Poprad – Martin 6:2 (kon.) | Nitra – Skalica 2:7 (kon.) | Žilina – Banská Bystrica 0:0 (odl.)
Košice – HC Slovan 5:4 (po s.n.) | Zvolen – Trenčín 2:3 (kon.)
konec
HK Poprad
6:2 (2:0, 2:2, 2:0)
HK VITAR Martin
sk Pátek 26.11.2010, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Domáci hráči môžu byť spokojní s výsledkom i výkonom, na svojom ľade opäť dominovali, v tretej tretine ešte skrášlili výsledok o dva góly (44. Kledrowetz, 52. Škovira) a hosťom z Martina toho veľa nedovolili. (19:13:54)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Stretnutie sa dohrá v obrannom pásme Popradu, kde si domáci užijú skandovaný potlesk svojich spokojných fanúšikov.
     
    59:09
    Paločko vyzvŕtal obranu Martina, hostia už radšej iba posielajú puk Melicherčíkovi.
     
    58:40
    Totálna dominancia domácich v závere stretnutia, hostia z Martina už iba čakajú na záverečný hvizd.
     
    57:33
    Lapšanský si všimol cez šírku klziska Jána Brejčáka pýtajúceho si puk pohybom a domáci obranca napriahol na bombu, ktorá letela priamo do pravej žŕdky Dzubinovej bránky.
     
    57:00
    Domácim sa pohrávanie so súperom v útočnom pásme takmer nevyplatilo, pretože Galamboš im ukradol puk po nepresnej prihrávke ešte v útočnom pásme Popradu a pri nedôslednej obrane mohol Melicherčíka ohroziť dva krát.
     
    55:39
    Hostia sa pri strate puku vo vlastnom pásme znova oslabujú, Ďatelinka si musí ísť oddýchnuť na trestnú lavicu za podrazenie a zostane tam až do konca zápasu kvôli osobnému desaťminútovému trestu.
     
    55:33
    Daniel Brejčák našiel úplne voľného Škoviru. Popradský skúsený útočník nepochopiteľne zaváhal a samostatný nájazd zakončil ľahkovážne pod Dzubinov betón.
     
    55:22
    Tentoraz to cez Kledrowtza vyšlo a hostia sa v pásme usadili. Martin však pochybil v dôraze za Melicherčíkovou bránkou a Daniel Brejčák posiela puk von z pásma.
     
    55:00
    Klepáč musí puk vyvážať až spoza Dzubinu, keďže Ján Brejčák nahodený puk vybojoval.
     
    54:20
    Popradčania postavili na obrannej modrej stenu, cez ktorú sa hostia z Martina skúšajú presadiť nahadzovaním puku.
     
    53:47
    Vylúčený Kasík pri obrannom zákroku, na lavicu hanby odchádza za hákovanie.
     
    52:40
    Kloudova formácia predvádza útočné kombinácie, záver však nebol úplne dotiahnutý, pretože Kopecký na puk medzi kruhmi takmer nedočiahol a vyvedený z rovnováhy nemieril ani do priestoru bránky.
     
    52:16
    Faith zaviezol puk do pásma a pri Beranovej strele z pravého kruhu sa ešte snažil cloniť pred domácim brankárom, Melicherčík ale takmer flegmaticky siahol po puku lapačkou.
     
    51:16
    Poprad dal gól! MIROSLAV ŠKOVIRA sa dostal opäť do svojej typickej pozície na pravej strane a tentoraz náprahom prestrelil betóny Michala Dzubinu. Kanadský bod za vysunutie si pripíše Radoslav Suchý.
     
    50:53
    Kledrowetz, ktorý nastúpil po zranení ešte musí odohrať pár zápasov, aby sa dostal do rytmu, teraz totiž nestíhal puk, ktorý si sám posunul a musel ho vyhodiť cez všetky čiary, aby sa k nemu nedostal útočiaci protihráč.
     
    50:20
    Útočné variácie Faitha s Appelom pri mantineli zastavil až Kmiť bodyčekom na druhého menovaného.
     
    Hostia v plnom počte.
     
    48:40
    Domáci sa zatiaľ zmohli iba k Škovirovej strele priamo do stredu bránky, naopak Jabrocký teraz vyzvŕtal obranu Popradu a šetrí sekundy prihrávkou do vlastných obranných radov.
     
    47:17
    Novotný vylúčený za hákovanie pri obrovskej šanci domácich. Bartečko sa prepracoval až pred Dzubinu, kde bol faulovaný, keď odrazený puk ešte napálil do na bránkovej čiare stojaceho Klepáča Lundberg.
     
    46:45
    Kmiť pri chuti. Popradčan si tri krát vypýtal puk na modrej, skúšal to kombináciami i samostatne, ale na hosťujúcu obranu na čele s brankárom Dzubinom nevyzrel.
     
    46:00
    Do konca stretnutia ešte takmer štvrť hodiny a takmer štvortisícová návšteva sa zabáva mexickými vlnami.
     
    45:31
    Ďalší zákrok domáceho brankára, tentoraz podržal puk letiaci zo stredného pásma a hostia tak získali vhadzovanie po Melicherčíkovej pravici.
     
    44:45
    Beranova formácia pred Melicherčíkom. Uram sa natlačil na popradského brankára z ľavej strany, tomu puk vypadol a pred dorážkou Jabrockého do prázdnej bránky zachraňoval jeden z popradských obrancov vypichnutím puku, dostal sa k nemu však obranca Novotný a jeho pokus prestreliť melu skončil až na lapačke Melicherčíka, ktorý sa pomaly ale isto dostáva do tempa.
     
    43:28
    Poprad dal gól! Tradičnú prevahu v úvode tretiny domáci znovu využívajú na gól, tentoraz sa oň postaral presnou delovkou od modrej čiary JURAJ KLEDROWETZ po prihrávkach Arneho Krotáka a Ladislava Nagyho.
     
    42:53
    Uramovi sa do cesty postavil Ján Brejčák. Martinskému útočníkovi sa nechcelo špekulovať a napálil to priamo do domáceho obrancu.
     
    42:29
    Škovira vo svojej typickej pozícii na pravej strane skúsil prekvapiť príklepom Dzubinu z veľkého uhla.
     
    41:30
    Nagy dostal puk cez Kmiťa za bránkou až na dobre stojaceho Krotáka, ktorý vyskúšal prekvapiť Dzubinu prízemnou strelou, bránku však netrafil a navyše sa puk po mantineli dostal až von z popradského útočného pásma.
     
    40:51
    Hráči ešte ani poriadne nevyšli na ľad a hlavný rozhodca už vylučuje - Matejka odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3908 divákov.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:35. Druhá priniesla gólovú dvojminútovku, počas ktorej padli štyri góly (24. Bartečko, 25. Klouda - 24. Faith, 26. Themár), zvyšný čas zaplnili hlavne presilovky a snaha domácich o prelomenie obrany Martina.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:50
    Domáci ihneď v úvode prišli o útočné pásmo a hostia si už svoje teritórium postrážia.
     
    38:58
    Domáci zatlačili Dzubinu pod tlak aj napriek neúplnému dostriedaniu. Kmiťov puk martinský brankár neudržal a množstvo nebezpečných dorážok Škoviru i Bartečka vyústilo vo vylúčenie Velebného - podrazenie.
     
    37:34
    Lapšanský dva krát unikol múru v strednom pásme, no oba jeho pokusy skončili na poslednom obrancovi, najprv pri snahe o prihrávku v situácii dvoch proti jednému a následne si ho nedokázal obhodiť.
     
    37:00
    Obrovská šanca hostí. Strelu od modrej čiary Melicherčík neudržal v náručí a iba Ján Brejčák v bránkovisku delil hostí od zníženia na rozdiel jedného gólu.
     
    36:32
    Domáci sa nepresnou prihrávkou dopustili zakázaného uvoľnenia a hostia sa pokúsia po buly vymyslieť konečne niečo konštruktívne.
     
    36:00
    Dve minútky súbojov na oboch stranách klziska, hra je neucelená a občas pripomína rybníkové "zápasy".
     
    34:02
    Nádašdi sa po naskočení na ľad ihneď zapojil do hry a Dzubina musel predviesť efektný semafor, aby zabránil ďalšiemu gólu v martinskej sieti.
     
    Domáci v plnom počte.
     
    33:00
    Hostia sa spoliehajú hlavne na nacvičené signály, ktoré však nevedia dotiahnuť až do konca, najväčšiu šancu spálil Beran, keď mu v poslednej chvíli odobral pred bránkou puk Kroták.
     
    32:00
    Vylúčený tentoraz domáci hráč, Nádašdi dáva šancu hosťom svojím podrazením.
     
    31:28
    Hostia v plnom počte. Domácim sa konečne podarilo hostí poriadne zatlačiť, Dzubina sa poriadne zapotil pri kombináciách útočníkov i tvrdých strelách popradských obrancov, navyše za ním zvonilo brvno.
     
    29:28
    Poriadna strela na bránku prišla až po ukončení presilovky. Skákajúci puk trafil Nádašdi, Dzubina puk bezpečne podržal v lapačke. Navyše vylúčený Ďatelinka za podrazenie a domáci sa budú opäť snažiť dobiť hosťujúce pásmo.
     
    Hostia v plnom počte.
     
    28:00
    V úvode presilovky sa domácim podarilo aspoň vystreliť na bránku, teraz sa už len bezmocne snažia dostať do pásma.
     
    27:02
    Domáci budú mať príležitosť na zvýšenie svojho náskoku v presilovej hre, Themár si pôjde odpykať trest za podrazenie.
     
    26:30
    Lapšanskému sa nadvakrát podarilo dostať do pásma. Po výbornej časovanej prihrávke netrafil strelou z prvej Klouda.
     
    25:02
    Martin dal gól! Ak budeme pokračovať v tomto tempe, dočkáme sa minimálne hádzanárskeho výsledku, o ďalší gól, pre zmenu v domácej sieti sa postaral ANDREJ THEMÁR, keď mu domáci puk pred bránku doslova prihrali a proti jeho umiestnenej strele nemal Marcel Melicherčík veľa šancí.
     
    24:08
    Poprad dal gól! Aktéri na ľade akoby nerešpektovali to, že góly v hokeji nepadajú až tak často a v priebehu minúty sa postarali už o tretí gól! Tentoraz bol úspešný domáci PETER KLOUDA, keď využil pozabudnutie hosťujúcej obrany a po vysunutí od Tomáša Nádašdiho prekonal brankára Martina strelou popod vyrážačku. Karola Križana v bránke strieda Michal Dzubina.
     
    23:30
    Martin dal gól! O rýchlu odpoveď hostí sa postarala druhá formácia Martina, Dávid Appel s Filipom Macejkom dokázali prejsť cez útočnú modrú a pre JURAJA FAITHA bolo lahôdkou doraziť puk za ležiaceho Marcela Melicherčíka.
     
    23:03
    Poprad dal gól! Domáci opäť s vynikajúcim úvodom tretiny, ĽUBOŠ BARTEČKO zúžitkoval prihrávku od Miroslava Škoviru spoza bránky, keď spomedzi kruhov prestrelil lapačku Karola Križana. Druhú prihrávku si pripísal Emil Lundberg.
     
    22:30
    Popradčania zvýšili dôraz pri prechode do útoku. Križan sa teraz musí obracať pri nájazdoch Popradčanov.
     
    21:00
    Daniel Brejčák sa zapojil do rýchleho útoku Kmiťovej formácie. Po Krotákovej prihrávke hľadal niekoho pred bránkoviskom, no jeho prihrávka bola tečovaná a ťažko spracovateľná.
     
    20:35
    Po Škovirovom nahodení puku postupne dorážali Bartečko i Lundberg, Križan vošiel s pukom do bránky, no ešte pred tým hlavný rozhodca prerušil hru.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:48. Úvod zápasu poznačili dva rýchle góly domácich (5. Lundberg, 7. Bartečko), hostia následne vyrovnali hru, snažiac sa hlavne o dôslednosť v defenzíve.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    18:53
    Lapšanský sa presadil samostatne. Popradčan sa pretlačil popri mantineli, no na spoluhráčov z útoku bol prirýchly a nemal mu kto v útočnom pásme pomôcť.
     
    18:00
    Domáci konečne prelomili stredné pásmo, stroskotali však na nepresnej prihrávke na modrú čiaru, ktorá znamená opätovný ústup z útočných pozícií.
     
    17:30
    Domáci sa nevedia dostať z obranného pásma jednak pre vlastnú neschopnosť a ľahkovážnosť, ale treba podotknúť aj výbornú pozičnú hru hostí a ich dôrazný forčeking.
     
    16:25
    Velebného tvrdú strelu od modrej čiary z druhej vlny rýchleho útoku hostí Melicherčík v lapačke neudržal, Kledrowetz však stihol z bránkoviska puk včas odpratať.
     
    15:32
    Lapšanský pretiahol puk z uhla až medzi kruhy a snažil sa lišiacky zakončiť do Križanovho protipohybu, puk však poslal príliš ďaleko nielen od brankára, ale aj od jeho bránky.
     
    Hostia v plnom počte.
     
    15:13
    Hlavný rozhodca prerušuje hru pre údajnú hru s vysokou hokejkou, domáci diváci si o ňom evidentne urobili svoj názor.
     
    14:11
    Jabrockému síce vyšiel blafák na pravú stranu, puk však bekhendom neposlal za Melicherčíkov chrbát, ale iba do žŕdky.
     
    14:11
    Kledrowtzovo hákovanie posúdil hlavný rozhodca dosť prísne, trestný nájazd bude realizovať Jaroslav Jabrocký.
     
    Hostia v plnom počte.
     
    13:20
    Opäť prísny verdikt pre hostí, Novotného útočný faul - podrazenie.
     
    12:35
    Hostia majú evidentne presilovky dobre nacvičené, jeden zo signálov teraz vyšiel pri Macejkovom pokuse o teč po strele od modrej čiary, na šťastie domácich šiel puk mimo priestoru bránky.
     
    11:44
    Melicherčík si pripisuje úspešný zákrok, nahodený puk nikto netečoval a tak to nemal popradský gólman také ťažké.
     
    11:40
    Novotný to myslel veľmi dobre, keď hľadal prudkou prihrávkou voľného Berana, ten však netrafil puk ideálne a netečoval ho do odkrytého priestoru v bránke.
     
    11:30
    Daniel Brejčák si sadá na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    10:40
    Zlú rozohrávku domácich takmer využil Macejka, keď zachytil puk pri mantineli a nahadzoval ho cez obrancov na Melicherčíka, domáci brankár ale zasahovať nemusel, keďže puk cez obrancov nedoletel až k nemu.
     
    09:49
    Lundbergova formácia neustále hrozí svojou rýchlosťou, Bartečko i Škovira mali strelecké príležitosti, ktoré stoja za zmienku.
     
    07:49
    Popradská štvrtá formácia sa síce usadila v útočnom pásme, no okupovala poväčšine priestory mantinelov.
     
    07:00
    Martinčania sa v žiadnom prípade nevzdávajú, v ich pohybe vidno snahu a môžeme očakávať zaujímavý obraz hry.
     
    06:10
    Poprad dal gól! ĽUBOŠ BARTEČKO ukázal domácim divákom svoju rýchlosť a hosťujúcej obrane chrbát, keď dupol na útočnej modrej po prihrávke od Arneho Krotáka do korčúľ a bekhendovým blafákom zakončil cez rozhodeného Karola Križana. Druhú prihrávku si pripísal Juraj Kledrowetz.
     
    05:00
    Ďalšia veľká šanca domácich. Peter Klouda chcel využiť voľný priestor medzi kruhmi, kam si potiahol puk spoza bránky, tentoraz bol úspešnejší Križan, keďže strelu vyrazil.
     
    04:15
    Poprad dal gól! Domáci využívajú presilovku prekrásnym gólovým sólom EMILA LUNDBERGA. Radoslav Suchý ho našiel ešte v strednom pásme a švédsky útočník sa pohral s hosťujúcou obranou a zakončil do vinkla ponad vyrážačku Karola Križana.
     
    03:58
    Škovirova prihrávka v útočnom pásme sa odrazila od Beranovych korčulí von z pásma a tak sa musia domáci pre puk ponáhľať až na vlastnú polovicu.
     
    03:32
    Drgoň pri nevinnom zákroku vo vlastnom obrannom pásme vylúčený za podrazenie.
     
    02:32
    Macejka skúšal prekvapiť Melicherčíka strelou po ľade ihneď po buly. Domáci brankár vystrčil ľavý betón dosť neskoro a mal šťastie, že puk minul jeho bránku.
     
    02:20
    Jabrocký za domácou bránkou získal puk, skúšal to naslepo pred bránkovisko, domáci brankár však prihrávku zblokoval za bránku, kde ho Uram nezískal a tak sa domáci vymanili z pod náznaku tlaku.
     
    02:06
    Važan zachytil prihrávku na útočnej modrej, jeho nahodený puk zachytil Važan a došlo aj k prvému ohrozeniu Melicherčíkovej bránky.
     
    01:42
    Prvé prerušenie hry, keď tečovaný puk opustil ľadovú plochu.
     
    00:54
    Škovira už nie je najmladší a tak mu chvíľu trvalo kým puk dokorčuľoval, následná krížna prihrávka cez útočnú tretinu taktiež našla iba hosťujúcich dobre postavených hráčov.
     
    00:11
    Prvé šprinty ukázali Kasík s Uramom, domáci obranca bol pri puku skôr a vyváža ho von z tretiny.
     
    00:01
    Úvodné buly sa proti Beranovi podarilo vyhrať Lundbergovi.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Melicherčík (Klempa) - Kasík, Suchý, D. Brejčák, Kledrowetz, J. Brejčák, Nádašdi, Ficko - Škovira, Lundberg, Bartečko - Nagy, Kmiť, Kroták - Kopecký, Klouda, Lapšanský - Paločko, Mlynarovič, Svitana. Tréner - Jaško Ján, asistent - Spišák Róbert.

    MHC Martin: Križan (Dzubina) - Matejka, Novotný, Drgoň, Klepáč, Velebný, Ďatelinka - Uram, Beran, Jabrocký - Appel, Faith, Macejka - Rechtorík, Galamboš, Markovič - Themár, Važan, Mikula. Tréner - Husár Jaroslav, asistent - Stolárik Branislav.

    Rozhodca: Grečko - Korba, Tornay.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Marián Handzuš

    Branky a nahrávky: 5. Lundberg (Suchý), 7. Bartečko (Kroták, Kledrowetz), 24. Bartečko (Škovira, Lundberg), 25. Klouda (Nádašdi), 44. Kledrowetz (Kroták, Nagy), 52. Škovira (Suchý) - 24. Faith (Macejka, Appel), 26. Themár (Važan)


    HK Poprad: Melicherčík (Klempa) - Kasík, Suchý, D. Brejčák, Kledrowetz, J. Brejčák, Nádašdi, Ficko - Škovira, Lundberg, Bartečko - Nagy, Kmiť, Kroták - Kopecký, Klouda, Lapšanský - Paločko, Mlynarovič, Svitana. Tréner - Jaško Ján, asistent - Spišák Róbert.
    HK VITAR Martin: Križan (Dzubina) - Matejka, Novotný, Drgoň, Klepáč, Velebný, Ďatelinka - Uram, Beran, Jabrocký - Appel, Faith, Macejka - Rechtorík, Galamboš, Markovič - Themár, Važan, Mikula. Tréner - Husár Jaroslav, asistent - Stolárik Branislav.

    Rozhodčí: Grečko - Korba, Tornay

    Diváci: 3908
    bahis siteleri