Maccabi Tel Aviv – Zorja Luhansk 3:2 (kon.)
konec
Maccabi Tel Aviv
3:2 (1:0)
FK Zorja Luhansk
Sobota 25.11.2023, 16:30 • TSC Arena, Bačka Topola • Evropská konferenční liga • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Dobrý den, vítám vás u on-line přenosu odloženého zápasu mezi týmy Maccabi Tel-Aviv a Zorja Luhansk, který se měl původně odehrát 26. října.
     
    Maccabi Tel-Aviv

    Izraelská fotbalová liga je kvůli válečnému konfliktu přerušena. Maccabi se tak na jednu stranu může plně soustředit na pohárové zápasy, na tu druhou mu ale chybí zápasová praxe.

    Aktuálně první tým izraelské nejvyšší soutěže odehrál mistrovský zápas naposledy 9. listopadu, kdy se utkal právě proti dnešnímu soupeři. Tehdy Tel-Aviv v polské Lublini porazil ukrajinský celek 3:1 i díky dvěma brankám Dora Peretze.

    Osmnáctinásobný národní mistr je momentálně ve skupině B Konferenční ligy s šestibodovým ziskem na druhém místě. Tel-Aviv by se v případě úspěchu v dnešním klání výrazně přiblížil postupu a navíc by ztrácel jen bod na první Gent.
     
    Zorja Luhansk

    Ukrajinský celek vstoupil do základní skupiny Konferenční ligy nadějnou remízou s Gentem, na kterou navázal vítězstvím 1:0 nad islandským Breidablikem. Poté ale přišla první prohra, když Luhansk prohrál se svým dnešním soupeřem.

    Tým z východní Ukrajiny je momentálně třetí a na druhý Tel-Aviv ztrácí dva body. Případné vítězství v dnešním utkání by tak Zorju velmi přiblížilo postupu. Dá se říci, že je tento zápas pro oba týmy klíčový.

    Zorja má momentálně mizernou formu. V domácí soutěži se nachází až na 12. místě, které by jí poslalo do baráže o udržení nejvyšší ukrajinské soutěže. Luhansk navíc z pěti posledních zápasů čtyřikrát prohrál a jednou remizoval.
     
    Utkání se z důvodu pokračujícího válečného konfliktu Izraele odehraje na neutrální půdě. Zápas bude hostit srbská Bačka Topola, která sama hraje Evropskou ligu. Momentálně je ale poslední. I první utkání mezi Maccabi Tel-Avivem a Zorjou Luhanskem se odehrál na neutrální půdě. Jejich první duel hostila polská Lublin.
     
    Úvodní sestavy:

    Maccabi Tel-Aviv: O. Mosquera – A. Cohen, Luckassen, Saborit, Revivo – Peretz, van Overeem, Kanichowsky – Biton, Zahavi (C), Milson.
    Náhradníci: Tenenbaum, Mišpati – Turgeman, Y. Cohen, Yeini, Golasa, Davidzada, Shahar, Bitton, Bondoso, Davida, Maçon.
    Trenér: Robbie Keane

    FK Zorja Luhansk: Turbejvskij – Alefirenko, Batahov, Cordeiro, Snurnicyn – Kyrjuchancev, Mićin, Čurko (C), Nagnojnyj, Anťuch – Guerrero.
    Náhradníci: Saputin, Žylkin – Bol, Myšnov, Dryšljuk, Horbač, Buhaj, Dančenko, Aziangbe.
    Trenér: Juri Koval

    Rozhodčí: L. Fähndrich – J. Erni, G. Maire (SUI).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Ukrajinský celek zakládal první útok po pravé straně, Alefirenko byl ale na půlící straně faulovaný.
     
    2
    Luhansk hned na začátku dostal možnost kopat rohový kop. Načechraný míč ale bezpečně odhlavičkoval Derrick Luckassen.
     
    3
    Na druhé straně vedl po levé straně útok svého týmu Gavriel Kanichowsky, který se ovšem nedostal daleko.
     
    4
    Tel-Aviv se dostal k první střele. Zhruba z pětatřiceti metrů vystřelil Biton. Míč zaplul přímo do náruče Turbejvskije.
     
    6
    Po pravé straně se snažil najít cestu do útoku Biton, který byl ale faulován. Izraelský celek následně zvolil rozehrávku přes obránce.
     
    7
    Ihor Kyrjuchancev nakopl balón z pravé strany před bránu přímo na na Orlanda Mosqueru, jenž ovšem jednoduchý míč pouze vyrazil. Naštěstí pro domácí poblíž nikdo, kdy by ještě dorážel.
     
    8
    Hráči Tel-Avivu rozehrávali aut na své polovině. K míči se ovšem rychle dostal soupeř, který tak může založit vlastní útok.
     
    9
    Ihor Kyrjuchancev se snažil z pravé strany nacentrovat, jeho pokus byl ale sražen.
     
    10
    Hrači Luhansku zatím velice dobře napadají, domácí tým měl už několikrát problém s rozehrávkou.
     
    10
    Dlouhý nákop na Dora Peretze nakonec nenašel svého adresáta. Na hraně velkého vápna sebral míč hostující brankář.
     
    11
    Hráči ve žlutém se dostali s míčem na polovinu soupeře, Kanichowsky však nepřesnou nahrávkou odevzdal hrací předmět soupeři.
     
    12
    Luhansk se po odkopu brankáře Mykyta Turbejvskije málem dostal do rychlého útoku, který ale nakonec nakonec skončil díky dobrému obrannému zákroku van Overeema.
     
    13
    Felíciod Milson kličkoval na levé straně s míčem a nakonec vybojoval pro svůj tým rohový kop.
     
    14
    Tel-Aviv rozehrál roh nakrátko, domácím se ale poté nepodařilo dostat míč do nebezpečného prostoru. Další útok tak budou muset začínat od své obrany.
     
    15
    Felíciod Milson krásnou nahrávkou z první vyslal do útoku Erana Zahaviho, jenž se ale nakonec dostal s míčem do úhlu. Jeho následná střela letěla mimo levé tyče.
     
    17
    Tel-Aviv zahrozil další akcí. Avishay Cohen nakopl míč do vápna, kde se málem k hlavičce dostal Zahavi. Nakonec ho ale přehrál jeden z obránců Luhansku.
     
    18
    Avishay Cohen znovu nacentroval míč před bránu. Nahrávka z brankové čáry byla však o pár centimetrů vyšší, než by Eran Zahavi potřeboval. Útočník Tel-Avivu tak jen prodloužil balón na levou stranu.
     
    19
    Domácí už několik minut nepůjčili soupeři míč. Po několika nepřesnostech z úvodu se dostali do tempa.
     
    20
    Dostatek prostoru na střelu těsně za vápnem dostal Dan Biton. Jeho pokus však nebyl moc přesný, Turbejvskij jej tak bez problémů chytil do náruče.
     
    21
    Dobrý centr z levé strany z kopačky Gavriel Kanichowsky doletěl přesně k Dore Peretzovi, jenž vystřelil z první. Proti jeho ráně však dobře vystoupil Igor Snurnicyn, který ránu soupeře zablokoval.
     
    23
    Tel-Aviv tak znovu zahrával rohový kop a podruhé to zkusil nakrátko. Joris van Overeem zkusil dostat míč do vápna po zemi, hosté ho ale odehráli na další roh.
     
    23
    Domácím se ani potřetí nepodařilo zužitkovat roh k ohrožení brány soupeře.
     
    24
    Domácí zahrávali ještě jeden rohový kop, tentokrát už ale nakopli míč přímo do vápna. Tam si jej ale našel Jordan Cordeiro.
     
    25
    Maccabi stále operuje s míčem. Na hranici vápna se pokusil s míčem otočit směrem k bráně Zahavi, byl ale rychle zdvojen, a o balón tak přišel.
     
    26
    Felíciod Milson se rozběhl po levé straně, soupeř ho nakonec zatavil jen za cenu rohového kopu.
     
    27
    Domácí to rozehráli znovu nakrátko. Tentokrát Felíciod Milson s míčem nic nevymyslel. Hosté mají odkop od brány.
     
    28
    Odkop brankáře skončil přesně na kopačce Denyes Nagnojnyje, ten ale rozehrál nepřesně. U míče je tak rychle zase Tel-Aviv.
     
    28
    Roy Revivo se ocitl pod tlakem, nakopl tak míč daleko dopředu. Míč našel Zahaviho, který byl ale v ofsajdu.
     
    29
    Ukrajinskému týmu se nedaří překročit s míčem půlící čáru. Po nepřesné nahrávce Alefirenka jsou u míče zase žlutí.
     
    30
    Situace se opakuje. Další nakopnutý míč hostů skončil jen u kopačky domácího brankáře.
     
    31
    Dan Biton se z pravé strany dostal do vápna a ještě nahrával rozeběhnutému Zahavimu. V přehuštěném prostoru ale pas neprošel.
     
    32
    Hosté se dostali do šance. Danylo Alefirenko vedl rychlý protiútok. Nevedl si míč na pravou stranu a uvolnil tak Denyse Nagnojnyja nalevo. Ten střílel z úhlu a přesně do připravené náruče Orlanda Mosquery.
     
    33
    Jordan Cordeiro odkopl centr soupeře jen přímo na kopačky jednoho z obránců Tel-Avivu. Domácí tak mohou pokračovat v dobývání Luhanské brány.
     
    35
    Luckassenova dlouhá nahrávka doskákala jen do rukavic Turbejvskije.
     
    36
    Avishay Cohen se snažil prostrčit míč na rozeběhnutého Bitona, mířil však na paty svého spoluhráče.
     
    37
    Gavriel Kanichowsky dostal skvělý pas za luhanskou obranu. Záložník Tel-Avivu běžel sám na bránu a bezpečně zakončil! Rozhodčí však neuznal gól pro ofsajd! To byla ale centimetrová záležitost!
     
    38
    Poslední situaci ještě prohlédl VAR, který potvrdil rozhodnutí rozhodčího na hřišti.
     
    40
    Po krkolomné kombinaci zkusil z dálky vystřelit Petar Mićin, kterému ale míč skočil dost vysoko. Střelecký pokus tak nakonec mířil daleko od brány.
     
    41
    Ihor Kyrjuchancev dostal na pravé straně dostatek prostoru, zkusil tak nahrát před bránu, kam mu nabíhali hned tři spoluhráči. Jeden z bránících fotbalistů však skluzem nebezpečný pas zastavil.
     
    42
    Biton centroval z pravé strany, ve vápnu Luhansku bylo ale snad osm hráčů, přes které se míč nedosal. Domácí jsou ale stále u míče.
     
    43
    Biton podruhé centroval z pravé strany, tentokrát ale přetažený míč skončil až za bránou.
     
    44
    Denys Anťuch si z pravého kraje vápna navedl míč na prostředek, odkud vystřelil. Ve velice těžké pozici ale nedokázal vyslat prudkou ránu, Orlando Mosquera tak chytil po zemi se kutálející míč do náruče.
     
    45
    Felíciod Milson nacentroval míč z levé strany. Jordan Cordeiro chtěl balón odehrát, jen ho ale tečoval a trochu prodloužil. Zakročit tak musel pozorný Mykyta Turbejvskij.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45+2
    Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku!
    Gavriel Kanichowsky našel krásnou nahrávkou těsně před vápnem stojícího ERANA ZAHAVIHO, který si zpracoval míč a ze stoje nádhernou ránou pod břevno poslal Tel-Aviv do vedení. Asistence: Gavriel Kanichowsky.
    45+2. Eran ZAHAVI - 1:0
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas. Na začátku bylo vidět z obou stran hodně nepřesností, postupem času se ale více do hry dostával Tel-Aviv. Hráči ve žlutém obléhali bránu soupeře, dlouho se jim ale nedařilo vytvořit dobrou šanci. To se změnilo až ve 37. minutě, kdy po pohotové nahrávce za obranu skóroval Gavriel Kanichowsky. Jeho trefa byla ale pro ofsajd neuznaná. Už se zdálo, že první poločas branka nepadne, když v nastavení ze stoje nádhernou střelou pod břevno skóroval Eran Zahavi.
     
    Oba týmy nastupují na hřiště, druhý poločas začne co nevidět.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Tel-Aviv začal zostra. Na pravé straně se ke zteči vydali Biton se Zavahim. Nakonec ale vrátili balón zpět.
     
    47
    Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku!
    Žlutí jdou do dvoubrankového vedení! Centr Dora Peretze sice nebyl vůbec přesný, Vjačeslav Čurko ale nešťastně tečoval míč přesně na DORA PERETZE, který dorazil balón za záda Mykyta Turbejvskije.
    47. Dor PERETZ - 2:0
     
    49
    Hosté se nyní budou muset cpát do útoku mnohem více, Denys Anťuch byl ale s rozeběhem nedočkavý. Píská se tak ofsajd.
     
    50
    Žlutá karta pro tým FK Zorja Luhansk (Anderson Jordan Cordeiro).
     
    51
    Eran Zahavi z levé strany trefil jen hlavu jednoho z bránících hráčů. Domácí se sice ještě udrželi u míče, nedokázali ovšem dostat míč k bráně soupeře.
     
    52
    Žlutá karta pro tým Maccabi Tel-Aviv (Joris van Overeem).
     
    53
    Utkání se v posledních minutách pořádně přitvrdilo. Luhansku začíná téct do bot a hraje pořádně tvrdě, hráči Tel-Avivu si ale nenechají nic líbit.
     
    54
    Dor Peretz byl na půlící čáře přidržen, Tel-Aviv tak nemohl pokračovat v rychlém útoku po pravé straně.
     
    55
    Hráči Maccabi kontrolují balón na polovině soupeře. Hráči v černém se několikrát dostali k míči, ale jen za cenu faulu.
     
    56
    Ihor Kyrjuchancev poslal z pravé strany dobrý centr, který ale nakonec jen proskákal vápnem. Hosté ještě zkusili nacentrovat zleva, sražený míč letěl ale přímo do náruče Mosquery.
     
    57
    Zorja oproti prvnímu poločasu upírá více snahy do útoku, zatím se jí ale nedaří překonat kompaktní obranu soupeře.
     
    58
    Denys Anťuch si při zpracování míče pomohl rukou. Tím končí další útočné snahy hostů.
     
    59
    Střídání v týmu FK Zorja Luhansk:
    ze hřiště odchází Vjačeslav Čurko, přichází Dmytro Myšnov,
    ze hřiště odchází Danylo Alefirenko, přichází Ihor Horbač.
     
    60
    Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku!
    Izraelský tým přidává třetí gól! Na pravé straně se rozeběhl Gavriel Kanichowsky jenž poslal po zemi míč před bránu, kam si ideálně seběhl DOR PERETZ, který si tak dnes připsal již druhou přesnou trefu. Asistence: Gavriel Kanichowsky.
    60. Dor PERETZ - 3:0
     
    62
    Zorja se vrhá do útoku, jejich kombinace je ale uspěchaná. S tímto nemají hráči Tel-Avivu žádný problém.
     
    64
    Eduardo Guerrero dribloval s míčem středem hřiště, nakonec se pokusil zpoza velkého vápna vystřelit. Jeden z obránců však jeho pokus zablokoval.
     
    65
    Luhansk si v posledních minutách nahání držení míče, směrem dopředu ale moc nebezpečný není.
     
    65
    Žlutá karta pro tým FK Zorja Luhansk (Dmytro Myšnov).
     
    66
    Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv:
    ze hřiště odchází Derrick Luckassen, přichází Nir Bitton,
    ze hřiště odchází Gavriel Kanichowsky, přichází Dor Turgeman.

    Střídání v týmu FK Zorja Luhansk:
    ze hřiště odchází Anderson Jordan Cordeiro, přichází Anton Bol.
     
    68
    Hosté konečně prověřili soupeřova brankáře! Petar Mićin vyslal solidní ránu z první, po které se musel Orlando Mosquera proletět vzduchem. Gólman domácích vytěsnil ránu mimo tři tyče.
     
    68
    Luhansk měl ještě rohový kop, který ovšem neskočil ohrožením brány soupeře.
     
    69
    Hráči v černém se znovu drží na míči, nedaří se jim ale dostat míč k blízkosti soupeřovy brány.
     
    70
    Denys Anťuch se snažil uvolnit na pravé straně, nakonec si ale pomohl faulem.
     
    71
    Hosté se nyní rozebíhali k rychlému útoku, už na půlící čáře byl ale zfaulován Eduardo Guerrero.
     
    72
    Zorja Luhansk právě vstřelila branku!
    Ukrajinský celek se dočkal gólu! Orlando Mosquera pod tlakem špatně rozehrál přímo na kopačky Ihora Horbače, který našel před bránou EDUARDA GUERRERU, který byl sice těsně bráněný, přesto dokázal umístit míč mimo dosah soupeřova gólmana. Asistence: Ihor Horbač.
     
    73
    Luhansk je po vstřelené brance na koni. Hráči Tel-Avivu nyní mají co dělat, aby soupeři stačili.
     
    74
    Denys Nagnojnyj zkusil vystřelit zpoza vápna, jeho tvrdá střela ale nebyla dobře umístěná. Mosquera měl ale přesto s balónem menší trable.
     
    75
    Domácím se nyní podařilo zpomalit a uklidnit hru...
     
    76
    ...ale jen na chvíli. Domácí sice byli na míči na půli soupeře, po nepovedené nahrávce se ale dopředu rychle vydal Dmytro Myšnov. Ten však vzápětí špatně nahrál.
     
    77
    Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv:
    ze hřiště odchází Felíciod Milson, přichází Yonatan Cohen,
    ze hřiště odchází Dan Biton, přichází Eyal Golasa.
     
    78
    Zorja je znovu u míče. Ihor Kyrjuchancev nahrával z pravé strany nepřesně, míč pro hosty ale riskantním zákrokem vybojoval Dmytro Myšnov.
     
    79
    Ihor Kyrjuchancev se excelentně protáhl obranou soupeře a nabídl míč ke střele Eduardo Guerrerovi. Ten ale v dobré pozici z první poslal balón vysoko nad bránu Tel-Avivu!
     
    80
    Zorja je nyní velice nebezpečná. Denys Anťuch doběhl dlouhý balón, který si ťuknul s Petarem Mićinem. Následnou nahrávku před bránu ale domácí i s trochou štěstí odehráli.
     
    81
    Střídání v týmu FK Zorja Luhansk:
    ze hřiště odchází Ihor Kyrjuchancev, přichází Oleg Dančenko,
    ze hřiště odchází Denys Nagnojnyj, přichází Vladyslav Buhaj.
     
    82
    Žlutá karta pro tým Maccabi Tel-Aviv (Roy Revivo).
     
    83
    Maccabi se po delší dobře vydal do útoku. K dlouhému nákopu se ale Zahavi dostal jen s pomocí faulu.
     
    84
    Ani hosté ale s dlouhým nákopem neuspěli, míč doskákal až brankovou čáru. Mosquera s výkopem spěchat nebude.
     
    85
    Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv:
    ze hřiště odchází Eran Zahavi, přichází Ofir Davidzada.
     
    85
    Vladyslav Buhaj se na pravé straně otáčel směrem ke hře, Enric Saborit ho ale povalil.
     
    86
    Denys Anťuch z přímého kopu načechral vysoký míč před bránu, pro který si ale bezpečně skočil Mosquera.
     
    87
    Tel-Aviv se zase vydal do rychlého útoku, který ale skoro dříve skončil než začal. Domácí se soustředí hlavně na obranu.
     
    88
    Aktivní Denys Anťuch centroval z pravé strany, Enric Saborit ale odehrál míč pryč.
     
    89
    Zorja Luhansk právě vstřelila branku!
    Máme zaděláno na drama! Luhansk je v posledních minutách daleko aktivnější a odměnou jí je snižující branka! Velice dobře hrající Denys Anťuch z pravé strany již poněkolikáté dával míč před bránu, tentokrát ale skvěle našel střídajícího IHORA HORBAČE, jenž nedal brankářovi soupeře šanci. Asistence: Denys Anťuch.
    89. Ihor HORBAČ - 3:2
     
    90+1
    Yonatan Cohen si nyní vynutil faul na polovině soupeře. Více si snad domácí ani přát nemohli.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+1
    Žlutá karta pro tým FK Zorja Luhansk (Anton Bol).
     
    90+2
    Tel-Aviv se drží před bránou soupeře, Luhansku se nedaří dostat k závěrečnému tlaku.
     
    90+3
    Jeden z hráčů Luhansku zahrál rukou. Domácí tak zahrávali přímý kop, ke kterému se postavil Dor Peretz, jenž však vystřelil mimo bránu.
     
    90+4
    Hosté již museli s útokem hodně spěchat, zakončení Denyse Anťucha tak nakonec nebylo vůbec přesně. Domácí mají odkop od brány.
     
    90+5
    Hráči Luhansku nyní nakopli do vápna velice nepřesný míč, který skončil za brankovou čárou. Mosquera tak bude znovu vykopávat.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Máme tu tak konec zápasu, ve kterém se Maccabi Tel-Aviv díky těsné výhře 3:2 hodně přiblížil vyřazovací části Evropské konferenční ligy. Díky dnešnímu vítězství má totiž na třetí Zorju Luhansk náskok pěti bodů, naděje ukrajinského celku na postup se tak nachází spíše v rovině teoretické.
     
    Vše ale mohlo být jinak. Tel-Aviv sice kontroloval prvních 60 minut zápasu, ve kterých si i díky jedné hrubé chybě soupeře vybudoval tříbrankový náskok, Luhansku se ale nakonec podařilo snížit na 2:3. Maccabi si ale závěr utkání pohlídal, ukrajinský celek se tak do závěrečného tlaku vůbec nedostal.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:13. (18:34:23)

    Tomáš Sochor

    Branky: 45+2. Zahavi (Kanichowsky), 47. Peretz, 60. Peretz (Kanichowsky) – 72. Guerrero (Horbač), 89. Horbač (Anťuch)

    Karty:   52. van Overeem (MTA), 82. Revivo (MTA) – 50. Cordeiro (ZOR), 65. Myšnov (ZOR), 90+1. Bol (ZOR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:13.
    Maccabi Tel Aviv: O. Mosquera – A. Cohen, Luckassen (66. Bitton), Saborit, Revivo – Peretz, van Overeem, Kanichowsky (66. Turgeman) – Biton (77. Golasa), Zahavi (C) (85. Davidzada), Milson (77. Y. Cohen).
    Náhradníci: Tenenbaum, Mišpati – Yeini, Shahar, Bondoso, Davida, Maçon.

    Trenér: Robbie Keane

    FK Zorja Luhansk: Turbejvskij – Alefirenko (59. Horbač), Batahov, Cordeiro (66. Bol), Snurnicyn – Kyrjuchancev (81. Dančenko), Mićin, Čurko (C) (59. Myšnov), Nagnojnyj (81. Buhaj), Anťuch – Guerrero.
    Náhradníci: Saputin, Žylkin – Dryšljuk, Aziangbe.

    Trenér: Juri Koval

    Rozhodčí: L. Fähndrich – J. Erni, G. Maire (SUI)
    bahis siteleri