Švýcarsko – Norsko 5:2 (kon.) | Slovensko – Německo 4:6 (kon.) | Česko – Finsko cz 1:0 (2:0 po s.n.)
Švédsko – USA 5:2 (kon.)
konec
Slovensko
4:6 (0:0, 2:3, 2:3)
Německo
Pátek 10.05.2024, 16:20 • Ostrava Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    po závěrečné siréně se ještě strhla krátká šarvátka a sudí ji ocenili jedním trestem. Matúš Kelemen si vyslechl desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
    59:45 Matúš SUKEĽ - 4:6
     
    59:45
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jeden gól na straně Slovenska. Od mantinelu přihrál za branku Regenda, odkud Kelemen naservíroval pas před brankoviště a MATÚŠ SUKEĽ trefil odkrytý kousek Grubauerovy branky – 4:6. Asistence: Miloš Kelemen, Pavol Regenda.
    58:55 Tobias EDER - 3:6
     
    58:55
    Německo právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto. Slovensko neudrželo pásmo, do brejku se dostal TOBIAS EDER, který i přes snahu obránce dokázal zpracovat puk a dovézt jej do prázdné branky – 3:6. Bez asistence.
     
    57:54
    Škorvánek je na střídačce, je tu power-play Slovenska.
     
    57:54
    Zakázané uvolnění Německa, Slovensko si bere oddechový čas.
    56:02 Leonhard PFÖDERL - 3:5
     
    56:02
    Německo právě vstřelilo branku!
    Dlouho se ale Slováci ze snížení neradovali, neboť nyní spáchali ve svém pásmu chybu, nechali volného LEONHARDA PFÖDERLA, který si počkal na přesný Ehlizův pas a zakončil do odkryté Škorvánkovy branky – 3:5. Asistence: Yasin Ehliz.
    54:13 Libor HUDÁČEK - 3:4
     
    54:13
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale vyšlo a je sníženo. Akce pokračovala, z rohu kluziště si vyjel Slafkovský, na brankovišti sklepl LIBOR HUDÁČEK a tomu se povedlo překonat na čáře zaahujícího Grubauera – 3:4. Asistence: Juraj Slafkovský, Marek Hrivík.
     
    48:50
    No a nakonec je z toho přesilovka pro Německo. Na jejich straně vyfasoval dvě minuty za hrubost Maksymilian Szuber, zatímco na opačné byli potrestáni Juraj Slafkovský za hrubost a Martin Pospíšil za sekání.
    47:54 Neuznaný gól Slovenska
     
    47:54
    Slováci se nějakou dobu radovali ze snižující trefy, když po mnoha přihrávkách dostali puk před brankoviště, kde se zblízka prosadil Hrivík, jenže německá lavička využila challenge, nechala zkontrolovat situaci na modré čáře a měla pravdu. Byl tam ofsajd, gól tak neplatil a stále je to 2:4!
     
    47:15
    Už se pískalo a Frederik Tiffels obdržel dvě minuty za hákování.
    44:27 Marc MICHAELIS - 2:4
     
    44:27
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci utíkají do dvoubrankového náskoku. Ehliz sice nejprve upadl při snaze zpracovat puk do sóla, akce ale pokračovala, Pföderl přiklepl na pravou stranu, kde si právě sjel MARC MICHAELIS a ten překonal přemisťujícího se Škorvánka – 2:4. Asistence: Leonhard Pföderl, Yasin Ehliz.
    39:31 Lukas KÄLBLE - 2:3
     
    39:31
    Německo právě vstřelilo branku!
    Klid se nakonec nekoná, ale to Němcům vadit nebude, neboť se vrací do vedení! V útočném pásmu se puk odrazil za kruhy, kde se pohyboval zcela nepokrytý LUKAS KÄLBLE a svým švihem trefil horní růžek Škorvánkovy branky – 2:3. Bez asistence.
    38:09 Martin FEHÉRVÁRY - 2:2
     
    38:09
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Slovensko pokračovalo v tlaku, puk se dostal na modrou čáru, odkud vyslal děsivou bombu MARTIN FEHÉRVÁRY a trefil se přesně pod horní tyčku Grubauerovy branky – 2:2. Asistence: Martin Pospíšil.
    36:06 Marek HRIVÍK - 1:2
     
    36:06
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak se už dočkali i oni! Po dalším tlaku a několika střeleckých pokusech zůstal Grubauer ležet na ledě, čehož si všiml MAREK HRIVÍK a ranou z úhlu trefil odkrytou část branky – 1:2! Asistence: Peter Cehlárik, Juraj Slafkovský.
     
    35:03
    Nahození Miloše Kelemena tečoval Pavol Regenda a puk se otřel o brankovou konstrukci.
    32:31 Jonas MÜLLER - 0:2
     
    32:31
    Německo právě vstřelilo branku!
    A už je to o dvě branky. Němci předvedli v útočném pásmu svižnou kombinaci, na konci byl trestuhodné volný JONAS MÜLLER, který si najel ke kruhu a nechytatelnou ranou zápěstím překonal Škorvánka – 0:2. Asistence: Marc Michaelis, Parker Tuomie.
     
    29:46
    Slovenská lavička ještě zkusila challenge ohledně nedovoleného bránění brankáři, po kontrole u videa ale gól zůstal v platnosti. Následoval tak dvouminutový trest za neúspěšnou trenérskou výzvu. Trest odsedí Peter Cehlárik.
    29:46 Dominik KAHUN - 0:1
     
    29:46
    Německo právě vstřelilo branku!
    A přesilovka je využitá! Němci hned po buly rozjeli ostřelování Škorvánkovy branky. Ten sice dělal, co jen mohl, ale poslední pokus jen vyrazil a DOMINIK KAHUN měl s dorážkou zblízka snadnou práci – 0:1. Asistence: Yasin Ehliz, Leonhard Pföderl.
     
    29:14
    A Slováci jdou do tří! Za zákrok před německou branku dostává 2+2 minuty za vysokou hůl Peter Čerešňák!
     
    28:43
    Máme tu další přesilovku, tentokrát pro Německo. Na trestnou lavici odjel Matúš Sukeľ, aby odseděl dvě minuty za krosček.
     
    13:33
    Už se pískalo a na trestnou lavici zamířil Daniel Fischbuch s dvěma minutami za vysokou hůl.
     
    09:51
    Slovensko mělo velkou šanci, když se před brankou ocitl osamocený Sukeľ, ale zblízka nedokázal Grubauera prostřelit!
     
    05:11
    Peterka přihrál křížem na Kälbleho jeho následná rána orazítkovala Škorvánkovu tyčku!
     
    04:31
    V oslabení se do šance dostal Regenda, když vybojoval puk. Gól sice nedal, ale donutil Leonharda Pföderla k faulu. Ten si odsedí dvě minuty za sekání. Síly na ledě se nám vyrovnávají.
     
    03:48
    První přesilovka zápasu, zahraje si ji Německo. Dvě minuty za vražení na hrazení vyfasoval Martin Pospíšil.
     
    03:26
    Velká šance Německa! Hráči v bílém se dostali do přečíslení dva na jednoho, finální přihrávku dostal Ehliz, Škorvánek se ale stačil přemístit a puk zkrotit!
     
    00:31
    Hned první akce zápasu málem přinesla gól. Škorvánek neudržel střelu z kruhu, ten mu vypadl a klouzal za brankovou čáru! Na poslední chvíli jej on s pomocí obrany zastavil a přerušil hru!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 37. Hrivík (Cehlárik, Slafkovský), 39. Fehérváry (Pospíšil), 55. Hudáček (Slafkovský, Hrivík), 60. Sukeľ (Kelemen, Regenda) – 30. Kahun (Ehliz, Pföderl), 33. J. Müller (Michaelis, Tuomie), 40. Kälble, 45. Michaelis (Pföderl, Ehliz), 57. Pföderl (Ehliz), 59. Eder


    Slovensko: Škorvánek (Hlavaj) – Nemec, Fehérváry, Čerešňák (A), Ivan, Grman, P. Koch, Gajdoš, Golian – Slafkovský, Hrivík (A), Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar (C) – Kelemen, Pospíšil, Regenda – Daňo, Sukeľ, Kudrna.
    Trenér: Craig Ramsay

    Německo: Grubauer (Niederberger) – Wissmann, J. Müller, Szuber, M. Müller (C), Kälble, Wagner, Fohrler – Pföderl, Michaelis, Ehliz (A) – Peterka, Kahun (A), Tiffels – Fischbuch, Stachowiak, Tuomie – Eder, Sturm, Ehl.
    Trenér: Harold Kreis

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Pearce (CAN) – Briganti (USA), Zunde (LAT)

    Diváci: 9 109