Švýcarsko – Norsko 5:2 (kon.) | Slovensko – Německo 4:6 (kon.) | Česko – Finsko cz 1:0 (2:0 po s.n.)
Švédsko – USA 5:2 (kon.)
konec
Slovensko
4:6 (0:0, 2:3, 2:3)
Německo
Pátek 10.05.2024, 16:20 • Ostrava Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:45 Matúš SUKEĽ - 4:6
     
    59:45
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jeden gól na straně Slovenska. Od mantinelu přihrál za branku Regenda, odkud Kelemen naservíroval pas před brankoviště a MATÚŠ SUKEĽ trefil odkrytý kousek Grubauerovy branky – 4:6. Asistence: Miloš Kelemen, Pavol Regenda.
    58:55 Tobias EDER - 3:6
     
    58:55
    Německo právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto. Slovensko neudrželo pásmo, do brejku se dostal TOBIAS EDER, který i přes snahu obránce dokázal zpracovat puk a dovézt jej do prázdné branky – 3:6. Bez asistence.
    56:02 Leonhard PFÖDERL - 3:5
     
    56:02
    Německo právě vstřelilo branku!
    Dlouho se ale Slováci ze snížení neradovali, neboť nyní spáchali ve svém pásmu chybu, nechali volného LEONHARDA PFÖDERLA, který si počkal na přesný Ehlizův pas a zakončil do odkryté Škorvánkovy branky – 3:5. Asistence: Yasin Ehliz.
    54:13 Libor HUDÁČEK - 3:4
     
    54:13
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale vyšlo a je sníženo. Akce pokračovala, z rohu kluziště si vyjel Slafkovský, na brankovišti sklepl LIBOR HUDÁČEK a tomu se povedlo překonat na čáře zaahujícího Grubauera – 3:4. Asistence: Juraj Slafkovský, Marek Hrivík.
    44:27 Marc MICHAELIS - 2:4
     
    44:27
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci utíkají do dvoubrankového náskoku. Ehliz sice nejprve upadl při snaze zpracovat puk do sóla, akce ale pokračovala, Pföderl přiklepl na pravou stranu, kde si právě sjel MARC MICHAELIS a ten překonal přemisťujícího se Škorvánka – 2:4. Asistence: Leonhard Pföderl, Yasin Ehliz.
    39:31 Lukas KÄLBLE - 2:3
     
    39:31
    Německo právě vstřelilo branku!
    Klid se nakonec nekoná, ale to Němcům vadit nebude, neboť se vrací do vedení! V útočném pásmu se puk odrazil za kruhy, kde se pohyboval zcela nepokrytý LUKAS KÄLBLE a svým švihem trefil horní růžek Škorvánkovy branky – 2:3. Bez asistence.
    38:09 Martin FEHÉRVÁRY - 2:2
     
    38:09
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Slovensko pokračovalo v tlaku, puk se dostal na modrou čáru, odkud vyslal děsivou bombu MARTIN FEHÉRVÁRY a trefil se přesně pod horní tyčku Grubauerovy branky – 2:2. Asistence: Martin Pospíšil.
    36:06 Marek HRIVÍK - 1:2
     
    36:06
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak se už dočkali i oni! Po dalším tlaku a několika střeleckých pokusech zůstal Grubauer ležet na ledě, čehož si všiml MAREK HRIVÍK a ranou z úhlu trefil odkrytou část branky – 1:2! Asistence: Peter Cehlárik, Juraj Slafkovský.
    32:31 Jonas MÜLLER - 0:2
     
    32:31
    Německo právě vstřelilo branku!
    A už je to o dvě branky. Němci předvedli v útočném pásmu svižnou kombinaci, na konci byl trestuhodné volný JONAS MÜLLER, který si najel ke kruhu a nechytatelnou ranou zápěstím překonal Škorvánka – 0:2. Asistence: Marc Michaelis, Parker Tuomie.
    29:46 Dominik KAHUN - 0:1
     
    29:46
    Německo právě vstřelilo branku!
    A přesilovka je využitá! Němci hned po buly rozjeli ostřelování Škorvánkovy branky. Ten sice dělal, co jen mohl, ale poslední pokus jen vyrazil a DOMINIK KAHUN měl s dorážkou zblízka snadnou práci – 0:1. Asistence: Yasin Ehliz, Leonhard Pföderl.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 37. Hrivík (Cehlárik, Slafkovský), 39. Fehérváry (Pospíšil), 55. Hudáček (Slafkovský, Hrivík), 60. Sukeľ (Kelemen, Regenda) – 30. Kahun (Ehliz, Pföderl), 33. J. Müller (Michaelis, Tuomie), 40. Kälble, 45. Michaelis (Pföderl, Ehliz), 57. Pföderl (Ehliz), 59. Eder


    Slovensko: Škorvánek (Hlavaj) – Nemec, Fehérváry, Čerešňák (A), Ivan, Grman, P. Koch, Gajdoš, Golian – Slafkovský, Hrivík (A), Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar (C) – Kelemen, Pospíšil, Regenda – Daňo, Sukeľ, Kudrna.
    Trenér: Craig Ramsay

    Německo: Grubauer (Niederberger) – Wissmann, J. Müller, Szuber, M. Müller (C), Kälble, Wagner, Fohrler – Pföderl, Michaelis, Ehliz (A) – Peterka, Kahun (A), Tiffels – Fischbuch, Stachowiak, Tuomie – Eder, Sturm, Ehl.
    Trenér: Harold Kreis

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Pearce (CAN) – Briganti (USA), Zunde (LAT)

    Diváci: 9 109