Kometa Brno – Sparta 2:3 (po pr.) | Znojmo – Slavia 4:1 (kon.) | Olomouc – Plzeň 1:4 (kon.)
Opava – Ústí n/L 3:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Motor ČB 5:1 (kon.) | Třinec – Chomutov 8:6 (kon.)
Havířov – Litvínov 3:4 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 17.09.2010, 18:00DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Dobrý den, srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Mountfield České Budějovice v rámci 1. kola extraligy juniorů. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Krch (Zvolánek) - Novotný "A", Šíma, Vác. Němec, Musil, Ambrož, M. Blažek, Richter - Varga, J. Milfait "C", Szilva, Hadrava, Zdražil, M. Milfait, Havel "A", Ondráček, M. Novák, J. Doležal, O. Doležal, Šplíchal, Honza.

    HC Mountfield:
    Kantor (Bláha) - Klement, Jáchym, Semrád "A", Kolařík, Předota, Kříž, Štěpán, Liška, Seidl, Sumerauer, Marek "C", Švihálek, Sedlák, Rousek, Šaršok, Sekera, Turek, Přibyl, Zvoník, Moudrý.

    Rozhodčí: .
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:30
    Obránce Semrád vypálil ze středního pásma, ale dalekonosnou ranou gólmana Krcha rozhodně nepřekvapil, protože strážce brodského brankoviště se roztáhl ve svém brankovišti a kotouč ztlumil betony pro své obránce.
     
    1:21
    Rebelové zavezli kotouč do útočného pásma, kde se ke kotouči dostal útočník Ondráček a tvrdou ranou z pravého kruhu prověřil betony pozorného brankáře Kantora, jenž kotouč vyrazil do bezpečí.
     
    2:25
    J.Milfait vybruslil zpoza branky a našel dobře postaveného Vragu v předbrankovém prostoru, který z první vypálil a jeho pokus proletěl brankovištěm jen do rohu pásma.
     
    3:19
    Havlíčkobrodští Rebelové jsou v těchto minutách jednoznačně aktivnějším týmem, daří se jim držet kotouč na holích a dostávat se do zakončení. Za hrubost se prvním vyloučením hráčem stává Semrád (CEB).
     
    3:39
    Domácí vyhráli důležité vhazování a záhy pálil od modré čáry O. Šíma, jehož tvrdou ránu ztlumil pod betony gólman Kantor. Brodští útočníci číhali na dorážku, ale marně.
     
    4:16
    Hostům z jižních Čech se podařilo dvakrát v krátkém časovém intervalu vyhodit kotouč přes všechny čáry až do blízkosti brodského gólmana Krcha.
     
    5:14
    Havlíčkobrodští hráči se zatím v první početní převaze utkání výerazně trápí, vůbec se jim nedaří zaujmout na delší dobu útpočné postavení v Kantorově blízkosti, v drtivé většině případů ztroskotsají na aktivní obraně Jihočechů, kteří hrají v oslabení velmi dobře.
     
    5:19
    České Budějovice jsou v plném počtu, pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    5:52
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Hosté zaujlali postavení v útočném pásmu a jejich tlak na havlíčkobrodskou branku vyústil v gól. Jakub Marek tvrdě vypálil z dobré palebné pozice a brankář Krch vyrazil kotouč jen k volnému LUKÁŠI SUMERAUEROVI, jenž z bezprostřední blízkosti pohodlně skóroval! Asistence: Jakub Marek.
     
    6:53
    Jihočeši jsou při chuti, neustále dorážejí na havlíčkobrodskou branku, čímž přidělávají brankáři Krchovi spoustu práce. Gólman domácích musí likvidovat spoustu nepříjemných střeleckých pokusů.
     
    8:06
    Rychlá přechod Českých Budějovic do útočného pásma zastavil ve středu hřiště důrazný bek Novotný, podržel kotouč a vybojoval ho pro svůj tým, který může sám založit útočnou akci.
     
    8:58
    Rebelové musí čelit velkému tlaku, nedaří se jim rozehrát kotouč ze svého pásma, protože hostující útočníci k nim velmi rychle přistupují a nenchávají jim ani centimetr ledu zadarmo.
     
    10:02
    Gólmanu Krchovi teď musí být pořádně horko, kolem jeho branky létá spousta nepříjemných projektilů, při čemž se českobudějovičtí útočníci rychle a důrazně tlačí k dorážkám a v předbrankovém prostoru se neustále vytvářejí velké skrumáže hráčů. Následně je Ambrož (HBR) potrestán dvěma minutami za držení protihráče.
     
    10:51
    Hosté dlouho kombinovali v přesilovkovém postavení v Krchově blízkosti, Rebelům se nakonec podařilo získat kotouč a vyhodit ho do uctivé vzdálenosti z nebezpečného prostoru.
     
    11:48
    Jihočeši svého soupeře dokáží sevřít do pevného objetí a gólmana Krcha se snaží neustále zasypávat tvrdými a nepříjemnými ranami ze všech střeleckých pozic.
     
    12:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno. Rebelové vyrazili ze svého obranného bloku na ojedinělý útočný výpad, Marek Havel přiťukl kotouč mezi kruhy FILIPU ONDRÁČKOVI, jehož rána z velkého nápřahu propálila vše, co jí stálo v cestě! Asistence: Marek Havel.
     
    13:25
    Útočným faulem se prezentoval Švihálek (CEB), jenž oslabil na 2 minuty svůj tým,když se proti hokejovým pravidlům provnil podražením.
     
    14:23
    České Budějovice dlouho držely hru daleko od své svatyně, ale Rebelové se postuponým útokem propracovali do ofenzivní fáze a zahrozili, když M. NMilfait pálil z velkého úhlu těsně vedle tyčky. Brzy poté je vyloučen Štěpán (CEB) za podražení.
     
    14:53
    J. Milfait (HBR) se probil po rychlé kombinaci k zakončení z bezprostřední blízkosti, ale gólman kantor zachytil ktoouč pod svým betonem na poslední chvíli. Havlíčkobrodský útočník je následně vykázán na lavici hanby za sekání.
     
    15:43
    Domácím se nepodařilo přes usilovnou snahu udržet kotuč v útočném pásmu pod svou kontrolou, zmocnili se ho po velkém souboji hosté a mohou rozehrát útočnou kaci od své brány.
     
    16:10
    Rychlý přechod havlíčkobrodských hráčů přes útočnou modrou čáru skončil neúspěchem, rozhodčí si všiml postavení mimo hru, které je následně odpískáno.
     
    16:23
    Hosté jsou v kompletním složení na hrací ploše a začíná jejich zkrácená přesilová hra peti proti čtyřem.
     
    16:53
    Rovněž Havlíčkův Brod se ubránil bez úhony a již je v plném počtu na ledovém kolbišti, pokračuje se s plným počtem hráčů na obou stranách.
     
    17:21
    Další slibně se rozvíjející brodský útok je předčasně ukončen, pozornosti čárového rozhodčího opět neuniklo postavení mimo hru na útočné modré čáře.
     
    18:00
    Havel se dostal do palebné pozice v levém kruhu, když několikrát zamíchal s kotoučem na holi, zbavil se bránícího protihráče a tvrdě vypálil těsně vedle tří tyčí branky gólmana Kantora.
     
    18:50
    Štěpán hledal dlouhou nahrávkou, jež letěla před značnou část středního pásma, málo hlídného Přibyla, ovšem ten nedokázal zachytit prudký kotouč a brodskou obranu nemohl potrápit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali útočný hokej, hra měla velice slušné tempo. Hráči obou táborů nastoupili do prvního extraligového duelu s velkou chutí a přineslo to s sebou dvě vstřelené branky, po jedné na každé straně. Skóre otevřel zblízka střílející Lukáš Suremauer, Havlíčkův Brod kontroval přesnou trefou Filipa Ondráčka. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:46, platí v Kotlině nerozhodný stav 1:1.
     
    20:00
    Havlíčkův Brod je potrestán dvouminutový trestem za zdržování hry, protože se dostavil na hrací plochu se zpožděním. Trest odpyká O. Doležal (HBR).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Rebelové sice uzmuli svému soupeři na útočné modré čáře kotouč a mohli přejít do rychlého brejku, ale zastavil je odpískaný ofsajd.
     
    21:03
    Českobudějovickým mladíkům se zatím vůbec nedaří držet kotouč a dovézt ho případně do nebezpečných útočných prostorů, odkud by mohli nějakým způsobem ohrozit gólmana Krcha.
     
    21:18
    Na trestnou lavici je za držení protihráče vykázán Musil (HBR).
     
    22:25
    Jihočeši dlouho drželi hru v blízkosti brodské branky a bleskovou kombinací po celé šířce útočného pásma se snažili vyšachovat brodskou obranu a dostat se k zakončení, ovšem zkonsolidovaná obrana domácích odolala a vyhodila kotouč do bezpečí.
     
    23:18
    Hostům se přesilovka vůbec nepovedla, sice si vypracovali značnou územní převahu a dobývali soupeřovu branku, ale k nebezpečnějšímu zakončení se prakticky neprobili, gólman Krch měl minimum práce.
     
    24:00
    Zvoník s Turkem těžili z přesné nahrávky svých spoluhráčů a postupovali do situace 2 na 1, ale chyběla jim potřebná rychlost, byli velice záhy dostiženi a odzbrojeni havlíčkobrodskou obranou.
     
    25:18
    Domácí nevyvezli kotouč z obranného pásma a málem se jim to stalo osudným. Českobudějovičtí pohotově přenesli hru až na modrou čáru, kde z první vypálil obrácne Klement, jehož ránu po ledě ukryl v lapačce u své levé tyčky dobře postvený brankář Krch.
     
    26:30
    Hadrava se ujal v útočném pásmu kotouče, pořádně zamotal rychlými a technickými kličkami za budějovickou brankou hlavy jihočeských beků a naservíroval kotouč mezi kruhy na hůl M. Milfaita, jenž z první pálil těsně nad pravý horní roh branky!
     
    27:31
    Střelu z pravého kruhu lapil gólman Krch do lapačky. Po odpískání usedá na lavici hanby Moudrý (CEB) na desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    27:52
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové vyhráli vhazování ve svém obranném pásmu, založili bleskový protiútok, při němž putoval kotouč po ose Vojtěch Varga - Vladimír Szilva - JAN MILFAIT, posledně jmenovaný zakončoval po obdržení přesné přihrávky úplně sám a zblízka nedal brankáři Kantorovi šanci! Asistence: Vladimír Szilva, Vojtěch Varga.
     
    28:48
    Na trestnou lavici je vykázán Sedlák (CEB) za hru vysokou holí.
     
    29:19
    Poměr sil na hrací ploše se záhy vyrovná, útočným faulem se provinil Varga (HBR), jenž se provinil nedovoleným bráněním.
     
    29:51
    Na ledové ploše se objevilo více volného prostoru a času pro kombinaci nebo založení nebezpečného útoku. Uvidíme, zda toho dokáže některý z týmů využít ve svůj prospěch. Havlíčkobrodští si nyní neporozuměli při přechodu do útočné fáze a vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    30:48
    Jihočeši jsou v plném počtu a k dispozici mají zkrácenou přesilovou hru 5 proti 4.
     
    31:16
    S vyloučeními se v posledních minutách doslova roztrhl pytel. Dalším potrestaným hráčem se stává Musil (HBR), který si odsedí dvouminutový trest za podražení.
     
    32:00
    Sedlák si počkal za brodskou brankou na sjíždějícího spoluhráče, jímž se nakonec stal obránce Jáchym, který sám tvrdě vypálil bez přípravy a gólman Krch musel vytasit ze svého arzenálu skvělý zákrok, když dokázal ryhcle zareagovat a tělem vytěsnil kotouč mimo nebezpečný prostor!
     
    34:00
    Sekera hledal hezkou nahrávkou před branku najíždsějícího Šaršoka, ovšem ten tísněn bránícím havlíčkobrodským hráčem se neprobil do zakončení.
     
    33:58
    Havlíčkův Brod narušil soupeřův narůstající tlak vyhozením přes všechny čáry na zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat v blízkosti jeho brankáře Krcha.
     
    34:42
    Přibyl jemně tečoval v pravém kruhu tvrdou střelu od modré čáry a mohly z toho být pořádné problémy pro brankáře Krcha, ale kotouč proletěl jen těsně vedle vzdálenější tyčky!
     
    35:12
    Na trestnou lavici zamířil Předota (CEB), jenž fauloval podražením.
     
    35:30
    Sedlák uháněl úpolně sám na brodskou branku a zkoušel najít skulinku mezi Krchovými betony, ale neúspěšně. Strážce havlíčkobrodské svatyně si tento prostor včas pohlídal a podržel v těžké situaci svůj tým!
     
    36:40
    Rebelové vyvinuli velký tlak na gólmana Kantora, který musel poměrně dlouhou dobu čelit sérii nebezpečných a razantcích projektilů s holí havlíčkobrodských střelců.
     
    36:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Domácí kombinovali v útočném pásmu, Ondřej Šíma poslal krásný dlouhý pas na hůl volného VOJTĚCHA VAEGY, který zachytil na pravé straně ve velkém úhlu kotouč, vybruslil si do lepšího palebného prostoru a zblízka neomylně poslal kotouč podél Kantorových betonů levé tyčce! Asistence: Ondřej Šíma.
     
    37:17
    Po několika přesných českobudějovických nahrávkách zakončoval na modré čáře bek Předota a tvrdou ranou, jež mířila do horní poloviny branky, nastřelil masku připraveného gólmana Krcha.
     
    38:13
    Jihočeši přerušili havlíčkobrodskou útočnou snahu vyhozením na zakázané uvolnění, po jehož odpískání se musí udržovat ve střehu brankář Kantor, u kterého se bude za chviličku vhazovat.
     
    38:42
    Szilva posunul puk ze středního pásma do levého rohu českobudějovického pásma, kde Rebelové s Jihočechy dlouho sváděli urputný souboj, z něhož vyšli vítězně hosté a získali kotouč.
     
    39:53
    Nejdřívě pálil z prostoru mezi kruhy útočník Rousek, ovšem z dobré pozice vůbec netrefil branku. Z následného protiútoku se probíjel rychlými kličkami do zakočnení Hadrava, ale důrazný obránce ho nepustil ke střele, ovšem brodský forvard přiťukl do jízdy volnému M. Milfaitovi, jenž z velkého úhlu vypálil do Kantorovy nachystané vyrážečky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední třetině jsme byli svědky svižného hokeje, který okořenily dvě vstřelené branky. Obě vsítili domácí Rebelové, když nejdříve skóroval Jan Milfait a poté se zapsal do střelecké listiny Vojtěch Varga. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba v 19:37, vedou Havlíčkobrodští nad Český Budějovicemi 3:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:02
    Útočník Hadrava znovu nechal ve středním pásmu vyniknout své šikovné ruce, když elegantně obešel hned dva protihráče za sebou a vybojoval útočné pásmo.
     
    41:38
    Gólman Kantor měl plné urce práce, útok Rebelů ho pořádně zaměstnal, když se dostal k nebezpečné střele zblízka, jíž českobudějovický muž s maskou vyrazil před sebe, ale následné dorážky úspěch nesklidily.
     
    42:08
    Tvrdá rána Havlíčkobrodských ihned po vhazování sice přeletěla horní tyčku branky, domácí se však mohou těšit alespoň z přesilové hry. Na lavici hanby nedoborovlně usedl Liška (CEB), jenž vyfasoval dvouminutový trest za hákování.
     
    42:33
    Po několika hbitých přihrávkách pálil z první na modré čáře obránce Šíma, ovšem kotouč mu trochu sjel z kole a výsledkem byl střelecký pokus, který doplachtil jen do nastavené lapačky gólmana Kantora.
     
    43:14
    Hosté začali velice aktivně bránit a napadat havlíčkobrodské akce hned v jejich zárodků, díky čemuž se Rebelové horko těžko probíjejí do útočného pásma a případného zakončení.
     
    43:50
    M. Blažek vypálil tvrdě od modré čáry, gólman Kantor však stihl včas zareagovat a koncem svého pravého betonu vyrazil kotouč do rohu českobudějovického pásma.
     
    44:08
    České Budějovice jsou v plném počtu, pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    44:57
    Kotouč se v brodském pásmu odrazil na hůl útočníka Švihálka, který okamžitě pálil z pravého kruhum ovšem obránce domácích dokázal do střely vložit včas svou hůl a pik doletěl jen do ochranné sítě.
     
    45:18
    Kolařík se na modré čáře rozhodně nemazal s kotoučem a tvrdě ho vyslal směrem k brodské brance, kde stál ve svém brankovišti dobře postavený gólman Krch a ukryl kotouč do lapačky.
     
    46:30
    Hosté si začínají během svého útočného snažení vynucovat značný tlak, havlíčkobrodská obrana musí být neustále ve střehu, včas přistupovat k rychlým útočníkům a vykrývat případné střelecké úhly. Zatím se jí to daří výborně.
     
    48:02
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    V posledních minutách se hrálo ve strhujícím tempu, nahoru - dolů, což s sebou přinášelo spoustu nadějných protiútoků a šancí. Při jednom z nich nahrával Vladimír Szilva na hůl Jana Milfaita, jenž ještě prodloužil na rozjetého VOJTĚCHA VARGU, který se ocitl sám před vyjetým brankářem Kantorem, zkušeně mu udělal na poslední chvíli kličku a zblízka pohodlně skóroval do prázdné brány! Asistence: Jan Milfait, Vladimír Szilva.
     
    48:50
    Rbeelové si vytvořili další samostatný únik, v němž se tentokrát objevil agilní Hadrava a napálil jen Kantorovy betony. Byl však faulován, na trestnou lavici je vykázán Štěpán (CEB) za sekání, který musel zatáhnout za záchrannou brzdu.
     
    49:50
    M. Milfait obdržel do rohu budějovického pásma nahrávku z modré čáry, pohotově sklepl bez přípravy kotouč na osamoceného Zdražila, jenž si sjel do skvělé palebné pozice před brnaku a v zakončení byl tvrdě vražen zezadu na brankovou konstrukci. Sumerauer (CEB) je potrestán petiminutovým trestem a osobním trestem za napadení do konce utkání.
     
    50:21
    Za hrubost odchází na trestnou lavici Szilva (HBR), který se provinil hrubostí.
     
    50:59
    Honza tvrdou ranou z levého kruhu nejdříve zazvonil na tyčku a poté ze stejné pozice pálil jen do betonů brankáře Kantora, který se blýskl mohutným rozklekem.
     
    51:49
    Povednou individuální akcí se prezentoval Sedlák, jenž rozkmital své rychlé nohy, obkroužil bránu a zkoušel zasunout kotouč k bližší tyčce, ovšem ten mu sjel z hole a skončil na modré čáře.
     
    52:56
    Při sérii několika razantních střel, které gólman Kantor vyrazil, se po jedné z nich ocitl mezi kruhy osamocený obránce M. Blažek, jenž se obtočil kolem mlýnice hráčů před brankou a vpádu pálil těsně vedle levé tyčky!
     
    53:48
    Hadrava si to neohroženě namířil středem českobudějovické obrany, když elegantně obešel přes dva protihráče a sám zblízka pálil do Kantorových betonů. Za hákování je po odpískání poslán na lavici hanby Zvoník (CEB).
     
    54:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Václav Němec poslal kotouč od modré čáry na hůl Marka Havla, jenž tvrdě vypálil z mezikruží do levé tyčky, od níž se kotouč odrazil do brankoviště přesně na hůl FILIPA ONDRÁČKA, který ho z dorážky nerušeně uklidil do prázdné brány! Asistence: Marek Havel, Václav Němec.
     
    55:47
    Havlíčkův Brod nepřešel z obranného pásma do útočné fáze, vyhodil pouze na zakázané uvolnění, po němž proběhne buly v Krchově blízkosti.
     
    56:30
    Razantní a velice nepříjemné střely z dobrých střeleckých pozic donutily brankáře Krcha k několika povedeným zákrokům, po jednom z nich zůstal kotouč ležet bez povšimnutí těsně vedle betonů klečícího brodského brankáře, ovšem Jihočeši tuto slibnou příležitost nevyužili v korekci nepříznivého stavu!
     
    57:39
    Po održeném puku se dostalk e střele v mezikruží útočník Ondráček, jenž dnes hraje s velkou chutí, ale jeho ránu stihla zblokovat českobudějovická obrana a puk letěl vedle levé tyčky.
     
    58:41
    Havlíčkův Brod teď hraje ve velké pohodě, na své straně má čtyřbrankový náskok, který si zatím pečlivě hlídá. Daří se mu držet kotouč na svých holích a soupeře nepuštět do nebezpečných útočných situací.
     
    59:20
    Nyní se Jihočeši přes zformované defenzivní šiky Rebelů dostali do útočného pásma, ovšem na modré útočné čáře se dopustili postavení mimo hru, po němž je jejich útok zastaven.
     
    59:50
    Puk mají ve své moci domácí, nikam se neženou a vyčkávají na závěrečnou sirénu, definitivně pečetící jejich jasné vítězství.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině ještě navýšili havlíčkobrodský náskok Vojtěch Varga a Filip Ondráček, domácí Rebelové si tak zaslouženě připisují vítězství 5:1.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 13. Ondráček (Havel), 28. J. Milfait (Szilva, Varga), 37. Varga (Šíma), 49. Varga (J. MIlfait, Szilva), 55. Ondráček (Havel, Vác. Němec) - 6. Sumerauer (Marek)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Krch (Zvolánek) - Novotný "A", Šíma, Vác. Němec, Musil, Ambrož, M. Blažek, Richter - Varga, J. Milfait "C", Szilva, Hadrava, Zdražil, M. Milfait, Havel "A", Ondráček, M. Novák, J. Doležal, O. Doležal, Šplíchal, Honza.
    Banes Motor České Budějovice: Kantor (Bláha) - Klement, Jáchym, Semrád "A", Kolařík, Předota, Kříž, Štěpán, Liška, Seidl, Sumerauer, Marek "C", Švihálek, Sedlák, Rousek, Šaršok, Sekera, Turek, Přibyl, Zvoník, Moudrý.
    bahis siteleri