Žilina – Senica 0:1 (kon.)
konec
MŠK Žilina
0:1 (0:0)
FK Senica
sk Pátek 29.04.2011, 17:30Niké liga
     
    Koniec zápasu. (19:19:01)
     
    90+
    Žilinčania sú pri lopte, ale stále vo veľkej vzdialenosti od brány Petra Boleka. Seničania bránia s jedenástimi hráčmi a vyzerá to tak, že svoje víťazstvo už z rúk nepustia. Navyše tréner Stanislav Griga využíva svoju možnosť k striedaniu. Ihrisko takticky opúšťa Ondřej Smetana a na jeho miesto nastupuje Petr Hošek. Je to však len symbolické a taktické striedanie. Rozhodca následne na to ukončuje zápas, čo znamená, že Senica svoj náskok na čele tabuľky zvyšuje na rozdiel piatich bodov a Žilinčania si výrazne komplikujú šancu na titul. Uvidíme, ako zajtra bude hrať Slovan a či sa mu podarí stratu vrátiť na dva body. Od nás je to na dnes všetko, lúčime sa s vami a prajeme príjemný zvyšok dňa.
     
    90
    Žilinčania v útoku, ale nejde to. Po Ceesayovom centri obrana hostí odvrátila loptu na rohový kop. Po ňom sa v spleti hráčov dostal k lopte Roman Gergel, ale jeho strelecký pokus Seničania dokázali v skrumáži zablokoval a Bolek nemusel zasahovať. Riadny hrací čas sa pre Žilinčanov končí, rozhodca bude nadstavovať ešte dve minúty, Seničania pripravujú striedanie.
     
    88
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len dve minúty. Žilinčania prehrávajú o gól, ale Seničania majú ešte k dispozícii všetky tri striedania. Tréner Stanislav Griga v závere určite nejaké využije, minimálne pre taktické ušetrenie času. Domácim tak už neostáva veľa priestoru na taktizovanie, ale musia vrhnúť všetky sily do útoku.
     
    86
    Žilinčania dostali veľkú možnosť v podobe štandardnej situácie z výbornej pozície a zo vzdialenosti približne 20 metrov. Loptu si postavil Roman Gergel, ktorý sa snažil spomenúť si na svoj moment zo súboja s Nitrou. Tentokrát ale taký úspešný nebol. Loptu síce poslal ponad múr, ale aj ponad brvno Bolekovej brány. Senica aj naďalej vyhráva.
     
    84
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len šesť minút a Žilinčania budú mať veru čo robiť, aby sa pokúsili aspoň vyrovnať a nedovoliť Senici utrhnúť sa v tabuľke na rozdiel piatich bodov. Tréner Pavel Hapal sa snaží niečo vymyslieť a poslednýkrát strieda. Z ihriska odchádza štítový záložník Ľubomír Guldan, ktorého nahradzuje Michal Škvarka.
     
    82
    Presný zásah hostí značne domácich znepokojil a tí sú nervózni. Ich nervozita sa však prenáša aj na trávnik a do súbojov. V jednom z nich si teraz počítal nedovolene Patrik Mráz a ako tretí hráč v stretnutí, ale prvý v žltozelenom drese vidí žltú kartu. Rovnako ako i hosťujúci Komárek či Gorosito si bude musieť v záverečných minútach dávať pozor.
     
    80
    Senica dala gól!
    To už v týchto chvíľach ale neplatí, Seničania vyhrávajú 1:0. Za šestnástkou sa zmocnil lopty TOMÁŠ KÓŇA, bez prípravy jednoducho vystrelil a na jeho presne mierený pokus k ľavej žrdi Krnáč nedosiahol a lopta sa trepotá v sieti. Žilinčania prehrávajú s lídrom tabuľky a týmto si výrazne komplikujú svoju pozíciu v boji o majstrovský titul.
     
    79
    Žilinčania sú v úzkych, Seničania na koni! Ďalšia výborná práca Diviša, tentokrát na pravej strane v pozícii nahrávača, v šestnástke kolmou prihrávkou nachádza Martina Ďuricu, ktorý je však tiesnený, ale snaží sa obhodiť jedného z hráčov Žiliny. Dostáva sa však z uhla a jeho následný pokus je zblokovaný. Stav zostáva i približne desať minút pred koncom riadneho hracieho času bezgólový.
     
    77
    Seničania sú v týchto chvíľach jednoznačne lepší a Žilinčania sa nedokážu prakticky čo i len dostať z vlastnej polovice. Po prihrávke z ľavej strany sa v šestnástke dostal k lopte Jaroslav Diviš, ktorý chcel zakončiť z prvej, ale v dobrej pozícii loptu netrafil, následne ho dostúpili stopéri žltozelených a jeho opakovaný pokus o strelu dokázali zablokovať.
     
    75
    Päťnásť minút pred koncom sa Seničanom podarilo dokonca poslať loptu do siete, ale rozhodca okamžite píska offside a stav stretnutia sa nemení. Zrejme to však bolo správne rozhodnutie, pretože hostia neprotestujú. Následne tréner Pavel Hapal strieda po druhýkrát. Ihrisko opúšťa Róbert Pich, ktorý ani teraz na kraji zálohu nedokázal predviesť svoje maximum. Namiesto neho nastupuje Pavol Poliaček.
     
    73
    Tentokrát iniciatívu preberajú Seničania. Na pravej strane operoval najskôr Gorosito, ktorý svojim centrom ešte nikoho nenašiel. Výrazne nebezpečnejší však bol o pár sekúnd neskôr Piroska, ktorý to dokonca z uhla vyskúšal na bránu, čím Krnáča výrazne zaskočil. Ten mal problémy a loptu z brány len vyráža na rohový kop. Žilinčania sa opäť sťahujú na vlastnú polovicu.
     
    71
    Seničania sa po dlhšom čase vymámili z útočného snaženia Žilinčanov a snažia sa teraz oni diktovať tempo. Na ľavej strane operoval Martin Ďurica v kombinácii s Kóňom. Po centri prvého menovaného vyskakoval v šestnástke Jaroslav Diviš, ktorý ale loptu nezasiahol, pretože v hlavičkovom súboji bol úspešnejší Jozef Piaček a ten loptu odvrátil do bezpečia.
     
    69
    Uvidíme, či tento ťah Pavla Hapala bude úspešný. Vpredu totiž momentálne operujú dvaja vysokí a robustní útočníci. Na krajoch sú však behaví Majtán a Pich, ktorý by mohli výpadmi po stranách podporovať útočnú fázu. Uvidíme, čo v strede poľa predvedie Roman Gergel, keďže tvorenie hry zvyčajne nemal v predchádzajúcich stretnutiach v popise práce.
     
    67
    Po viac ako hodine hry sme na štadióne pod Dubňom svedkami prvého striedania. Tréner Pavel Hapal sťahuje z hry pomerne prekvapujúco Štefana Zošáka, ktorý sa obzvlášť v druhom polčase dostáva do tempa a zapájal sa do kombinácií. Namiesto neho nastupuje Ivan Lietava, ktorý sa posunie na hrot ku Momodou Ceesayovi. Tomáš Majtán sa presúva na pravú stranu, v strede operuje Roman Gergel.
     
    65
    Momodou Ceesay opäť pri lopte a vo svojej individuálnej akcii. Snažil sa loptu posunúť si pomedzi dvoch hráčov a ráznym zrýchlením sa k nej dostať. Zrejme by sa mu to aj bolo podarilo, keby ručnú brzdu nezatiahol Nicolas Gorosito. Ten sťahuje gambijského reprezentanta na zem, rozhodca okamžite píska a bez milosti udeľuje krajnému obrancovi Senice žltú kartu.
     
    64
    Žilinčania zvyšujú svoje tempo a sú vpredu nebezpeční! V prvom polčase zaostávali za očakávaniami a Seničania hrali lepšie, ale teraz sa prevažne bránia. K ďalšej možnosti sa dostal Róbert Pich, ktorý si zasekávačkou obišiel jedného z hráčov súpera a následne vystrelil k pravej žrdi. Jeho pokus síce nebol príliš prudký, ale Bolekovi narobil problémy a ten loptu vytláča len na roh. Z neho domáci nič nevyťažili.
     
    62
    Žilinčania bojujú a v druhom polčase sú nebezpečnejší ako ich súper zo Senice. Veľmi peknú prácu na ľavej strane odviedol Zošák, ktorý vysunul prihrávkou medzi dvoch hráčov Patrika Mráza, ten okamžite posielal kolmicu do šestnástky. Adresáta v nej však nenašiel, ako prvý sa k nej dostal jeden zo stopérov Senice a odvracia ju do bezpečia.
     
    60
    Žilinčania teraz získali rohový kop z pravej strany. Loptu si postavil Patrik Mráz, ktorý ju síce nakopával na bližšiu žrď a tesne nad zemou, ale tá nečakane prešla cez hráčov až na hranicu päťky, kde došlo k trme-vrme. Tam sa najlepšie zorientoval Ondřej Šourek, ktorý ale nedokázal loptu prepasírovať do siete a tú napokon chytá do rúk Bolek a upokojuje situáciu.
     
    58
    Teraz veľká škoda pre Seničanov, že si nevšimli Ondřeja Smetanu, ktorý naskočil na trávnik po krátkom ošetrení mimo hracej plochy. Hostia totiž získali loptu v strede poľa, zatiaľ čo na pravej strane bolo množstvo voľného priestoru. Práve tam sa ocitol český zakončovateľ, ktorého hneď predtým vpustil na trávnik hlavný rozhodca. Jeho spoluhráči si ho však nevšimli a tak sa do brejku nedostali.

    Andrej Kuzmány

    Branky: 80. Kóňa

    Karty:   82. Mráz (ZIL) - 20. Komárek (SEI), 65. Gorosito (SEI)


    MŠK Žilina: Martin Krnáč - Ernest Mabouka, Jozef Piaček, Ondřej Šourek, Patrik Mráz - Ľubomír Guldan - Róbert Pich, Štefan Zošák (K), Roman Gergel - Momodou Ceesay, Tomáš Majtán
    FK Senica: Peter Bolek (K) - Nicolas Gorosito, Martin Komárek, Róbert Pillár, Filip Lukšík - Tomáš Strnad - Jaroslav Diviš, Tomáš Kóňa, Martin Ďurica - Juraj Piroska - Ondřej Smetana

    Rozhodčí: Mário Vlk - Tomáš Mókoš, Tomáš Somoláni

    Diváci: 4174
    bahis siteleri