Německo – Švýcarsko 3:4 (kon.) | Rusko – Kanada 3:6 (kon.) | Norsko – Švédsko 1:7 (kon.)
konec
Rusko
3:6 (1:1, 2:2, 0:3)
Kanada
Neděle 26.12.2010, 22:00 • HSBC Arena, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráči utkání vyhlášeni Vladimir Tarasenko a Ryan Ellis. Díky za pozornost a pokud se vám ještě nechce spát, zhruba za hodinu a půl začíná zde v HSBC Areně poslední duel USA s Finskem. (00:29:18)
     
    Třetí třetina rozhodla o vítězi dnešního atraktivního duelu. Kanada vstřelila tři góly, a se svými fanoušky tak může slavit první vítězství. Rusové se dvě třetiny velmi statečně drželi, v některých fázích utkání byli dokonce lepší, poslední část zápasu ovšem nezvládli.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Kanada právě vstřelila branku!
    Okamžitě po buly vypálil CURTIS HAMILTON a Bobkov si vybral slabší chvilku, když puk pouze vyrazil nad sebe, a ten se snesl za jeho záda. Asistence: Brayden Shenn.
     
    59:20
    Rusko sice hraje na útočné polovině, potlesk stojící haly ale patří kanadskému výběru.
     
    58:21
    Kanadští fanoušci už tuší, že dnešní souboj pro jejich barvy dopadne dobře, a tak si s chutí zabučeli u pozvánky na další zápas, v němž se dnes večer utkají Spojené státy s Finskem.
     
    57:37
    Znovu se připomněl dnes fantastický Tarasenko, jenž za kanadskou brankou zamíchal s pukem, nahrál do skvělé pozice Orlovovi, ruský bek ale příliš dlouho váhal a nakonec vystřelil jen do obránce před ním.
     
    55:20
    Závěr patří Kanadě. Foligno poslal k ledu nepozorného Zajceva a připravil střeleckou pozici pro de Haana. Jeho příklep od modré prosvištěl těsně nad břevnem.
     
    53:32
    Na druhé straně se nenechal zahanbit ani Roy, jenž vystrčil pravý beton proti šikovnému Kicynovi. Ten se protáhl mezi dvěma beky, k přesnějšímu zakončení už mu ale scházela rovnováha.
     
    51:42
    Třetí třetina patří Ryanu Johansenovi! Kanadský útočník narýsoval perfektní pas mezi dvěma beky na rozjetého Eakina, toho ale v nájezdu vychytal vyrážečkou Bobkov.
     
    51:35
    Kanada je v plném počtu.
     
    50:59
    Nyní zahráli Rusové dokonce icing.
     
    50:23
    Rusku se přesilovka tentokrát nedaří. Uryčevovu střelu od modré zblokoval clonící obránce, Roy nemusel zasahovat.
     
    49:35
    Eakin (CAN) přehnal důraz ve středním pásmu a odsedí si menší trest za sekání.
     
    48:49
    Dnes nejlepší formace Rusů vedená Tarasenkem se dostala až před Roye, Kicynovi ale chyběl čas a klid na zakončení. Slabou střelu poslal do náruče kanadského gólmana.
     
    47:43
    Golubjov napřáhl na modré, příklepem ale minul pravou tyč.
     
    46:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nyní už ani Bobkov situaci zachránit nedokázal. V podobné pozici jako před chvílí Johansen se ocitl BRAYDEN SCHENN a přestože dorážku netrefil ideálně, obloučkem letící kotouč nakonec zapadl do sítě. Asistence: Zack Kassian a Jaden Schwartz.
     
    45:32
    Nikdo v hale teď nechápe, jak Igor Bobkov dokázal sebrat Johansenovi druhý gól v krátkém rozmezí. Ruský brankář padal k ledu po předchozím zákroku, přesto jeho švihnutí lapačkou ve vzduchu stačilo k tomu, aby tečovalo puk letící do odkryté brány mimo!
     
    44:51
    Za ztrátu puku ve středním pásmu budou Rusové pykat. Burdasov (RUS) vyloučen na 2 minuty za sekání.
     
    44:17
    Rusko se znovu sympaticky snaží o odpověď, Voroninův pokus z levého křídla vyráží Roy do rohu.
    Marken.cz

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 4. Kicyn (Uryčev, Orlov), 32. Dvurečenskij (Voronin, Orlov), 37. Sobčenko (Tarasenko, Uryčev) - 18. Foligno (Leblanc, de Haan), 31. Ellis, 36. Gudbranson (Howden, Couturier), 44. Johansen (Schwartz), 47. Schenn (Kassian, Schwartz), 60. Hamilton (Shenn)


    Rusko: Bobkov (Šikin) - Orlov, Uryčev, Zajcev, Berezin, Pivcakin, Berďukov, Ignatovič, Sergejev - Tarasenko, Kicyn, Sobčenko - Valujskij, Kalinin, Kuzněcov - Voronin, Dvurečenskij, Bočarov - Burdasov, Panarin, Golubjov
    Kanada: Roy (Visentin) - Olsen, Ellis, Cowen, de Haan, Despres, Gudbranson, Barrie - Schwartz, Schenn, Leblanc - Cizikas, Eakin, Ashton - Kassian, Foligno, Johansen - Howden, Hamilton, Connolly - Couturier

    Rozhodčí: Konc (SVK), Levonen (FIN) - Kicha (UKR), Winnekens (GER)
    bahis siteleri