Česko – Finsko 5:6 (2:3 po s.n.)
po s.n. (2:3)
Česko
5:6 (1:2, 2:1, 3:1 - 0:0)
Finsko
Sobota 10.02.2024, 13:00Turnaj pěti (U20)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Dobrý den, vítejte u utkání v rámci Euro Hockey Tour hráčů do dvaceti let ve Švýcarsku, mezi Českou republikou a Finskem. Mírným favoritem zápasu jsou Finové, ale český výběr pokračuje ve skvělých výkonech i po lednovém mistrovství světa v Göteborgu. Kádry na obou stranách sice nečítají taková jména, ale i tak uvidíme kvalitní juniorský hokej.

    Česko:
    Češi ve středu (6.2.) porazili Švýcarsko 5:4 po samostatných nájezdech, následující den přehráli Německo 3:1 a ve čtvrtek (8.2.) i ve třetím hracím dnu po sobě zvládli náročný zápas se Švédy poměrem 3:1. Zatím Česko vede tabulku turnaje o dva body před právě Finskem, ale soupeř má zápas k dobru. Přesto skvěle postavený tým zatím šlape, ale nejtěžší zkouška je čeká dnes s týmem ze země tisíců jezer.

    Finsko:
    Finové stejně, jako naši hokejisté na úvod turnaje porazili Švédsko vysoko 7:2, a dalšího dne deklasovali Německo 11:0, jenomže včera těsně prohráli se Švýcary 1:2, kteří otáčeli zápas. Do posledního utkání nicméně vstupují, jako favorité, ale rozhodně je před nimi nejtěžší duel tohoto únorového podniku.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Hambálek (Kavan) – Svoboda, Volas, Beran, Samson, Vandas, Hamrla, Bialy, Ehrenberger – Maštalířský, Holinka, Pérez, Spěváček, Felcman, Hradec, Kalužík, Žmola, Handl, Vehovský, Fiala, Adámek

    Finsko: Kuivila (Vedenpaa) – Nissila, Kiukas, Inhala, Junkkari, Nyman, Peltonen, Korkola, Paganus – Levanen, Kiiskinen, Kuusla, Lind, Alasiurua, Jansson, Lehtosaari, Huttu, Eskola, Svartstrom, Chrons, Mikkonen
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Utkání právě začalo, buly vyhráli hráči Finska a okamžitě nahazují kotouč za branku soupeře.
     
    01:00
    Finové ztratili puk po přejezdu modré čáry a Češi tak mohli zaútočit, jeden z útočníku nakonec vystřelil, ale Kuivila byl skvěle postaven a střelu chytil.
     
    1:40
    Česko se probojovalo do útočného pásma, ale nahrávku z levé strany na obránce u modré finští obránci přečetli a mohli vyrazit do breaku.
     
    2:36
    Hra má již od začátku velké tempo a zatím je to nahoru a dolů, neboť ani jednomu z týmů se daří větší kombinace a delší držení puku.
     
    3:59
    Vyloučení v týmu Česko:
    Adam Hamrla – 2 min., podrážení.
     
    4:43
    Máme zde první početní výhodu provinil se náš obránce Hamrla, a tak hráči v modrých dresech se pokusí poprvé otevřít skóre dnešního zápasu.
     
    5:12
    Zatím však Češi skvěle vyhazují a hrají hodně vysunutě, dokonce dva vždy jdou napadat až k brance.
     
    5:33
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nakonec se českým mladíkům nepodařilo ubránit přesilovku. Finové se v záměru usadili v našem pásmu a po kroužení jednoho z útočníků za brankou, který následně nahrával na modrou čáru na svého obránce, jenž nabíjel do levé strany na Kiiskinena a ten dělovkou otevírá skóre dnešního zápasu. Autorem branky je JESSE KIISKINEN. Asistence: Kuusla.
    5:33 Jesse KIISKINEN - 0:1
     
    6:09
    Tak nakonec se našim hokejistů nepodařilo ubránit přesilovku a Finové vedou a znatelně je branka nabudila, neboť se nám nyní nedaří přejít na opačnou stranu kluziště.
     
    7:21
    Vyloučení v týmu Česko:
    Tadeáš Kalužík – 2 min., podrážení.
     
    8:13
    Další oslabení pro Čechy, ale teď jsme měli velkou šanci, kdy se nám podařilo ujet do přečíslení dva na jednoho, ale rána z blízka do horního růžku branky letěla mimo.
     
    9:24
    Delší dobu Finové kombinovali v našem útočném pásmu, ale ke střele se nedostali až následně po tečovaném vyhození bylo pískáno zakázané uvolnění.
     
    10:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Již několikáté přečíslení a rychlý vjezd do naší třetiny tentokrát končí gólem, neboť i když Češi byli u Chronse ve třech nedokázali přečíst jeho nahrávku dozadu na najíždějícího Svartsroma, který mířil přesně za záda Hambálka. Autorem branky je RASMUS SVARTSROM. Asistence: Chrons a Nyman.
    10:21 Rasmus SVARTSROM - 0:2
     
    10:54
    Utkání se pro Čechy vůbec nevyvíjí dobře, i druhou přesilovku Suomi využili a výrazně nás přehrávají, naši hokejisté spíše brání a čekají na chyby soupeře, aby následně mohli zaútočit v přečíslení či po chybě.
     
    11:38
    Pískán ofsajd, po vhazování byli úspěšnější Češi, kteří nyní krouží za brankou, ale nahrávka na obránce stojícího u modré neprošla a oba týmy střídají.
     
    12:16
    Lehtosaari probruslil z pravé strany a čekal až se mu naskytne dobrá palebná pozice na vnější tyč, jenomže Hambálek střelu vytěsnil na mantinel.
     
    13:31
    Finové ale nepolevují v tlaku opět se usadili v naší útočné třetině a Češi vždy jen na krátkou dobu se dostanou k puku.
     
    14:25
    Nissila pálil od modré po přihrávce zpoza brány, ale střela mu naštěstí nesedla, protože Hambálek měl zakrytý výhled.
     
    15:29
    Beran dobře přečetl nahrávku do naší útočné třetiny, jenomže v zápětí nepřesně nahrával, tudíž Finové jsou znova u kotouče a pokoušejí se přejet do pásma.
     
    16:37
    Další dlouhý pobyt za naší bránou, ale nevedl ke střele, jednalo se spíše o boj u mantinelu mezi hráči, kdo získá puk, ten následně vešel ve prospěch hokejistů s lvíčkem na prsou.
     
    18:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Takhle zřejmě může vést cesta k vyrovnání. Finové sice vyhráli buly ve vlastní třetině, ale rozjetého finského obránce zpoza brány obral Hradec, který ihned nahrával na Spěváčka a ten zase na Felcman, který byl neomylný. Autorem branky je JIŘÍ FELCMAN. Asistence: Spěváček a Hradec.
    18:03 Jiří FELCMAN - 1:2
     
    18:52
    Tak je zde úplně nová situace a Česko snižuje na rozdíl jedné branky ještě před odchodem do kabin.
     
    19:08
    Češi po vstřelené brance nenechávají Finy hrát a několikrát již vjeli do útočného pásma, ale kombinace nakonec nevedly ke střele, nicméně lze vidět zcela nový impulz v naší hře.
     
    19:42
    Hra je spíše rozháraná ve středu hřiště a oba týmy se snaží vymyslet ještě něco v závěru první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina skončila, v ní byli jednoznačně lepším týmem Finové, kteří dokonale využili první přesilovku, a poté ještě přidali další branku a naši mladíci se spíše bránili, ale z nečekané situace se jim podařilo snížit a poslední dvě minuty pak naopak udávali tempo oni. Čeká nás tedy zajímavá druhá třetina, nyní následuje 18 minutová pauza.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Češi vyhráli buly a pokusili a hned nahodili za branku Finska.
     
    20:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Z nahození přišla dlouhá nahrávka na střed hřiště, kterou prodloužil Kiiskinen a z pravé strany následně Kuusla nahrál na rozjetého Levanena, který si vychutnal Hambálka, když kličkou ho nechal vyjet do levé strany a Eetua již neměl žádný problém kotouč zasunout do odkryté brány.
    Autorem branky je EETU LEVANEN. Asistence: Kuusla a Kiiskinen.
    20:17 Eetu LEVANEN - 1:3
     
    21:12
    Tak začátek se Čechům hrubě nepovedl a skvělý konec první dvacetiminutovky nyní trestá vlastní chyba.
     
    21:43
    Češi prošli až do útočné třetiny, ale nepodařilo se jim nahrávkami něco zajímavějšího vymyslet, a tak mohli jít do protiútoku Finové.
     
    22:07
    Finové vyhráli buly před Hambálkem, ale Češi následně vyhodili a po další ztrátě hráčů v modrých dresech mohou rozehrát další útočnou akci.
     
    22:34
    Finové zatím nás přehrávají svou rychlostí, na kterou hold nemáme odpověď a po každém průjezdů do pásma jen čekáme na střelu.
     
    24:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Opět využití zmatku ve finské obraně a Holinka zpoza brány nahrával na nikým nehlídaného Ehrenbergra, který střílí druhý český gól.
    Autorem branky je JAKUB EHRENBERGER. Asistence: Holinka.
    24:06 Jakub EHRENBERGER - 2:3
     
    24:37
    Tak opět po hluchém místě v naší hře se nám podařilo vstřelit gól a po vhazování nabuzení naši hráči zaútočili, ale nepohlídali si své postavení, a tak je pískán ofsajd.
     
    25:56
    Hra je po krátké chvíli zase pozastavená pískáno je zakázané uvolnění.
     
    26:08
    Finové již byli usazení v našem pásmu, ale ještě než se dostali ke střele tak hru zastavuje faul.
     
    26:21
    Vyloučení v týmu Česko:
    Matyáš Beran – 2 min., podrážení.
     
    27:05
    Finové již vytvořili typický trojúhelník a kombinují ze všech stran v naší třetině.
     
    27:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je VALTTERI LEHTOSAARI. Asistence: Jansson a Alasiurua.
    27:05 Valtteri LEHTOSAARI - 2:4
     
    27:52
    Finové již podruhé odskakují o dvě branky a hodně nyní forčekují, s čímž naší obránci mají velké starosti a působí to v naší hře velké zmatky.
     
    28:22
    Přesto se Češi probojovali až ke střele z pravé strany si najížděl do před bránu do lepší pozice Beran, ale rána z úhlu skončila v lapačce finského golmana.
     
    29:15
    Finové mírně zklidnili svojí hru, přestali tolik napadat, což vede k postupnému probojovávání se Čechů k brance.
     
    30:34
    Dlouhá hra spíše ve středu kluziště, oba týmy se snažili vymyslet a rozjet akci, ale marně, až zakázané uvolnění Česka pozastavilo akci.
     
    31:42
    Po vyhraném buly se Češi snaží prostoupit za půlku kluziště, ale nedaří se, a tak kotouč je na hokejkách Suomi, ti míří znova do naší třetiny.
     
    32:23
    Zakázané uvolnění Finska, Češi vyhráli vhazování, následně poslali puk na modrou a od ní pálil Volas, avšak rovnou do rukavice.
     
    33:04
    Finové se vymanili z menšího tlaku a rozjeli útok tři na tři, který zakončoval kličkou z leva Alasiurua, ale Hambálkův beton byl včas u ledu.
     
    33:56
    Další vhazování před finskou klecí, ale nepřineslo nic, neboť střelu vykryli dva finští obránci.
     
    34:48
    Češi mají nyní více ze hry, ale všechno to jsou vesměs bezvýznamné akce do útočného pásma, které nevyústí k žádné střele, ba naopak ke ztrátě, ze které těží soupeř.
     
    35:16
    Vhazování před Hambálkem Finové vyhráli, ale následné nedorozumění znamenalo ofsajd, takže po krátké době zmizí z českého pásma.
     
    36:02
    Finové si počkali až všichni dostřídají, a poté rozjeli rychlou útočnou akci, z pravé strany byl rozbruslený Levanen, ale přihrávka rukou mu znemožnila nahrát na střed na čekajícího Kuusla.
     
    36:53
    Boj o kotouč na všech stranách, ani jeden z týmů zatím se nedostal k založení akce.
     
    37:14
    Naši získali puk a projeli přes modrou, ale dvě střely, které vyslali na Vedenpaa neměli přílišnou razanci, navíc i přes klubko těl finský brankář na střelu vždy viděl.
     
    38:24
    Češi dlouho jsou teďka na puku a Finové marně se snaží vyhodit, aby mohli vystřídat, nicméně stále jde o nijak zvlášť ohrožující střely.
     
    39:05
    Finové vyhodili a mohli vystřídat, ale Češi již znova pohodlně prošli do útočného pásma a ještě v posledních desítkách sekund se pokusí snížit stav utkání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé třetina zápasu právě skončila, Češi v ní sice střelili gól, ale opět přesilová hra znamenala další dvoubrankové odskočení. Snad tedy vstoupí do závěrečné dvacetiminutovky naši mladíci výrazně lépe, než tomu bylo nyní.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Třetí třetiny právě začala, u puku Finové.
     
    Omlouváme se za výpadek, ale mezinárodní přenos nyní vypadl, pokoušíme se to co nejrychleji vyřešit. Děkujeme za pochopení.
     
    48:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je MATĚJ MAŠTALÍŘSKÝ. Asistence: Holinka a Pérez.
     
    53:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je JAROMÍR PÉREZ.
     
    53:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je VOJTĚCH SPĚVÁČEK.
     
    54:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je EETU LEVANEN.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Čeští junioři zvládli otočit z 2:4 na 5:4 ve třetí třetině, ale vedení dlouho neudrželi, když hned po minutě vstřelil Eeetu Levanen svůj druhý gól. Následující minuty branku nepřinesli, a tak nás čeká pětiminutové prodloužení ve třech.
     
    Stále nemáme obraz utkání, a tak aspoň touhle formou vás budeme informovat.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Finsko.
    Autorem vítězné branky je EMIL KUUSLA.
     
    Konec zápasu.
     
    Finové nakonec vyhrávají po samostatných nájezdech tento velmi pikantní duel, v němž se českým mladíkům podařilo vyrovnat v poslední dvacetiminutovce, ale nájezdy nám nevyšli, a tak bereme z tohoto zápasu aspoň bod a bilance švýcarského turnaje je 3 výhry a jedna (dnešní) porážka. (15:28:08)

    Kryštof Morong

    Branky a nahrávky: 19. Felcman (Spěváček, Hradec), 25. Ehrenberger (Holinka), 49. Maštalířský (Holinka, Pérez), 54. Pérez, 54. Spěváček – 6. Kiiskinen (Kuusla), 11. Svartsrom (Chrons, Nyman), 21. Levanen (Kuusla, Kiiskinen), 28. Lehtosaari (Jansson, Alasiurua), 55. Levanen, rozh. náj. Kuusla


    Česko:
    Finsko:
    bahis siteleri