Chelsea – Manchester Utd. 0:1 (kon.) | Barcelona – Šachtar 5:1 (kon.)
konec
Chelsea FC
0:1 (0:1)
Manchester United
Středa 06.04.2011, 20:45 • Stamford Bridge, Londýn. • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Zápas končí, Manchester United vítězí nejtěsnějším možným rozdílem. O jedinou branku v duelu se postaral v prvním poločase Wayne Rooney. Chelsea měla především v závěru zápasu jasnou převahu, ale kýženého vyrovnání nedocílila. Příjemný zbytek středečního večera přeje Lukáš Šonský, u dalších online přenosů se těším na počtenou. (22:41:30)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V posledních vteřinkách zápasu hosté střídají, Park Ji-Sunga nahradí Smalling.
     
    90+3
    Torres se snažil vymodlit pokutový kop, obdržel ovšem žlutou kartu za nafilmovaný pád.
     
    90+2
    Ramires spěchal za míčem do pokutového území, nakonec ale v těsném běžeckém souboji s obráncem Evrou upadl. Penalta se nepíská, píšťalka sudího zůstává i přes protesty domácích němá.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    88
    Vlna fotbalistů v modrých dresech se stále valí na branku, kterou stráží Van der Sar. Ovšem domácím se nedaří vymyslet rychlou akci, chybí přesná střela či finální přihrávka. Kolotoč přihrávek zatím hostující fotbalisty příliš neděsí.
     
    87
    Anelka nalezl na pravé straně operujícího Maloudu, jenž ihned centroval do pokutového území. Letící míč si Van der Sar dokázal pohlídat.
     
    86
    Chelsea drží míč na svých kopačkách a obléhá soupeřovo území.
     
    84
    Ivanovič nic nevymýšlel a individuálně protancoval až do šestnáctky soupeře, odkud bez váhání pálil. Znovu však pouze do brankáře, který následně rozehrává.
     
    82
    Hra se po menší odmlce přesunula také na domácí polovinu hřiště, kde hosté pozvolna kombinují s míčem a šetří cenné vteřinky.
     
    81
    Přímý kop pro Chelsea z nadějných dvaceti metrů. Dva hráči míč přeskočili, Lampard se již vzápětí do kulatého nesmyslu opřel. Ale jeho střela mířila přesně k Van der Sarovi, jenž jí pohodlně tlumí v rukavicích.
     
    79
    Brankář Van der Sar dlouho otálel s rozehrávku, sudí nakonec uděluje hostujícímu strážci svatyně žluté napomenutí za zdržování hry.
     
    78
    Blues vybojovali přímý kop zleva, balón prosvištěl klubkem hráčů v pokutovém území hostujícího celku a doplachtil do zámezí. Manchester rozehrává od vlastní brány.
     
    77
    Hernández odchází z bitevního pole, nahrazen je Berbatovem.
     
    75
    Ramiresův centr blokuje Giggs, jenž vzápětí bez rozmyslu odkopává balón na polovinu hřiště.
     
    74
    Parádní zákrok Van der Sara, který pohotovým skokem likviduje velkou příležitost Torrese! Blues rázem ožili, domácí zahajují útok na vyrovnávací trefou.
     
    72
    Vidič zastavil odhodlaný průnik Maloudy a obdržel žluté napomenutí.
     
    70
    Dvojité střídání v domácím dresu, místo Drogby si zahraje Anelka a Zhirkov připustí své místo na trávníku Maloudovi.
     
    69
    Essienova střela mohla mít gólovou příchuť! To by ale domácí hráč musel mířit zhruba o metr níže. Svoji prudkou střelu totiž namířil těsně nad břevno.
     
    68
    Stále sledujeme stejnou podívanou, Chelsea se snaží útočit, ale přes dobře bránícího soka se jí zatím nedaří prosadit. Hosté naopak s pokořením soupeřovy defenzivy větší problém nemají. Petr Čech musí být stále v pozoru.
     
    66
    Nani centroval do pokutového území a v hledišti to jen zahučelo! Hernández totiž pouze o malý kousek nezasáhl hlavou spoluhráčovu nabídku.
     
    65
    Manchester ale brání pečlivě, Essien před malým okamžikem nedovoleně zastavil Carricka vidí žluté napomenutí.
     
    64
    Na druhé straně byl do ofsajdové pasti lapen Hernández, Chelsea vyčkává na vhodný moment k přechodu do útoku.
     
    63
    Domácí přerušili kolotoč přihrávek soupeře a míří kupředu.
     
    61
    United jsou nyní aktivnějším týmem, častěji drží míč na svých kopačkách a snaží se ihned přecházet před soupeřovu bránu. Zatím ale bez dalšího úspěchu.
     
    60
    Evrovu přihrávku zblokoval Bosingwa na rohový kop. Hosté z této situace nezahrozili, nicméně zůstávají u míče.
     
    59
    Ramires podsekl protihráče - žlutá karta.
     
    58
    Dlouhý nákop Petr Čecha končí až u opačné branky, kde míč zpracoval Van der Sar. Hru v těchto chvílích malinko opustil potřebný náboj.
     
    56
    Pohlednými nůžkami se snažil vyrovnat Drogba, jenže jeho parádička v síti nekončí. Balón plachtil nad bránu.
     
    55
    Hosté vstřelili branku, ta však pro ofsajd neplatí! Hernández se zjevil v postavení mimo hru, praporek sudího vystřelil do vzduchu správně a včas.
     
    54
    Pokus o signál domácí družině nevyšel, aktivní Drogba posléze zaslal míč do autu. Van der Sar bude rozehrávat.
     
    53
    Drogba na pravé straně v blízkosti rohového praporku vybojoval standardní situaci pro svůj výběr.
     
    51
    Hosté střídají, zahraje si Nani. Na trávníku vystřídá Rafaela, který se znovu skácel k zemi, tentokrát ve vlastním pokutovém území. Zranění mu již nedovolí v duelu pokračovat.
     
    50
    Na plachtící míč si v hostujícím území naskakoval Ramires, avšak míč svoji hlavou v nadějné pozici před malým vápnem nezasáhl podle představ.
     
    50
    Rafael nakonec své zranění rozchodil a v zápase bude pokračovat.
     
    49
    Cole vzápětí pálil hodně nepřesně, opřel se do balónu zleva a mířil několik metrů nad břevno.
     
    47
    Rafael se svíjí v bolestech na polovině hrací plochy po srážce s Drogbou. Hra je přerušena, hostující zadák je ošetřován a nevypadá to s ním příliš dobře.
     
    46
    Do kličkované na polovině United se pustil Essien a byl faulován. Chelsea bude z těchto míst zahrávat přímý kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první polovina vcelku pohledného duelu. Hra je zatím poměrně vyrovnaná, drobnou převahu však měli domácí fotbalisté. Do vedení se ale dostali hráči Manchesteru, když Rooney zakončil přesnou kombinaci svého celku. Oba týmy měly vzápětí dvě velké příležitosti, ale Hernándezova hlavička vedení hostů nenavýšila a Lampard v poslední minutě zaváhal před poloprázdnou svatyní.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Mohlo být vyrovnáno! Blues rychle přenesli hru na opačnou stranu, Torresova nevydařená střela skončila na tyči, vzápětí v obrovské šanci z bezprostřední blízkosti neuspěl Lampard. Svoji dorážku namířil jen do stojícího obránce hostujícího celku, jenž na poslední chvíli zasáhl na brankové čáře.
     
    44
    Finální střelu si nakonec připsal Carrick, jeho pokus z dálky zastavuje český brankář ve svých rukavicích.
     
    43
    Manchester na delší okamžik sevřel modrého protivníka před vlastní šestnáctkou, několik nebezpečných střel bylo zblokováno. Rooney posléze do velkého vápna individuálně neproklouzl.
     
    41
    Zato hosté se mohli pyšnit již dvoubrankovým vedením! Na centr Rooneyho si naskočil Hernández, jeho hlavička skončila zhruba půl metru vedle.
     
    40
    Standardku domácích z pětadvaceti metrů zahrával Drogba, ale jeho centr nebyl úspěšný. Defenziva United pohodlně odvrací.
     
    38
    Park Ji-Sung připravil útočným faulem své družstvo o míč, Bosingwa rozehrává z vlasntí poloviny hřiště.
     
    37
    Blues mají v těchto minutách více ze hry, Essien se nyní prohnal po levé straně. Ale jeho centr na lépe postavené spoluhráče byl zblokovaný.
     
    35
    Zhirkov v důrazném souboji zasáhl kopačkou hruď protihráče a vidí žlutou kartu.
     
    33
    Do nadějného protiútoku uháněl Torres, ale neprotlačil se přes clonícího Vidiče. Ten dostatečně zbrzdil soupeřův průnik na pravé straně.
     
    31
    Chelsea v menším náporu, střílet zkoušel Essien. Jeho zblokovaný pokus doplachtil přesně do míst, kde operoval gólman Van der Sar.
     
    30
    Torres následně předvedl několik fotbalových parádiček, kterými přelstil bránící protivníky. Vzápětí si narazil s přibíhajícím Zhirkovem a v krkolomné pozici zakončoval, ovšem bránu minul.
     
    29
    Vysoký centr si český gólman pohlídal a bleskově rozehrává na své spoluhráče.
     
    27
    V držení míče opět fotbalisté Manchesteru, leč zatím bez většího úspěchu. Evra byl před malým okamžikem nedovoleně poslán k zemi, hosté budou z poloviny hřiště rozehrávat.
     
    26
    Domácí se snažili hned vzápětí o vyrovnání, ale zdlouhavou kombinací svého soupeře příliš nevyděsili.
     
    23
    Manchester právě vstřelil branku!
    United se dostávají do vedení! Carrick skvěle přenesl hru na levou stranu hrací plochy, kde jej zpracoval Giggs a prohnal se až do velkého vápna. Jeho následný pas doputoval až ke kopačkám WAYENA ROONYEHO, který z dobré palebné pozice trefil přesně! Svoji střelu otřel o tyčku, od které míč zaplul do sítě - 0:1.
     
    22
    Po kostrbaté kombinaci si kop od rohového praporku vyzkoušeli opět hosté, modrá obrana bez problému odvrací Giggsův pas.
     
    20
    Z rohu Chelsea nezahrozila, o balón se bojuje ve středu hřiště.
     
    19
    Registrujeme první vážnější šanci dnešního klání! Drogba vypálil z hranice hostující šestnáctky, ale Van der Sar předvedl hbitý zákrok, pomocí kterého míč vytěsnil na rohový kop.
     
    18
    Následně dokázal přeci jen odcentrovat do soupeřova území Bosingwa, avšak jeho pas nebyl ideální. Van der Sar zasahovat nemusel.
     
    17
    Svižný kontr domácím nevyšel, Torresův pas na nastartovaného Lamparda byl zblokovaný.
     
    16
    Ani z tohoto mráčku nezapršelo, nicméně hosté zůstávají v držení kulatého nesmyslu.
     
    15
    Giggs poslal míč od rohového praporku do velkého vápna, po tvrdé střele z dálky odráží domácí obrana balón na další roh.
     
    14
    Manchester vyrovnal se svým sokem hru, Park Ji-Sung prudký balón v dobré pozici nezasáhl. United ale o chvilku později vybojovali rohový kop.
     
    13
    Hráč černé pleti se vrátil zpět na hrací plochu, ovšem vzápětí se dopustil menšího zaváhání. Jeho chybnou rozehrávku zachytil Rafael, ale hosté si větší šanci nevytvořili.
     
    11
    Drogba zůstává ležet na trávníku po střetu s Ferninandem, hra je na malý okamžik přerušena. Útočník Blues se nechává ošetřovat, v utkání by však měl pokračovat.
     
    10
    Na opačné straně hrací plochy si lehký zákrok připsal Petr Čech, jenž stáhl míč do rukavic před přibíhajícím Hernándezem.
     
    9
    Útoky Blues jsou naopak poměrně nebezpečné! Po rychlém kontru pálil opět aktivní Torres, ale ani v tomto případě nebyl úspěšný. Mířil několik metrů vedle.
     
    8
    K míči se na delší čas dostali také hráči Manchesteru, ale před soupeřovu svatyni se protlačil nedokázali.
     
    7
    Nedorozumění v obraně United se snažil využít Torres, který se prosmýkl až před velké vápno a bez rozmyslu pálil. Brankář hostujícího celku byl připraven, balón pohodlně utlumit v rukavicích.
     
    5
    Vzápětí zkoušel štěstí ranou z velké dálky Drogba, jenže mířil hodně nepřesně. Van der Sar bude od své brány rozehrávat.
     
    4
    Domácí drží míč na svých kopačkách, zatím však kombinují pouze v okolí půlící čáry.
     
    3
    V akci opět Rio Ferdinand, hostující obránce si před dotírajícím protivníkem počínal znovu na výbornou. Kulatý nesmysl odkopl do bezpečí.
     
    2
    Chelsea na malý okamžik uzamkla soupeře před vlastní šestnáctkou, Torres si naskakoval na letící balón před malým vápnem. Skvěle však zasáhl zadák Ferdinand, jenž balón odvrátil.
     
    1
    Po opatrné kombinaci v okolí středového kruhu ztratili fotbalisté Manchesteru míč, Evra posléze nedovoleně stáhl k zemi Torrese.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Nic již nebrání zahájení duelu, nechť vyhraje ten lepší a vidíme pěkný fotbal.
     
    Hráči vstupují na skvěle připravený zelený pažit. Domácí v modrých dresech, hosté se oblékli do červených úborů.
     
    Na Stamford Bridge se dá očekávat bouřlivá atmosféra, jež by měla přispět ke kvalitní kopané z obou stran. Rtuť teploměru zde sahá až k příjemným 22 stupňům. Zápas začíná zhruba za dvacet minut.
     
    Blues mají svému sokovi co oplácet, před třemi lety se oba týmy střetly ve finále nejprestižnějšího turnaje. United vyhráli po penaltovém rozstřelu a mohli nad své hlavy pozvednout pohár pro šampióna Ligy mistrů.
     
    Úvodní sestavy:

    Chelsea FC: Čech - Bosingwa, Ivanovič, Terry, A. Cole - Ramires, Essien, Lampard, Zhirkov - Torres, Drogba.

    Manchester United: Van der Sar - Evra, Vidič, Ferdinand, Rafael - Giggs, Park Ji-Sung, Carrick, Valencia - Hernández, Rooney.

    Rozhodčí: Mallenco - Ibanez, Jiménez.
     
    Příjemný středeční večer, vítejte u sledování online přenosu z fotbalové Ligy mistrů. V prvním čtvrtfinálovém duelu změří síly dva velcí angličtí rivalové, Chelsea se utká s Manchesterem United!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Lukáš Šonský

    Branky: 23. Roonye

    Karty:   35. Zhirkov (CHE), 59. Ramires (CHE), 65. Essien (CHE), 90+3. Torres (CHE) - 72. Vidič (MAN), 79. Van der Sar (MAN)


    Chelsea FC: Čech - Bosingwa, Ivanovič, Terry, A. Cole - Ramires, Essien, Lampard, Zhirkov (70.Malouda) - Torres, Drogba (70.Anelka)

    Manchester United: Van der Sar - Evra, Vidič, Ferdinand, Rafael (51.Nani)- Giggs, Park Ji-Sung (90.Smalling), Carrick, Valencia - Hernández (77.Berbatov), Rooney.

    Rozhodčí: Mallenco - Ibanez, Jiménez
    bahis siteleri