Vyškov – Val. Meziříčí 6:1 (kon.) | Benátky n/J – Příbram 2:3 (kon.) | Ústí n/L – Kobra 4:1 (kon.)
Havlíčkův Brod – Havířov 2:7 (kon.) | Technika Brno – Kopřivnice 3:2 (kon.) | SHKM Hodonín – Opava 3:2 (po pr.)
Hronov – Mostečtí Lvi 2:1 (kon.) | Letňany – Tábor 3:2 (po pr.) | Vel. Meziříčí – Šumperk 1:6 (kon.)
Žďár n/S – Nový Jičín 3:4 (0:2 po s.n.) | Kralupy n. Vltavou – Cheb 5:6 (po pr.) | Vrchlabí – Chomutov 0:2 (kon.)
Děčín – Řisuty 6:3 (kon.)
po prodl.
SHKM Baník Hodonín
3:2 (0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)
HK Opava
Sobota 13.01.2024, 17:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín. • 2. liga skupina Východ • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:18 Filip WEINTRITT - 3:2
     
    63:18
    Baník právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, druhý bod berou domácí! Krejčí vybojoval před vlastní střídačkou kotouč a v prostoru středového kruhu si všiml FILIPA WEINTRITTA, který v úniku propálil Marka Slíže. Asistence: Petr Krejčí, David Rauš.
     
    52:30
    Kryštof Stuchlík perfektní žabičkou na útočné modré uvolnil Tomáše Rouska, kterému se otevřela dálnice! Opavský snajpr udělal Pitákovi kličku, jenže to celé možná až překombinoval a nakonec vlastně vůbec nezakončil!
     
    48:30
    O několik málo vteřin později jeli Brada s Rouskem do přečíslení! To zakončoval z první druhý jmenovaný, Rousek ale hodonínskou klec minul!
     
    48:09
    Obrovská šance Slezanu! Adam Beránek našel mezi kruhy volného Jana Vašenku, kterého skvěle vychytal Piták! Vašenkův jmenovec Vojtovič byl ještě připraven na dorážku, puk ovšem z brankáře Hodonína nevypadl.
     
    39:30
    Omyl, Baník mohl jít ještě podruhé do vedení! Domácí rychle dostali kotouč ze třetiny a těsně za vlastní modrou si Mach chytře puk přehodil přes hůl opavského zadáka. Díky tomu upaloval na Slíže zcela sám, zakončení mezi betony ale nedopadlo dle jeho představ!
    37:29 Vojtěch RIEDL - 2:2
     
    37:29
    Baník právě vstřelil branku!
    A skutečně, máme srovnáno dalším gólem v oslabení! Před opavskou brankou se zjevil Dominik Luža, kterého ještě opavští za cenu faulu zastavili. Luža nicméně ještě puk stačil zadovkou posunout na VOJTĚCHA RIEDLA, který ranou z první kotouč posílá za záda rozevlátého Marka Slíže. Asistence: Dominik Luža, Vojtěch Dobiáš.
     
    36:13
    Přesilovka Baníku je minulostí, Matěj Novák před opavskou brankou podrazil soupeře a putuje na dvě minuty za katr.
     
    35:30
    Vzápětí se však děly věci! Nejprve z dobré pozice trefil levý beton Slíže Matěj Mach, poté domácím puk vypíchl Marek Brada, který uháněl sám na Pitáka. Domácí brankář se ovšem v brance dobře roztáhl a opavský útočník nedokázal puk zvednout nad pravý beton!
     
    34:46
    Niko Ervasti si v souboji před svou brankou pomohl dle rozhodčích nedovoleným bráněním, byť bych spíš řekl, že se jednalo o evidentní podražení. Na dvou minutách pro finského beka to však nic nemění.
    30:43 Jiří ŠINDELÁŘ - 1:2
     
    30:43
    Opava právě vstřelila branku!
    Pozor, Opava se ve vlastním oslabení ujímá vedení! Baník zapomněl na zadní vrátka a ve čtyřech lidech zůstal v útočné třetině. Toho využil k dlouhému pasu na JIŘÍHO ŠINDELÁŘE Tomáš Rousek a opavský kapitán po přechodu do pásma vystřelil zápěstím přesně nad Pitákův pravý beton. Asistence: Tomáš Rousek.
     
    29:18
    Vyloučených je dnes opravdu hodně a další trest dostává za vysokou hůl Adam Beránek. Ten ve vlastní třetině soupeře zasáhl do obličeje po odehrání kotouče.
    25:55 Tomáš ROUSEK - 1:1
     
    25:55
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané skutečně trestají a srovnávají krok! Na pravý kruh dostal nabito TOMÁŠ ROUSEK, s jehož dělovkou z první si Piták neporadil. V zápise je zatím jako střelec chybně uveden Jiří Šindelář, ten nicméně přihrával. Asistence: Jiří Šindelář, Kryštof Stuchlík.
     
    25:28
    Hodně dlouho teď rozhodčímu Čechovi trvalo, než odpískal nesmyslné nedovolené bránění Davida Rauše, který v rohu kluziště zbytečně masíroval soupeře. Hvizd ale přichází a Opava může vyrovnat.
    23:15 Matěj NOVÁK - 1:0
     
    23:15
    Baník právě vstřelil branku!
    A tak přichází trest na druhé straně! Matěj Mach na pravém kruhu uvolnil MATĚJE NOVÁKA, který si kotouč potáhl blíže brance a následně touš poslal zblízka za Slížova záda. Asistence: Matěj Mach.
     
    22:30
    Obrovská skrumáž před brankou Hodonína! Stuchlík po přechodu do pásma přenechal puk Bradovi, jehož rána Pitákovi vypadla. Následovala neuvěřitelná přetahovaná brankovišti, při které už někteří opavští hráči zvedali ruce na hlavu, za čáru ale nakonec puk nedotlačili!
     
    17:55
    Oním hříšníkem je Matěj Novák, který soupeře zasáhl vysokou holí. Půl minuty budeme hrát ve čtyřech, pak začne zkrácená přesilovka Opavy.
     
    16:21
    Jakub Hendrych se ve středním pásmu hokejkou ohnal po rozehrávajícím Vyrůbalíkovi, který se poroučel k zemi a jsou z toho dvě minuty za hákování.
     
    14:38
    Tomáš Rousek v útočném pásmu přečetl úmysl zadáka domácích a byla z toho obrovská šance. Rousek si z pravého kruhu sjel až k brance a snažil se přelobovat Pitákův levý beton, brankář Hodonína ale skvěle zasáhl lapačkou!
     
    12:53
    Hned po vyhraném vhazování vystřelil od modré Martin Vyrůbalík a kotouč se před brankou několikrát nepříjemně odrazil! Nakonec ale proskákal jen těsně vedle levé tyče opavské klece.
     
    09:15
    Nakonec se ale domácím otevřel prostor na levé straně, kde kotouč dostal zcela volný Dominik Luža. Ten měl ke střele spoustu času, nakonec ale puk poslal jen do připraveného Marka Slíže.
     
    07:28
    Po faulu v obranném pásmu už se ale Opavě dvě minuty nevyhnou. Adam Beránek si půjde odpočinout za faul kolenem, který jeden z domácích hráčů zřejmě odnesl hodně nepříjemným koňarem.
     
    06:15
    Vzápětí ale dostal na osu hřiště v útočné třetině kotouč Jan Štědrý a málem z toho byla první branka! Domácí útočník sice přelstil Slíže, ale opavského brankáře zachraňuje pravá tyč!
     
    03:51
    První početní výhoda také pro Hodonín, dvě minuty za nedovolené bránění dostává Jakub Hendrych.
     
    00:41
    Prvním vyloučeným zápasu je domácí Sedláček, který dostává dvě minut za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    00:40
    Na druhé straně přišlo rychlé přečíslení Baníku, na jehož konci letěl kotouč z hole Štědrého před branku, kam najížděl jeden z jeho spoluhráčů! Slíž se ale blýskl výborným zákrokem.

    Tomáš Chalupa

    Branky a nahrávky: 24. Mat. Novák (M. Mach), 38. Riedl (Luža, Dobiáš), 64. Weintritt (P. Krejčí, D. Rauš) – 26. Rousek (Šindelář, K. Stuchlík), 31. Šindelář (Rousek)


    SHKM Baník Hodonín: Piták (Dolíška) – Riedl, D. Rauš (A), Sedláček, Vyrůbalík, L. Stuchlík, J. Švejda – Hložánek, Luža, Dobiáš – Mat. Novák, M. Mach, Sajdl (C) – Bachánek, Weintritt, P. Krejčí (A) – Štědrý.
    Trenér: Aleš Bachánek.

    HK Opava: Slíž (Nowak) – Šindelář (C), Kalus, Lehotský, Štěpánek, Ervasti, Jak. Ludvík, Bílek – Brada, K. Stuchlík (A), Rousek (A) – Kotásek, Häring, Hendrych – Vašenka, Beránek, Vojtovič – Wendelín, Štindl, Buršík.
    Trenér: Pavel Zdráhal.

    Rozhodčí: Čech – Smetková, Vískot.

    Diváci: 1005
    bahis siteleri