Inter – Tottenham 4:3 (kon.) | Twente – W. Brémy 1:1 (kon.) | Schalke – Hapoel Tel Aviv 3:1 (kon.)
Lyon – Benfica 2:0 (kon.) | Rangers – Valencia 1:1 (kon.) | Manchester Utd. – Bursaspor 1:0 (kon.)
Panathinaikos – Kazaň 0:0 (kon.) | Barcelona – Kodaň 2:0 (kon.)
konec
Inter Milán
4:3 (4:0)
Tottenham Hotspur
Středa 20.10.2010, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Příjemný úterní večer při sledování Ligy mistrů. Nejprestižnější evropská klubová soutěž přináší po úterním souboji Realu Madrid s milánským AC i ve středu jeden ze svých šlágrů. Shodou okolností se v něm představí druhý klub z italského města módy - Inter. Obhájce trofeje na San Siru hostí londýnský Tottenham, jenž si atmosféry Champions League užívá vůbec poprvé ve své historii.

    Na Apeninském poloostrově ale svěřence manažera Harryho Redknappa, kteří v sobotu jako první v letošním ročníku Premier League překonali Fulham, nečeká procházka růžovou zahradou. Kohouti, jak se klubu přezdívá, postrádají letní posilu a svého nejlepšího střelce Rafaela van der Vaarta, rychlonohého Aarona Lennona a defenzivní trio v čele s Ledleym Kingem, Michaelem Dawsonem a Jonathanem Woodgatem. Týmu ze severu britské metropole rovněž chybí Jermain Defoe, Sandro a Jamie O´Hara.

    Ani kouč Interu Milán Rafael Benítez nehledí na marodku s úsměvem. Dnes nemůže počítat se službami útočníka Diega Milita a středopolařů Manciniho, Estebana Cambiassa a McDonalda Marigy. Velké otazníky visí nad Thiagem Mottou, který se zranil při nedělní hubené výhře na půdě Cagliari. Zdravotní problémy se po víkendu vyskytly i u Jonathana Biabianyho.

    Vítěz loňského ročníku evropské Ligy mistrů je i přes zmiňované absence v dnešním klání favoritem. Před domácím publikem Inter Milán v sezóně 2010/11 ještě ani jednou neprohrál, a proto i před zápasem s Tottenhamem věří v tříbodový zisk.

     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Júlio César - Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu - Zanetti, Stankovič - Biabiany, Sneijder, Coutinho - Eto´o.

    Tottenham Hotspur: Gomes - Hutton, Gallas, Bassong, Assou-Ekotto - Lennon, Jenas, Modrič, Huddlestone, Bale - Crouch.

    Rozhodčí: Skomina - Arhar, Stancin (Slovinsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Domácí tým se hned od počátku ujímá vedení. První útok končí brankou JAVIERA ZANETTIHO, který převzal přihrávku od Samuela Eto´a a prosadil se přes Alana Huttona.
     
    5
    Dopředu se poprvé žene i Tottenham. Průnik Alana Huttona po pravé straně končí nepřesným pasem do šestnáctky.
     
    6
    Rychlý zásah Dejana Stankoviče zabránil v pokračování akce Kohoutů. Aaron Lennon centroval z pravé strany, ve vápně pak čekal Gareth Bale, k němuž se ale míč nedostal.
     
    8
    To se dějí na San Siru věci! Ještě ani neuplynula první desetiminutovka a hosté už jsou oslabeni. Za zákrok na Jonathana Biabianyho viděl červenou kartu brankář Heurelho Gomes. Domácí Inter Milán bude zahrávat pokutový kop.
     
    10
    Tottenham nedobrovolně sáhl k první změně. S trávníkem se rozloučil Luka Modrič, jehož nahradil gólman Carlo Cudicini.
     
    11
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Penaltu nekompromisně proměnil bývalý útočník katalánské Barcelony SAMUEL ETO´O.
     
    12
    Výběr Rafaela Beníteze má během úvodu výrazně navrch a rozhodně nikam nespěchá. Domácí Nerazzurri kombinují uprostřed pole.
     
    14
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Na dnešní večer Tottenham rozhodně nezapomene. O třetí branku Interu se postaral DEJAN STANKOVIČ, kterého nedokázalo zastavit hned několik zadáků Kohoutů na hranici vápna.
     
    16
    Lob za obranu z kopačky Javiera Zanettiho byl na Jonathana Biabianyho příliš krátký. Včas zasáhl Benoit Assou-Ekotto.
     
    17
    Další karetní trest tentokrát padl na domácího hráče. Christian Chivu nedovoleně na levé straně zastavil Aarona Lennona.
     
    18
    Druhá útočná akce Tottenhamu je zastavena hvizdem hlavního sudího, který viděl hru rukou Petera Crouche.
     
    19
    Kohouti vybojovali první rohový kop, k jehož exekuci se z levé strany staví Gareth Bale.
     
    20
    Po faulu na Lúcia rozehrává od své brány brazilský gólman Júlio César.
     
    21
    Všichni hráči hostujícího celku jsou před vlastním vápnem, presink příliš nevysouvají a vyčkávají na ofenzivní vpády Interu.
     
    22
    Vytáhlý anglický útočník Peter Crouch byl faulován na polovině hřiště. Posléze se dostal k balonu v šestnáctce milánského klubu, kde zakončil hlavou přesně do rukavic Júlia Césara.
     
    23
    Centr od levé postranní čáry byl na všechny ofenzivně laděné hráče Harryho Redknappa dlouhý. Míče se znovu zmocňuje Inter.
     
    24
    Technické parády Samuela Eto´a na Benoita Assou-Ekotta nestačily. Milán rozehrává roh.
     
    25
    Ačkoliv se tomu Jermaine Jenas hodně diví, právě on fauloval uprostřed pole. Wesley Sneijder ale z následné standardní situace trefil pouze zeď.
     
    27
    Domácí zbytečně podceňují útoky Tottenhamu. Aaron Lennon překonal dva obránce, odcentroval na Petera Crouche, jenž ze čtyř metrů hlavou minul bránu.
     
    28
    Tom Huddlestone na polovině Interu seslal k zemi Javiera Zanettiho. Milánští rozehrávají.
     
    29
    Peter Crouch se nacházel za obrannou čtveřicí Tottenhamu, což postřehli i rozhodčí ze Slovinska. Je odmáván ofsajd.
     
    30
    Tým Rafaela Beníteze pokračoval v akci po pravé straně, odkud se ale nikdo z hráčů Interu neprosadil. Skulinky v defenzivě Spurs se nyní pokouší domácí celek najít uprostřed.
     
    32
    Kolmá přihrávka, jejímž adresátem byl Dejan Stankovič, končí v rukavicích brankáře Tottenhamu Carla Cudiciniho.
     
    33
    U míče se po dlouhé době ocitl i William Gallas, poněkud kontroverzní postava v dresu Kohoutů. Francouzský stoper ve své kariéře vyměnil už tři londýnské kluby - po Chelsea se vydal do Arsenalu, kde mu v létě vypršela smlouva, a rozhodl se pro Tottenham.
     
    34
    Dobrou příležitost Interu utnul Alan Hutton, jenž na hranici šestnáctky zblokoval střelu Wesleyho Sneijdera.
     
    35
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Už podruhé se dnes prosadil ostrostřelec SAMUEL ETO´O, který po levé straně prošel jak nůž máslem. Obtížnou překážkou pro něj nebyl ani Carlo Cudicini, za jehož záda s pomocí obránců Tottenhamu propasíroval míč.
     
    38
    Pravá obrana Kohoutů dnes nemá dobrý den. Hráči v bílých dresech se dopustili další velké chyby, když odevzdali na polovině hřiště míč domácím.
     
    39
    Ofenzivní snaha Tottenhamu znovu končí neúspěchem. Po průniku Garetha Balea po levé straně balon získává Inter a ihned zakládá další útok.
     
    42
    Hráči hostujícího týmu už asi vyhlížejí přestávku. Inter za stavu 4:0 kombinuje na půlce, což asi nikoho v bílém příliš nebaví sledovat.
     
    44
    Nadvakrát nyní neuspěl Maicon, jenž z pravé strany nešetřil náhradního brankáře Kohoutů Carla Cudiciniho. Ten si připsal další úspěšné zákroky.
     
    45
    Jermaine Jenas zastavil Wesleyho Sneijdera, Inter v závěru prvního poločasu, který je nastaven o jednu minutu, ještě bude útočit.
     
    45+1
    Mladičký Philippe Coutinho se pokoušel prosadit z levé strany, kde Tottenham často chybuje. Nakonec však rozvlnil pouze boční síť.
     
    První poločas skončil.
     
    Pokud jste se dnes těšili na ofenzivní hody, pak jste si vybrali zcela správně zápas mezi Interem Milán a Tottenhamem. Domácí celek nasázel během prvních patnácti minut tři branky, čtvrtý pak přidal deset minut před koncem první poloviny dějství. Londýnští Kohouti navíc dohrávají o deseti bez vyloučeného brankáře Heurelha Gomese. I přesto vedli několik nadějných ofenzivních tažení, prozatím bezúspěšně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Inter Milán otevírá druhý poločas. Uvidíme, zda i zbývající minuty přinesou podobné gólové nadělení, které obdržel v první pětačtyřicetiminutovce Tottenham.
     
    47
    Dejan Stankovič, domácí středopolař, má zdravotní problémy, vypadá to na poraněný kotník. V nejbližší době zřejmě dojde k prvnímu střídání na straně Interu.
     
    48
    Svěřenci Rafaela Beníteze opět nasadili házenkářský styl. Ačkoliv si často předávají míč, jsou daleko od brány Tottenhamu.
     
    49
    S centrem Aarona Lennona si poradili domácí obránci, kteří posléze předali balon Philippemu Coutinhovi.
     
    50
    Avizované střídání je tady. Dejana Stankoviče na trávníku nahradil devatenáctiletý Davide Santon.
     
    52
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Wesley Sneijder se ukličkoval na hranici šestnáctky hostujícího týmu, čímž přišel o míč. Na druhé straně se o několik vteřin později prosadil povedenou střelou GARETH BALE.
     
    53
    Slovinský arbitr Skomina uklidňuje za postranní čarou charismatického manažera Tottenhamu Harryho Redknappa.
     
    55
    Nováček na zeleném pažitu Davide Santon vyslal tvrdý projektil z levé strany. Carlo Cudicini však včas zasáhl u své pravé tyče a vyrazil míč na roh.
     
    56
    Za pět minut dvanáct zatáhl za ruční brzdu Sébastien Bassong, který v pokutovém území Tottenhamu čistě odzbrojil Wesleyho Sneijdera.
     
    58
    Převaha domácího celku se začíná stupňovat. Inter v posledních minutách prakticky nepůjčuje svému oponentovi míč a v klidu kombinuje na útočné půlce.
     
    59
    Gareth Bale byl v další slibné příležitosti. Po odraženém centru Aarona Lennona si ještě posunul míč, vrátil jej pod sebe na Assou-Ekotta, jenž vyslal navštívenku divákům na San Siru.
     
    61
    Další střídání na straně Interu: Christian Chivu přepouští své místo Goranu Pandevovi.
     
    62
    Talentovaný Brazilec Philippe Coutinho se uvolnil přes Williama Gallase, ale ze šestnácti metrů minul svatyni Tottenhamu.
     
    64
    Júlio César si po dlouhé době osahal míč, když nepřesně z levé strany centroval Gareth Bale. Milánští jsou u balonu.
     
    66
    Na San Siru dochází k další změně. Ze hřiště odchází nedivitelný Peter Crouch, jehož ve zbytku zápasu zastoupí Robbie Keane.
     
    69
    Druhý poločas ani v nejmenším nenapodobuje ten první. Oba celky po zisku míče kombinují na polovině hřiště.
     
    70
    Inter Milán po dlouhé době vybojoval rohový kop, ke kterému už se staví Wesley Sneijder.
     
    71
    Po exekuci se míč opět vrací do zadních pozic až k obráncům. Náboj utkání pomalu vyprchává.
     
    72
    Domácí Davide Santon nabádal své spoluhráče k útoku. Jeho centr do vápna Kohoutů zůstal bez povšimnutí.
     
    73
    Rafael Benítez brzy sáhne k poslednímu střídání. Španělský kouč dává poslední pokyny Ivánu Córdobovi, který nejspíše přijde na hřiště.
     
    75
    S fanoušky se loučí Jonathan Biabiany, jehož nahrazuje právě Iván Córdoba.
     
    76
    Aaron Lennon nenasměroval svůj centr podle představ. Míč z jeho kopačky zamířil přímo do náruče Júlia Césara, který rozehrává.
     
    77
    Další nepřesnost se zrodila na druhé straně. Pas na Philippeho Coutinha byl příliš dlouhý, a tak je u balonu Tottenham.
     
    80
    I Harry Redknapp sahá ke střídání. Toma Huddlestonea na trávníku zaskočí Wilson Palacios.
     
    81
    Alespoň náznak akce vytvořil Wesley Sneijder, jehož pas za obranu směřující na Maicona vystihl William Gallas.
     
    82
    Sébastien Bassong na útočné polovině fauloval Lúcia. Inter přebírá míč.
     
    83
    Dalekonosný pokus Philippeho Coutinha skončil jen několik málo centimetrů nad brankou Tottenhamu. Gólman Carlo Cudicini nemusel zasahovat.
     
    84
    Gareth Bale vedl další kontr po levé straně. Jeho centru do vápna ale všichni hráči Kohoutů pouze přihlíželi, v šestnáctce milánského klubu nebyl žádný z nich.
     
    85
    Standardní situace, kterou nevydařeně rozehrál Gareth Bale, skončila u Júlia Césara, jenž bez problémů lapil míč do svých rukavic.
     
    87
    Krásný průnik Alana Huttona z pravé strany zůstává nevyužit. Skotský zadák prošel přes několik hráčů Interu, poté však z hranice velkého vápna nepřesně mířil.
     
    89
    V závěru klání ještě inkasoval žlutou kartu střídající Wilson Palacios, který zezadu zastavil Lúcia.
     
    90
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Šikovný Velšan GARETH BALE koriguje skóre. Jednadvacetiletý záložník dal svou druhou branku jako přes kopírák, když ze stejné strany jako při první situaci překonal Júlia Césara.
     
    90+1
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Hrdinou zápasu nebude ani jeden z hráčů Interu. Je jím GARETH BALE, jenž po přihrávce Aarona Lennona střílí svou třetí branku v utkání!
     
    Konec zápasu.
     
    Nepříliš záživný druhý poločas přinesl v samotném závěru během dvou minut dvě branky. Tři trefy Garetha Balea nakonec Tottenhamu, který hrál prakticky celý zápas v oslabení, na domácí Inter nestačily. Milánští tak udrželi své vedení, i když druhý poločas prohráli 0:3. Sedmigólová nadílka je to nejlepší, co jsme vám z dnešního programu Ligy mistrů mohli nabídnout. S přáním příjemného zbytku večera se s vámi loučím a přeji dobrou noc. (22:39:29)

    Radek Šamša

    Branky: 2. Zanetti, 11. Eto´o (pen.), 14. Stankovič, 35. Eto´o - 52. Bale, 90. Bale, 90+1. Bale

    Karty:   17. Chivu - 89. Palacios   8. Gomes


    Inter Milán: Júlio César - Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu - Zanetti, Stankovič - Biabiany, Sneijder, Coutinho - Eto´o.
    Tottenham Hotspur: Gomes - Hutton, Gallas, Bassong, Assou-Ekotto - Lennon, Jenas, Modrič, Huddlestone, Bale - Crouch.

    Rozhodčí: Skomina - Arhar, Stancin (Slovinsko)
    bahis siteleri