Rusko – Švýcarsko 8:3 (kon.) | Finsko – Česko 5:3 (kon.) | USA – Německo 7:3 (kon.)
Švédsko – Kanada 4:2 (kon.)
konec
Finsko
5:3 (0:1, 1:1, 4:1)
Česko
Úterý 19.04.2011, 15:30Mistrovství světa do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Čechům stačilo proti Finům neprohrát, ale v případě výhry Kanady nad Švédskem by jim stačila k postupu i prohra o gól. Ještě v 55. minuět Finsko prohrávalo, ale Češi dopustili nejen vyrovnání, ale také dva samostatné nájezdy. Při prvním selhal obránce Hrbas a trochu lépe mohl zareagovat možná i gólman Machovský, protože ujíždějící Kallela neměl puk úplně pod kontrolou. Machovský však proti němu nevyjel a inkasoval. Rozhodující gól přišel po dalším samostatném nájezdu 31 vteřin před koncem. Trenér si nevzdal time-out, i když k tomu měl příležitosti. Mužstvo dohrávalo v hlubokém útlumu. Troufám si tvrdit, že takhle smolný zápas česká reprezentace na světovém šampionátu jakékoliv kategorie už nesehrála léta.
     
    I takové zápasy občas v hokeji přicházejí. Hráči jsou ještě mladí, kariéru mají před sebou a prožijí ještě spoustu výher a porážek. Nezbývá než se z podobných zápasů poučit a snažit se, aby se neopakovaly. K velkým výhrám je nejprve zapotřebí velkých porážek... Z Drážďan vám přejeme pěkný večer. Čechy čekají boje o záchranu se Švýcary a Slováky. Nebude to nic lehkého.
     
    Češi byli opravdu blízko postupu do čtvrtfinále. Ještě v 55. minutě vedli 3:2 a stačilo jim nedostat dvě branky. Místo, aby se soustředili na obranu, tak se Finové dostali do samostatného nájezdu a pak už Češi dohrávali v totální křeči. Trenéři si nevzali ani oddechový čas a ani neodvolali brankáře. Místo toho inkasovali po dalším samostatném nájezdu pátou branku. Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Tomáš Rousek a Markus Hännikäinen. (17:42:33)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další hrubka české obrany. Závěr zápasu hraje český tým jako žáčci, totální kolaps. Granlund vyslal do dalšího samostatného nájezdu MARKUSE HÄNNIKÄINENA a ten blafákem porazil Machovského. Asistence: Markus Granlund.
     
    59:05
    Další rána Salomäkiho, Machovský vyráží.
     
    58:54
    Velká šance Salomäkiho, ale Machovský udržel puk před brankovou čarou.
     
    58:30
    Chyba Musila, puk je v obranném pásmu Čechů.
     
    58:04
    Výborně hrající Rousek našel Mataie, který vyslal od modré čáry slabý pokus doprostřed branky.
     
    57:36
    Ceši jsou zaskočeni a nemohou se dostat do útočného pásma.
     
    57:00
    Finové se už začínají soustředit na defenzivu.
     
    56:28
    Hertl měl šanci, ale bekhendem se už nedostal k zasunutí puku do sítě. V tuto chvíli Češi nesmějí inkasovat. pokud udrží stav 3:4, tak v případě výhry Kanady nad Švédskem postupují.
     
    55:16
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečná chyba české obrany! Do samostatného nájezdu se dostal po krásném pasu od Määttäho TONI KALLELA, který byl sice tísněn, ale bekhendovým blafákem překonal Machovského. Asistence: Olli Määttä.
     
    55:03
    Perhonen chytá puk do lapačky.
     
    54:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jaškin a Hertl padali do střel, které nepřišly a pak chyběli v obraně. Salonen našel před brankou zcela volného JOELA ARMIU, který vyrovnává. Asistence: Aleksi Salonen.
     
    54:10
    Vhazuje se před Machovským, Finové tlačí.
     
    53:55
    Hampl nahazoval puk na Perhonena, Hertl ho nenechal rozehrát, takže se bude vhazovat ve finském útočném pásmu.
     
    52:54
    Auvinen vyslal pěknou střelu mimo, pak se dostal puk za branku, kde o něj úspěšně bojoval Pavelka. O pár vteřin později pálil znovu Auvinen ze středního pásma, Machovský chytá.
     
    51:41
    Jaškin teď bekhendem mířil těsně vedle. Češi se z defenzivy vymanili a po několika šancích opět udeřili. Tým ze země tisíce jezer musí dát dva góly k postupu do čtvrtfinále.
     
    51:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nejprve Frk udělal chybu v obraně, ale Finové šli moc po puku, neměli ho pod kontrolou a z rychlého protiútoku skóruje LUKÁŠ SEDLÁK. Pěkně si nabruslil mezi kruhy a trefil přesně pod víko. Asistence: Martin Frk.
    Marken.cz

    David Schlegel

    Branky a nahrávky: 33. Aaltonen (Aarmia), 41. Järväläinen (Granlund), 55. Armia (Salonen), 56. Kallela (Määttä), 60. Hännikäinen (Granlund) - 19. Jaškin (Frk), 40. Rousek (Švihálek), 52. Sedlák (Frk)


    Finsko: Perhonen (Ullberg) - Mättää, Salonen, Auvinen, Pokka, Tommila, Valkonen, Lindböhm - Kallela, Granlund, Armia - Aaltonen, Jarvelainen, Salomaki - Liedes, Teravianen, Wilenius - Hännikainen, Rekonen, Torniainen, Henritius.
    Česko: Machovský (Pavelka) - Kvapil, Hrbas, Šidlík, Musil, Jeník, Růžička, Pavelka - Frk, Sedlák, Hyka - Hampl, Hertl, Jaškin - Matai, Švihálek, Rousek - Moravec, Faksa, Beránek, Beran

    Rozhodčí: Stricker (SUI), Vasilyev (RUS) - Birin (RUS), Wahl (USA)