WERK ARENY, kde dnes budeme sledovat zápas mezi domácími Oceláři a Jihlavou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná ve 13:00.
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 8. Mrtka (Řípa, Hrček), 20. Řehák (Mrtka, J. Marek), 60. Rybnikár (Holub, Švančara)


    HC Oceláři Třinec: Javorek (Čelko) – Niemczyk, Holub (A), J. Marek, Mrtka, Byrtus, Kaleta – Švančara (C), Rybnikár, Weiss – Řípa, Hrček (A), Řehák – Blahuta, Hebar, Makula – Hladoník, Spaskin.
    Trenér: Malík.

    HC Dukla Jihlava: Štěbeták (Menšík) – Slavíček, Zmrhal, Verbeshchuk, Podroužek (A), Tomica, Holas – Katolický, Š. Adamec, Ratushniak – Chvátal (C), Nejedlý, Koníř – Grabowski, Lukáš, Kytka – Hospodka.
    Trenér: Venc.

    Rozhodčí: Janda – Lainka, Špiroch.

    Diváci: 78
    bahis siteleri