B. Bystrica – Trnava 1:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Prešov 4:0 (kon.) | Žilina – Dubnica 0:0 (kon.)
Košice – Dunajská Streda 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Ružomberok 3:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
0:0 (0:0)
FK Dubnica
sk Sobota 05.03.2011, 15:30Niké liga
     
    Koniec zápasu. (17:20:05)
     
    90+
    Žilinskí futbalisti majú nohy zviazané nervozitou a aj preto sa už len veľmi ťažko dostávajú do ohrozenia brány Pavla Kováča. Vyzerá to tak, že diváci pod Dubňom žiaden gól neuvidia a súboj prvého tímu tabuľky s posledným sa tak skončí veľmi nečakanou remízou. Treba však povedať, že je úplne spravodlivá a pre oba tímy zaslúžená. Dubničania si obzvlášť za svoje srdiečko, kolektívny výkon a zodpovednú hru v obrane právom odnesú bod.
     
    90
    Posledné sekundy riadneho hracieho času nečakane patria Dubnici. Po predchádzajúcej šanci hostia získali ešte aj rohový kop, ktorý z pravej strany zahrával Ján Zápotoka. Centrom na bližšiu žrď však nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel a žilinská obrana loptu odkopla ďaleko od svojej brány. Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
     
    88
    Nielenže Dubničania bránia veľmi organizovanie a bez chýb, Žilinčania majú navyše problémy sa navzájom nájsť a aj preto výraznejším spôsobom ohroziť bránu Pavla Kováča. Naopak, Dubničania sa dostali do brejku, za obranu unikol Grabež, ktorý sa ocitol sám pred Dúbravkom, ktorý však jeho pokus dokázal vystihnúť a loptu vyrazil.
     
    86
    Žilinčania bojujú, ale i napriek tomu to nie je až taký výrazný tlak. Teraz však veľmi peknú akciu predviedol Babatounde Bello, ktorý sa predral do šestnástky cez dvoch hráčov súpera a hľadal Ivana Lietavu, pred ktorým jeden z obrancov Dubnice loptu odvrátil do bezpečia. Zverenci Petra Gergelyho tak i naďalej držia skvelý výsledok.
     
    84
    Tak ako to dnes dopadne? Čas sa kráti. Stav stretnutia je stále bezgólový. Dokážu Žilinčania niečo vymyslieť a predsa len strhnú vedenie na svoju stranu? Alebo sa hosťujúcim Dubničanom podarí získať cenné body? Remíza posledné celku tabuľky s lídrom by bola určite prekvapujúca. Uvidíme, čo ukážu najbližšie chvíle duelu.
     
    82
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len osem minút a trénerovi Pavlovi Hapalovi pribúdajú ďalšie vrásky na čele. Na trávniku ostal ležať Ernest Mabouka, ktorý musel byť stiahnutý mimo trávnika na ošetrenie. Žilinský kormidelník navyše nemá k dispozícii ďalšie striedanie. Vyzerá to však tak, že pravý obranca Žiliny dostal len kŕč a v hre by mohol bez väčších ťažkostí pokračovať.
     
    80
    Teraz si zas Žilinčania môžu povedať: Keď to nejde, tak to nejde. Do šance sa domáci dostali a tá aj volala po góle, ale stav sa stále nemení. Do výbornej streleckej pozície sa dostal mladý Michal Škvarka, ktorý obstrelil strelou z 18 metrov Kováča, ale lopta z jeho kopačky skončila tesne vedľa, keď doslova lízala pravú žrď brány súpera.
     
    78
    Zlé, zlé, zlé. Nič iné sa nedá povedať na momentálny útočný prístup žilinských futbalistov. Čas sa kráti a líder tabuľky hrá i naďalej s posledným tímom nerozhodne 0:0. Navyše smerom dopredu to nevyzerá, že by chceli s výsledkom niečo urobiť. Dubničania k tomu využívajú posledné striedanie a posielajú čerstvé sily v podobe Srdana Grabeža, ktorý nahradí Tomáša Bruška.
     
    76
    Výborná príležitosť žilinských futbalistov, keď sa po prihrávke od svojho spoluhráča dostal do šance Tomáš Majtán, ktorého pokus skončil len tesne vedľa pravej žrde Kováčovej brány. A práve Majtán následne odchádza z trávniku a do zvyšku duelu už nezasiahne. Tréner Pavel Hapal na záverečnú štvrťhodinu posiela na trávnik Stanislava Angeloviča.
     
    74
    Obzvlášť v druhom polčase sa rozbehol aj hlavný rozhodca Pavol Chmura, predovšetkým čo sa týka rozdávania žltých kariet. Tentokrát ju udeľuje pre hráča domácich, ktorým je ďalší hráč čiernej pleti v žltozelenom drese Ernest Mabouka, ktorý tak nasleduje spoluhráča Babatounde Bella a obaja si budú musieť v záverečných minútach dávať pozor.
     
    73
    Na dnešnom stretnutí je v Žiline prítomných 3232 divákov!
     
    71
    Na druhej strane obrovská príležitosť Dubničanov dostať sa do senzačného vedenia! V šestnástke sa v spleti hráčov do zakončenia dostal striedajúci Ján Zápotoka, po ktorého strele sa musel mať Dúbravka na pozore a zakročil len vďaka pohotovému reflexu. Stav stretnutia sa tak ani teraz nemení a diváci stále gól nevideli.
     
    69
    Tentokrát po prieniku Bella už rozhodca ale správne píska. Za nedovolený zákrok si navyše hosťujúci Tomáš Bruško vyslúžil žltú kartu. Keďže to nebolo v pokutovom území, nasledoval priamy kop približne zo vzdialenosti 20 metrov. Loptu si postavil Patrik Mráz a hoci ju dobre mieril ponad múr, veľmi tesne minul ľavú žrď Kováčovej brány.
     
    67
    Ani takto to nepôjde. Žilinčania budú musieť nájsť nejaký recept na svojho súpera. Aktívne v strede poľa zatiaľ hrá mladý Michal Škvarka, ktorý aj teraz svojou prihrávkou našiel Patrika Mráza, ten sa dostal až do šestnástky, kde po súboji s hráčom Dubnice spadol. Rozhodca však správne nechal pokračovať v hre a domáci nemali žiadne právo dožadovať sa iného verdiktu.
     
    65
    Žilinčania po Škvarkovej aktivite vybojovali ďalší rohový kop. Loptu si na pravej strane postavil tradičný ľavonohý exekútor Patrik Mráz. Ani teraz však nedokázal svojim centrom do päťky nájsť nikoho zo svojich spoluhráčov. Dubničania aj naďalej veľmi dobre a zodpovedne bránia a nedovoľujú domácim urobiť si z nich trhací kalendár.
     
    63
    63. minúta stretnutia medzi Žilinou a Dubnicou a stav stretnutia je aj naďalej bezgólový. Tempo hry znovu mierne upadlo a opäť sa hrá futbal prevažne medzi šestnástkami oboch celkov. Žilinčania nedokážu výraznejšie zovrieť svojho súpera pred jeho bránkou a pokúsiť sa strhnúť vedenie na svoju stranu. Čím menej času však na to budú mať, tým viac zrejme stúpne sebavedomie hostí.
     
    61
    V dnešnom zápase máme za sebou niečo viac ako hodinu a obaja tréneri siahajú k výmene jedného zo svojich hráčov. Peter Gergely sťahuje z hry svojho kapitána Andreja Porázika, na ktorého miesto nastupuje Ján Zápotoka. Pavel Hapal zasa posiela na trávnik robustného útočníka Ivana Lietavu, ktorý vystriedal Pavla Poliačka.
     
    59
    Žilinčania tentokrát už vo veľmi dobre príležitosti. Po centri z pravej strany loptu vo vzduchu síce nikto nezasiahol, došlo ale k skrumáži, kde sa lopta odrazila až ku Patrikovi Mrázovi, ktorý sa pokúšal zakončiť ľavačkou, ale jeho pokus nebol príliš razantný a brankár Pavel Kováč nemal väčší problém chytiť loptu do svojich rúk.
     
    57
    Žilinčania teraz po krátkej odmlke získali loptu a snažili sa ju opäť výraznejšie vyviesť na polovicu súpera. S loptou prenikal popri pravej postrannej čiare Pavol Poliaček. Príliš agresívne ho ale napádal Andrej Porázik, ktorý ho sklzom poslal k zemi. Rozhodca po tretíkrát v stretnutí siahal do kapsičky a hráčovi Dubnice vyťahuje žltú kartu.

    Andrej Kuzmány

    Branky:

    Karty:   50. Bello (ZIL), 74. Mabouka (ZIL) - 14. Trousil (DUB), 57. Porázik (DUB), 69. Bruško (DUB)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Ernest Mabouka, Ľubomír Guldan, Ondřej Šourek, Patrik Mráz - Zdeno Štrba (K) - Róbert Pich, Babatounde Issiaka Bello, Pavol Poliaček, Tomáš Majtán - Momodou Ceesay
    FK Dubnica: Pavel Kováč - Matej Ižvolt, Ján Trousil, Martin Nosek, Lukáš Beňo - Juraj Vavrík - Marek Kuzma, Tomáš Polách, Tomáš Bruško, Peter Šulek - Andrej Porázik (K)

    Rozhodčí: Pavol Chmura - Erik Weiss, Gabriel Ádám

    Diváci: 3232
    thejrc.org