Basilej – AS Řím 2:3 (kon.) | Kluž – Bayern 0:4 (kon.) | Chelsea – Spartak 4:1 (kon.)
Žilina – Marseille 0:7 (kon.) | Auxerre – Ajax 2:1 (kon.) | AC Milán – Real Madrid 2:2 (kon.)
Partizan Bělehrad – Braga 0:1 (kon.) | Šachtar – Arsenal 2:1 (kon.)
konec
FK Šachtar Doněck
2:1 (2:1)
Arsenal FC
Středa 03.11.2010, 20:45 • Donbass Arena • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer. Skupina H letošního ročníku fotbalové Ligy mistrů nabízí ve středu večer klání dvou papírových favoritů na postup do další fáze. Ukrajinský Šachťar Doněck na domácí půdě vyzve anglický Arsenal FC a bude doufat v odplatu za první souboj v Londýně, který prohrál jasně 1:5.
     
    Skóre prvního vzájemného střetnutí vypadá jednoznačně, ovšem dnes se dá očekávat zcela jiný zápas, v němž bude o náboj postaráno. Posuďte sami...

    Mircea Lucescu (trenér domácích): "Doufám, že tento zápas bude mít kvalitní a nezávislé rozhodčí. Chyby ve prospěch Arsenalu v minulém utkání byly nepřehlédnutelné. Penalta proti nám se kopat neměla a Wilshere měl za svůj zákrok dostat červenou. Dnešního zápasu jsme se nemohli dočkat, výsledek v Londýně nebyl fér."
     
    Arsene Wenger (trenér Arsenalu): "Vybral jsem dnes nejlepší tým, který mám k dispozici. Bude to velmi vyrovnaný, těžký zápas a jsme připraveni. Chceme uspět a věřím tomu, že se nám to podaří."
     
    Úvodní sestavy:

    FK Šachtar Doněck: Pjatov - Rat, Rakickij, Čigrinskij, Srna - Hübschman, Gai, Willian, Eduardo, Jadson - Luiz Adriano

    Arsenal FC: Fabianski - Clichy, Djourou, Squillaci, Eboue - Eastmond, Rosický, Nasri, Walcott, Wilshere - Bendtner

    Rozhodčí: Busacca - Arnet, Buragina - Circhetta, Studer (všichni SUI).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí okamžitě po výkopu hledají Luize Adriana operujícího na hrotu útoku.
     
    2
    Adriano faulován zhruba 20 metrů před brankou Arsenalu, přímý kop Eduarda zakroucený kolem zdi končí v náručí pozorného Fabianskiho.
     
    4
    Arsenal vybojoval rohový kop, po souboji Bendtnera s brankářem Pjatovem je ale pískáno ve prospěch domácích a Šachťar může v klidu rozehrát.
     
    6
    Anglický tým se dnes musí obejít bez několika opor, zranění do zápasu nepustila Fabregase, Songa, Denilsona ani Aršavina, tedy čtyři hráče základní sestavy.
     
    7
    Arsenal přesto začal velmi dobře, Nasri se vyhnul ataku protihráče a z 25 metrů vyslal hezkou střelu, která prolétla těsně vedle levé tyče domácí branky.
     
    9
    Jeden ze dvou českých fotbalistů v dnešním duelu Tomáš Hübschmann vyhrál hlavičkový souboj na vlastní polovině, navíc byl při výskoku faulován.
     
    10
    Šachťar dotáhl útočnou akci až k soupeřově bráně a vybojoval rohový kop.
     
    10
    Ten se po odvrácení domácí obranou bude opakovat.
     
    10
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Standardní situace dopadla pro domácí přímo katastroficky! Srnův roh se nedostal dál než k bližší tyči, dlouhý míč na půlící čáru okamžitě našel rozběhnutého THEO WALCOTTA, který se prohnal kolem soupeřů jako lokomotiva, postupoval sám na branku a chytrou střelou ke vzdálenější tyči obstřeluje brankáře. Stoper Rat vyrážel ke sprintu ze stejné pozice jako Walcott, ale na konci na anglického rychlíka ztrácel dobrých deset metrů.
     
    12
    Domácí odpovídají sympaticky, Gaiův pokus ze středu hřiště zblokovala obrana Arsenalu, následnou technickou střelu Williana z levého křídla už musel krotit Fabianski.
     
    14
    Šachťar je stále hnán vpřed hlučnými fanoušky, ale zatím proti dobře se pohybujícímu soupeři nedokáže přesně kombinovat a často ztrácí míče.
     
    17
    Clichyho centr sbírá před číhajícím Bendtnerem pozorný brankář Pjatov.
     
    18
    Willian se prokličkoval hostující obranou, zasekl míč pod sebe na penaltový puntík, odkud Jadson ke smůle Šachťaru trefuje jen stojícího Squillaciho.
     
    18
    Akce pokračovala, centr z levé strany přistál znovu na hlavě Jadsona, jenž z ideálního výskoku orazítkoval levou tyč za přihlížejícím Fabianskim!
     
    19
    Tak to je pro domácí velká smůla. Arsenal během minuty přežil tři velké šance soupeře! Tentokrát střílel stoper Čigrinskij po rohovém kopu, Fabianski na brankové čáře dokázal reflexivně zasáhnout a spolu s obránci poté odkopnout do bezpečí.
     
    21
    Hosté jsou pod velkým tlakem, aktivní Willian střelou zpoza obránce vystrašil brankáře Fabianskiho, ten ale míč letící do středu brány dokázal zastavit.
     
    23
    Jadson s Adrianem připravili střeleckou pozici pro Williana, ten z dvaceti metrů posílá míč vysoko nad.
     
    25
    Skvělá kombinace na jeden dotek uvolnila na pravém křídle bývalého hráče Gunners Eduarda, ten hledal na malém vápně nabíhajícího Jadsona, na poslední chvíli zasáhl jeden z hostujících stoperů.
     
    26
    Rosický hned po rozehrání vyslal dlouhou přihrávku dopředu, jejímž adresátem byl znovu Walcott. Tentokrát si ale předkopl míč příliš dopředu a vybíhající brankář Pjatov byl u míče dříve.
     
    27
    Po dlouhých deseti minutách se Arsenal poprvé dostal s míčem na kopačkách na útočnou polovinu.
     
    28
    Dlouho to ale netrvalo a rychlý protiútok musel nekompromisní "kosou" zastavit Eboué (ARS). Po zásluze vidí žlutou kartu a Šachťar bude zahrávat přímý kop.
     
    28
    Za předchozí faul při ponechané výhodě vidí kartu také Tomáš Hübschman (SAC).
     
    28
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Je tu zasloužené vyrovnání. Do statistik se sice zapíše vlastní gól nešťastného CRAIGA EASTMONDA, ale velkou zásluhu na brance má Čigrinskij, na jehož hlavu přesně doplachtil rozehraný přímý kop a domácí stoper jej od hlavy současně skákajícího Eastmonda nasměroval k bližší tyči. Fabianski neměl šanci.
     
    30
    Domácí jsou evidentně na koni a dál se tlačí dopředu. Pokus o rychlý kontr Arsenalu zastavil faul Bendtnera na Hübschmanna.
     
    33
    Jadson pálí svou druhou velkou šanci zápasu, poté co jej v pokutovém území našel Eduardo. Svou střelu téměř z hranice malého vápna poslal přímo do náruče připraveného Fabianského. Příznivci hostů si mohou oddechnout.
     
    35
    Na hřišti zůstává v nepříjemné pozici ležet Bendtner a je odvážen za postranní čáru k ošetření. Prozatím se pokračuje bez něj.
     
    38
    Nicklas Bendtner je po ošetření zpět na hřišti, ale stále musí pozorovat především útočnou aktivitu Šachťaru. Sekce domácích fanoušků za brankou Arsenalu je téměř do jednoho svlečena do půl těla, což v ochozech vytváří poměrně zajímavý barevný přechod.
     
    40
    Wilshere a Bendtner si na hranici velkého vápna vyměnili míč, dánský forvard našel překvapivou přihrávkou volného Walcotta, ten ale nezpracoval ideálně a vzápětí přišel o míč.
     
    41
    Rosického střelecký pokus po zemi z pravé strany v pohodě zlikvidoval Pjatov.
     
    43
    Arsenal poprvé po 25 minutách souvisle kombinuje na polovině soupeře. Wilshere ovšem v dobré pozici zkazil finální přihrávku na nabíhajícího Bendtnera.
     
    44
    Rosický při napadání rozehrávky Šachťaru fauloval. Švýcarský sudí Busacca řeší situaci domluvou českému kapitánovi Arsenalu.
     
    45
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Fanoušci Arsenalu mu v minulém střetnutí na Emirates Stadium připravili bouřlivé přivítání, teď ale z chorvatského útočníka příliš nadšeni nebudou. EDUARDO si v pokutovém území našel místo, počkal na přesnou přihrávku Srny, jenž na pravém křídle skvělou prací vybojoval míč, a z první poslal míč ke vzdálenější tyči mimo dosah natahujícího se Fabianskiho. Eduardo sice neslaví, ale Šachťar těsně před pauzou vede!
     
    První poločas skončil.
     
    Skvělé, jednoduše skvělé představení před vlastními fanoušky předvádějí hráči Šachťaru! Bouřící stadion byl sice nejprve svědkem úžasné rychlosti Theo Walcotta, který poslal hosty do vedení, poté už ale byl na hřišti jen jeden tým. Několik šancí v období kolem 20. minuty ještě Arsenal přežil, vzápětí ale ze standardní situace inkasoval, a když minutu před koncem poločasu zbytečně ztratil míč Clichy, poslal Eduardo přesnou střelou domácí do zaslouženého vedení.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Gai šel do souboje s Wilsherem příliš pozdě a v úvodních momentech druhé půle vidí žlutou kartu.
     
    48
    Eduardo se snažil probít k zakončení mezi dvěma obránci Arsenalu, důrazný Djourou ho o míč obral.
     
    50
    Zmatky v zadních řadách hostů způsobilo nedůrazné odvrácení vysokého centru v podání Squillaciho, stoper Arsenalu ale na druhý pokus situaci vyřešil.
     
    52
    Po levém křídle se do zakončení probíjel Samir Nasri, nevybojoval však ani rohový kop. Domácí budou kopat od branky.
     
    53
    Po další akci Nasriho už je na pořadu rohový kop, rozehrávka ale míří přímo do připravených rukavic Pjatova.
     
    55
    Když to nešlo kombinací, dostal se Arsenal do stoprocentní šance zásluhou obrovské chyby Williana, který se přimotal do rozehrávky stoperům a poté už mohl jen zděšeně sledovat, jak odražený míč padá na kopačku osamoceného Wilshera. Ten ale v zakončení sám proti brankáři trestuhodně selhal a poslal balón nad branku!
     
    57
    Rosický chytře přenechal letící centr za sebe lépe postavenému Walcottovi, jeho přízemní střelu chytá s vypětím všech sil Pjatov.
     
    58
    Arsenal má převahu, dlouhé sevření domácí jedenáctky zastavil až dobrý obranný zákrok Hübschmana.
     
    59
    První střídání Arsenalu, mladého Eastmonda střídá Carlos Vela.
     
    60
    Vela se hned dostal do střelecké pozice, pokus však zablokoval obětavým zákrokem Čigrinskij.
     
    61
    Nová a nádherně vypadající Donbass Arena stále nadšeně povzbuzuje své oblíbence, kteří hájí těsné vedení.
     
    62
    Střídá i domácí kouč Lucescu, místo Gaie přichází Alex Teixeira.
     
    63
    Adriano sklepl na hranici pokutového území vysoký míč pro Jadsona, který se po kontaktu se Squillacim skácel k zemi. Rozhodčí Busacca nechává pokračovat ve hře.
     
    65
    Srna prokázal dobrou předvídavost, když na poslední chvíli zastavil Rosického přihrávku na volného Velu.
     
    66
    Domácí obrana vyrobila obrovskou chybu, když nechala zcela neobsazeného stopera Squillaciho, který si vyskočil na vysoký míč, ale ve skvělé pozici poslal svou hlavičku jen do středu brány, a dal tak brankáři Pjatovovi šanci na vyniknutí. Ten za pohotový zákrok sklízí bouřlivý aplaus tribun.
     
    68
    Až příliš často teď hráči Šachťaru v osobních soubojích padají na trávník ve snaze vymodlit si faul, ztrácejí tak zbytečně množství míčů.
     
    69
    Arsenal začíná na hřišti postupně dominovat v držení míče.
     
    69
    Rosický našel kolmou přihrávkou Walcotta, ten si seběhl na střed hřiště a vystřelil z hranice vápna, Pjatov si připisuje pohodlný zákrok.
     
    71
    Znovu souboj Walcott - Pjatov. Střely z větší vzdálenosti ale nejsou silnou zbraní anglického rychlíka, a tak tentokrát domácí brankář neměl příliš práce.
     
    72
    Tomáš Rosický je stále častěji u míče, ve většině útočných akcí hostů hraje český záložník roli.
     
    73
    Střídání Arsenalu. Nevýrazného Bendtnera nahrazuje Šamach.
     
    74
    Další změnu připravili i domácí, místo Jadsona si zahraje Douglas Costa.
     
    76
    Costova střela z dvaceti metrů je zblokována, následně Adrianovu teč centru z pravého křídla blokuje těsně před brankovou čárou Squillaci.
     
    77
    Šachťar se drží na útočné polovině a po faulu na Eduarda bude zahrávat přímý kop.
     
    77
    Srna přímý kop zakroutil opravdu skvěle a Fabianski musel rychle k pravé tyči, aby letící míč zachytil.
     
    78
    Nově příchozí Costa oživil ofenzivu domácích, nyní vybojoval rohový kop. Hlavička z chumlu hráčů míří hodně mimo. Rozehrává Arsenal.
     
    80
    Wilshere šikovně postrčil míč nabíhajícímu Nasrimu, toho ale do zakončení nepustila pozorná stoperská dvojice.
     
    81
    Wilshere důrazně atakoval Srnu, ten chvíli zůstává ležet na trávníku.
     
    82
    Poslední změna Arsenalu, Walcotta střídá Jay Emmanuel-Thomas.
     
    83
    Domácí obránce Rat příliš dlouho váhal s rozehráním autového vhazování, a vidí tak žlutou kartu.
     
    85
    Arsenal se tlačí dopředu, Šamach ani Nasri ale v dobrých pozicích nevystřelili.
     
    86
    Vela překvapivou střelou z otočky našel jen náruč Pjatova.
     
    86
    Emmanuel-Thomas se uvolnil na hranici pokutového území, svou střelu ale poslal vedle branky. Šachtar si může na okamžik vydechnout.
     
    87
    Tentokrát zůstává na trávníku Luiz Adriano, za pár vteřin se ale zvedá a pokračuje ve hře.
     
    88
    Costovu střela z dvaceti metrů krotí v náruči Fabianski a okamžitě se snaží o rychlou rozehrávku.
     
    88
    Třetí střídání domácích, Moreno přichází místo Adriana.
     
    89
    Dlouhý pas z vlastní poloviny našel v dobré pozici Nasriho, ten ale se šancí nenaložil dobře. Domácí rozehrávají od brány.
     
    90
    Důraz Morena vybojoval Šachtaru vhazování na útočné polovině.
     
    90
    Rozhodčí Massimo Busacca nastaví tři minuty.
     
    90+1
    Šamach se nedostal k dlouhému centrovanému míči, domácí odvrací dlouhým odkopem.
     
    90+1
    Rychlý protiútok Šachtaru zakončil křížnou střelou po zemi Moreno, Fabianski konečky prstů vytlačil míč mimo branku. Roh pro domácí.
     
    90+2
    Útočný pokus Arsenalu končí nepřesnou přihrávkou. Míč má v rukavicích Pjatov a bude rozehrávat.
     
    90+3
    Moreno a Costa drží hru na útočné polovině daleko od vlastní branky.
     
    90+3
    Djourou fauloval Eduarda. Přímý kop pro domácí znamená s největší pravděpodobností definitivní rozhodnutí.
     
    Konec zápasu.
     
    Donbass Arena propuká ve velký jásot, domácí sice neudrželi své smrtící tempo z prvního poločasu, udrželi ale těsný náskok a získávají do tabulky skupiny H velmi cenné tři body. Arsenal ani ve svém pátém zápase na Ukrajině nevyhrál, dnes jej potopila chyba na konci prvního poločasu a gól bývalého hráče Eduarda.
     
    Díky za pozornost při sledování online přenosu a příjemný zbytek večera. (22:40:00)

    Lukáš Peroutka

    Branky: 28. Eastmond (vla.), 45. Eduardo - 10. Walcott

    Karty:   28. Hübschman, 47. Gai, 83. Rat - 28. Eboue


    FK Šachtar Doněck: Pjatov - Rat, Rakickij, Čigrinskij, Srna - Hübschman, Gai (62. Alex Teixeira), Willian, Eduardo, Jadson (74. Costa) - Luiz Adriano (88. Moreno)
    Arsenal FC: Fabianski - Clichy, Djourou, Squillaci, Eboue - Eastmond (59. Vela), Rosický, Nasri, Walcott (82. Emmanuel-Thomas), Wilshere - Bendtner (73. Šamach)

    Rozhodčí: Busacca - Arnet, Buragina - Circhetta, Studer (všichni SUI)
    bahis siteleri