B. Bystrica – Trnava 1:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Prešov 4:0 (kon.) | Žilina – Dubnica 0:0 (kon.)
Košice – Dunajská Streda 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Ružomberok 3:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
0:0 (0:0)
FK Dubnica
sk Sobota 05.03.2011, 15:30Niké liga
     
    Koniec zápasu. (17:20:05)
     
    90+
    Žilinskí futbalisti majú nohy zviazané nervozitou a aj preto sa už len veľmi ťažko dostávajú do ohrozenia brány Pavla Kováča. Vyzerá to tak, že diváci pod Dubňom žiaden gól neuvidia a súboj prvého tímu tabuľky s posledným sa tak skončí veľmi nečakanou remízou. Treba však povedať, že je úplne spravodlivá a pre oba tímy zaslúžená. Dubničania si obzvlášť za svoje srdiečko, kolektívny výkon a zodpovednú hru v obrane právom odnesú bod.
     
    90
    Posledné sekundy riadneho hracieho času nečakane patria Dubnici. Po predchádzajúcej šanci hostia získali ešte aj rohový kop, ktorý z pravej strany zahrával Ján Zápotoka. Centrom na bližšiu žrď však nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel a žilinská obrana loptu odkopla ďaleko od svojej brány. Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
     
    88
    Nielenže Dubničania bránia veľmi organizovanie a bez chýb, Žilinčania majú navyše problémy sa navzájom nájsť a aj preto výraznejším spôsobom ohroziť bránu Pavla Kováča. Naopak, Dubničania sa dostali do brejku, za obranu unikol Grabež, ktorý sa ocitol sám pred Dúbravkom, ktorý však jeho pokus dokázal vystihnúť a loptu vyrazil.
     
    86
    Žilinčania bojujú, ale i napriek tomu to nie je až taký výrazný tlak. Teraz však veľmi peknú akciu predviedol Babatounde Bello, ktorý sa predral do šestnástky cez dvoch hráčov súpera a hľadal Ivana Lietavu, pred ktorým jeden z obrancov Dubnice loptu odvrátil do bezpečia. Zverenci Petra Gergelyho tak i naďalej držia skvelý výsledok.
     
    84
    Tak ako to dnes dopadne? Čas sa kráti. Stav stretnutia je stále bezgólový. Dokážu Žilinčania niečo vymyslieť a predsa len strhnú vedenie na svoju stranu? Alebo sa hosťujúcim Dubničanom podarí získať cenné body? Remíza posledné celku tabuľky s lídrom by bola určite prekvapujúca. Uvidíme, čo ukážu najbližšie chvíle duelu.
     
    82
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len osem minút a trénerovi Pavlovi Hapalovi pribúdajú ďalšie vrásky na čele. Na trávniku ostal ležať Ernest Mabouka, ktorý musel byť stiahnutý mimo trávnika na ošetrenie. Žilinský kormidelník navyše nemá k dispozícii ďalšie striedanie. Vyzerá to však tak, že pravý obranca Žiliny dostal len kŕč a v hre by mohol bez väčších ťažkostí pokračovať.
     
    80
    Teraz si zas Žilinčania môžu povedať: Keď to nejde, tak to nejde. Do šance sa domáci dostali a tá aj volala po góle, ale stav sa stále nemení. Do výbornej streleckej pozície sa dostal mladý Michal Škvarka, ktorý obstrelil strelou z 18 metrov Kováča, ale lopta z jeho kopačky skončila tesne vedľa, keď doslova lízala pravú žrď brány súpera.
     
    78
    Zlé, zlé, zlé. Nič iné sa nedá povedať na momentálny útočný prístup žilinských futbalistov. Čas sa kráti a líder tabuľky hrá i naďalej s posledným tímom nerozhodne 0:0. Navyše smerom dopredu to nevyzerá, že by chceli s výsledkom niečo urobiť. Dubničania k tomu využívajú posledné striedanie a posielajú čerstvé sily v podobe Srdana Grabeža, ktorý nahradí Tomáša Bruška.
     
    76
    Výborná príležitosť žilinských futbalistov, keď sa po prihrávke od svojho spoluhráča dostal do šance Tomáš Majtán, ktorého pokus skončil len tesne vedľa pravej žrde Kováčovej brány. A práve Majtán následne odchádza z trávniku a do zvyšku duelu už nezasiahne. Tréner Pavel Hapal na záverečnú štvrťhodinu posiela na trávnik Stanislava Angeloviča.
     
    74
    Obzvlášť v druhom polčase sa rozbehol aj hlavný rozhodca Pavol Chmura, predovšetkým čo sa týka rozdávania žltých kariet. Tentokrát ju udeľuje pre hráča domácich, ktorým je ďalší hráč čiernej pleti v žltozelenom drese Ernest Mabouka, ktorý tak nasleduje spoluhráča Babatounde Bella a obaja si budú musieť v záverečných minútach dávať pozor.
     
    73
    Na dnešnom stretnutí je v Žiline prítomných 3232 divákov!
     
    71
    Na druhej strane obrovská príležitosť Dubničanov dostať sa do senzačného vedenia! V šestnástke sa v spleti hráčov do zakončenia dostal striedajúci Ján Zápotoka, po ktorého strele sa musel mať Dúbravka na pozore a zakročil len vďaka pohotovému reflexu. Stav stretnutia sa tak ani teraz nemení a diváci stále gól nevideli.
     
    69
    Tentokrát po prieniku Bella už rozhodca ale správne píska. Za nedovolený zákrok si navyše hosťujúci Tomáš Bruško vyslúžil žltú kartu. Keďže to nebolo v pokutovom území, nasledoval priamy kop približne zo vzdialenosti 20 metrov. Loptu si postavil Patrik Mráz a hoci ju dobre mieril ponad múr, veľmi tesne minul ľavú žrď Kováčovej brány.
     
    67
    Ani takto to nepôjde. Žilinčania budú musieť nájsť nejaký recept na svojho súpera. Aktívne v strede poľa zatiaľ hrá mladý Michal Škvarka, ktorý aj teraz svojou prihrávkou našiel Patrika Mráza, ten sa dostal až do šestnástky, kde po súboji s hráčom Dubnice spadol. Rozhodca však správne nechal pokračovať v hre a domáci nemali žiadne právo dožadovať sa iného verdiktu.
     
    65
    Žilinčania po Škvarkovej aktivite vybojovali ďalší rohový kop. Loptu si na pravej strane postavil tradičný ľavonohý exekútor Patrik Mráz. Ani teraz však nedokázal svojim centrom do päťky nájsť nikoho zo svojich spoluhráčov. Dubničania aj naďalej veľmi dobre a zodpovedne bránia a nedovoľujú domácim urobiť si z nich trhací kalendár.
     
    63
    63. minúta stretnutia medzi Žilinou a Dubnicou a stav stretnutia je aj naďalej bezgólový. Tempo hry znovu mierne upadlo a opäť sa hrá futbal prevažne medzi šestnástkami oboch celkov. Žilinčania nedokážu výraznejšie zovrieť svojho súpera pred jeho bránkou a pokúsiť sa strhnúť vedenie na svoju stranu. Čím menej času však na to budú mať, tým viac zrejme stúpne sebavedomie hostí.
     
    61
    V dnešnom zápase máme za sebou niečo viac ako hodinu a obaja tréneri siahajú k výmene jedného zo svojich hráčov. Peter Gergely sťahuje z hry svojho kapitána Andreja Porázika, na ktorého miesto nastupuje Ján Zápotoka. Pavel Hapal zasa posiela na trávnik robustného útočníka Ivana Lietavu, ktorý vystriedal Pavla Poliačka.
     
    59
    Žilinčania tentokrát už vo veľmi dobre príležitosti. Po centri z pravej strany loptu vo vzduchu síce nikto nezasiahol, došlo ale k skrumáži, kde sa lopta odrazila až ku Patrikovi Mrázovi, ktorý sa pokúšal zakončiť ľavačkou, ale jeho pokus nebol príliš razantný a brankár Pavel Kováč nemal väčší problém chytiť loptu do svojich rúk.
     
    57
    Žilinčania teraz po krátkej odmlke získali loptu a snažili sa ju opäť výraznejšie vyviesť na polovicu súpera. S loptou prenikal popri pravej postrannej čiare Pavol Poliaček. Príliš agresívne ho ale napádal Andrej Porázik, ktorý ho sklzom poslal k zemi. Rozhodca po tretíkrát v stretnutí siahal do kapsičky a hráčovi Dubnice vyťahuje žltú kartu.
     
    56
    Dubničania nečakane v posledných minútach výraznejšie zovreli Žilinčanov na ich vlastnej polovici. Na ľavej strane sa pred Lukášom Beňom úplne otvoril priestor, ten to využil a dostal sa až takmer k šestnástke, kde sa snažil nájsť svojim centrom Mateja Ižvolta, ten si ale dobre výskok nenačasoval, loptu podbehol a Dúbravku vôbec neohrozil.
     
    54
    Tak teraz veľmi pekná možnosť Dubnice. Juraj Vavrík sa dostal k lopte vo väčšej vzdialenosti, ale napriek tomu sa rozhodol okúsiť šťastie a napriahol približne vo vzdialenosti 25 metrov. Jeho pokus k ľavej žrdi narobil Dúbravkovi vrásky na tvári, ale mladý žilinský gólman si s ním napokon poradil a loptu vytlačil vedľa ľavej žrde.
     
    52
    Žilinčania sú zatiaľ v druhom polčase aktívnejší a hýria aj výraznejšou útočnou aktivitou ako v prvom dejstve. Michal Škvarka veľmi dobre prenikol cez jedného z hráčov súpera, posunul loptu do šestnástky na Bella, ktorý ju ešte priťukol k bližšej žrdi Ceesayovi. Ten už nemal veľa priestoru na zakončenie a loptu nenamieril medzi tri žrde Kováčovej brány.
     
    50
    Po piatich minútach druhého polčasu sme svedkami ďalšieho žltého napomenutia. Po tom prvom, ktoré inkasoval hosťujúci hráč Ján Trousil, ho tentokrát obdržal futbalista Žiliny. Je ním Babatounde Issiaka Bello, ktorý si počínal príliš tvrdo v jednom zo súbojov. Behavý záložník čiernej pleti si tak vo zvyšku duelu bude musieť dávať pozor.
     
    48
    Žilinčania sa teraz dostali do prvej streleckej príležitosti v druhom polčase. Mabouka posielal centrovanú loptu na hranicu šestnástky, kde ju Poliaček dokázal veľmi dobre sklepnúť na nohu Babatounde Bella, ktorý zakončoval z prvej. Beninský legionár však nedokázal dobre namieriť a lopta skončila ponad brvnom brány Pavla Kováča.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku došlo v domácom mužstve k jednému striedaniu. Tréner Pavel Hapal sa pomerne prekvapujúco rozhodol stiahnuť z hry behavého Róberta Picha. Ten sa dnes síce výraznejšie nepresadil, ale to sa nepodarilo prakticky nikomu od Žilinčanov. Na jeho miesto ešte prekvapujúcejšie nastupuje mladý záložník Michal Škvarka.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    Prvý polčas sa už len dohráva a zrejme sa v ňom nič zaujímavé neudeje. Mužstvá tak odídu do kabín za nerozhodného bezgólového stavu. Opäť opakujeme, že tento stav je reálnym zobrazením toho, čo sa na trávniku deje. Za takéhoto vývoja by prípadná remíza bola pre oba tímy zaslúžená a spravodlivá. Uvidíme, čo trénera jednotlivých celkov vymyslia do druhého polčasu.
     
    43
    Pozor, pozor! Dubničania síce nie sú nebezpeční, ale niekoľkokrát za polčas aj oni dokážu vyraziť dopredu a dostať sa do nebezpečnej možnosti. Teraz v blízkosti pred Dúbravkovou bránou sa snažil z voleja vypáliť Peter Šulek. Jeden z obrancov Žiliny stojaci pred ním sa však dobre postavil do strely a tento pokus zblokoval a mladý gólman žltozelených zasahovať nemusel.
     
    41
    Prvý polčas sa pomaly chýli ku koncu a na trávniku to zatiaľ nevyzerá tak, že by sme mohli ešte pred prestávkou nejaký gól uvidieť. Dubnica nehryzie takmer vôbec, Žilinčania len minimálne. Aj preto je zatiaľ aktuálny stav reálnym zobrazením toho, čo sa na ihrisku deje. Posledná Dubnica bez väčších problémov kontroluje hráčov vedúcej Žiliny.
     
    39
    Žilinčania bojujú, ale nemajú to jednoduché. Súper prehusťuje obzvlášť priestor pred vlastnou šestnástkou a preto to Šošoni musia skúšať strelami z väčších vzdialeností. Teraz po prihrávke Mabouku zakončoval z 18 metrov Róbert Pich, ale on nenamieril vôbec presne a loptu poslal vedľa ľavej žrde bránky Pavla Kováča.
     
    37
    Ak chcú Žilinčania dnes pomýšľať na dobrý výsledok, mali by sa čím skôr pokúsiť streliť úvodný gól. Čím dlhšie totiž bude súper držať dobrý stav, budú domáci bez pochyby nervóznejší a možno začnú robiť aj viac chýb. Naopak, hostia zacítia možnosť zabojovať o dobrý výsledok. Zatiaľ zverenci Petra Gergelyho bránia naozaj bravúrne a pokrývajú Žilinčanov na celej svojej polovici.
     
    35
    Desať minút pred koncom prvého polčasu je stav stretnutia stále bezgólový. Žilinčania majú bez pochyby viac z hry. Vytvorili si už aj nejaké príležitosti, ale stále majú výrazne väčší potenciál a zaostávajú za svojimi kvalitami. Dubničania pomerne zodpovedne bránia, vpredu zatiaľ nie sú nebezpeční s výnimkou Trousilovej šance po rohovom kope, po ktorej český legionár poslal loptu z dobrej pozície nad bránu.
     
    33
    Žilinčania aj naďalej pri lopte. Tentokrát sa jej takmer na polovici ihriska zmocnil Babatounde Bello a vyrazil smerom dopredu. Predieral sa až ku šestnástke, kde namiesto strely či prihrávky volil radšej prienik a odvážne sa pokúsil presadiť cez dvoch obrancov Dubnice. V súboji sa ale ocitol na trávniku. Rozhodca nepíska a ukazuje domácemu hráčovi, aby sa postavil a pokračoval v hre.
     
    31
    Opäť Majtán v ďalšej možnosti, tentokrát však veľmi nečakane takmer prekvapil Kováča. Teraz na rozdiel od predchádzajúcej akcie volil centrovanú loptu do šestnástky, loptu však zatočil rovno na bránu, kde mal Kováč problémy, ale napokon ju dokázal pohotovým spôsobom vyboxovať z čiary von z brány. Stav stretnutia sa ani teraz nemení.
     
    30
    V posledných chvíľach sa nám tak stretnutie rozbehlo a hra sa nám prelieva z jednej strany na druhú. Po možnosti Dubnice nasleduje šanca Žiliny. Po individuálnej akcii si loptu za šestnástkou zasekol a pripravil na strelu Tomáš Majtán. Jeho pokus k ľavej žrdi však brankár Kováč vystihol a loptu bez väčších problémov vyrazil do bezpečia.
     
    28
    Na druhej strane ale výborná šanca Dubničanov! Po rohovom kope sa dostal k centrovanej lopte na pravej strane Tomáš Bruško, ktorý posielal loptu do šestnástky na vzdialenejšiu žrď. Tam sa do zakončenia z prvej dostal český obranca Ján Trousil, ale v dobrej pozícii nedokázal namieriť presne a bránu Martina Dúbravku prekopol.
     
    26
    Prvý polčas tohto duelu sa už prelial do druhej polovice a až v tejto chvíli sme svedkami prvej výraznejšej možnosti. Žilinčania odzbrojili Dubničanov pri útočnej akcii a podnikli rýchly protiútok, po ktorom sa lopta dostala v šestnástke až na kopačku Ceesaya, ktorý kolmou strelou obstrelil Kováča, ale minul aj bránu. Lopta skončila tesne vedľa pravej žrde.
     
    24
    Po dlhom čase sa na dostrel žilinskej brány dostali aj Dubničania. Po akcii popri pravej postrannej čiare a následnej prudkej nakopnutej lopte do šestnástky sa snažil zakončiť Martin Nosek, pri vzdialenejšej žrdi bol ale na loptu prikrátky a nedokázal na ňu dosiahnuť. Po dobehnutí sa ju snažil ešte vrátiť pred bránu, odkiaľ ju však domáci odvrátili.
     
    22
    Žilinčania v ďalšom streleckom pokuse, po ktorom sa ale Pavol Kováč príliš nezapotil. Po útočnej akcii na jeden dotyk hľadal Tomáš Majtán na hranici šestnástky Bella, ktorý bol síce otočený chrbtom k bráne, napriek tomu sa pokúsil z otočky zakončiť. Jeho pokus však nebol dostatočne razantný a brankár Dubnice si s ním hravo poradil.
     
    20
    Po ľavej strane teraz unikal Patrik Mráz, ktorý predviedol veľmi peknú spoluprácu s Tomášom Majtánom, s ktorým si narazil loptu a dostal sa až k hranici súperovej šestnástky. Odtiaľ posielal kolmú prihrávku pred bránu, kde dobiedzal Ceesay aj Pich, ale ani jeden z nich nedokázal na loptu dosiahnuť. Skóre stretnutia sa tak aj naďalej nemení.
     
    18
    Keďže na trávniku sa stále nedeje nič zaujímavé, spomeňme ešte žilinských fanúšikov. Tí sa už včera zišli na barážovom hokejovom dueli medzi domáci klubom a Piešťanmi, pri ktorom si precvičili svoje hlasivky a nachystali sa na dnes. Momentálne za bránou Pavla Kováča asi dve stovky priaznivcov žltozelených mohutne ženú svojich dopredu.
     
    16
    Po štvrťhodine je v Žiline výsledok stále bezgólový a navyše bez výraznejšej možnosti. Povedzme si, že na rozdiel od prvého kola sa dnes hrá vo veľmi príjemnom počasí. Na štadióne jemne svieti slniečko a nie je vôbec ani väčšia zima. Podmienky pre hráčov tak sú výborné a preto možno očakávať, že vo zvyšku priebehu duelu ešte uvidíme pekné futbalové momenty.
     
    14
    Žilinčania opäť s loptou na kopačkách, ale vo veľkej vzdialenosti od Kováčovej brány. Z ľavej strany sa pokúšal o prienik cez hráča súpera Babatounde Bello. Pri tomto pokuse ho však nedovolene zozadu zastavil obranca Dubnice Jan Trousil. Rozhodca odpískal faul a navyše siahol do svojej kapsičky a ukázal českému legionárovi žltú kartu.
     
    13
    Žilinčania opäť s loptou na útočnej polovici v snahe pokoriť zatiaľ dobre organizovanú obranu súpera. Po štandardnej lopte z väčšej vzdialenosti hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov v šestnástke Patrik Mráz. Mladý obranca však poslal príliš dlhý center, na ktorý nikto zo Žilinčanov nedosiahol a lopta skončila vedľa Kováčovej brány.
     
    11
    Dubničania po dlhšom čase získali loptu na svoje kopačky a pokúsili sa zaútočiť. Na ľavej strane sa s loptou uvoľňoval Šulek, nikto z jeho spoluhráčov mu ale nepribehol na pomoc. Žilinčania ho následne zdvojili a od lopty odzbrojili. V úvodnej desaťminútovke je tempo stále veľmi opatrné z jednej či druhej strany. Výraznejšiu možnosť späť nevideli.
     
    9
    Žilinskí futbalisti vybojovali rohový kop. Na pravej strane si loptu postavil Patrik Mráz. Jeho prvý center na bližšiu žrď obrana súpera odvrátila späť k nemu. Ľavý bek tímu Pavla Hapala následne vracal loptu na vzdialenejšiu žrď, kde sa snažil vyskakovať Zdeno Štrba, zozadu ho ale napádal Trousil, ktorý ho nepustil do zakončenia a brankár Kováč zasahovať nemusel.
     
    7
    Žilinčania pokračujú v aktivite. Výraznejším pokusom síce ešte brankára Kováča neohrozili, ale držia loptu na svojich kopačkách a nepúšťajú ju nikomu z hráčov súpera. Na pravej strane sa teraz pokúsil preniknúť Róbert Pich, ktorý bol ale veľmi dobre bránený obrancom Dubnice a jeho následný pokus o centrovanú loptu bol zblokovaný.
     
    5
    Žilinčania opäť s loptou na útočnej polovici v snahe ohroziť bránu súpera. Najskôr sa pokúšal vo vzduchu opäť hlavičkovať Ceesay, tentokrát však loptu iba pohladil hlavou. Tá prepadla za neho, kde sa do zakončenia dostával Bello. Po jeho strele z voleja lopta zasiahla ruku obrancu Dubnice, rozhodca tento moment posúdil ako nastrelenú ruku a preto nechal v hre pokračovať.
     
    3
    Prvá možnosť Žiliny a zákrok brankára Pavla Kováča. Po odvrátenom rohovom kope a následným vráteným centrom späť do šestnástky vyskočil najvyššie hrotový útočník žltozelených Momodou Ceesay, ktorého hlavička však mierila iba do stredu brány. Tam už stál pozorný gólman Dubnice a bez problémov chytil loptu do svojich rúk.
     
    2
    Úvod zápasu veľmi opatrný z oboch strán. Mužstvá sa navzájom len oťukávajú. Dubničania sa snažili po rozohrávke podniknúť útočnú akciu, ktorá sa však skončila hvizdom rozhodcu a odpískaním offsajdu. Následne sa na útočnú polovicu súpera pozreli aj domáci, ale bez výraznejšieho ohrozenia brankára hostí Pavla Kováča.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Základné zostavy oboch mužstiev:

    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Ernest Mabouka, Ľubomír Guldan, Ondřej Šourek, Patrik Mráz - Zdeno Štrba (K) - Róbert Pich, Babatounde Issiaka Bello, Pavol Poliaček, Tomáš Majtán - Momodou Ceesay

    MFK Dubnica nad Váhom: Pavel Kováč - Matej Ižvolt, Ján Trousil, Martin Nosek, Lukáš Beňo - Juraj Vavrík - Marek Kuzma, Tomáš Polách, Tomáš Bruško, Peter Šulek - Andrej Porázik (K)


    Náhradníci oboch mužstiev:

    MŠK Žilina: Martin Krnáč - Stanislav Angelovič, Vladimír Leitner, Wim Bernard Bokila, Jozef Piaček, Michal Škvarka, Ivan Lietava

    MFK Dubnica nad Váhom: Pavol Bajza - Ján Varga, Oliver Augustíni, Michal Živčic, Srdan Grabež, Ján Zápotoka, Martin Klabník


    Rozhodcovia dnešného stretnutia:

    Pavol Chmura - Erik Weiss, Gabriel Ádám
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.

    Andrej Kuzmány

    Branky:

    Karty:   50. Bello (ZIL), 74. Mabouka (ZIL) - 14. Trousil (DUB), 57. Porázik (DUB), 69. Bruško (DUB)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Ernest Mabouka, Ľubomír Guldan, Ondřej Šourek, Patrik Mráz - Zdeno Štrba (K) - Róbert Pich, Babatounde Issiaka Bello, Pavol Poliaček, Tomáš Majtán - Momodou Ceesay
    FK Dubnica: Pavel Kováč - Matej Ižvolt, Ján Trousil, Martin Nosek, Lukáš Beňo - Juraj Vavrík - Marek Kuzma, Tomáš Polách, Tomáš Bruško, Peter Šulek - Andrej Porázik (K)

    Rozhodčí: Pavol Chmura - Erik Weiss, Gabriel Ádám

    Diváci: 3232
    bahis siteleri