Rusko – Kanada 3:6 (kon.) | Finsko – USA 2:3 (po pr.)
po prodl.
Finsko
2:3 (0:1, 1:1,1:0 - 0:1)
USA
Pondělí 27.12.2010, 02:00Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z HSBC Areny v Buffalu vám přejeme hezké sny a za dvacet a půl hodiny vstoupí do turnaje čeští hokejisté duelem s Norskem. Stejně tak vám v podrobném on-line přenosu přineseme i utkání Slovensko - Německo. Ani z jednoho utkání nebude kanadská společnost TSN vyrábět televizní signál. Věříme, že vám prostřednictvím serveru onlajny.cz přiblížíme v maximální možné míře. (04:32:30)
     
    Finové vyhráli na střely 34:30, ale Američané měli více ze hry a nakonec se v prodloužení dočkali asi zaslouženého vítězství. Přesto to mohlo být klidně obráceně. Poté, co Finové vyrovnali, mohli za půl minuty vstřelit vedoucí gól. Šance rozhodnout pochopitelně měli i Američané. Oba týmy předvedli mnohem lepší hokej, než který byl k viděnní v utkání Německo - Švýcarsko, na druhou stranu tento zápas nelze kvalitativně srovnávat s odpoledním utkáním Kanada - Rusko.
     
    Zní americká hymna.
     
    Nejlepšími hráči zápasu vyhlášeni oba brankáři - Joni Ortio (FIN) a Jack Campbell (USA).
     
    63:52
    Konec zápasu.
     
    63:52
    USA právě vstřelilo branku!
    Virtanen měl puk pod kontrolou, ale nepochopitelně trefi jednoho ze spoluhráčů, kteří šli právě střídat, puk se odrazil k NICKU BJUGSTADOVI, jehož střela zpoza obránce propadla Joni Ortiovi do sítě. Bez asistence.
     
    63:32
    Velká šance Etema, ale Ortio za pomoci jednoho z obránců puk vyrazil.
     
    62:23
    Teď se hrálo dlouho ve středním pásmu, ani jeden tým se nemohl dostat do útočné třetiny.
     
    61:15
    Hraje se čtyři na čtyři a je to znát. Hra je mnohem více otevřená. DAmigo srazil v poslední chvíli střelu Rissanena do ochranné sítě.
     
    60:55
    Vhazovat se bude na druhé straně kluziště, Campbell přikryl puk po nahození Finů.
     
    60:43
    Kreider vypálil. Ortio se natahoval po puku betonem, ale střela minula branku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Poprvé na turnaji uvidíme prodloužení. Je čtvrt na pět ráno a všem fanouškům ledního hokeje, kteří ještě nespí, dávám na vědomí, že mají důvod ještě nejméně několik minut zůstat bdělí. My si v Buffalu pomalu zvykáme na nové časové pásmo, ale hokejové nadšení a sklenička coly nám pomáhají situaci zvládnout. :-)
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Palmieri hledal před brankou Coyla a kdyby americký útočník polovysokou přihrávku trefil, mohl zlomit zápas ve prospěch USA, leč nestalo se.
     
    39:24
    Vatanen nahodil puk na Campbella a vybojoval vhazování.
     
    38:43
    Úřadujícím mistrům světa chybí k odvrácení remízy už jen minuta a Finové dobře brání svoji modrou.
     
    37:45
    Američanům se remíza nelíbí a hodně teď Finy točí v obranném pásmu. Teď si modrobílí mohou trochu odpočinout, přejeli útočnou modrou a sudí jim odpískal ofsajd.
     
    54:33
    Kanadská většina publika skanduje? Suomi! Suomi! Další šance Bourqua, Ortio chytá.
     
    54:56
    Palmieri v obrovské šanci. Gólman byl už byl úplně vykoupaný a bez šance zasáhnout. Palmieri zakončoval do prázdné branky, ale najednou se z ničeho nic objevila zvednutá hokejka Ortia, která tutovému gólu zabránila. Jeden z nejlepších zákroků letošní sezóny v celém ledním hokeji. Neskutečné!
    Marken.cz

    David Schlegel

    Branky a nahrávky: 34. Nattinen (Rajala), 43. Pakarinen - 19. Faulk (Merrill, Kreider), 36. Zucker, 64. Bjugstad


    Finsko: Ortio (Aittokallio) - Jokipakka, Vatanen, Manelius, Rissanen, Kivisto, Virtanen, Maatta - Pulkkinen, Haula, Pakarinen - Armia, Rajala, Nattinen - Junttila, Tuominen, Donskoi - Salomaki, Virkkunen, Talberg - Turtiainen
    USA: Campbell (Iles) - Ramage, Merrill, Dumoulin, Faulk, Leddy, Forbort, Wey - Coyle, Kreider, Palmieri - Nelson, D´Amigo, Etem - Morin, Bourque, Bjugstad - Brown, Shore, Zucker, Callahan

    Rozhodčí: Bauer, Jablukow (oba GER) - Kekalainen (FIN), Wilmot (CAN)
    bahis siteleri