Omsk – Magnitogorsk 2:4 (kon.) | Kazaň – Ufa 2:3 (po pr.)
konec
Avangard Omsk
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Středa 09.03.2011, 14:00Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Úvodní čtvrtfinálovou bitvu hokejisté Omsku nezvládli, svého soupeře především ve třetí třetině přehrávali, ovšem další branky se nedočkali. Hosté si tak doklouzali pro první bodík v celé sérii. Děkuji za pozornost. (16:20:27)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Metallurg právě vstřelil branku!

    DENIS PLATONOV rozhoduje tento zápas, ze středního pásma se trefil přesně do opuštěné klece. Bez asistence - 2:4.
     
    58:22
    Volkov a Melenkich dostávají dvě minuty za hrubost. Vhazovat se bude u hostující brány, Rämö je na střídačce a Omsk to zkouší v šesti!
     
    58:14
    Jágrova formace se nasunula před Gelašviliho, kde se vzápětí strhla menší potyčka. Bude se vylučovat.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí části, hra se odehrává v útočném pásmu hostů. Rämö ale zasahovat nemusel.
     
    56:08
    Domácí v plném počtu, Belov se ihned zapojil do útočného výpadu své družiny. Ovšem Magnitogorsk zastavuje domácí atak ještě před vlastním brankářem.
     
    55:18
    Omsk se zatím brání ukázkově, hostující hokejisté se nemohou dostat do pásma.
     
    54:08
    Jenže Anton Belov oslabuje svůj tým, když ve vlastním pásmu podrazil protihráče. Hosté hrají přesilovku.
     
    53:10
    V útočné třetině odhodlaně kroužil také Popov, leč vážnější příležitost si nevypracoval. Výrazněji se probouzejí také domácí fanoušci, kteří ženou svůj celek za vyrovnáním.
     
    51:45
    Domácí začínají zatápět pod kotlem, hostující muž s maskou se má ve svém teritoriu co ohánět. Proti bombě Belova však zasahovat nemusel, letící puk se zastavil v klubku těl před ním.
     
    50:18
    Perezhogin si vybruslil do výhodné střelecké pozice, ale jeho střelu zastavuje efektivním zákrokem brankář Gelašvili.
     
    48:38
    Bude se pokračovat ve čtyřech na obou stranách, Kvasha a Pivtsakin sedí na trestné lavici. Oba borci dostali za menší strkanici menší trest za hrubost.
     
    47:24
    Nebezpečně pálil Belov, ovšem svůj pokus namířil jen těsně vedle. Omsk je častěji u puku a snaží se pálit z každé příležitosti.
     
    46:43
    Ofsajd brzdí ofenzivní počin domácího družstva, po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    44:15
    Až v závěru přesilovky Omsk hrozí, Perezhogin se ve spolupráci se spoluhráčem tlačil před Gabašviliho, ten ale podržel svůj tým.
     
    42:34
    Kvasha si půjde odpočinout za držení a domácí si zahrají v přesile.
     
    41:34
    Aktivní Kontiola kotouč těsně před Rämëm na svoji hůl nezískal, dvojice bránících obránců byla nad jeho síly. Kupředu má namířeno opět Omsk.
     
    40:57
    Jágrova formace hýřila aktivitou v soupeřově pásmu, ovšem Gelašvili zasahovat nemusel. Domácí byli vzápětí vytlačeni až do střední třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Především v úvodu druhého dějství byli v útoku nebezpečnější domácí, jejich soupeř ovšem posléze vyrovnal hru a navýšil své vedení. Omsk ale zásluhou Kulyashe snížil na 2:3. Těšme se na třetí třetinu, jež bezesporu nabídne zajímavou podívanou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:18
    Po lehkém nahození od modré čáry schoval hostující gólman puk do lapačky a přerušuje hru.
     
    37:32
    Metallburgu nevyšla rozehrávka - zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levici brankáře Gelašviliho.
     
    35:18
    Vyrovnávací trefu měl na své holi Kaljužnyj, ale po velkém závaru nedokázal z levé strany dotlačit černou pryž za dezorientovaného brankáře.
     
    33:49
    Avangard právě vstřelil branku!

    Omsk snižuje, Seminův pokus vyrazil Gelašvili pouze před sebe, kde stál nikým neatakovaný DENIS KULYASH, pro něhož nebyl problém zakončit do poloodkryté brány. Asistence: Semin - 2:3.
     
    31:05
    Atyushov postrčil puk znovu do útočného pásma, po kostrbaté kombinaci se dostal k zakončení od modré čáry Lyubushin. Domácí gólman byl připraven, následuje komerční přestávka.
     
    29:59
    Metallurg právě vstřelil branku!

    Hosté vedou již od dvě branky, Kvasha v souboji za brankou vybojoval puk a postrčil jej před brankoviště. Úplně volný DENIS PLATONOV bez rozmyslu zavěsil pod břevno. Rämö vůbec nevěděl, kde je kotouč. Spatřil ho až v síti. Asistence: Kvasha - 1:3.
     
    29:17
    Před Rämä se tak vydal také český forvard Tomáš Rolinek, ale jeho kroužení v útočné třetině k většímu ohrožení domácí klece nevededlo.
     
    28:06
    Domácí hráči pokračují v aktivní hře, ve druhé části mají zatím rozhodně více ze hry. Nedaří se jím ovšem prosadit přes dobře zformovanou hostující obranu, nyní střílel nepřesně Semin od modré čáry.
     
    27:14
    Magnitogorsk hraje v plném počtu, Omsk při početní převaze nikterak nezahrozil.
     
    25:39
    Hosté již poněkolikáté vyhazují.
     
    24:47
    Chistov sedí na trestné lavici, Omsk hraje přesilovku.
     
    23:34
    Do slibné příležitosti se dostal Pervushin, jenž obdržel přesný pas od spoluhráče před branku. Puk však nezpracoval ideálně a zakončil pouze do brankáře.
     
    22:41
    Bondareva brzdí v přechodu do útočné třetiny ofsajd, buly ve středním pásmu.
     
    21:05
    Přes přesilu protivníků se Kaljužnyj neprotlačil, vzápětí neuspěl z velkého úhlu ani na opačné straně hřiště Kontiola.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi dvacet minut svižného hokeje, v němž jsou zatím častěji u kotouče domácí hokejisté, ovšem puk za Gelašviliho protlačili pouze jednou. Naopak Rämö inkasoval dvakrát a hosté vedou nejtěsnějším možným rozdílem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Škoula míchá s pukem ve vlastním pásmu, do konce první části se zřejmě již nic významného nestane.
     
    19:02
    Byla ohlášena poslední minuta první třetiny, Červenka pálil z kruhu. Ovšem svoji střelu namířil jen do dobře postaveného gólmana, jenž posléze přerušuje hru.
     
    18:00
    Omsku se ve hře proti oslabenému protivníkovi příliš nedařilo, hostující gólman si těžší zákrok nepřipsal a Magnitogorsk hraje v plném počtu.
     
    15:55
    Aťjušov obdržel menší trest za hákování, domácí mají šanci na vyrovnání.
     
    11:09
    Metallurg právě vstřelil branku!

    OLEG KVASHA hned vzápětí vystřeluje svému celku vedení, když přesně zakončil individuální akci. Bez asistence - 1:2.
     
    13:35
    Domácí hokejisté jsou zatím mírně aktivnější, další střelecký pokus je zblokován do ochranné sítě.
     
    12:47
    Po menší odmlce prověřil pozornost hostujícího muže s maskou také hokejisté Omsku, Pervyšin pálil z pravého kruhu, ovšem zasáhl pouze gólmanovu hruď.
     
    10:39
    Metallurg právě vstřelil branku!

    Také Magnitogorsk výhodu jednoho muže v poli využívá a dorovnává náskok soupeře. Kontiola přenechal puk na modré čáře DENISI PLATONOVI, který tvrdou ranou z dálky propálil Rämä. Asistence: Kontiola - 1:1.
     
    9:45
    V početní převaze si zahraje také hostující celek, potrestán je Roman Červenka.
     
    8:02
    Malý drží puk za vlastní brankou a čeká, až jeho spoluhráči dostřídají.
     
    5:12
    Domácí hokejisté jsou po vstřelené brance aktivnější, Vampola před malým okamžikem zaměstnával obranu soupeře, ale do větší šance se nedostal.
     
    3:57
    Avangard právě vstřelil branku!

    Omsk velice rychle využívá početní převahu a dostává se do vedení! Parádní akce domácích začala u Perežogina, jenž ve střední pásmu přenechal kotouč Popovi, jeho lehké přiťuknutí zastavil na své holi KURYANOV, který vzápětí rychlou kličkou prostřelil brankáře. Asistence: Popov, Perezhogin - 1:0.
     
    3:38
    První přesilovou hru si zahraje Omsk, Kontiola pyká za držení.
     
    0:58
    Hosté se hned v úvodu nastěhovali před soupeřovu tvrz, z úhlu pálil Fjodorov. Ovšem Kuzněcov byl pozorný a jeho střelu dokázal odrazit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Rämö (Kuznetsov) - Pervyshin, Škoula, Pivtsakin, Kulyash, Bondarev, Belov, Ryabykin - Volkov, Kaljužnyj, Averin, Popov, Kuryanov, Perezhogin, Červenka, Vampola, Jágr, Pervushin, Semin, Vlasenko, Kalinin.

    Metallurg Magnitogorsk: Gelašvili (Lisutin) - Varlamov, Atyushov, Niskala, Biryukov, Misharin, Malé, Lyubushin, Chistov, Fjodorov, Khlystov, Kontiola, Kaigorodov, Platonov, Klimenko, Rolinek, Aaltonen, Potekhin, Kvasha, Zdunov, Abdullin.

    Rozhodčí: .
     
    Hezký dne, vítejte u sledování online přenosu z hokejové KHL. V první čtvrtfinálové bitvě změří síly domácí Omsk a Magnitogorsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 4. Kuryanov (Popov, Perezhogin), 34. Kulyash (Semin) - 11. Platonov (Kontiola), 12. Kvasha, 30. Platonov (Kvasha), 60. Platonov


    Avangard Omsk: Rämö (Kuznetsov) - Pervyshin, Škoula, Pivtsakin, Kulyash, Bondarev, Belov, Ryabykin - Volkov, Kaljužnyj, Averin, Popov, Kuryanov, Perezhogin, Červenka, Vampola, Jágr, Pervushin, Semin, Vlasenko, Kalinin
    Metallurg Magnitogorsk: Gelašvili (Lisutin) - Varlamov, Atyushov, Niskala, Biryukov, Misharin, Melenkich, Lyubushin, Chistov, Fjodorov, Khlystov, Kontiola, Kaigorodov, Platonov, Klimenko, Rolinek, Aaltonen, Potekhin, Kvasha, Zdunov, Abdullin.
    bahis siteleri