Sparta – Lausanne 3:3 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:3 (3:1)
FC Lausanne-Sport
Čtvrtek 21.10.2010, 21:05 • Generali Arena • Evropská liga
Předzápasové kurzy
     
    Okamžitě po hostující brance ukončil sudí Asumää dnešní utkání, v němž Sparta remizovala s Lausanne 3:3, za Spartu dvakrát skóroval Wilfried, jednou Kucka, hosté se dostali do vedení úvodní brankou Meoniho, v druhém poločase pak dvoubrankové manko dotáhli Steuble a Silvio. (23:01:51)
     
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Lausanne právě vstřelilo branku!
    Jestliže branka Meoniho v samém úvodu utkání připravila letenským fanouškům veliký šok, tak těžko lze nazvat moment, který se udál v samém závěru nastavení, kdy hosté udeřili ze standardní situace, po přímém volném kopu střílel jeden z hostujících hráčů do břevna a odražený míč doslova dotlačil do sítě Silvio.
     
    90+4
    Sionko centroval na Kucku již ze zámezí, střela slovenského záložníka do Favreho již tak byla bezpředmětná.
     
    90+3
    Hosté zmiňovanou standardní situaci rozehráli naprosto otřesným způsobem, velmi krátký centr vystihl Matějovský ještě před vlastní šestnáctkou, rozehrál rychlý protiútok, kdy Sionko mířil zcela osamocen proti Favremu, švýcarský brankář jej však ve více než vyložené příležitosti vychytal.
     
    90+2
    Ještě před ní taktické střídání Sparty, ze hry odstupuje Kadlec, nahrazuje jej Matějovský.
     
    90+2
    Vacek poměrně zbytečně poslal k zemi Marazziho, ještě jedna standardní situace pro Lausanne.
     
    90+2
    Útočné snažení Steubla zastavil Kucka a ještě vybojoval aut pro Spartu.
     
    90
    Finští sudí nastavují čtyři minuty.
     
    89
    Sionko poslal technickou střelu jen do rukavic Favreho.
     
    88
    Sionko se neprosadil na pravém křídle, hosté nevyužili možnosti ke své akci, přišli o míč ve středu pole a rychlý Kadlec vybojoval přímý volný kop v těsné blízkosti hostujícího pokutového území, navíc i žlutou kartu pro Meoniho.
     
    85
    Vacek přišel o míč na útočné polovině, čehož hosté využili k rychlému přechodu do útoku, první Steublův centr vrátil Řepka hlavou hostujícímu středopolaři, jenž poté vrátil míč před Blažka, ovšem Silvio hlavou namířil kulatý nesmysl jen do sparťanského brankáře.
     
    84
    Kušnír vyslal přesným pasem na pravé křídlo Sionka, ten ještě dostihl míč na hrací ploše, poslal jej na vzdálenější tyč, kde Kweuke připravil zajímavou střeleckou pozici pro Kucku, ten výrazně přestřelil branku.
     
    83
    Střídající Tomáš Necid pojistil vítězství CSKA Moskva v Palermu brankou na 3:0.
     
    82
    Poslední střídání hostů, stopera Katze mění na pažitu útočník Jocelyn Roux, Švýcaři vsází vše na jednu kartu.
     
    80
    Za potlesku letenských ochozů přepouští svůj post Podaný Kladrubskému.
     
    80
    V posledních minutách aktivní Steuble vybojoval rohový kop, po něm se Sparťané s přehledem ubránili.
     
    79
    Další žlutou kartu na Letné vidí Libor Sionko.
     
    78
    V Palermu obdržel červenou kartu Javier Pastore, domácí superhvězda, a zápas se tam zdá být rozhodnutý, CSKA vede 2:0. Podstatně dramatičněji to vypadá na Letné, kde se Lausanne nadechuje k závěrečnému náporu.
     
    77
    Kweuke na hranici "šestnáctky" sklepl míč pro Kucku, ten pouze sestřelil Katze tvrdým projektilem.
     
    77
    Žlutou kartu inkasoval Steuble.
     
    76
    Vládce sparťanské lavičky Jozef Chovanec připravil první změnu ve své jedenáctce, Kweuke střídá dvougólového střelce Bony Wilfrieda.
     
    75
    Lausanne právě vstřelilo branku!
    Hosté výrazně dramatizují dnešní utkání! Steuble napřáhl z velké dálky a střelou ke vzdálenější tyči překonává Jaromíra Blažka.
     
    74
    Hosté podruhé střídají, Munsy přenechává svůj post Michelu Avanzinimu.
     
    74
    Dlouhý aut Meoliho před branku poslal Řepka hlavou za ní na rohový kop, po centru Marazziho si Blažek počínal již výrazně přesvědčivěji než před třemi minutami.
     
    73
    Silvio si naložil příliš velké sousto a neprošel mezi čtyřmi Sparťany.
     
    71
    Hosté docílili druhé branky, zastavil je však praporek pomezního rozhodčího. Celá akce začala rohovým kopem Lausanne, kdy Blažek vyrazil míč velmi nepřesvědčivě, po následném závaru střílel z hranice pokutového území Meoni, jehož střelu tečoval do sítě Silvio v pozici ležícího střelce, avšak jednoznačně z ofsajdového postavení.
     
    69
    Hosté poprvé mění sestavu, ze hry odstoupil Alexander Pasche, nahradil jej Tosi.
     
    67
    Sionko vysunul za hostující obranu Kušíra, ten si tělem odstavil Meoniho a mohl pokračovat s míčem směrem k hostující brance, rozhodčí však viděl jeho faul.
     
    65
    Na druhé straně pronikal středem pole osamocený Sionko, v nadějné pozici však trefil pouze Katze. Nevšiml si zcela volného Podaného na levém křídle. Z následného rohového kopu hlavičkoval Brabec mimo branku.
     
    65
    Po souboji s Kušnírem padl v pokutovém území Sonnerat a hlasitě si říkal o pokutový kop, píšťalka fiského sudího však zůstala zcela němá.
     
    63
    CSKA Moskva zvýšilo v Palermu již na 2:0, čímž podstatně rostou postupové šance Sparty do dalšího průběhu skupiny. I o druhou branku se postaral Seydou Doumbia.
     
    62
    Steuble střílel z dálky velmi nepřesně.
     
    61
    Dnešní utkání na Letné sleduje 12 430 diváků.
     
    59
    Marazzi namířil míč pouze do zdi, následně se v pokutovém území pokusil vytvořit si prostor Munsy, ovšem proti početní převaze rudých se neprosadil.
     
    58
    Hra je velice rozkouskovaná, nicméně v současném okamžiku to hostům vyhovuje, Silvia totiž fauloval Vacek zhruba třicet metrů od branky a hostům se nabízí zajímavá možnost.
     
    56
    Munsy před pokutovým územím Sparty nedovoleně sestřelil Kucku, u míče budou hrát domácí.
     
    54
    Kucka střílel levačkou do připraveného Favreho.
     
    53
    Podaný po průniku na levém křídle neuspěl proti Rochatovi.
     
    51
    Sparťané si fotbal za současného stavu užívají, Vacek vybojoval skluzem míč ve středu pole pro Kucku, jenž si narazil míč s Wilfriedem, který mu vrátil patičkou, slovenský reprezentant se však ocitl v přílišné blízkosti Favreho.
     
    50
    Kucka svoji pumelicí pořádně zaměstnal rukavice brankáře Favreho, jenž vyrazil míč do bezpečí z pohledu Lausanne.
     
    49
    Wilfried si vynutil faul v blízkosti pokutového území, nadějná pozice pro Spartu.
     
    48
    Hosté si v úvodních desítkách sekund druhého dějství počínali aktivně na útočné polovině, ovšem nedokázali se výrazněji přiblížit Blažkově brance.
     
    46
    Meoni krátce po hvizdu finského sudího pronikl do pokutového území domácích, ovšem namířil míč jen do boční sítě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sparta vede v utkání Evropské ligy nad Lausanne Sport 3:1, po rychlém gólu Meoniho otočili výsledek dvěma trefami Wilfried, jednou Kucka a Sparta zaslouženě vede po pětačtyřiceti minutách o dvě branky.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Sparťané mohli dopředu ve čtyřech proti třem soupeřům, Wilfried uvolnil na pravém křídle Sionka, jenž však poslal svůj centr na Podaného až do zámezí.
     
    44
    Chorvatský obránce se okamžitě snažil napravit svou hrubou chybu a v pokutovém území si elegantně obhodil Celestiniho centr, přízemní centr pak hosté odkopli do bezpečí.
     
    43
    Pamič velice nepřesnou přihrávkou vybídl k rychlému protiútoku Pascheho, po jeho přihrávce se však proti Brabcovi s Kušnírem neprosadil Munsy.
     
    42
    Kucka s Kadlecem sehráli kombinaci, na jejímž konci byl na pravém křídle Sionko, ten centroval pouze k Rochatovi a obránce švýcarského celku hlavou nadrazil míč brankáři Favremu.
     
    41
    Wilfired vybojoval míč u rohového praporku v souboji s Rochatem, ovšem před pokutovým územím nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    38
    Po bleskovém protiútoku pálil Sionko po přetaženém Podaného centru dnes již potřetí nad branku soupeře.
     
    38
    Na druhé straně barikády připravil Pasche příležitost pro Celestiniho, jenž si sám však míč ukopl v momentu, kdy si jej připravoval pro střelu.
     
    36
    Mezi švýcarskými stopery kličkoval před pokutovým územím Kadlec, předložil míč Sionkovi, jenž však vysoko přestřelil.
     
    36
    V souběžně hraném utkání této skupiny se CSKA Moskva ujalo vedení v Palermu brankou Seydou Doumbii.
     
    35
    Dle posouzení finského sudího Asumääho si Kucka pomáhal nedovoleně v souboji s ležícím Silviem, hosté však o míč ihned přišli.
     
    34
    Marazzi však poslal míč nad břevno domácí branky.
     
    33
    Hosté vybojovali standardní situaci nějakých pětatřicet metrů od sparťanské branky, mají tak další možnost ohrozit Blažka.
     
    31
    Silvia snadno ve středu pole odstavil od míče Brabec, z následného protiútoku poslal Podaný přetažený centr Kuckovi, ten však střílel přímo do Favreho.
     
    28
    Hosté možnost rohového kopu hned zdvojnásobili, k úspěchu to však v jejich podání nevedlo a Sparťané opět míří s míčem dopředu.
     
    27
    Dlouhý nákop Celestiniho odvrátil na rohový kop Řepka.
     
    25
    V době kdy si sparťanské obecenstvo vyžádalo tolik populárního "bůra" se o jedovatou střelu na druhé straně postaral Pasche a Jaromír Blažek měl plné ruce práce, aby míč vyrazil do bezpečí.
     
    24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Na Letné sledujeme festival útočného fotbalu! BONY WILFRIED se uvolnil v pokutovém území a efektním obloučkem přehodil brankáře Favreho, čímž zvyšuje již na 3:1 ve prospěch českého mistra!
     
    24
    Brankář Favre se stal hrdinou okamžiku, po centru do pokutového území přistrčil Kucka míč Wilfriedovi, kterého ve stoprocentní příležitosti vychytal právě Favre a z dorážky Kucka namířil tečovanou střelu nad branku.
     
    22
    První žlutou kartu viděl hostující středopolař Marazzi.
     
    21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Letenští velmi rychle otáčí průběh tohoto duelu! Kušnírův centr zřejmě lehce tečoval Wilfried pro JURAJE KUCKU, jenž z bezprostřední blízkosti prostřelil Favreho a Sparta vede 2:1!
     
    19
    Po delší době se s míčem na útočné polovině ocitli také hosté, Rochatův centr však odvrátil Kucka ve spolupráci s Řepkou.
     
    17
    Po pravém křídle pílíl s míčem kupředu Sionko, z hranice pokutového území však přestřelil branku Favreho.
     
    17
    Sparťané i nadále obléhají pokutové území soupeře, na Sionkův centr Wilfried nedoskočil, ten Pamičův odvrátil Meoli.
     
    16
    Po Sionkově centru nedokázal Kucka propasírovat míč mezi dvěma hostujícími obránci.
     
    15
    Po dalším útočném snažení "rudých" poslal Kušnír hlavou míč přímo k Favremu.
     
    13
    Podaného centr nadzvedl Katz na zadní tyč, kde Sonnerat musel na poslední chvíli vypíchnout míč před dobíhajícím Sionkem.
     
    12
    Sedmdesátimetrový Vackův nákop z hranice vlastního pokutového územmí končí až u Favreho.
     
    10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Spartě se podařilo bleskově srovnat krok se svým soupeřem! A opět u toho výraznou roli hrál Sebastian Meoli, jenž nedlouho po svém vstřeleném gólu hrubě podskočil Sionkův centr, osamocený BONY WILFRIED si zpracoval míč na hruď a střelou z první nedal brankáři Favremu sebemenší šanci zasáhnout!
     
    9
    Postupným útokem po levém křídle si hosté vybojovali autové vhazování u rohového praporku, z něj se nijak neprosadili.
     
    7
    Okamžitě pronikl na druhé straně do pokutového území Kadlec, přízemní přihrávkou však nenašel svého útočného druha Wilfrieda.
     
    6
    Lausanne právě vstřelilo branku!
    Obrovský šok na Letné! Z následného rohového kopu poslal Marazzi míč přímo na hlavu SEBASTIANA MEOLIHO, jenž hlavou nekompromisně překonává Blažka a posílá Lausanne do vedení!
     
    5
    Další akce hostů již vypadala podstatně nadějneji, Silviův centr však srazil Brabec na rohový kop.
     
    5
    Protiútok hostů vedený Munsym skončil velmi brzy nepřesnou přihrávku, kterou zachytil právě Řepka.
     
    4
    Oproti ligovým zápasům může pásku kapitána v rudém dresu obléknout opět Tomáš Řepka, jeho nákop na Wilfrieda skončil neúspěchem, když novopečený reprezentant Pobřeží Slonoviny nenašel žádného ze svých spoluhráčů.
     
    3
    Marazzi se provinil ve středu hřiště, hrát bude stále Sparta.
     
    2
    Sionkův centr podél pravé postranní čáry a následný centr odvrátil Meoli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Nejznámnějším hráčem švýcarského celku je bezesporu Fabio Celestini, jenž se po patnácti letech vrátil do celku, kde fotbalově vyrůstal, po mnoha úspěšných sezónách v dresu Marseille či Getafe a zápasech ve švýcarském národním týmu.
     
    V základní skupině Sparta porazila Palermo 3:2 a prohrála v Moskvě s místním CSKA 0:3, oproti tomu Lausanne podlehlo CSKA stejným rozdílem v domácím prostředí a i přes nadějný výkon si poté odvezlo jednobrankovou prohru ze Sicílie.
     
    Hosté, ač deset let nehráli švýcarskou nejvyšší soutěž, se do soutěže kvalifikovali díky finálové účastí ve švýcarském poháru, kde podlehli Basileji vysoko 0:6, přes to si však zajistili pozici do druhého předkola Evropské ligy, poté postupně vyřadili bosenskou Banja Luku, dánské Randers a hlavně movitý Lokomotiv Moskva.
     
    Po dlouhé absenci se do sestavy vrací Ondřej Kušnír, v sestavě se pak objevuje Václav Kadlec na hrotu po boku Bony Wilfrieda a sparťanský generální sportovní manažer Jozef Chovanec tak naplnil své sliby o změně rozestavení.
     
    Sparta se v důležitém utkání představí v domácím prostředí proti druholigovému švýcarskému týmu, Sparťané vstupují do utkání se ziskem tří bodů z dosavadních dvou utkání, hosté čekají nejen na první bod, ale i první branku.
     
    Příjemný večer z pražské Letné, kde se v rámci utkání třetího kola Evropské ligy představí AC Sparta Praha proti FC Lausanne Sport.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 10. Wilfried, 21. Kucka, 24. Wilfried - 6. Meoli, 75. Steuble, 90+6. Silvio

    Karty:   22. Marazzi, 77. Steuble, 88. Meoni


    AC Sparta Praha: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Sionko, Kucka, Vacek, Podaný (81. Kladrubský) - Kadlec (90. Matějovský), Wilfried (76. Kweuke)
    FC Lausanne-Sport: Favre - Rocha, Katz (82. Roux), Meoli, Sonnerat - Steuble, Marazzi, Celestini, Pasche (68. Tosi) - Munsy (74. Avansini), Silvio

    Rozhodčí: Asumaa - Heininen, Koskelä (vš. Finsko.)

    Diváci: 12 430
    bahis siteleri