Gruzie – Skotsko 2:2 (kon.) | Kypr – Španělsko 1:3 (kon.) | Ázerbájdžán – Švédsko 3:0 (kon.)
Estonsko – Rakousko 0:2 (kon.) | Bulharsko – Maďarsko 2:2 (kon.) | Černá Hora – Litva 2:0 (kon.)
Lichtenštejnsko – Portugalsko 0:2 (kon.) | Lucembursko – Bosna 4:1 (kon.) | Slovensko – Island 4:2 (kon.)
konec
Černá Hora
2:0 (1:0)
Litva
Čtvrtek 16.11.2023, 20:45 • Podgorica City Stadium, Podgorica • Kvalifikace ME • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:20. (22:49:58)
     
    Černá Hora na domácí půdě potvrdila povinnost, porazila Litvu 2:0 a v přímé bitvě o Euro se v posledním kvalifikačním utkání představí v Srbsku.

    Důležitý vedoucí gól vstřelili domácí už ve 3. minutě, kdy se povedenou dělovkou k pravé tyči prosadil Edvin Kuč. Stejně jako do první, tak i vstup do druhé půle vyšel Černohorcům na jedničku, o navýšení náskoku se postaral kapitán Stevan Jovetić povedenou křižnou ránou k levé tyči. Jinak proběhla druhá půle v poklidném tempu, domácí s přehledem kontrolovali dvoubrankový náskok, když soupeře za celou dobu nepustili do jediné větší příležitosti.

    Černohorci jsou momentálně třetí v tabulce skupiny G s jedenácti body a o přímý postup se porvou v posledním kvalifikačním střetnutí na horké půdě Srbska, které má o dva body více, takže svěřenci trenéra Raduloviće si nutně potřebují odvézt všechny tři body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V závěrečných vteřinách zápasu ještě Klaudijus Upstas vyzkoušel nákop za obranu, vyběhnuvší Milan Mijatović zažehnával nebezpečí před Gediminasem Paulauskasem.
     
    90+2
    Ve dvou proti třem Litevci neuspěli. Gediminas Paulauskas zkoušel prostrčit míč na Arvydase Novikovase, Igor Vujačić pas očekával a balón získal pro sebe.
     
    90+1
    Centr zprava propadl k bránícímu Marku Vešovićovi, který skákající míč nekompromisně odpálil mimo hrací plochu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Hráči ve žlutých dresech se znovu přesunuli na útočnou polovinu a soupeř jim příliš nebránil, v závěru se soustředí především na bránění vlastní šestnáctky.
     
    88
    Z pravého křídla vypálil Gvidas Gineitis zajímavou střelu k bližší tyčce, kterou ale Milan Mijatović viděl a balón ztlumil v rukavicích.
     
    87
    Se žlutou kartou na kontě bude dohrávat autor důležitého vedoucího gólu Edvin Kuč, neboť zezadu úmyslně brnkl přes nohy do protiútoku prchajícího Upstase.
     
    86
    Černá Hora získala další rohový kop. Za centrem Vukčeviće se chtěl prodrat Dušan Bakič, arbitr Soares Dias mu odpískal útočný faul na Girdvainise.
     
    85
    Velmi dobře zafungoval Milan Mijatović, gólman vyběhl mimo velké vápno a před Gediminasem Paulauskasem odkopával do zámezí.
     
    84
    Po levé lajně nabral vysokou rychlost Justas Lasickas, avšak příliš daleko se nedostal, tělem jej odzbrojil Risto Radunović.
     
    83
    Exekuci rohového kopu obstaral Marko Vukčević. Centroval do prostoru, kde viděl Slobodan Rubežić, ten ve vzduchu neuspěl proti Rokasovi Lekiatasovi.
     
    82
    Střídání v týmu Litva:
    ze hřiště odchází Fjodor Černych, přichází Daniel Romanovskij.
     
    81
    Litevci obsadili útočnou polovinu, leč nic zajímavého zatím nevymysleli, kombinace probíhá spíše v blízkosti středového kruhu.
     
    80
    Přestože měl Fjodor Černych poměrně dost prostoru, tak mu střílený centr z pravé lajny vůbec nevyšel, balón poslal mimo dosah útočníka Gediminase Paulauskase.
     
    79
    Střídání v týmu Černá Hora:
    ze hřiště odchází Nikola Krstović, přichází Dušan Bakič.
     
    79
    Střídání v týmu Černá Hora:
    ze hřiště odchází Marko Janković, přichází Stefan Lončar.

    Milan Huppert

    Branky: 3. Kuč (Jovetić), 48. Jovetić (Camaj)

    Karty:   28. Vujačić (CHO), 32. Rubežić (CHO), 34. R. Radunović (CHO), 72. Camaj (CHO), 87. Kuč (CHO) – 41. Vorobjovas (LIT), 58. Utkus (LIT), 77. Lasickas (LIT)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:20.
    Černá Hora: Mijatović – Vešović, Rubežić, Vujačić, R. Radunović – Osmajić, Janković (79. Lončar), Kuč, Camaj (75. Djukanović) – Krstović (79. Bakič), Jovetić (C) (69. M. Vukčević).
    Náhradníci: Djukić, Ivezić – Bubanja, Jovović, Milović, Radulović, Tući, A. Vukčević.

    Trenér: Miodrag Radulović

    Litva: Gertmonas – Lasickas, Girdvainis, Lekiatas, Širvys (63. Upstas) – Utkus (63. Dolžnikov), Vorobjovas (63. Novikovas) – Slivka, Gineitis, Černych (C) (82. Romanovskij) – Paulauskas.
    Náhradníci: Černiauskas, Zubas – Beneta, Kažukolovas, L. Klimavičius, Remeikis, Steponavičius, Verbickas.

    Trenér: Edgaras Jankauskas

    Rozhodčí: Soares Dias – Soares, Miguel Ribeiro (POR)
    bahis siteleri