Skalica – Martin 3:2 (kon.) | Banská Bystrica – Zvolen 2:3 (po s.n.) | Trenčín – Poprad 1:3 (kon.)
HC Slovan – Nitra 3:5 (kon.) | Košice – Žilina 4:2 (kon.)
konec
HC Košice
4:2 (1:1, 1:0, -2:1)
MsHK Žilina
sk Čtvrtek 30.12.2010, 17:30Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hudáček (Halász) – Homér, Tabaček, Deyl, Šterbák, Šeda, Slimák, Grman, Gmitter – Vorel, Kristek, Miklík – Bartoľ, Jenčík, Dravecký – Andrašovský, Frolík, Tomík – Huba, Gron a Baláž.

    MšHK Žilina: Laco (Johanes) – Krčula, Dlouhý, Ďurkech, Heš, Devečka, Rúfus – Nemec, Hreus, Kokavec – Petruška, Horský, Stupka – Slovák, Troliga, Smotrila – Drevenák, Vala a Hájnik.

    Rozhodca: .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    0:54
    Stretnutie sa nám začalo v podobne chladnej atmosféra ako panuje vonku pred štadiónom, aj napriek tomu si cestu do Steel Aréne zmeralo okolo 5800cca divákov.
     
    1:32
    Veľká šanca domáceho tímu, keď spoza brány nenápadne okúsil pozornosť žilinského brankára Dušan Andrašovský, puk však so šťastím pre Laca smeroval pred bránu.
     
    2:23
    Opäť útok z podobnej strany ako pred chvíľou, na ľade je momentálne štvrtá formácia oceliarov, domáci hokejisti sa však musia vrátiť až pred vlastnú bránu.
     
    3:12
    Marel Vorel nebezpečne pálil v útočnom pásme, jeho prudká strela však skončila len vo výstroji žilinského brankára, ktorý na tento pokus košického útočníka stihol zareagovať.
     
    4:04
    Žilina ešte nevystrelila smerom na košického brankára, ktorý sa zatiaľ musí len sám rozcvičovať vo svojej bráne, domáci hokejisti od začiatku stretnutia prakticky nepustili vo svojom obrannom pásme Žilinu k puku na dlhšie ako pár sekúnd.
     
    5:29
    Grman teraz ako lev bojoval o puk v útočnom pásme, košický hráč však bol atakovaný, podľa hlavného rozhodcu čisto a tak sa hra opäť vysúva do stredného pásma.
     
    6:12
    V košickej Steel aréne pribudla novinka, po celej dĺžke hracej plochy je rovnako dlhé plexisklo, uvidíme či táto zmena usporí nejaké peniaze klubu za stratené puky v hľadisku, smile.
     
    7:12
    Stanislav Gron sa osmelil v útočnom pásme, napriahol hokejku a smerom na žilinskú bránu vyslal prudkú strelu, na tento pokus dokázal Marek Laco zareagovať pekným semafórom, ktorým potešil oko hokejoveho fanušika.
     
    8:43
    A puk predsa len skončil na tribúne, hra bude pokračovať o pár sekúnd, z gumového projektilu sa tak môže tešiť šťastný návštevník dnešného stretnutia.
     
    9:32
    Posledné sekundy sa hrá nie príliš veľmi pôsobivý hokej, ani jedno mužstvo si nevie vypracovať stabilnejší tlak v útočnom pásme, a hrá sa väčšinou pri červenej čiare.
     
    10:23
    Ďalšia zo série nepodarených akcií oceliarov, keď Kristek nahrával v útočnom pásme Miklíkovi, ten si po vydarenom zápase s Popradom nezlepšil štatistiku gólov a hra sa opäť vracia do stredného pásma.
     
    11:06
    Žilina dala gól! Ako blesk z čistého neba teraz padá gól hostí, do útočného pásma sa prepracovala dvojica hráčov v žlto-zelenom, ako prvý prešiel modrou čiarou Hájnik, ktorý ešte stihol poslať puk na lepšie postaveného DREVENÁKA a jeho presná strela prináša prvé gólové ovocie dnešného stretnutia.
     
    11:43
    Košice dali gól! Košická odpoveď na seba dlho nenechala čakať, do útočného pásma sa prepracoval VLADIMÍR DRAVECKÝ, ktorý sa zbavil obrany svojho súpera, prešiel až pred bránu kde peknou kľučkou oklamal žilinského brankára, asistencia : Peter Bartoš.
     
    13:09
    Akcia sa nám na ľadovej ploche rozbehla, snáď tomu pomôže ešte vo väčšej miere aj vylúčenie Troligu za držanie protihráča.
     
    14:27
    Viac ako polovica vylúčenia žilinského tímu už ubudla a domáci hokejisti sa ešte poriadne nedostali svojmu dnešnému súperovi pod kožu, zverenci Rostislava Čadu sú síce v útočnom pásme no nedarí sa im rozhodiť obranu svojho súpera a vytvoriť si väčšiu šancu pred bránou.
     
    16:29
    Domácim hokejistom sa ani v početnej výhode nepodarilo svojho súpera dostať pod tlak, hostí zatiaľ drží dobrými zákrokmi Marek Laco, ktorému sa už podarilo pár dobrých zákrokov.
     
    17:09
    Balážova prudká strela v útočnom pásme teraz presvišťala ponad žilinskou bránou, Laco toho veľa nevidel a nechýbalo veľa aby sa oceliari dostali 1x v dnešnom zápase do vedenia.
     
    18:59
    Hlásateľ na štadióne ohlásil minútu do konca prvej tretiny v ktorej je stav stále nerozhodný, veľa hokejového umenia sme si v úvodnej časti stretnutia neužili, snáď sa hráči dajú dokopy cez prestávku v druhej tretine to už bude častejšie načo pozerať.
     
    19:48
    12 sekúnd pred koncom prvej tretiny si ešte na trestnú lavicu sadá Václav Stupka, ktorý si odpyká trest hráčskej lavice Žiliny a na 2 minúty tak oslabí svoje mužstvo.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:40
    Domácim hokejistom sa nepodarilo udržať puk v útočnom pásme a preto sa po neho musia momentálne vrátiť až za vlastnú bránu.
     
    22:01
    Žilina je už v plnom počte, hostia sa aj vďaka slabšej hre oceliarov v útočnom pásme dokázali ubrániť aj početnej nevýhode, puk však ostáva pred Lacom, uvidíme či si košičania napravili streleckú mušku počas prestávky.
     
    23:15
    Nudnejšia časť stretnutia opäť pokračuje, ani jedno mužstvo sa nevie na dlhšie prepracovať k puku, hra je stabilná bez početnejšie streľby.
     
    24:44
    Šterbákova strela od modrej veľa práce žilinskému brankárovi nenarobila, ten si aj s následnou dorážkou hravo poradil.
     
    25:34
    Marek Vorel sa už už rútil smerom na bránu keď sa o malú chvíľu ozval hvizd hlavného rozdhodcu, ktorý poslal za ofsajd košický tím naspäť pred Hudáčka.
     
    Na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 6534 platiacich divákov.
     
    27:42
    Hra nám naďalej pokračuje v nemastnom-neslanom tempe, zápasu by pomohol ďalší gól, ktorý by prinútil mužstvá otvoriť viacej hru a aspoň trošku dobrým výkonom zohriať zmrznutých divákov v Steel aréne.
     
    28:15
    Michal Kokavec spolu s Martin Hájnikom sadnúť na trestnú lavicu, obidvaja zhodne na 10 minút, priznám sa nevšimol som si čo signalizoval hlavný rozhodca a hlásateľ na štadióne ešte tresty nehlásil. edit : Martin Hájnik za filmovanie pádu a Kokavec za nešportové správanie.
     
    29:20
    Richard Smotrila sa peknou idnvidiuálnou akciou prepracoval až pred bránu kde sa pokúsil nájsť voľnú medzeru pri pravej tyčke, jeho strele však chýbalo pár centrimetrov..
     
    31:00
    Na ľadovej ploche sa do seba teraz pustili Deyl so Smotrilom, ktorý si to vybavili medzi sebou za pár sekúnd a už korčuľujú obidvaja na trestnú lavicu.
     
    32:43
    Žilinčanov na trestnej lavicu pribúda ako huby po daždi, za hákovanie si teraz k trojici svojich spoluhráčov sadá aj Michal Hreus.
     
    33:51
    Košičanom sa nie a nie podariť konečne dostať pod kožu svojmu súperovi, ich ľahko čitateľná hra v útočnom pásme a dobrý výkon Mareka Laca zatiaľ drží váhy dnešného stretnutia na nerozhodnom stave.
     
    36:12
    Zápasu chýba v druhej tretine atmosféra, dej, zápletka, zatiaľ je to veľká nuda, domáci hokejisti sa herne trápia a zatiaľ ani náznak zlepšenia..
     
    37:06
    Košice dali gól! VLADIMÍR DRAVECKÝ opäť po nádhernej akcii dostáva svojich spoluhráčov do vedenia, košický útočník dostal spoza brány prihrávku od Stanislava Grona, Dravecký nádherne prešiel až pred bránu kde ďalšou krásnou kľučkou strieľa svoj druhý gól v stretnutí.
     
    38:41
    Domáci hokejisti sú momentálne pri chuti, tlaku oceliarov teraz nestíhal Ján Dlouhý, ktorý si musel pomôcť hokejkou a už sedí na trestnej lavici.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:57
    Začiatok tretej tretiny zatiaľ naplno odráža dianie na konci strednej časti zápasu, Košice sú momentálne na koni a oceliari sú častejšie pri puku, nedarí sa im však ideálne premieňať svoje príležitosti.
     
    43:37
    Vylúčenie na domácej strane, keď si za držanie protihráča odchádza sadnúť na trestnú Dušan Andrašovský.
     
    44:30
    Žilina dala gól! Využitá presilová hra Žiliny, keď na strelu MAREKA HORSKEHO aj vďaka zakrytému výhľadu nezareagoval včas brankár domáceho tímu a hostia po svojom druhom góle vyrovnávajú.
     
    47:29
    Dušan Devečka si odchádza za faul kolenom sadnúť na trestnú lavicu a na dve minúty oslabí svojich spoluhráčov.
     
    49:11
    Trápenie domáceho tímu momentálne pokračuje aj v početnej výhode, oceliari ako keby včera flámovali a dnes nevládzu hrať svoju poctivú hru.
     
    51:29
    Košice dali gól! Kto iný ak nie PETER BARTOŠ, muž ktorý dokáže zabrať vždy v ten správny moment rozvlnil sieť za chrbtom žilinského brankára, kapitán domáceho tímu nezaváhal a svojou presnou strelou našiel priestor nad ramenom a v 42, minúte posiela svoj tím do vedenia.
     
    51:45
    Peter Bartoš mohol o pár sekúnd pridať aj ďalší gól jeho strela však tentoraz skončila na pozornom Lacovi, ktorému dnes môžu spoluhráči ruky bozkávať, že to je len 3:2.
     
    53:07
    Domácich hokejistov delí necelých 7 minút od ďalšieho trojbodového zápisu do tabuľky, čím by mali pred koncom roka celkovo 98 bodov a pohodlný náskom pred druhým Popradom.
     
    55:23
    Košičania momentálne kontrolujú priebeh stretnutiam, darí sa im držať svojho súpera ďalej od vlastnej brány.
     
    57:29
    Žilina mierne ožili necelé tri minúty do konca riadneho hracieho času, stále to však nestačí na momentálne pozornú obranu Košíc.
     
    58:00
    Hlásateľ na štadióne ohlásil dve minúty do konca riadneho hracieho času, puk je momentálne v obrannom pásme Košíc.
     
    58:33
    Košice dali gól! Veľká chyba obrany hostí, najprv trafil Vorel z dobrej pozície pravú tyč, k puku sa následne dostal MICHEL MIKLÍK, ktorý svojim 24. gólom potešil necelých 6 tisíc divákov v Steel aréne.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:43:14)

    Rastislav Supik

    Branky a nahrávky: 12. Dravecký (Bartoš), 38. Dravecký, 52. Bartoš, 59. Miklík (Vorel, Kristek) - 12. Drevenák (Hájnik, Ďurkech), 45. Horský


    HC Košice: Hudáček (Halász) – Homér, Tabaček, Deyl, Šterbák, Šeda, Slimák, Grman, Gmitter – Vorel, Kristek, Miklík – Bartoľ, Jenčík, Dravecký – Andrašovský, Frolík, Tomík – Huba, Gron a Baláž.
    MsHK Žilina: Laco (Johanes) – Krčula, Dlouhý, Ďurkech, Heš, Devečka, Rúfus – Nemec, Hreus, Kokavec – Petruška, Horský, Stupka – Slovák, Troliga, Smotrila – Drevenák, Vala a Hájnik.
    bahis siteleri