Poprad – Košice 3:4 (po s.n.) | Banská Bystrica – Nitra 2:0 (kon.) | Skalica – Zvolen 3:2 (kon.)
Trenčín – Martin 4:2 (kon.) | HC Slovan – Žilina 2:0 (kon.)
po s.n.
HK Poprad
3:4 (1:0, 1:2, 1:1)
HC Košice
sk Neděle 23.01.2011, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    -20:0
    Počas prípravy na zápas bolo za hosťujúcou bránkou rozbité plexisklo. Technická čata už na oprave pracuje, mierne oneskorenie začiatku však nie je vylúčené.
     
    Úvodné zostavy:
    .
    HK Poprad: Melicherčík (Klempa) - Kasík, Suchý, Jasečko, D. Brejčák, Kledrowetz, J. Brejčák, Kramár – Kuľha, Mlynarovič, Škovira - Lapšanský, Kmiť, Kroták - Kopecký, Klouda, Jaško – Rapáč, Svitana, Vandas. Tréner - Jaško Ján, asistent - Spišák Róbert.

    HC Košice: Hudáček (Halász) – Homer, Tabaček, Deyl, Šterbák, Šeda, Grman, Slimák, Jokel - Andrašovský, Kristek, Miklík – Bartoš, Gron, Dravecký – Huba, Jenčík, Fabuš – Baláž, Frolík, Gmitter. Tréner – Čada Rostislav, asistent – Zubek Pavol.

    Rozhodca: Baluška - Gajan, Horínek.
     
    Odovzdávanie cien. Víťazom súťaže o najhlučnejšiu popradskú školu sa stala Stredná odborná škola technická z Popradu.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly vyhrali hostia. Andrašovského pokus o prienik zastavil už v strednom pásme Kasík.
     
    00:21
    Tabaček pod tlakom Škoviru skúšal urýchliť rozohrávku, puk preletel všetkými čiarami bez dotyku a tak sa bude vhadzovať pred Hudáčkom.
     
    00:53
    Krotákovu rozohrávku vystihol Bartoš. Medzi trojicou brániacich hráčov sa košický útočník nepresadil - puk zblokovali obrancovia. Následný protiútok Krotáka zastavený pri dotyku Lapšanského pre postavenie mimo hry.
     
    01:12
    Kledrowetz zastavil čistým hitom rýchleho Draveckého, hra sa prelieva z jednej strany na druhú.
     
    01:58
    Zblokovaná prihrávka hostí sa dostala až pred domáceho brankára, ten puk pred dobiedzajúcim Frolíkom radšej prikryl.
     
    02:30
    Frolík v šanci. Domáci si po buly nedali pozor na voľného Frolíka, ktorý sa dostal k strele a dvom dorážkam, Melicherčík si dal na strely po ľade pozor, popradská obrana by si však mala dávať na takéto situácie pozor.
     
    03:02
    Miklíkov nahodený puk vyráža Melicherčík vyrážačkou ďaleko od svojej bránky.
     
    03:21
    Mlynarovič v protiútoku nevymýšľal, napriahol a vyslal puk smerom na košickú bránku, puk však skončil len na nohách obrancu.
     
    03:44
    Melicherčík si zavaril. Z ľavej strany puk trochu prekvapil domáceho brankára, strela mu z lapačky vypadla a len-len, že sa jeden z košických hráčov nedostal k dorážke.
     
    04:39
    Kledrowetz sa nešetrí. Tvrdosť popradského obrancu teraz pocítil na obľúbenom mieste Deyl.
     
    05:25
    Hra sa pritvrdila, za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza po peknom hite na trestnú lavicu Rapáč.
     
    05:53
    Andrašovský chcel domácim tvrdé zákroky vrátiť, tvrdo sa však má hrať telom a preto Košičan oslabuje svoj tím za krošček.
     
    06:37
    Domáci kapitán Kroták chcel využiť priestor na ľade, obhodil si aj hosťujúceho Šedu, ktorý ho však poslal na ľad a hlavný rozhodca si vybral podrazenie.
     
    07:00
    Popradčania rozohrali dobrú partiu, klasická prihrávka cez bránkovisko prešla aj na dobre stojaceho hráča, puk však nespracoval dobre a ocitol sa za bránkovou čiarou.
     
    08:30
    Hosťujúce Košice svoje obranné pásmo dobre bránia, jedinú dobrú šancu mal Jasečko, nezmyselne však počkal na obrancu a následne vypálil len do jeho nôh.
     
    09:01
    Presilová hra sa skončila a znovu si musí dať pozor Melicherčík, strelu z hranice modrej čiary chytá do náruče.
     
    09:39
    Svitana poslal k zemi hráča čakajúceho na prihrávku a musí si ísť oddýchnuť kvôli nedovolenému bráneniu.
     
    09:57
    Hostia začali presilovku rýchlymi prihrávkami, na ich konci bol s delovkou Kristek, Melicherčík prikryl puk na svojom pravom ramene.
     
    10:37
    Košice nemajú problém držať útočné pásmo, pre puk museli korčuľovať iba raz, hra je však prerušená pre zblokovaný puk na ochrannej sieti.
     
    11:01
    Dravecký si to namieril priamo pred Melicherčíka, puk skúšal prestrčiť pomedzi betóny popradského brankára, ten si dal pozor.
     
    11:22
    Priestor na strelu sa otvoril Šedovi, delovku zamieril opäť medzi Melicherčíkove betóny a domáci brankár si dal pozor.
     
    12:28
    Košice si na popradskom ľade vytvárajú tlak aj po presilovej hre, domáci poslali puk cez všetky čiary a vhadzuje sa znovu v ich obrannom pásme.
     
    12:43
    Vybojované pásmo pre Poprad, Hudáček po dlhšom čase v kontakte s pukom.
     
    13:11
    Prvá formácia vymyslela pekný rýchly útok. Kristek si obhodil Kasíka a pekne našiel voľného Miklíka a domáci mali šťastie, že druhý menovaný sa dostal mimo strelecký uhol.
     
    13:59
    Košice dali gól! Tlak hostí vyústil do zaslúženého presného zásahu. Stanislav Gron získal puk od domáceho Samuela Mlynaroviča, ponúkol ho voľnému Petrovi Bartošovi pred bránku, ktorý dostal do pohybu Marcela Melicherčíka a poslal puk do vyloženej pozície VLADIMÍROVI DRAVECKÉMU, ktorý nezaváhal.
     
    14:59
    Vylúčený hosťujúci Šeda za držanie.
     
    15:43
    Domáci sa snažia o vyrovnanie počas presilovej hry, nahodený puk od modrej čiary pekne tečoval Kasík - vraj vysokou hokejkou.
     
    17:00
    Domáci sa do vyloženejšej príležitosti nedostali. Okrem Kasíkovho teču vymyslel rozumnú strelu jedine Lapšanský, Hudáček však nemal veľa práce.
     
    18:55
    Dlhú prihrávku Gmittrer nedobehol, výrazne ho zbrzdil Daniel Brejčák, preto sa píska zakázané uvoľnenie.
     
    19:15
    Ďalšie vylúčenie Košíc, prenikajúceho Krotáka trafil hokejkou do tváre Frolík - nedovolená hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    19:35
    Kristek získal puk a vyviezol ho až do útočného pásma.
     
    19:49
    Rovnako sa darí držať domácich na dištanc Bartoš, strela spomedzi kruhov sa na Melicherčíka nedostala.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:49. Oba tímy predvádzajú od prvých minút pekný hokej, viac z útočnej hry majú hostia, svoj tlak pretavili na vedúci gól (14. Dravecký).
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:20
    Kasíkovi pri prechode do pásma ušiel puk, napriek tomu, že ho Homer nevyhodil sa hostia oslobodzujú.
     
    20:32
    Dravecký to urobil umne, puk stiahol z mantinelu ešte pred Krotákom a poslal puk rázne cez všetky čiary.
     
    21:22
    Popradčania dohrali zvyšok presilovky v strednom pásme, šancu vypracoval Kmiť už v plnom počte, keď sa snažil prestreliť Hudáčka z veľkého uhla po Lapšanského prenechaní.
     
    22:30
    Trápenie domácich v útočnej fáze. Po zbytočnej prihrávke sa puk šťastne odrazil pred Jána Brejčáka, ani ten však nevymyslel nič rozumné a Poprad mal šťastie, že hostia situáciu troch proti dvom riešili strelou do pripraveného Hudáčka.
     
    24:00
    Na tribúne sa začínajú ozývať aj hosťujúci priaznivci, súboj sa prenáša aj do hľadiska.
     
    25:04
    Poprad dal gól! Trochu rozháranú hru hostí využili domáci, dnes veľmi aktívny Jaroslav Kmiť vybojoval puk pre Arneho Krotáka, ten našiel úplne voľného ADAMA LAPŠANSKÉHO, ktorý konečne s pukom nešpekuloval a švihom trafil presne popod vyrážačku Júliusa Hudáčka.
     
    25:47
    Situáciu dvoch proti jednému chcel Gmitter riešiť strelou, Frolík čakal na prihrávku márne a nadvihnutie Gmittrovej hokejky Vandasom posudzuje hlavný rozhodca ako nedovolené bránenie.
     
    27:05
    Tabaček zostal chvíľu ležať na ľadovej ploche, Kasíkovo postrčenie s Draveckým po odpískaní znamená desať minút za nešportové správanie pre domáceho obrancu.
     
    28:20
    Druhá košická formácia sa na chvíľu usadila v pásme, domáci hnaní svojimi priaznivcami však bojujú a Kroták vyhadzuje cez všetky čiary.
     
    29:08
    Vandas sa vrátil na ľad a ihneď si pýtal prihrávku, škoda pre domácich, že si výhodnú pozíciu svojho útočníka nevšimli.
     
    29:56
    Poprad dal gól! Dlhšie trvajúci súboj štvrtých formácií vyriešil svojím príchodom MARTIN KUĽHA. Nahodený puk vybojoval za bránkou Patrik Svitana a Kuľhova delovka z prvej bola do vinkla ponad vyrážačku Júliusa Hudáčka ešte tečovaná jedným z obrancov.
     
    31:15
    Košice dali gól! Domáci sa z víťazného gólu neradovali dlho, príliš sa sústredili na útok, nedali si povedať pri predchádzajúcej šanci Stanislava Grona, pričom vyviazli iba so zvonením spojnice a nechali zakombinovať Stanislava Grona s PETROM BARTOŠOM, ktorý trafil z prvej delovku parádne, do vinkla nad vyrážačku Marcela Melicherčíka. Druhú asistenciu si pri góle pripísal Vladimír Dravecký.
     
    33:30
    Najaktívnejšie sú na ľade štvrté formácie, kedy tu hlavou krútime ako na tenise, výhodnú pozíciu skazil zlou prihrávkou cez dvoch obrancov Vandas.
     
    34:52
    Hostia držia útočné pásmo na pomery tohto úzkeho klziska nezvyčajne dobre, tvoria tlak a vytvárajú si dobré šance, pri jednej z nich bol atakovaný aj Melicherčík, pričom dostáva rozčúlený Kroták trest za držanie.
     
    35:30
    Vynikajúca pozícia pre hostí. Košičania opäť vyšachovali domácu obranu a Kramár zachránil Melicherčíka pred pohromou v podobe strely do jeho odkrytej bránky.
     
    36:30
    Hostia stále hrozia svojimi prihrávkami na voľných hráčov, na ktoré si Popradčania nevedia dať pozor, na domáce šťastie sa puk odrazil k Lapšanskému, ktorý puk vyváža.
     
    37:00
    Do útoku sa už môže zapojiť i Kroták, pri snahe o kľučku mu však puk ušiel, no domáci zostávajú pri puku aspoň vo svojom pásme.
     
    37:42
    Svitana narobil hosťom vetry. Mladícka formácia domácich opäť rozpumpovala útočné pásmo, je jediná pri ktorej Košičania nevedia prečítať prihrávky a tak sa po pár kľučkách dostal Svitana aj k strele, ktorú vyrazil Hudáček s problémami nad bránku.
     
    39:00
    Košičania teraz prekvapili svojím rýchlym prechodom do pásma statických domácich a rázne prihrávky dostali do dobrej pozície Miklíka, ktorý triafa strelou po ľade žŕdku Melicherčíkovej bránky.
     
    39:54
    Záver tretiny ešte ozdobený Krotákovým zápalom pre hru, sme svedkami jeho ďalších ústnych prejavov.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:36. Diváci ktorí si dnes našli cestu na štadión musia byť s hokejom spokojní, v druhej tretine sme videli tri góly (26. Lapšanský, 30. Kuľha - 32. Bartoš) a očakávnia pred záverečnou časťou hry sú vysoké.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:30
    Obstreľovanie prihrávkami z obranných tretín zatiaľ prinieslo zatiaľ len zakázané uvoľnenie domácich.
     
    40:58
    Poprad dal gól! Dnes veľmi snaživý Jaroslav Kmiť zachytil puk na útočnej modrej čiare, poslal ho cez obrancu na voľného ARNEHO KROTÁKA, ktorý aj s dávkou šťastia prekonáva Júliusa Hudáčka, aj keď ten si na puk dobre postavený siahol.
     
    41:30
    Popradčania aktívni. Škovirovu delovku od modrej čiary tečoval Mlynarovič a diváci na štadióne sa bavia hokejom.
     
    42:00
    Ďalšia práca pre Hudáčka, priestor na strelu sa otvoril Lapšanskému, puk napálil len do postoja hosťujúceho brankára.
     
    41:42
    Na druhej strane ukázal šikovnou strelou svoje schopnosti Miklík, Melicherčíkovi však stačilo nastaviť lapačku a puk podržal.
     
    42:23
    Klouda sa postavil v útočnom pásme bokom a bolo jasné, že vyšle na Hudáčka projektyl, hosťujúci brankár sa len skrčil, aby neinkasoval strelu priamo do čela.
     
    43:41
    Ku Krotákovi sa dostal puk z rohu klziska a ďalšia rana z popradskej hokejky letela tentokrát mimo Hudáčkovu bránku.
     
    46:00
    Košice dali gól! Juraj Kledrowetz sa pri rýchlej akcii hostí nestihol dobre zorientovať a Richard Jenčík s Petrom Hubom mohli rozpohybovaním brankára pripraviť pozíciu na strelu pre PETRA FABUŠA, jeho puk končí nad vyrážačkou Marcela Melicherčíka.
     
    48:00
    Popradčanov inkasovaný gól poriadne schladil, množia sa útoky hostí, pri jednom z nich odpískaný ofsajd.
     
    48:30
    Suchý nevyhodil puk cez Fabuša a hosťom sa znova darí držať pásmo.
     
    48:53
    Jenčíka odstavil od puku pevne stojaci Mlynarovič a až teraz môžu domáci zaútočiť.
     
    50:03
    Kroták sa skúšal presadiť pred bránkoviskom samostatne, obrana jeho úmysel vystihla a následný pokus Košičanov o rýchly prechod do útoku končí zakázaným uvoľnením.
     
    51:14
    Jenčík zamiešal medzi kruhmi a prestrelil bránku, proti Kasíkovi mu následne neúspešne pomáhal pásmo udržať Huba.
     
    52:28
    Bartoš dostal prihrávku do druhej vlny, jeho strela však za pomoci Kloudovej hokejky letela len na ochrannú sieť.
     
    53:24
    Rovnaký scenár na druhej strane, Mlynarovičov pokus skrz Deylovu hokejku vysoko nad.
     
    54:00
    Spolupráca Kuľhu s Mlynarovičom začína fungovať, mladícky dôraz kombinovaný so skúsenosťou na chvíľu zamestnal obranu hostí.
     
    54:23
    Lapšanský sa dostal po umnej prihrávke za obranu hostí, puk mu však trochu ušiel a navyše ho nepríjemná hokejka zo zadu poslala k zemi.
     
    55:00
    Košice akoby čakali na svoju príležitosť, nehrnú sa do útoku, skúšajú to postupne - na istotu.
     
    56:16
    Svitana si obhodil forčekujúceho útočníka ešte za vlastnou bránkou a dostal sa cez celé klzisko do útoku, jeho akciu však pokazil Kledrowetz, ktorý nezareagoval správne na skákajúci puk.
     
    56:26
    Melicherčík zamestnáva svoju lapačku, dve strely od modrej čiary skončili v jeho rukavici na ľavej ruke.
     
    57:02
    Puk sa šťastne odrazil k Mlynarovičovi, ktorý zostal príležitosťou prekvapený a nevyslal ani strelu na Hudáčka, ani neprihral na voľných spoluhráčov.
     
    58:00
    Dve minúty do konca riadneho hracieho času. Hostia trvajú na svojej účelnej defenzíve, domáci občas až v trochu zbytočne vysokom počte útočia.
     
    59:00
    Ani jeden z tímov nechce urobiť chybu.
     
    59:50
    Jasečko na puk nedočiahol, Miklík sa s ním však dostal až za bránku, kde si ho už Jasečko postrážil a napravil tak chybu.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    Predĺženie začne približne o chvíľu. Vypredaná popradská aréna (4400 divákov) bude vidieť predĺženie, nerozhodlo sa totiž ani v záverečnej tretine, napriek aktivite a gólom (41. Kroták - 46. Fabuš) oboch tímov.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:10
    Kristekovi z ľavej strany puk nesadol, Melicherčík ihneď rozohráva.
     
    60:16
    Kuľha sa s pukom ďaleko nedostal, odzbrojil ho Dravecký.
     
    61:07
    Bartoš získal puk v strednom pásme, po pár krokoch napriahol na strelu cez Jasečka a puk končí v lapačke Melicherčíka.
     
    61:20
    Lapšanský obehol ľavú stranu košickej obrany, mieril k pravej žŕdke po ľade, následný odrazený puk napálil na Hudáčka Kledrowetz.
     
    62:07
    Jeden z Košičanov prišiel o prilbu a tak mali domáci chvíľu výhodu. Kasík hľadal na pravej strane Kuľhu, ten sa natlačil otočkou pred Hudáčka, puk však cez jeho betóny neprepasíroval.
     
    62:49
    Košičania hrajú predĺženie pasívne. Deyl posiela puk cez všetky čiary a domáci získavajú buly v útočnom pásme.
     
    63:00
    Lapšanského ďalšia akcia, z pravého rohu sa natlačil až pred bránkovisko, odkiaľ sa mu nepodarilo úspešne zakončiť.
     
    63:30
    Kledrowetz nepustil cez seba postupujúceho Jenčíka, hostia naďalej držia obrannú ulitu.
     
    64:37
    Puk končí na ochrannej sieti, domáci Kroták i Kmiť reklamujú úmyselné zdržiavanie hry, ani piskot domácich tribún hlavného rozhodcu nepresvedčil.
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    Nerozhodlo sa ani v predĺžení. Hosťom sa podarilo udržať remízový stav, čaká sa na úpravu ľadu a budú nasledovať samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Brankárske posty patria Melicherčíkovi s Hudáčkom, začínajú Košice - Bartoš.
     
    Bartošova strela popod vyrážačku úspešná.
     
    Na druhej strane Svitana.
     
    Svitanova strela švihom prekvapila stojaceho Hudáčka, puk letel ponad jeho vyrážačku.
     
    Miklík za Košice.
     
    Miklík sa taktiež rozhodol pre strelu a po ľade prekonal Melicherčíka.
     
    Popradčan Kuľha sa ako prvý rozhodol pre blafák, jeho zakončenie pomedzi nohy Hudáček prečítal.
     
    Košice dali gól! Kristekov samostatný nájazd taktiež zakončený strelou popod vyrážačku úspešný.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hostia rozhodli zápas až v samostatných nájazdoch. Rozhodujúci bol Miklíkov i keď všetky strely Košičanov boli úspešné. (19:27:05)

    Marián Handzuš

    Branky a nahrávky: 26. Lapšanský (Kroták, Kmiť), 30. Kuľha (Svitana), 41. Kroták (Kmiť) - 14. Dravecký (Bartoš, Gron), 32. Bartoš (Gron, Dravecký), 46. Fabuš (Huba, Jenčík), ?. Kristek


    HK Poprad: Melicherčík (Klempa) - Kasík, Suchý, Jasečko, D. Brejčák, Kledrowetz, J. Brejčák, Kramár – Kuľha, Mlynarovič, Škovira - Lapšanský, Kmiť, Kroták - Kopecký, Klouda, Jaško – Rapáč, Svitana, Vandas. Tréner - Jaško Ján, asistent - Spišák Róbert.
    HC Košice: Hudáček (Halász) – Homer, Tabaček, Deyl, Šterbák, Šeda, Grman, Slimák, Jokel - Andrašovský, Kristek, Miklík – Bartoš, Gron, Dravecký – Huba, Jenčík, Fabuš – Baláž, Frolík, Gmitter. Tréner – Čada Rostislav, asistent – Zubek Pavol.

    Rozhodčí: Baluška - Gajan, Horínek

    Diváci: 4400
    bahis siteleri