Bohemians 1905 – Liberec 3:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
3:1 (0:1)
FC Slovan Liberec
Pátek 15.10.2010, 18:15 • Synot Tip Aréna • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Domácí zvítězili 3:1. První poločas ale absolutně ovládal Slovan, jenž nepouštěl domácí klokany téměř ani na svou polovinu. Tato aktivní pojetí se seveřanům ve 26 minutě vyplatilo, když luxusní bombou zprvní otevřel účet zápasu Breznanik, jenž tak vstřelil svůj úvodní gól v české Gambrinus lize.

    Druhý poločas však byl jak nebe a dudy, když si domácí vytvářeli řadu šancí a tři z nich skončily za zády gólmana Bičíka. Nejdříve Držík v 61. minutě vyrovnal a pak v 75. minutě na dvakrát překonal brankáře Milan Škoda, jenž dvě minuty předtím střídal! Nakonec využil chyby hostující obrany Nešpor, který pět minut před koncem lobem uzavřel skóre zápasu. (20:10:35)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Zápas se dohrává na polovině Liberce. Domácí by v euforii rádi ještě vstřelili nějakou branku.
     
    89
    Fleišmana nahrazuje Vulin.
     
    87
    Hartiga nahrazuje Aziz Ibragimov.
     
    86
    Kerić střídá Ladislav Martan.
     
    85
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Hráči Liberce se řítili do útoku, ale přišli o míč a do otevřené obrany se řítil MARTIN NEŠPOR, který přeloboval brankáře Bičíka a míč skončil v prázdné bráně!
     
    84
    V pořadí třetí roh skončil útočným faulem.
     
    83
    Druhý roh Nešpora odvrátil na další roh Gecov!
     
    82
    Po chybě hostí vybojovali klokani rohový kop, ze kterého Nešporův centr odvrátil jen na další roh Breznanik.
     
    79
    Slovanu se stále nedaří přechod do útoku, když se již ani nedostávají k finálnímu přihrávkám, jelikož jejich agresivní hra končí útočnými fauly.
     
    79
    Liberec také střídá. Papouška nahrazuje Jan Nezmar.
     
    75
    Bohemians právě vstřelili branku!

    Ani né po dvou minutách se prosazuje MILAN ŠKODA, který si seběhl na centr Moravce a nejdříve trefil tyč, od které se ale míč odrazil zpět na jeho hlavu a to se již nemýlil a posílá klokany do vedení!
     
    73
    Domácí podruhé střídají. Trubilu nahrazuje Milan Škoda.
     
    72
    Liberec se vrací k aktivní hře z prvního poločasu, ale nedaří se mu finální přihrávky.
     
    71
    Utkání sleduje jen 2 658 diváků.
     
    68
    Breznanikův roh odvrátila domácí obrana do zámezí. Papoušek nečekal s vhozením a mířil přesně na Bosančiće, který se jednou jednoduchou kličkou uvolnil a tvrdou střelu z hranice velkého vápna nechal vyniknout Sňozíka, který s problémy vytlačil míč ven ze své brány!
     
    66
    Z nařízeného přímého kopu Trubila mířil přesně nad pokutový puntík. Jeho centr však dobře přečetl Bičík a ve skoku vyboxoval z vápna ven.
     
    65
    Po tvrdém střetu dostává žlutou kartu Rénato Kelić.
     
    61
    Bohemians právě vstřelili branku!

    Po centru Štohanzla do vápna se míč několikrát odrazil až k před vápnem stojícímu IGORU DRŽÍKOVI, který míč napálil ze vzduchu naprosto přesně k levé tyči Bičíkovy brány. Luxusní rána skončila brankou a vyrovnáním.
     
    57
    Rohový kop domácí bez problémů z vápna odkopli.
     
    56
    Po Breznanikově úžasně přesné a prudké přihrávce se zjevil před Sňozíkem zcela volný Gebre Selassie, který si na tento míč sběhl přes čtyřicet metrů! Tuto v české lize né tak často vídanou parádu však překazilo rychlé vyběhnutí a skvělý reflex domácího brankáře, který míč vytěsnil nad svou branku!
     
    52
    Držík se po několika odrazech před vápnem dostal k míči a ihned posílal míč na Hartiga. Jeho centr však trefil ruku Keliće. Ač ruka neúmyslná, tak naprosto jasná! Sudí však nechává pokračovat ve hře, což domácí hráče vytáčí jak čertíky z krabičky...
     
    51
    Liberci se roh ukázkově nepovedl... Klokani zakládají útok.
     
    50
    Po dlouhém skomírání na středu vysprintoval do úniku Kerić, kterého ale doběhl Trubila. Kerić neměl na koho centrovat a tak jen nakopl míč do Trubili, od kterého se odrazil na rohový kop.
     
    47
    Domácí začali, hokejovou terminologií řečeno, forčekovat i na polovině Liberce a tato taktika se jim vyplácí, když hosté nejsou schopni přesně zahajovat své útoky. Hraje se tedy jen na středu hřiště.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči již minutu čekají na výkop...
     
    První poločas byl nejdříve v režii domácích, ale po první desetiminutovce se iniciativy chopil Liberec a již se ji nepustil. Hosté první poločas naprosto ovládli a zaslouženě vedou díky první ligové brance Breznanika jedna nula. Druhý poločas začne přibližně v 19:17.
     
    Sudí nenastavil ani vteřinu nad řádnou hrací dobu.
     
    První poločas skončil.
     
    44
    Štajner se narážečkou s Kerićem dostal do vyložené příležitosti. Těsně za hranicí velkého vápna a ze středu tvrdě vystřelil! Jeho pumelice se odrazila nejspíše od ruky Nikla a jen doskákala do rukavic Sňozíka. K nelibosti řvoucího Štajnera se penalta nekope.
     
    43
    Po faulu na Bosančiče pálil z přímého kopu Štajner jen do zdi.
     
    40
    Nejčerstvější hráč na hřišti Igor Držík vyzkoušel dalekonosnou přesnou bombou Bičíka. Brankář Slovanu však robinsonádou míč vyrazil ven z branky!
     
    38
    Bohemka se konečně vysvobodila z obrany a zakládá útok.
     
    37
    Centr Fleišmana před branku "odrazil" z vápna pryč svými slabinami vyskakující Cseh. K míči se však dostal Papoušek, který byl ihned zfaulován. Z nařízeného přímého kopu sám Papoušek přestřelil.
     
    36
    Pro upřesnění, pro Breznanika byla dnešní branka vůbec první v Gambrinus lize.
     
    34
    Jestli se dnešnímu střetnutí nedá něco vytknout, tak je to počet rohů, který za první půlhodinku přesahuje celozápasové průměry. Bohemka si teď taky jeden zahrála. Domácí z něj ale branku hostí neohrozili, když balón chytil Bičík do svých rukavic.
     
    32
    Střela Bosančiće se odrazila od Cseha jen k Breznanikovi, jenž zase vypálil zprvní. Nyní ale jeho střela chyběla razance, a tak s ní neměl Sňozík problémy.
     
    30
    Slovan Liberec hraje velice útočně. Za poslední tři minuty rozehrával dva rohy, když je pokaždé vybojoval dnes velmi technicky hrající Štajner. Oba rohové kopy však domácí odvrátili.
     
    27
    Ihned po gólu následovalo střídání. Odešel Jiří Kaufman a nahrazuje ho Igor Držík.
     
    26
    Liberec právě vstřelil branku!

    Štajner z hloubi pole nacentroval přesně na hlavu ve vápně stojícího Bosančicé, který ihned hlavou poslal balón na MICHALA BREZNANIKA, který ze vzduchu napálil balón k pravé tyči a nemýlil se!
     
    22
    Rohový kop již nebyl tak pohledný, když ho s přehledem odhlavičkoval Kaufman do bezpečí.
     
    21
    Do obrovské šance se dostal Slovan! Štajner utekl po lajně až k velkému vápnu, kde pěknou kličkou vyškolil Jindřiška a jeho střela ani né z deseti metrů skončila zjevně nechtěně na hranici malého vápna na kopačkách Keriće. Kerić neváhal a z otočky vypálil, ale to u něj již stál Nikl, od kterého se balón odrazil do zámezí. Bude se kopat roh.
     
    20
    Po pěti minutých se o něco pokusili i hosté, ale jejich kombinace skončila na nepřesné přihrávce Breznanika. U balónu jsou tak zpět hráči Bohemians 1905.
     
    18
    Klokani se však i nadále drží na polovině Slovanu, ale jejich kombinace stále končí na odkopávajících obráncích hostí.
     
    15
    Martin Nešpor rozehrával přímý kop z rohu velkého vápna. Jeho pokus o podkopnutí zdi se však nevydařil a míč se dostal až do hloubi pole k Csehovi, který propagační střelou ze čtyřiceti metrů akci ukončil.
     
    14
    Rohový kop se Liberci nepovedl a Bohemians se žene do útoku.
     
    12
    Bosančić ukličkoval ve vápně celou zeleno-bílou obranu a z pěti metrů z ostrého úhlu vypálil. Jeho dobře natočenou ránu s problémy vytlačil na roh brankář Sňozík.
     
    11
    Do šance se dostával Breznanik, na kterého před vápno letěl skákavý míč. Liberecký záložník však při pokusu o střelu zprvní balón netrefil.
     
    10
    Liberec se vyprostil ze sevření a zahajuje protiútok...
     
    9
    Bohemku tato příležitost nakopla a drží se v útoku.
     
    6
    Po fatálním selhání v komunikaci mezi Bičíkem a Dejmkem se do vyložené příležitosti dostal Hartig, který stál tváří v tvář vyběhnutému brankáři! Jak golman Slovanu, tak útočník klokanů kopl do míče ve stejný okamžik a ten se odkutálel jen k rohovému praporku.
     
    5
    Hraje se na středu hřiště. Obě mužstva se snaží o přechod do útoku, ale na relativně malém prostoru si stále navzájem odebírají balóny.
     
    3
    Trubila poslal ukázkový pas na rozběhnutého Hartiga, jehož centr na do vápna nabíhajícího Nešpora odhlavičkoval do bezpečí Gebre Selassie.
     
    1
    Do prvního útoku se hnal Papoušek, ale před domácí obranu se do vápna neprodral.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči v mizivé kulise nastupují na plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, D. Nešpor - Moravec, Štohanzl, Kaufman, Trubila - Hartig, M. Nešpor.

    FC Slovan Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Dejmek, Kelić, Fleišman - Papoušek, Bosančić, Gecov, Breznaník - Kerić, Štajner.

    Rozhodčí: Hrubeš - Večeřa, Vysloužil.
     
    Domácí Bohemians 1905 se dnes střetnou s osmým Slovanem Libercem, na který se mohou v případě vítězství bodově dotáhnout a dokonce v případě výhry o tři a více branec jej i v tabulce předčit.

    Slovan byl v posledních čtyřech kolech jak na houpačce, když ve dvou zápasech dokázal nastřílet soupeři sedm gólu a v dalších dvou pět inkasovat. Bohemka však také není přímo na vlně úspěchů, a tak je dnešní zápas bez jasného favorita.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.

    Petr Brabec

    Branky: 61. Držík, 75. Škoda M., 85. Nešpor - 26. Breznanik

    Karty:   65. Kelič


    Bohemians Praha 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, D. Nešpor - Moravec, Štohanzl, Kaufman (27. Držík), Trubila (73. M. Škoda) - Hartig (87. Ibragimov), M. Nešpor
    FC Slovan Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Dejmek, Kelić, Fleišman (89. Vulin) - Papoušek (79. Nezmar), Bosančić, Gecov, Breznaník - Kerić (86. Martan), Štajner

    Rozhodčí: Hrubeš - Večeřa, Vysloužil

    Diváci: 2658
    bahis siteleri