Spartak – Chelsea 0:2 (kon.) | AS Řím – Basilej 1:3 (kon.) | Bayern – Kluž 3:2 (kon.)
Marseille – Žilina 1:0 (kon.) | Ajax – Auxerre 2:1 (kon.) | Real Madrid – AC Milán 2:0 (kon.)
Braga – Partizan Bělehrad 2:0 (kon.) | Arsenal – Šachtar 5:1 (kon.)
konec
AS Řím
1:3 (1:2)
FC Basilej
Úterý 19.10.2010, 20:45Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný úterní večer, vítejte u sledování online přenosu z fotbalové Ligy mistrů. Stadio Olimpico přivítá na svém pažitu domácí As Řím a hostující celek FC Basilej. Italské družstvo je v zápase favoritem, se třemi body mu však patří až třetí příčka v tabulce. Basilej je ale po dvou porážkách na místě posledním, kdo ovládne dnešní duel?
     
    Úvodní sestavy:

    AS Řím: Lobont - Cassetti, Mexés, N.Burdisso, Riise - Taddei, Pizarro, Brighi, Perrotta - Totti, Borriello.

    FC Basilej: Costanzo - Safari, Ferati, Abraham, Inkoom - Stocker, Yapi, Huggel, Shaqiri - Streller, A.Frei.

    Rozhodčí: Nikoalev - Golubev, Averianov.
     
    Týmy právě vstupují na hrací plochu. Domácí v červeno-oranžových dresech, jejich soupeř se ošatil do svítivě žluté barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    V držení míče jsou nyní hostující fotbalisté, kteří svižně kombinují v okolí středového kruhu. Před svatyni svého soka se ovšem zatím nepropracovali.
     
    3
    Basilej vybojovala rohový kop, z něj si ale větší šanci vytvořit nedokázala.
     
    5
    Frei již mohl uhánět sám na italskou branku, avšak brzdí ho sudí s praporkem - ofsajd. Domácí celek bude rozehrávat.
     
    8
    Švýcarský celek je zatím poměrně aktivní, Shaqiriho rána z dobré střelecké pozice byla zblokovaná.
     
    12
    Basilej právě vstřelila branku!

    Hostující tým překvapuje favorita rychlým úderem! Centr plachtící do domácí šestnáctky sklepl Streller na uplně volného ALEXANDERA FREIE, jenž přesně mířenou pumelící do dolní poloviny branky poslal své družstvo do vedení - 0:1.
     
    15
    Rychlou odpověď si na své kopačky připravoval Borriello, jenž před velkým vápnem vystřelil hodně nepřesně.
     
    16
    Řím drží míč na svých kopačkách a na malý okamžik uzamkl svého protivníka u vlastní brány, finální přihrávka na rozbíhajícího se Tottiho ovšem přišla do ofsajdu.
     
    17
    V ofsajdové pasti byl domácí kanonýr lapen také o chvilku později, na opačné straně hřiště vybojovali hosté rohový kop.
     
    18
    Shaqiri zkoušel štěstí ranou z velké dálky, brankář Lobont dokázal balón plachtící vzduchem stáhnout do své moci a bude rozehrávat.
     
    20
    Po levé straně uháněl před soupeřovo obydlí Safari, jenže neprošel přes domácí zadáky. Italský tým tak může pokračovat v přihrávkovém kolotoči, po obdržené brance je aktivnější. Větší příležitost si však zatím nevytvořil.
     
    21
    AS Řím právě vstřelilo branku!

    Domácí ovšem hned vzápětí dokázali těsný náskok svého soka dorovnat a začínáme znovu od začátku! Přesný pas až z poloviny hřiště převzal MARCO BORRIELLO, který rozkmital své rychlé nohy, předběhl překvapené zadáky a v přímém souboji s brankářem Costanzem se nemýlil - 1:1.
     
    23
    Fotbalisté Říma pokračují v útočných výpadech, nebezpečně hlavičkoval namlsaný Borriello, ale brankář hostujícího celku si s jeho nepříliš razantním pokusem poradil.
     
    25
    Pizarro přišel o balón u půlící čáry, čehož ovšem hosté nevyužili. Jejich akci brzdí sudí s praporkem a domácí tým bude rozehrávat.
     
    26
    Stocker však posléze před území strážené Lobontem přeci jen proklouzl, pasem z levé strany hledal lépe postavené spoluhráče, jenže to se mu nepodařilo.
     
    28
    Hra má v těchto chvílích poměrně velké tempo a přelévá se z jedné strany na druhou. Basilej vybojovala roh, z rychlého kontru ale atakoval švýcarskou svatyni Borriello, ale skóre se nemění.
     
    29
    Riise si v souboji s protivníkem počínal až příliš důrazně, hra je přerušena a hosté následně pozvolna kombinují na vlastní polovině.
     
    31
    Basilej znovu zahrávala rohový kop, po němž hlavičkoval nebezpečně Huggel, brankář Lobont však zasahovat nemusel. Kulatý nesmysl mířil nad břevno.
     
    32
    Pizarro se snažil ve skluzu zastavit unikajícího Stockera, domácí hráč zůstává posléze otřesen na hrací ploše. Za pomoci lékařů se statečně zvedá a je odváděn za postranní čáru.
     
    33
    Další rohový kop švýcarské družiny zahrával Frei, jenže prudkým centrem do malého vápna Lobonta nikterak nevyděsil.
     
    35
    Na druhou stranu měl naopak namířeno Cassetti, jenž se ve sprintu zbavil protivníka, prolétl až do velkého vápna a snažil se balón přiťuknout přibíhajícímu spoluhráči, ovšem to se mu nepodařilo.
     
    37
    O další vzruch na zeleném pažitu se postaral Totti, jeho dobře mířená rána z pravé strany totiž minula soupeřovu branku zhruba o půl metru.
     
    38
    Basilej dokonce vstřelila branku, jenže ta pro ofsajd neplatí. Stocker nalezl parádním pasem rozběhnutého Freie, který z hranice malého vápna zakončoval do sítě, úsměv na tváři mu však zarazil kostkovaný praporek rozhodčího, jenž se vymrštil do výšin.
     
    40
    Individuální průnik zakončil střelou z velké dálky Pizarro, gólman Costanzo pouze pohledem sledoval, jak balón letí vysoko nad břevno.
     
    41
    Hosté s míčem na kopačkách zakládají další útočnou akci od středového kruhu.
     
    44
    Basilej právě vstřelila branku!

    SAMUEL INKOOM střílí svému celku důležitý gól do šatny, švýcarský tým jde znovu do vedení. Hostující zadák se z ničeho nic objevil u míče před pokutovým územím, obelstil stojícího protihráče a nechytatelnou bombou zavěsil - 1:2.
     
    45
    Inkoom si při oslavě branky sundal dres, za což vidí žlutou kartu.
     
    První poločas skončil.
     
    První polovina zajímavého duelu je minulostí. Domácí zatím roli favorita příliš nepotvrzují, jsou sice častěji u míče, ale nedokáží se prosekat pozornou defenzivnou svých protivníků. Basilej dokázala dvakrát vsítit z rychlého kontru a k vítězství má blíže.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkop ve druhé polovině dnešního klání obstarali hostující fotbalisté, jejich pokus o svižnou ofenzivní akci si brankář Lobont pohlídal, když lapil nepřesnou střelu do svých rukavic.
     
    47
    První atak na švýcarské hradby si po poločasové přestávce připsali také hráči Říma, Pizarro však nejdřive přes přesilu protihráčů neprošel a následně nezastihl prudkou přihrávku Riise. Gólman Costanzo bude od své brány vykopávat.
     
    49
    Basilejský útok zastavuje další ofsajd, do útoku mají namířeno domácí.
     
    50
    Francesco Totti se opřel do balónu na hranici velkého vápna a jen o několik centrimetrů minul břevno! Parádní rána domácího ostrostřelce.
     
    51
    Italské družstvo přidává na obrátkách a do území strážené Costanzem nyní létal jeden centr za druhým, hostující gólman ovšem veškeré nebezpečí dokázal uhasit.
     
    52
    Cassetti ale fauloval, vidí žlutou kartu a hosté budou zahrávat standardku ze třiceti metrů.
     
    54
    Basilej se do větší šance nedostala, posléze její snažení opět zastavuje praporek sudího. Dnes již poněkolikáté.
     
    56
    Faulem se provinil také hostující Abraham, hráči italského týmu tak mají možnost pokračovat v přihrávkovém kolotoči na soupeřově polovině.
     
    57
    Taddei se dostal ke střele z pravé strany a trefil tyč! Balón se posléze odrazil k volnému Pizarrovi, jenž z dobré pozice vysoko přestřelil. Řím získal nad svým sokem převahu.
     
    59
    Domácí střídají, odchází Riise, do boje míří Castellini.
     
    61
    Taddei vyslal na basilejskou svatyni další tvrdou střelu, tentokrát ji ovšem Costanzo dokázal vcelku pohodlně zastavit.
     
    63
    Fotbalisté AS Řím mačkají svého protivníka u vlastní branky, po hlavičce Tottiho vzinkl před Costanzem menší závar, který však nakonec hostující gólman dokázal vyřešit a hrací předmět uschoval do své moci.
     
    64
    Rychlou akci svého družstva zakončoval střelou z velkého úhlu Borriello, ale na brankáře nevyzrál. Domácí poté vybojovali také rohový kop.
     
    66
    Švýcarské družstvo se dokázalo pohodlně ubránit, po následném souboji u středového kruhu zůstává na trávníku v nefotbalové pozici ležet Stocker.
     
    67
    Stocker je na nosítkách přemístěn do zámezí a drží se za kotník. Nevypadá to s ním příliš dobře.
     
    69
    Hostující trenér také sáhl ke střídání, zraněného Stockera nahrazuje Chipperfield.
     
    71
    Zápas nyní ztratil náboj, Římané se již nedokáží prosadit. Hosté odvrací soupeřovo snažení již za polovinou hřiště.
     
    72
    Abraham odvrátil před dotírajícími protihráči raději do autu, domácí budou na polovině svého protivníka vhazovat.
     
    74
    Řím střídá, odešel Perrotta, na opačnou stranu míří Baptista.
     
    76
    Castellini fauloval, Basilej zahrávala přímý kop z pravé strany. K hlavičce se dostal Huggel, ovšem svému pokusu nedal přesnost. Hrací předmět končí mimo.
     
    77
    Baptista na Brighiho a mohlo být vyrovnáno! To by ale musel druhý jmenovaný zamířit svoji hlavičku z penaltového puntíku o malý kousek níže.
     
    79
    Basilej vystřídala, odešel Streller, na závěr duelu jde do pole Cabral.
     
    81
    Švýcarský tým vzápětí zahrával přímý kop z nadějné pozice, do balónu se opřel kanonýr Frei, avšak svoji ránu namířil jen do míst, kde operoval brankář.
     
    82
    Na opačné straně hřiště se snažil zasáhnout nohou vysoko letící míč Taddei, ovšem nebyl úspěšný. Nicméně domácí s přibývajícím časem znovu přikládají do kotle.
     
    84
    Řím vybojoval také standardku, na balón si vyskočil obránce Mexés, svoji střelu však pouze otřel o břevno!
     
    86
    Huggel se provinil proti pravidlům, hosté mají možnost dalšího "přímáku", tentokrát přímo proti brance ve vzdálenosti zhruba dvaceti metrů.
     
    88
    Ou, stadionem to jen zahučelo! Francesco Totti nic nevymýšlel a tvrdou ranou pořádně protáhl Costanza, jenž konečky prstů vyráží do bezpečí.
     
    89
    Basilej střídá, místo Freie si zahraje Almerares.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    90+2
    Basilej právě vstřelila branku!

    Domácí vrhli všechny síly do útoku, což hosté dokázali potrestat, čímž definitivě rozhodují o svém vítězství v dnešním klání. CABRAL se zmocnil kulatého nesmyslu před soupeřovou svatyní, elegantně protancoval až do šestnáctky a přesnou ranou vystřelil svému týmu tři body - 1:3.
     
    Konec zápasu.
     
    Basilej dnes svým výkonem zaskočila favorizovaného soka a může se radovat z výhry. Domácí byli ve druhém poločase jednoznačně aktivnější, měli také několik velkých příležitostí k vyrovnání, to ale nepřišlo a švýcarský tým v samém závěru svůj výkon korunoval třetí trefou. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se těším na počtenou. (22:40:11)

    Lukáš Šonský

    Branky: 21. Borriello - 12. Frei, 44. Inkoom, 90+2. Cabral

    Karty:   52. Cassetti - 45. Inkoom


    AS Řím: Lobont - Cassetti, Mexés, N.Burdisso, Riise (59.Castellini) - Taddei, Pizarro, Brighi, Perrotta (74.Baptista) - Totti, Borriello.

    FC Basilej: Costanzo - Safari, Ferati, Abraham, Inkoom - Stocker (69.Chipperfield), Yapi, Huggel, Shaqiri - Streller (79.Cabral), A.Frei (89.Almerares)

    Rozhodčí: Nikoalev - Golubev, Averianov.
    bahis siteleri