Třinec – Mladá Boleslav 5:2 (kon.) | Motor ČB – Slavia 3:0 (kon.) | Zlín – Kladno 3:0 (kon.)
Litvínov – Kometa Brno 1:7 (kon.) | Plzeň – Sparta 2:0 (kon.) | K. Vary – Pardubice 4:1 (kon.)
Liberec – Vítkovice 4:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 18.01.2011, 18:10Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemný podvečer z města pod Ještědem, v Tipsport areně je dnes na programu další extraligová bitva. Bílí Tygři Liberec přivítají na svém ledě tým HC Vítkovice Steel. Ostravané hájí druhou příčku v tabulce, Bílí Tygři však s odstupem jednoho bodu dýchají svému sokovi na paty a v případě dnešního vítězství také mohou Vítkovické přeskočit. Severočechy čeká třetí domácí duel v řadě, v předchozích případech předvedli modrobílí ofenzivní smršť a sedmi brankami vyprovodili z ledu Zlín a Karlovy Vary. Trličíkovi svěřenci sice uspěli v minulém klání před vlastním publikem proti Litvínovu, avšak v minulých kolech padli v Třinci a Českých Budějovicích. Kdo bude mít po skončení dnešního klání větší důvod k radosti?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) - Čakajík, Hunkes, Moravec, Holub, Derner, Pavlů, Trončinský - Dušek, Víšek, Špaček, Klimenta, Kudrna, Hořava, Ondřej, Podkonický, Urban, Bartovič, Vantuch, Vak, Nedvěd.

    HC Vítkovice Steel: Málek (Šindelář) - Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Punčochář, Rehák, Němeček - Tomas, Vrána, Svačina, Hlinka, Huna, Šedivý, Húževka, Strapáč, Pohl, Klimek, Szturc, Sýkora, Burger.

    Rozhodčí: Hribik, Šír - Gebauer, Lederer.

     
    Týmy prývě vstupují na ledovou plochu. Liberec v tradičních bílých dresech, hosté se oblékli do modré barvy. Slušně zaplněná Tipsport arena si vyslechne státní hymnu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:21
    Vítkovice se po vhazování natlačily před soupeřovu tvrz, Burger bojoval o puk v rohu hřiště. Čakajík však byl v důrazném souboji silnější.
     
    1:23
    V útoku také Liberečtí, do útočného pásma zatáhl puk Dušek a Málek vzápětí musel zasahovat. Prověřil ho kotouč vyslaný z čepele Dernera.
     
    2:10
    Klimek nahazoval puk před Pince a odchází střídat.
     
    2:58
    První ostřejší zákrok v dnešním klání si musel připsat liberecký gólman, Strapáč se hbitě obtočil kolem domácí klece. Pinc dokázal včas zasáhnout a přerušuje hru.
     
    4:19
    Liberec právě vstřelil branku!

    Bílí Tygři se dostávají velice rychle do vedení! MILAN BARTOVIČ nahazoval kotouč od modré čáry, Málek měl zakrytý výhled a černá pryž mu propadla do sítě. Asistence: Jiří Hunkes, Miloslav Hořava - 1:0.
     
    5:11
    Zakázané uvolnění brzdí další severočeský útok, vhazovat se bude po pravici domácího brankáře.
     
    5:56
    Roman Němeček vzápětí prověřil Pincovu pozornost, ten stihl na ztlumenout střelu včas reagovat. Zatím sledujeme poměrně opatrný úvod duelu, obě družstva se pravidelně střídají v držení kotouče.
     
    6:11
    Icing také na straně ostravského celku, následuje komerční přestávka.
     
    6:52
    Malík vložil svoji hůl do soupeřovy kombinace v útočné třetině, Liberečtí jsou v útoku přeci jen mírně aktivnější a také hodně produktivní.
     
    8:15
    Klimenta z pravé strany trefil pouze Málkovu hruď, kupředu mají namířeno také hostující hokejisté.
     
    8:28
    Vítkovice právě vstřelily branku!

    Hosté vyrovnávají a pětice vítkovických přiznivců má v hledišti poprvé důvod k oslavě. Strapáč se prosmýkl do útočné třetiny, přenechal puk přijíždějícímu JURAJI SÝKOROVI, jenž svižnou střelou do horní poloviny branky pokořil Pince. Asistence: Petr Strapáč, Vladimír Svačina - 1:1.
     
    11:02
    Podkonický se mohl dostat do samostatného úniku, ovšem zadák Trnka jej dokázal o kotouč připravit. Domácí poté kombinují v soupeřově pásmu.
     
    11:27
    Andrej Podkonický posléze fauloval, provinil se nedovoleným bráněním. První početní převahu v zápase si tak zahrají Vítkovice.
     
    12:42
    Lukáš Klimek mohl poslat svůj celek do vedení, když se ocitl uplně sám na levé straně u libereckého brankoviště. Kotouč však nedokázal ideálně zvednout přes beton ležícího brankáře.
     
    13:12
    Bartovič zahrozil na druhé straně, rozkmital své rychlé nohy a nabral rychlost ve střední třetině. Svoji ranou zleva poté trefil jen vytyčený Málkův beton.
     
    13:50
    Tygři hrají v plném počtu, nicméně hosté na dalších ofenzivních výpadech nešetří.
     
    14:27
    Hunův pokus z bezprostřední blízkosti zastavuje Pinc ve výstroji, z následného kontru zahrozil opět Bartovič. Bezchybný byl tentokrát také Málek.
     
    16:00
    K mohutnému příklepu napřáhl na modré čáře Pohl, jenže trefil pouze padajícího obránce Dernera.
     
    16:26
    Přesilovku si zahrají také Liberečtí, menší trest dostává Rehák.
     
    16:54
    Tomas vyhazuje a vzápětí aktivně napadá soupeřovu rozehrávku, své mužstvo osvobozuje o chvilku později také Trnka.
     
    17:52
    Na malý okamžik se Bílí Tygři ocitli před obydlím svého protivníka, rychlý kolotoč přihrávek zakončoval Trončinský. Hostující brankář nepříliš jistým zákrokem odráží puk betonem.
     
    18:01
    Z pravé strany nebezpečně střílel Čakajík, černá pryž ovšem plachtila pouze nad branku.
     
    18:32
    Hosté hrají v plném počtu, ale puk na svých holích stále drží domácí hokejisté.
     
    19:20
    Jenže odhodlaný únik předvedl Petr Pohl, nebojácně se prosekal přes trojici severočeských zadáků a svým pokusem zasáhl jen Pincovu lapačku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi dvacet minut bojovného utkání, hra je zatím poměrně vyrovnaná. Kotouč na svých holích sice měli domácí hokejisté častěji, nicméně Málek inkasoval pouze jednou. Vítkovice zahrozily především ve své početní převaze, ale kotouč podruhé do sítě neprotlačily.
     
    Hráči opět krouží na rolbou upravené ledové ploše. Další dějství začne za okamžik.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Nedvěd byl vykázán z vhazování, proti Burgerovi se tak postavil Kudrna, který byl úspěšnější. Hunkes poté krouží s pukem u vlastní branky.
     
    20:57
    Po pravé straně se prohnal Bartovič, ale Málka nepřekvapil. Vrána posléze neuspěl svoji kolmicí na spoluhráče.
     
    22:45
    Po boji o kotouč v liberecké útočné třetině se před hostujícího brankáře dokázal protlačit Vantuch zpoza branky, avšak v tísni namířil slabou střelu jen do připraveného brankáře.
     
    23:32
    Střela Zdeňka Ondřeje se zastavuje o Málkovy betony a vítkovický muž s maskou následně přikrývá černou pryž svoji lapačkou. Buly po jeho pravici.
     
    24:16
    Bílí Tygři zahajují prostřední třetinu aktivně, Nedvědovo lehké nahození tečoval Kudrna, jenže znovu pouze do Málka. Toho puk zasáhl do hrudi.
     
    24:53
    Vítkovice právě vstřelily branku!

    Hostům se podařilo svižný nástup svého soka přečkat bez úhony a hned vzápětí jdou z nenápadné akce do vedení. PETR POHL vyzkoušel svoji střelou z dálky Pincovu pozornost, domácímu brankáři kotouč propadl a doklouzal za brankovou čáru. Asistence: Lukáš Klimek, Petr Vrána - 1:2.
     
    26:32
    Skrz důrazného Němečka neproskočil Bartovič, od modré čáry poté zkoušel štěstí Trončinský. Málek si připisuje další snadný zákrok, černá pryž ho pouze zasáhla.
     
    27:11
    Klimenta nahrával na volného Vaka, který z prostoru před brankovištěm neuspěl. Z dobré palebné pozice nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    28:02
    Hra rázem dostala tempo, Rehák tvrdě pálil po rychlém úniku. Pincovi puk prosvištěl kolem hlavy!
     
    30:15
    Domácí zasypali Málka sprškou nebezpečných dělobuchů, Klimenta nejprve trefil pouze brankářovy betony a tvrdý projektil Vaka následně zasáhl hostujícího strážce svatyně do masky.
     
    31:12
    Liberec v těchto chvílích masíruje soupeře v před vlastním brankářem, Málek má od úvodu druhé části plné ruce práce.
     
    32:02
    Zakázané uvolnění brzdí rozehrávku domácích, zanedlouho nahazoval puk Špaček. Brankář Málek pouze nastavil svoji lapačku a ihned rozehrává.
     
    32:26
    Komerční přestávka, po které se bude vhazovat u Pince.
     
    33:32
    Čakajík z rohu hřiště nahazoval před branku, kde následně vznikl velký závar. Důrazně dotírající Kudrna ale kotouč do brány neprotlačil, sudí totiž dříve foukl do své píšťalky.
     
    33:42
    Domácí si zahraji v přesile, Voráček jde pykat za zdržování hry - nedovolená manipulace s pukem.
     
    34:25
    Severočechům si hra proti oslabenému sokovi zatím příliš nedaří, Malík vyváží puk do střední třetiny a jeho spoluhráči odchází střídat.
     
    35:45
    Liberec právě vstřelil branku!

    Vyloučený Voráček již byl propuštěn z trestné lavice a spěchal pomoci svým spoluhráčům do obranné třetiny. Vak ale stihl vybojovat puk u mantinelu, poslal jej před branku a uplně volný TOMÁŠ KLIMENTA zakončil do horního růžku. Asistence: Tomáš Vak, Martin Čakajík - 2:2.
     
    37:20
    Obrovská šance Vítkovic, hosté dokonale vyšachovali tygří obranu po Trončinského hrubce. Svačina mohl pálit z levého kruhu do poloprázdné svatyně. Pinc sice předvedl obdivuhodný skok ve svém brankovišti, ovšem puk nezasáhl. Kotouč totiž škrtl o tyčku.
     
    37:47
    Z rychlého kontru se tlačil do Málkova území Vantuch, vítkovický brankář zůstal přikován na svém místě.
     
    38:26
    Burger sedí na trestné lavici, přesilovka pro Liberec.
     
    39:24
    Hunkes pálil od modré čáry, v mezikruží se snažil tečovat Nedvěd, jenže letící puk svoji holí ideálně usměrnit nedokázal.
     
    39:58
    Hosté vyhazují, ve druhé části se již nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě dostala hra poměrně velké tempo, Liberečtí měli v této dvacetiminutovce jednoznačně více ze hry. Do vedení ovšem šly Vítkovice zásluhou nenápadné střely Petra Pohla, domácí poté ostřelovali Málka ze všech stran, ten ale nestačil pouze na pokus Klimenty. Před poslední třetinou je tak vše otevřené.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Liberečtí pokračují v početní převaze, Kudrna po vhazování projel do útočné třetiny a našel v druhé vlně volného Čakajíka. Ten z dobré pozice na levé straně brankoviště trefil pouze Málka.
     
    41:51
    Liberec právě vstřelil branku!

    Vítkovice již hrály v plném počtu, leč TOMÁŠ VAK svoji skvěle mířenou střelou posílá svůj celek podruhé v zápase do vedení. Převzal puk za brankou, vyjel na pravý a kruh a trefil přesně nad Málkovo rameno. Asistence: Jan Víšek - 3:2.
     
    44:00
    Bílí Tygři opět naskočili na ledovou plochu s velkou chutí po druhé přestávce! Ve vyložené příležitosti se ocitl Andrej Podkonický, jenže ani natřikrát nepřetlačil Málkův beton.
     
    45:22
    Juraj Sýkora v ofsajdu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    45:39
    Prudká přihrávka na rozjetého Burgera byla zblokovaná libereckou obranou, kotouč vyskočil na střídačku. Místní hlasatel posléze oznámil počet diváků, kterých se tu dnes sešlo 4 763.
     
    46:10
    Bartovič vzápětí oklamal soupeře v rohu kluziště, jeho skvělá přihrávka do mezikruží ale větší úspěch neslavila. Puk totiž mířil přesně na čepel hostujícího Malíka.
     
    46:50
    Húževka dostává menší trest za hákování.
     
    47:24
    Liberec právě vstřelil branku!

    Severočeši využívají početní převahu a přibližují se k dalším třem bodům! Nedvěd posunul puk na modré čáře JIŘÍMU HUNKESOVI, který propálil hradbu těl před Málkem a počtvrté rozvlnil síť za vítkovickým gólmanem. Asistence: Petr Nedvěd, Miloslav Hořava - 4:2.
     
    48:10
    Na opačné straně ledového oválu nebezpečně operoval Huna, dvakrát se ovšem jeho zakončení mezi tři tyče nevešlo.
     
    49:30
    Nedvěd tvrdou ranou trefil Málkovo rameno.
     
    51:00
    Zápas získal v posledních minutách potřebný náboj, Liberec i přes svoje dvoubrankové vedení nešetří na útočných výpadech, výrazněji se probudili také diváci.
     
    52:10
    Ovšem neskutečný zákrok předvedl Marek Pinc! Šedivý zpoza branky nalezl volného Hlinku, jenž zasáhl domácího brankáře. Tomu se však kotouč svezl po ruce a padal za brankovou čáru, Pinc jej dokázal včas lapačkou přikrýt na svých zádech.
     
    53:24
    Hosté se probouzejí, nebezpečnou dorážku si připsal Burger. Ale netrefil branku.
     
    55:09
    Po Nedvědově ataku raději hostující brankář přerušuje hru, následuje vhazování po jeho levici.
     
    55:18
    Další přerušení, tentokrát pálil od modré čáry Trončinský. Málek opět pozorný, lehkou střelu pohodlně tlumí ve své výstroji.
     
    57:05
    Hosté si zahrají přesilovou hru. Vítkovice tak ještě mají šanci na zdramatizování duelu, za držení jde pykat Moravec.
     
    57:36
    Lukáš Klimek převzal přihrávku od svého spoluhráče, jenže z levé strany zasáhl puk pouze částí své čepele. Pinc si ostřejší zákrok nepřipsal, vhazovat se bude ve vítkovickém útočném pásmu.
     
    57:36
    Málek na střídačce, hosté hrají v šesti proti čtyřem!
     
    58:09
    Nedvěd osvobozuje svůj tým, Malík poté nastřeluje puk znovu před Pincovo území.
     
    58:32
    Vítkovický ofsajd, Burger dostává osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    58:32
    Malík dostává trest do konce utkání, hosté nezvládají závěr zápasu. Vítkovický obránce následně rozzuřeně rozpůlil svoji hůl o mantinel a odchází do kabin, z hlediště se nese pískot.
     
    59:10
    Marek Pinc málem vstřelil branku, když se snažil obloučkem zaslat kotouč přes celé hřiště až do vítkovické opuštěné klece. K velké slávě mu scházelo zhruba půl metru!
     
    59:20
    Hostující trenér si vyžádal oddechový čas.
     
    59:30
    Čakajík dostává dvě minuty za držení, Vítkovice hrají opět v šesti proti čtyřem.
     
    59:56
    Hunův pokus odráží Pincova vyrážečka, následný závar gólovou trefu nepřinesl.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    V poslední části rozhodli Bílí Tygři o zisku tří bodů. Především od druhé části byli aktivnějším celkem a nyní si zaslouženě užívají oslavu se svými fanoušky. Liberečtí vyhráli potřetí za sebou před vlastním publikem a posouvají se na druhou příčku v tabulce, další duel je čeká ve čtvrtek. Pod Ješted totiž přijede Plzeň, děkuji za pozornost. (20:36:50)
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 5. Bartovič (Hunkes, Hořava), 36. Klimenta (Vak, Čakajík), 42. Vak (Víšek), 48. Hunkes (Nedvěd, Hořava) - 9. Sýkora (Strapáč, Svačina), 25. Pohl (Klimek, Vrána)


    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) - Čakajík, Hunkes, Moravec, Holub, Derner, Pavlů, Trončinský - Dušek, Víšek, Špaček, Klimenta, Kudrna, Hořava, Ondřej, Podkonický, Urban, Bartovič, Vantuch, Vak, Nedvěd.


    HC Vítkovice Ridera: Málek (Šindelář) - Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Punčochář, Rehák, Němeček - Tomas, Vrána, Svačina, Hlinka, Huna, Šedivý, Húževka, Strapáč, Pohl, Klimek, Szturc, Sýkora, Burger.


    Rozhodčí: Hribik, Šír - Gebauer, Lederer.
    bahis siteleri