Velká Británie – Dánsko 3:4 (kon.) | Německo – Kazachstán 8:2 (kon.) | Česko – Rakousko cz 4:0 (kon.)
Polsko – USA 1:4 (kon.)
konec
Česko
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Rakousko
Pátek 17.05.2024, 20:20 • O2 arena, Praha • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    42:29
    Po Špačkově střele od modré se puk nakonec vynořil u Jáchyma Kondelíka, který dorážel na hranici brankovišti. Madlener s pomocí obránců jeho střelu s vypětím všech sil zastavili.
    41:31 David TOMÁŠEK - 4:0
     
    41:31
    Česko právě vstřelilo branku! Domácí na začátku třetího dějství odskakují už do čtyřgólového vedení. DAVID TOMÁŠEK dostal z hranice brankové čáry přihrávku od Ondřeje Paláta a z pravého kruhu prostřelil kolem bližší tyče Madlenera. Asistence: Ondřej Palát a Dominik Kubalík.
    36:53 Jakub FLEK - 3:0
     
    36:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další přesilovkový, byť zcela netypický gól přidává o 64 vteřin později JAKUB FLEK. Ten ukázal svoje rychlé nohy a najel si za rakouskou obranu na Stránského průnikovou nahrávku. Madlenerovi pak puk poslal mezi betony. Asistence: Matěj Stránský.
    35:49 Dominik KUBALÍK - 2:0
     
    35:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi využívají svoji druhou přesilovku na šampionátu, podruhé na mistrovství se pak trefuje DOMINIK KUBALÍK. Ten skóruje ze své obvyklé pozice na pravém kruhu, kam mu křižný pas vyslal David Tomášek. Madlener už se přesunout nestihl. Asistence: David Tomášek a David Špaček.
     
    35:14
    Paláta konkrétně podrazil David Maier (AUT). Česko bude hrát přes minutu početní výhodu 4 na 3.
     
    34:49
    Roman Červenka (CZE) při souboji u mantinelu vysekl hokejku Alimu Wukovitsovi. Přesilovka Česka tak po 23 vteřinách končí.
     
    34:26
    Přesilovou hru si zahrají i domácí, Thomas Raffl (AUT) odjíždí na trestnou lavici za hákování.
     
    21:06
    Radko Gudas (CZE) odchází na trestnou lavici, v obranném pásmu totiž podrazil Marca Rossiho.
     
    20:00
    Po siréně se do sebe u jedné z trestných lavic pustili Benjamin Baumgartner (AUT) a Dominik Kubalík (CZE), rozhodčí je tak vylučuje.
    19:33 Ondřej KAŠE - 1:0
     
    19:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    ONDŘEJ KAŠE vytáhl na Davida Madlenera osvědčený bekhendový blafák a půl minuty před první sirénou posílá Čechy do vedení!
     
    19:33
    Ondřej Kaše byl při průniku do útočného pásma a následném zakončení hákován, je nařízeno trestné střílení.
    07:06 Voženílek nezužitkoval přihrávku od Stránského
     
    07:06
    Špaček vyslal na pravém křídle Matěje Stránského, který prudkým centrem našel přímo před Madlenerem Daniela Voženílka. Ten se kotouče dotkl, poslal ho však nad soupeřovu klec.
     
    06:20
    Libor Hájek vybojoval puk na pokraji obranného a středního pásma, kde po něm skočil a hokejkou ho posunul na Dominika Kubalíka. Ten se rozjel téměř nehlídaný na levý kruh, odkud otestoval pozornost Davida Madlenera pokusem k betonu.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Šimon Rogner

    Adéla Kvapilová

    Branky a nahrávky: 20. Kaše (TS), 36. Kubalík (Tomášek, Špaček), 37. Flek (Stránský), 42. Tomášek (Palát, Kubalík)


    Česko: Mrázek (Dostál) – Krejčík, Gudas (A), Kempný, Rutta, Hájek, Kundrátek, Špaček – Červenka (C), Sedlák, Kaše – Palát (A), Tomášek, Kubalík – Voženílek, Kämpf, Stránský – Beránek, Kondelík, Flek.
    Trenér: Radim Rulík

    Rakousko: Madlener (Höneckl) – Heinrich (A), Nickl, Unterweger, Wolf, Strong, Maier, Stapelfeldt, Brunner – Raffl (C), Nissner, M. Huber – Zwerger, Rossi, Schneider – Ganahl (A), Baumgartner, Haudum – P. Huber, Wukovits, Rohrer.
    Trenér: Roger Bader

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Kaukokari (FIN) – Heffner (GER), Nikulainen (FIN)

    Diváci: 17 413