Barcelona – Arsenal 3:1 (kon.) | Šachtar – AS Řím 3:0 (kon.)
konec
FK Šachtar Doněck
3:0 (1:0)
AS Řím
Úterý 08.03.2011, 20:45 • Donbass Arena, Doněck • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    ... a po několika kličkách a nepřesných přihrávkách se míč dostal zpět k Jadsonovi, který z levé strany těsně přestřelil levou šibenici.
     
    87
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Hráč AS Řím Rosi udělal ve vlastním vápně velkou chybu, když poslal špatnou malou domů jen na kopačky EDUARDA DA SILVY, který Doniho elegantně překonal přízemní střelou na přední tyč z levé strany malého vápna. Řím si vypije kalich hořkosti až do dna.
     
    85
    Po dalším faulu na Srnu střídá Simone Perrotta. Do Ligy mistrů přichází sbírat zkušenosti sedmnáctiletý Caprari.
     
    82
    Darijo Srna si u pravé postranní čáry krásně obhazuje Johna Arne Riiseho, který jej nekompromisním skluzem kosí k zemi. Norský hráč dostává žlutou kartu.
     
    75
    Ze hřiště odchází domácí střelec Luiz Adriano, který se dnes nedokázal prosadit. Nahradí jej Marcelo Moreno.
     
    66
    Také domácí trenér Lucesku střídá. Michtarjana nahradí Alex Teixeira.
     
    66
    V prvním poločase snaživý Vučinič také opouští hřiště. Trenér Montella jej stahuje a do hry posílá Brighiho.
     
    65
    Simone Perrotta dostává za zbytečný útočný faul na Rata žlutou kartu. Perrotta si příští zápas nezahraje, to se ale Říma už asi stejně týkat nebude.
     
    60
    Douglas Costa dnes končí. Na trávníku jej vystřídá další Chorvat v týmu Doněcku Eduardo da Silva.
     
    58
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Tak to byla krásná střela. Přetažený roh nakonec spadl na nohu WILLIANA, který si míč na levém rohu velkého vápna nejprve zpracoval a následně jej z voleje krásným obloučkem poslal do levé šibenice. Doni se mohl jen dívat, jak se římský sen v podobě postupu v Lize mistrů rozpadá.
     
    52
    Krásný útok Doněcka táhl celou dobu Levý záložník Michtarjan. Míč si potáhl až do středu hřiště před velké vápno, odkud vypálil a vyprášil Donimu rukavice. Italský brankář měl velké štěstí, že Michtarjan mířil jen doprostřed brány.
     
    46
    Avizovaná změna v obraně AS Říma přichází. Ze hřiště odešel záložník Taddei a nahradil jej obránce Rosi.
     
    45+5
    Kapitán Doněcku Srna je ještě za přílišné protesty potrestán žlutou kartou. Rozhodčímu Webbovi si stěžoval tak dlouho, až mu anglický sudí udělil žluté napomenutí.
     
    45
    Taddei napravil svoji prováhanou šanci tím, že připravil tutovku pro Borriella. Po centru Taddei z pravé strany však Borriello hlavičkuje z malého vápna slabě a Pjatov míč sbírá do rukou.
     
    41
    V něm musel Luize Adriana na polovině hřiště rukama stáhnout Philippe Mexés. Je to pro něj již dlužá karta, takže bývalý francouzký reprezent vidí červenou kartu! Hosté musí zbytek utkání odehrát v devíti hráčích v poli.
     
    28
    K míči se staví Borriello a nedává! Zamířil k levé tyči, jenže tuto stranu si pro skok vybral i brankář Pjatov a rukavicemi míč vyráží na roh.
     
    28
    Michtarjan fauluje v pokutovém území a bude to penalta pro Řím! Domácí hráč zároveň vidí žlutou kartu.
     
    27
    Po prodloužení na zadní tyč se k míči dostal nehlídaný Taddei, který však v tutové pozici nedokázal míž z voleje trefit do brány. Míč skončil někde v pokutovém území a po pár odrazech byl odkopnut.
     
    24
    První žlutou kartu utkání vidí francouzký obránce ve službách AS Říma Mexés.
     
    23
    Z přemíry snahy pramení římská chyba a rychlý brejk domácích tří proti dvěma. Jadson akci trošku zbrzdil a nakonec musel z nevýhodné pozice zakončovat sám. Z pravé strany trefil Doniho přímo do náruče.
     
    18
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Český reprezentant TOMÁŠ HÜBSCHMAN otevírá skóre utkání! Willian zamotal obráncům hlavy na levé straně a nastřelil míč do vápna, kde jej těsně před brankářem Donim zády k brance tečoval patičkou právě Hübschman. Překvapenému Donimu pomalu skákající míč propadl kolem rukou ke vzdálenější tyči. Možná to bylo bez teči, ale gól je připsán právě českému hráči.

    Tomáš Čekal

    Branky: 18. Hübschman, 58. Willian, 87. Da Silva

    Karty:   28. Michtarjan (SAC), 45+5. Srna (SAC) - 24. Mexés (ASR), 65. Perrotta (ASR), 82. John Arne Riise (ASR)   41. Mexés (ASR)


    FK Šachtar Doněck: Pjatov – Rat, Rakickij, Čigrinskij, Srna – Michtarjan, Hübschman – Willian, Jadson, Douglas Costa – Luiz Adriano • trenér: Lucesku, rozestavení: 4 - 2 - 3 - 1
    AS Řím: Doni – John Arne Riise, Mexés, Juan, N. Burdisso – Perrotta, De Rossi, Pizarro, Taddei – Vučinič, Borriello • trenér: Montella, rozestavení: 4 - 4 - 2

    Rozhodčí: Webb – Mullarkey, Peter Kirkup
    bahis siteleri