Getafe – Mallorca 1:2 (kon.) | Celta Vigo – Valencia 2:2 (kon.) | Las Palmas – Alavés 1:1 (kon.)
Sevilla – Barcelona 1:2 (kon.)
konec
Celta de Vigo
2:2 (0:1)
Valencia CF
Neděle 26.05.2024, 16:15 • Abanca-Balaídos (Vigo) • Španělská LaLiga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Dobrý den, vítejte u onlajn přenosu z fotbalu. Španělská nejvyšší soutěž má v neděli 26. května na programu poslední 38. kolo. V něm na sebe narazí týmy Celta de Vigo a Valencia CF. Souboj čtrnáctého týmu s tím devátým začne v 16:15.
     
    Celta de Vigo
    Domácí jsou toho času na čtrnáctém místě tabulky španělské nejvyšší soutěže a už mají dávno zaručenou nejvyšší příslušnost i pro příští sezónu. Dá se tedy předpokládat, že lodivod Vigy pošle na trávník hráče, kteří nedostali v průběhu ročníku tolik příležitostí. Celta ve 37 kolech desetkrát zvítězila a remizovala a hned v sedmnácti případech odešla z trávníku v roli poraženého celku. Skóre mají hráči domácího celku negativní v poměru 44:55. V posledních pěti zápasech ale brali devět bodů. Naposledy Vigo zvítězilo na hřišti Grenady 2:1.
     
    Valencia CF
    Valencia CF je v tabulce La Ligy na 10. místě se ziskem 48 bodů. Svěřenci španělského stratéga Rubena Barajy si tak v příští sezoně evropské poháry nezahrají, ztráta na pozice zajišťující alespoň Konferenční ligu je dvě kola před koncem nedostižných osm bodů. I tak ale prožívají Bianconegros lepší sezonu než byla ta loňská, kdy hráli do posledního kola o záchranu. Aktuálně táhnou hráči Valencie sérii šesti zápasů bez výhry, ve kterých zapsali hned 5 porážek a pokažený dojem z konce sezony tak budou chtít na hřišti soupeře napravit. Minulé ligové kolo padla Valencia doma s Gironou poměrem 1:3. Nejlepším střelcem týmu je se 13 góly 24letý forvard Hugo Duro, který ale poslední zápas vynechal pro svalové zranění a tak je otázkou, zda do zbytku sezony ještě zasáhne.
     
    Vzájemné zápasy:
    17. 1. 2024 20:00 | Španělský pohár Valencia – Vigo 1:3 (1:2, 0:1)
    25. 11. 2023 16:15 | 1. španělská liga Valencia – Vigo 0:0 (0:0, 0:0)
    14. 5. 2023 14:00 | 1. španělská liga Vigo – Valencia 1:2 (0:1, 1:1)
    17. 9. 2022 18:30 | 1. španělská liga Valencia – Vigo 3:0 (1:0, 2:0)
    21. 5. 2022 17:30 | 1. španělská liga Valencia-Vigo 2:0 (1:0, 1:0)
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu, za chvíli se začne hrát.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Celta začala první poločas na balonu.
     
    2
    Carlos Domínguez u levé lajny poslal balon dopředu, ale bylo to naslepo. Valencia se dostala na míč, ale Alberto Marí skončil na zemi po pádu z výšky. Hra je přerušena.
     
    3
    Hosté se tlačili na ose do rychlého kontru, ale právě Alberto Marí si pomohl rukama a dopustil se zbytečného útočného faulu.
     
    4
    Hugo Sotelo se dostával na ose k balonu po sympatické kolmici z hloubi vlastní poloviny, jenže míč mu šel jenom do špeku. Valencia jde na míč, ale hosté míří do zformované obrany.
     
    5
    Valencia právě vstřelila branku!
    Hosté jdou po rychlé akci po levé straně do vedení v úvodu prvního poločasu. Thierry Correia si na polovině hřiště přebral balon na hranici ofsajdu. Po rychlém sprintu se dostal až do vápna, tam si obešel na levé straně obránce a procpal balon na osu. Tam byl nepokrytý Almeida, jenže předním trefil nohou míč do vlastní sítě obránce Viga CARLOS DOMÍNGUEZ, 0:1.
    5. Carlos DOMÍNGUEZ - 0:1
     
    7
    Oba celky si nyní rychle vyměnily držení balonu, ale bylo to bez zakončení.
     
    8
    Oscar Mingueza v těžké situaci poslal míč skluzem na rohový kop. Ten směřoval v podání Valencie na pravou stranu. Jenže André Almeida poté neprocedil balon směrem na velký čtverec. Hosté ale zůstávají v držení míče.
     
    9
    Thierry Correia utekl po levé straně a vyhnul se dvěma hráčům Viga. Dostal už se na dostřel branky po pěkném sólu, ale brankáře Celky nenachytal na bližší tyčce.
     
    10
    Domácí se sice dostali na balon, ale nemohou se dostat z vlastní poloviny. Valencia dobře presuje.
     
    11
    Miguel Rodríguez ukázal své rychlé nohy na ose, když se zbavil na hranici ofsajdu soupeře. Míč si pak navedl tři metry před vápnem na svou silnější nohu, jenže netrefil zařízení.
     
    12
    Sergi Canós dostal balon na levou stranu a procpal jej parádním centrem na hranici malého vápna, kde zahrál jeden z domácích rukou. Ta ale byla nastřela a hosté budou kopat roh.
     
    13
    André Almeida se dostal po rohu z levé strany k pumelici z hranice vápna, ale jeho raketa vyletěla až do desáté řady.
     
    14
    Hosté nepustili domácí po pravé straně hřiště. Valencie se ale dopustila faulu, Thierry Correia se provinil držením.
     
    15
    Vigo mělo z pravé strany k dispozici zkrácený roh, ale pro balon si na zadní tyčce došel brankář hostů Giorgi Mamardašvili.
     
    16
    Valencia prošla lehce po pravé straně, ale Diego López po sprintu přes celé hřiště poslal pravačkou balon jenom do zámezí. Vigo jde nyní útočit do zformované obrany.
     
    17
    Hosté se dopustili útočného faulu na polovině Viga. Jenže domácí při protiútoku jenom odevzdali míč soupeři.
     
    18
    Hosté se dostali po pravé straně lehce k vápnu Viga. André Almeida dostal z pravé strany parádní míč na hranici malého vápna, ale z první pravačkou v dobré příležitosti jenom minul zařízení.
     
    19
    Celta de Vigo nemůže projít po pravé straně hřiště, tak si míč domácí navedli na tu levou. Tam ale jenom ztratili míč.
     
    20
    Domácí fanoušci reklamují fua na ose na Tasose Douvikase. Pan rozhodčí je ale jiného názoru. Valencie tak může jít útočit.
     
    21
    Hosté prošli po pravé straně, kde je dnes otevřených dveří, lehce. Alberto Marí ale na zadní tyčce nedosáhl skluzem na prudkou přihrávku z pravé strany.
     
    22
    Jeden z domácích zůstává ležet ve vápně Valencie, ale hra pokračuje. Tasos Douvikas má problémy a v akci jdou zdravotníci.
     
    23
    Hra je přerušena, rozhodčí jasně ukazuje, že ztracený čas nastaví.
     
    24
    Thierry Correia poslal na zem Frana Beltrána, který jej doslova otravoval jako vosa. Obránci hostů byl písknut útočný faul.
     
    25
    Hosté na ose hřiště zastavili postupný útok Viga. Valencie šla do rychlého kontru na levé straně, jenže se tam Alberto Marí dopustil útočného faulu, když obejmul obránce Celty.
     
    26
    Tasos Douvikas dostal pořádně naloženo na ose hřiště, Hugo Guillamón se jenom zubí, protože za hraniční zákrok neobdržel žluté napomenutí.
     
    27
    Vigo vystihlo na ose přihrávku, ale po dalším nepěkném zákroku zůstávají na ose ležet dva hráči. Hugo Guillamón skluzem trefil domácího hráče, který jej pak v pádu trefil loktem do obličeje.
     
    28
    Následný centr do vápna se Vigu vůbec nepovedl a bylo z toho jenom příliš povyku pro nic.
     
    29
    Hugo Guillamón na ose ukončuje pokus domácích o průnik do vápna dlouhým odkopem mimo ohrožený prostor.
     
    30
    Thierry Correia vybojoval pro hosty u levé postranní čáry aut a domácí fanoušci se čílí. Podle nich se totiž jako poslední dotkl míče právě Correia. Pan rozhodčí ale už svůj výrok neupravil.
     
    31
    Oscar Mingueza si na levé straně zahrál s nervovým ústrojí fanoušků, když si dovolil kličku na útočníka hostů.
     
    32
    Tasos Douvikas po pravé straně se štěstím prošel až k brankáře hostů a ve skluzu se dostal, i přes obránce Valencie, k zakončení. Jenže trefil tělo brankáře a jeho následný pokus o získání balonu vyšel nakonec naprázdno.
     
    33
    Carlos Domínguez ukázal na levé straně své rychlé nohy a dokázal poslat vzduchem míč na svého kolegu. Jenže Williot Swedberg trefuje z první jenom levou tyčku branky hostů.
     
    34
    Po dalším závaru zůstává na hřišti ležet právě Swedberg, hra je nyní přerušena v akci jsou zdravotníci.
     
    35
    I Dimitri Foulquier je ošetřován a musí nyní bez odkladu opustit hrací plochu.
     
    36
    Hra už konečně může pokračovat. Na balonu jsou hráči Viga, ti ale kombinují na vlastní polovině hřiště.
     
    37
    Oscar Mingueza fauloval na levé straně hřiště a může být rád, že za ostrý zákrok nevidí žlutou kartu.
     
    38
    Fauly 2:9
     
    39
    Hosté se nyní prezentovali dalším faulem, tentokrát to bylo na ose. Vigo pak rychle rozehrálo balon. Miguel Rodríguez si na pravé straně obešel svého strážce, ale jeho centr poslala rychle obrana hostů mimo ohrožený prostor.
     
    40
    Thierry Correia dostal parádní dlouhou přihrávku na levou stranu hřiště, ale byl v jasném ofsajdu.
     
    40
    Hosté mají po faulu na levé straně k dispozici zkrácený rohový kop.
     
    41
    Jenže z dobré příležitosti hostů je nakonec jenom příliš povyku pro nic. Pro přetažený centr si totiž v pohodě došel brankář Iván Villar.
     
    42
    Domácí byli zastaveni šlapákem na levé straně hřiště, jenže hráči Viga se opět raději rozhodli pro přihrávku dozadu.
     
    44
    Domácí dokázali z levé strany dostat míč na osu. Tam byl volný Miguel Rodríguez, který to zkusil pravačkou, ale balon dostal lehce do svého držení brankář Giorgi Mamardašvili.
     
    45
    Dva hráči se střetli na polovině hřiště hlavami. Hraje přerušena, v akci jdou zdravotníci.
     
    45
    Oba borci už jsou v pořádku, míč mají hráči Valencie.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    45+1
    Vigo je nyní na balonu a zkouší to po pravé straně. Tam se ale na míč dostal po nepřesnosti hostující Thierry Correia. Na něm se pak jeden z domácích dopustil naprosto zbytečného útočného faulu.
     
    45+2
    Valencie dobře tahá čas na konci poločasu na pravé straně poloviny Viga.
     
    45+3
    Miguel Rodríguez dobrým pohybem ukázal, že chce míč na pravou stranu. Jenže byl v jasném ofsajdu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. Celta de Vigo po něm doma prohrává s týmem Valencia CF poměrem 0:1. Jedinou branku si dal v 5. minutě do vlastní branky Domínguez. Valencie měla poté převahu, ale druhou branku se jí nepodařilo vstřelit. Domácí byli nejblíže brance ve 33. minutě, ale Williot Swedberg trefil jenom tyčku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Valencie začala druhé dějství na balonu.
     
    46
    Diego López se dostal po centru Dominguéze z pravé straně k zakončení, ale domácí brankář Iván Villar sražený centr dostal do svých rukavic.
     
    47
    Domácí poté šli do rychlého kontru, ale ten zastavuje nepřesná přihrávka. Giorgi Mamardašvili bude rozehrávat od branky hostů.
     
    48
    Ani ve druhém poločase si na hřišti oba týmy nic nedarují.
     
    48
    Domácí budou zahrávat penaltu. Williot Swedberg byl držen na levé straně a poté padl ve vápně jako pytel písku.
     
    49
    Iago Aspas to nyní bere na sebe a už má míč na puntíku.
     
    50
    Celta Vigo právě vstřelila branku!
    Je srovnáno, domácí se prosazují z poutového kopu. IAGO ASPAS si vzal delší rozběh a svou levačkou expedoval míč k levé tyčce. Brankář hostů Giorgi Mamardašvili si na něj sáhnul, ale už nedokázal balon vytěsnit, 1:1.
    50. Iago ASPAS - 1:1
     
    51
    Hosté jsou inkasovanou brankou lehce zaskočeni. Valencie nyní kombinuje u vlastní branky.
     
    52
    Valencie se nedokázala dostat s míčem po levé straně na polovinu Viga. Hosté raději volí přihrávku dozadu.
     
    53
    Vigo ztratilo balon na levé straně a hosté šli do kontru. Diego López dostal balon z pravé strany na kraj vápna. Tam se sice ostře opřel do míče pravačkou, ale jeho zakončení nebylo přesné.
     
    54
    Valencie ztratila balon na pravé straně. Miguel Rodríguez pak ukázal své rychlé nohy, ale těsně před zakončením mu dvojice hráčů hostů ustřelila balon od jeho kopaček.
     
    56
    Diego López běžel rychle okolo pravé lajny a vyhnul se soupeři. Pak se snažil procpat míč na branku, ale jeho přihrávka byla nepřesná.
     
    57
    Vigo to zkusilo po pravé straně hřiště, ale Miguel Rodríguez byl po třiceti metrovém sprintu na polovině soupeře sám a pak ztratil držení míče.
     
    58
    Hosté utekli po pravé straně do otevřené obrany. Hugo Guillamón si dal bazén na pravé straně a pak distribuoval míč na osu. Tam byl sice Pepelu, ale jeho pumelice letěla nakonec vysoko nad branku.
     
    59
    Alberto Marí skončil na zemi po faulu v pokutovém území Viga. Valencia bude zahrávat penaltu.
     
    61
    Valencia právě vstřelila branku!
    Hosté si ale rychle berou vedení zpět z pokutového kopu. ALBERTO MARÍ si pravačkou vybral pravou stranu. Tam sice skákal Iván Villar, ale na míč se nedokázal dostat včas, ten končí v síti domácí svatyně, 1:2.
    61. Alberto MARÍ - 1:2
     
    62
    Hráči Valencie se rychle dostali na balon, ale ten rychle ztratili.
     
    63
    Celta Vigo právě vstřelila branku!
    Domácí ale rychle srovnávají stav svým druhým gólem. TASOS DOUVIKAS dostal po rychlém rozehrání od domácího brankáře míč do běhu. Domácí šikula prošel po pravé straně a ve vápně lehce z úhlu pak procpal balon po zemi na zadní tyčku, 2:2
    63. Tasos DOUVIKAS - 2:2
     
    64
    Střídání v týmu Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Williot Swedberg, přichází Tadeo Allende,
    ze hřiště odchází Carlos Domínguez, přichází Renato Tapia,
    ze hřiště odchází Tasos Douvikas, přichází Jørgen Strand Larsen.
     
    65
    Tadeo Allende dostal pořádně naloženo na levý kotník a byla mu dokonce soupeřem vyzuta kopačka. Hra je přerušena.
     
    66
    Iago Aspas se nyní dopustil zbytečného faulu na pravé straně. Thierry Correia si dobře pokryl balon a domácí kapitán do něj naprosto zbytečně strčil.
     
    67
    Valencia šla ve třech do rychlé kontru. Na levé straně byl volný Sergi Canós, který to vzal sice na sebe, ale jeho obstřel nebyl přesný.
     
    68
    Fran Beltrán se dostal po rohu z pravé strany k zakončení, ale jeho pohotové levačka z hranice vápna těsně míjí bližší tyčku.
     
    69
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Hugo Guillamón, přichází Javier Guerra,
    ze hřiště odchází Diego López, přichází Hugo González.
     
    70
    Thierry Correia se snažil procpat s balonem po levé straně, ale dopustil se jenom útočného faulu.
     
    71
    Domácí prošli lehce po pravé straně, ale centr na zadní tyčku se jim nepovedl. Vigo se poté dopustilo útočného faulu na středovém kruhu, Thierry Correia má problémy s levou nohou.
     
    72
    Střídání v týmu Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Kevin Vázquez, přichází Javier Rueda.
     
    73
    Hosté se po rychlém průchodu po pravé straně dostali k autu před velkým čtvercem. Ten směřoval na přední tyčku, ale tam kralovala obrana Viga.
     
    74
    Je tady další faul tentokrát se provinil Pepelu na polovině hřiště. Bude se střídat.
     
    75
    Střídání v týmu Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Iago Aspas, přichází Carlos Dotor.
     
    76
    Jørgen Strand Larsen sice ukázal své rychlé nohy na ose hřiště, ale byl k nelibosti domácích fanoušků nachytán v ofsajdu.
     
    77
    Peter Federico se dostal k zakončení před brankářem Viga. Iván Villar jej sice poslal na zem, první jmenovaný kontaktu ale hodně přidal. Toto pokutový kop rozhodně nebude.
     
    78
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Sergi Canós, přichází Hugo González,
    ze hřiště odchází Alberto Marí, přichází Hugo Duro.
     
    79
    Thierry Correia ukazuje, že není schopen pokračovat ve hře. Valencia musí střídat.
     
    80
    Střídání v týmu Valencia CF:
    ze hřiště odchází Thierry Correia, přichází Rubén Iranzo.
     
    80
    Thierry Correia už je mimo hrací plochu a to vypadá na problém s hamstringem. Na balonu jsou toho času hráči Viga.
     
    81
    Peter Federico byl poslán zápasnickým chvatem na pravé straně na zem. Valencie má k dispozici centr do vápna.
     
    82
    Hosté ale centr na zadní tyčku hodně přetáhli a vlastní vinou se připravili o slibnou pozici.
     
    83
    Po dalším centru z pravé strany zůstává ležet na zemi Yoel Lago. Hra je nyní opět přerušena. Fauly 13:15.
     
    84
    Hosté po dlouhém centru poslali balon jenom do zámezí. Domácí ale poté ztratili balon na ose. Hugo Duro se snažil zakončovat nohou centr z levé stany, ale trefil kopačkou jenom domácího obránce.
     
    85
    To jsou zmatky. Dva hráči Viga se snažili zakončovat centr z levé strany, jenže Miguel Rodríguez netrefil čistě z první neposedný míč. Valencia jde nyní útočit do zformované obrany.
     
    86
    Javier Rueda ukázal na pravé straně své rychlé nohy, ale na dlouhý centr se nedostal. Brankář Giorgi Mamardašvili měl na míč blíže.
     
    87
    Hosté se po útočném faulu na levé straně připravili o držení balonu. Vigo nyní v posledních minutách sezony nikam nespěchá.
     
    89
    Hugo González se rozeběhl na dlouhý centr na levé straně, ale záložník Valencie byl v jasném ofsajdu. Vigo jde nyní útočit do plných.
     
    90
    Jørgen Strand Larsen dostal pořádně naloženo na své achilovky na levé straně. Domácí mají k dispozici slibnou standartku.
     
    90+1
    Giorgi Mamardašvili se ale po centru na zadní tyčku dostal na míč rukama jako první a poslal balon na rohový kop.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90+1
    Jenže po rohovém kopu z pravé strany domácí ztratili držení míče. Valencie se ale poté dopustila útočného faulu na polovině hřiště.
     
    90+2
    Domácí se dopustili dalšího faulu, tentokrát na polovině hřiště. Hosté už ale s rozehrávkou nespěchají. To vypadá, že jim stav 2:2 vyhovuje.
     
    90+3
    Peter Federico byl zastaven u postranní čáry v rozporu s pravidly. Lavička Valencie vyčítá rozhodčímu, že ani v tomto případě neudělil žluté napomenutí.
     
    90+4
    Máme tady další faul. Dimitri Foulquier tentokrát schytal šlapáka na pravé strana hřiště. Jenže hosté poté ztratili balon a musí se rychle vracet.
     
    90+5
    Jenže nedařilo se ani domácím, kteří vzápětí přišli o držení balonu. Peter Federico po rychlém kontru zůstává ležet na zemi, ale tentokrát nebylo pískáno.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Poslední utkání sezóny je minulostí. Celta de Vigo v něm doma remizovala s týmem Valencia CF poměrem 2:2. Hosté o poločase vedli díky vlastnímu gólu Domíngueze. Valencie sice měla převahu, ale druhou branku se jí už nepodařilo v úvodním dějství vstřelit. Domácí byli nejblíže branky ve 33. minutě, ale Williot Swedberg trefil jenom tyčku. Za to v tom druhém se krom faulů, kterých bylo nakonec 35, roztrhl pytel i s góly. Nejprve Diego Aspas z penalty srovnal skóre v 50. minutě. Po něm se v 61. prosadil rovněž z pokutového kopu hostující Alberto Marí. Toho času byla Valencie lepším týmem, ale hostům sebral vítr z plachet po pěkném sólu po pravé straně Tasos Douvikas. Oba celky poté poslali na hřiště novou krev, ta už ale další branky nepřidala. Valencie končí v tabulce na deváté pozici, Vigo je třinácté. (18:19:58)

    Vít Káňa

    Branky: 50. Aspas (pen.), 63. Douvikas (Aspas) – 5. C. Domínguez (vla.), 61. Marí (pen.)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 9:12. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:18.
    Celta de Vigo: I. Villar – K. Vázquez (72. Rueda), C. Domínguez (64. Tapia), Lago – Mingueza, Beltrán, Sotelo, M. Rodríguez – Aspas (75. Dotor), Douvikas (64. Strand Larsen), Swedberg (64. Allende).
    Náhradníci: Fernández – Núñez, de la Torre, Bamba, Ristić, Manquillo, M. Sánchez.

    Trenér: Claudio Giráldez

    Valencia CF: Mamardašvili – Correia (80. Iranzo), C. Mosquera, Gąsiorowski, Foulquier – Pepelu, Guillamón (69. Guerra) – Canós (78. H. González), Almeida, D. López II (69. H. González) – Marí (78. Duro).
    Náhradníci: Rivero, Abril – Federico, Jaremčuk, Gozálbez, Özkacar.

    Trenér: Rubén Baraja

    Rozhodčí: Miguel Angel Ortiz Arias