Gruzie – Skotsko 2:2 (kon.) | Kypr – Španělsko 1:3 (kon.) | Ázerbájdžán – Švédsko 3:0 (kon.)
Estonsko – Rakousko 0:2 (kon.) | Bulharsko – Maďarsko 2:2 (kon.) | Černá Hora – Litva 2:0 (kon.)
Lichtenštejnsko – Portugalsko 0:2 (kon.) | Lucembursko – Bosna 4:1 (kon.) | Slovensko – Island 4:2 (kon.)
konec
Kypr
1:3 (0:3)
Španělsko
Čtvrtek 16.11.2023, 18:00 • Alphamega Stadium, Kolossi • Kvalifikace ME • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 0:4. Rohy: 0:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11. (20:03:43)
     
    Fotbalisté Španělska v předposledním kvalifikačním utkání o postup na Euro potvrdili roli obrovského favorita, na stadionu Kypru zvítězili 3:1.

    Hostující favorit rozhodl o svém úspěchu v prvním poločase, v němž vstřelil všechny tři góly, postupně se prosadili Lamine Yamal, Mikel Oyarzabal a Joselu. Outsider zaznamenal alespoň dílčí úspěch, když vyhrál druhý poločas zásluhou trefy Kostase Pilease. Kypřané i po vstřeleném gólu působili sympatickým dojmem, na kontakt už se ale favoritovi nepřiblížili.

    Svěřenci kouče de la Fuenteho se díky vítězství odpoutali na prvním místě od Skotska, které překvapivě pouze remizovalo 2:2 v Gruzii. Kypr zůstává bez bodu beznadějně poslední.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zleva ještě favorit chtěl strhnout poslední akci do středu, jenže Riquelmeho pas byl příliš pomalý a Konstantinos Laifis navíc tělem přetlačil Gaviho.
     
    90+2
    Španělský protiútok čtvrtým vstřeleným gólem neskončil. Ferrán Torres sice s vypětím všech sil udržel balón ve hře, pak však sám proti třem neměl šanci.
     
    90+1
    Přenesení doprava vyšlo, ovšem Stelios Andreou si dal balón hrudí daleko od těla´, čehož na jedničku využil včas reagující Alejandro Grimaldo.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec druhého poločasu tři minuty.
     
    89
    Pod tlak se nechal zatlačit Stelios Andreou a nákop po levé lajně mu vůbec nevyšel, jenže Martína Zubimendiho následně zradilo zpracování.
     
    88
    Po střetu s protihráčem zůstal v bolestech ležet na trávníku Dani Carvajal. Akce Kypru přesto pokračovala, Grigoris Kastanos se jeden na jednoho musel sklonit před Pau Torresem.
     
    87
    Danilo Spoljaric moc dobře věděl, co bude následovat po zatažení Gaviho za dres, žlutému trestu se proto vůbec nedivil.
     
    86
    Stoper Pau Torres zrychlil situaci dlouhým nákopem za soupeřovu defenzivu, Nicholas Ioannou v rychlostním souboji ponechal na zádech Aleixe Garcíu.
     
    85
    Kypřané podnikli zajímavý protiútok středem hřiště. Alex Gogić nakonec nahrával na pravé křídlo, odtud Danilo Spoljaric centroval nepřesně.
     
    84
    Opět v akci Ferrán Torres, jemuž se ani v tomto případě nevedlo dle představ, zezadu nedovoleným způsobem atakoval Charalambose Charalampouse.
     
    83
    U pravé lajny dlouho čekal Dani Carvajal a dočkal se nahrávky, ještě posunul na Ferrána Torresen ten centroval do boční sítě.
     
    82
    Fotbalisté v červených dresech se přiblížili pokutovému území, nicméně až do něj se nepodívali, Charalambos Charalampous tělem odclonil Joselua, o pár vteřin později si za ostřejší faul vykoledoval kartu žluté barvy Rodrigo Riquelme.
     
    81
    Španělé už nikam nespěchají. Míče si na pár vteřin užil i David Raya, po rychlém zpracování ho poslal k nohám volného Grimalda.
     
    80
    Pau Torres skvěle zabral směrem dozadu a nepřipustil nebezpečí pro vlastní bránu, Andronikosi Kakoullimu obral míč čistým způsobem.
     
    79
    Ze střední vzdálenosti vypálil Ioannis Kousoulos. Gól nevstřelil, dokonce trefil hned prvního clonícího konkurenta.
     
    78
    Jak se ukázalo, tak Kousoulos protestoval naprosto zbytečně, protože arbitr Balakin se po zhlédnutí opakovaných záběrů rozhodl gól ponechat v platnosti.

    Milan Huppert

    Branky: 75. Pileas (Charalampous) – 5. Yamal (Merino), 22. Oyarzabal (Grimaldo), 28. Joselu (Oyarzabal)

    Karty:   17. Correia (CYP), 59. Karo (CYP), 77. Kousoulos (CYP), 87. Spoljaric (CYP) – 82. Riquelme (ESP)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 0:4. Rohy: 0:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11.
    Kypr: Mall – Andreou, Karo (66. Kousoulos), Gogić, Laifis, N. Ioannou – Kyriakou (C) (46. Charalampous), Kyprianou (46. Spoljaric), Kastanos, Correia (46. Pileas) – Pittas (60. Kakoulli).
    Náhradníci: Demetriou, Panagi – Gavriel, Illia, Loizou, Panayiotou Filiotis, Panagiotou.

    Trenér: Temur Kecbaia

    Španělsko: Raya – Navas (C) (66. Carvajal), Le Normand (46. David García), P. Torres, Grimaldo – Gavi, Zubimendi, Merino (46. García) – Yamal (73. F. Torres), Joselu, Oyarzabal (40. Riquelme).
    Náhradníci: Simón, Remiro – I. Martínez, Morata, F. Ruiz, Sancet, Ni. Williams.

    Trenér: Luis de la Fuente

    Rozhodčí: Balakin – Berkut, Zaporoženko (UKR)

    Diváci: 9 667
    bahis siteleri