Finsko – Dánsko 5:1 (kon.) | USA – Rakousko 5:1 (kon.) | Česko – Lotyšsko 4:2 (kon.)
Norsko – Švédsko 5:4 (po s.n.)
konec
Finsko
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Dánsko
Sobota 30.04.2011, 16:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že finové potvrdili roli favorita a hlavně díky zvládnutým přesilovým hrám, porazili Dánsko 5:1, se s Vámi pro tento okamžik z Bratislavy loučíme a těšíme se na počtenou za necelé dvě hodiny ze zápasu Česko - Lotyšsko. Hezký večer. (18:30:30)
     
    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni útočník Mikael Granlund (Finsko) a brankář Frederik Andersen (Dánsko). Ceny pro nejlepší hráče utkání předávala, mimo jiné, i legenda finského hokeje Jari Kurri
     
    Střely v poslední třetině: Finsko - 12, Dánsko - 4.

    Střely celkem: Finsko - 44, Dánsko - 9.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Ihned po vyhranném buly pálil jeden z Dán na finskou branku. Střela trefila stráčce finské svatyně do masky a ještě jednou se přerušuje.
     
    59:23
    Jeden z posledních útoků Dánska končí zašlápnutým pukem v rohu za Vehanenem.
     
    57:36
    A opět Aaltonen! Toto křídlo prvního útoku je dnes opravdu ve velké pohodě. Další jeho pokus zastavila až hruď Andersena.
     
    56:53
    Aaltonen je k neudržení. Hravě přebruslil dánského beka a dostal se až do zakončení. Andersen nastavil prosti střele z úhlu lapačku a nedovolil finům ještě navýšit svůj náskok.
     
    56:00
    Čtyři minuty před koncem zápasu už hrají finové naprosto uvolněně.
     
    55:18
    Zakázané uvolnění Finska.
     
    54:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je hotovo! Finové definitivně rozhodují o své výhře pátou brankou, jejíž autorem byl TUOMO RUUTU. Asistence: Juhamatti Aaltonen.
     
    52:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové si vylepšují své statistiky v přesilovkách! Střelu Puistoly od modré tečoval JANNE NISKALA mimo dosah dánského brankáře Andersena a Finsko tak opět vede o tři branky. Asistence: Pasi Puistola, Mikael Granlund.
     
    51:58
    Střela od modré čáry zasáhla dánského brankáře do masky. Rozhodčí proto přerušijí hru. Do konce početní výhody Finska zbývá necelých třičtvrtě minuty.
     
    51:29
    Dánové vyhazují přes všechny čáry.
     
    51:08
    Finové se staví do přesilovkového pětiúhelníku. Přihrávka od pravého mantinelu na Ruutua skončila na ochranné síti.
     
    50:40
    Dresler (DEN) vyloučen na dvě minuty za držení.
     
    50:10
    Dnešní utkání sleduje 9125 diváků.
     
    49:41
    Finy iknasovaná branka očividně zaskočila. Publikum se přiklání na stranu outsidera a halou se nese "Denmark, Denmark".
     
    47:54
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A Dánsko bleskurychle přesilovku využívá. Po střele Jakobsena, kterou Vahanen jen vyrazil, měl NICHLAS HARDT jednoduchou práci s dorazením do odkryté klece. Dánové snižují na rozdíl dvou branek. Asistence: Julian Jakobsen, Morten Green.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jan Hochman

    Branky a nahrávky: 24. Immonen (Valivaara), 37. Aaltonen (Koivu M., Lepisto), 43. Pihlström (Pyorala, Nokelainen), 53. Niskala (Puistola, Granlund), 55. Ruutu T. (Aaltonen) - 48. Hardt (Jakobsen, Green)


    Finsko: Vehanen (Lassila) - Lepisto, Salmela, Valivaara, Niskala, Vaananen, Puistola, Kukkonen (A), Jaakola - Koivu M. (C), Ruutu T. (A), Aaltonen - Kapanen N., Pihlstrom, Lahti - Pesonen, Immonen, Granlund - Nokelainen, Pyorala, Komarov.

    Hlavní trenér: Jukka Jalonen.

    Dánsko: Andersen (Galbraith) - Nielsen (A), Lassen, Jensen K., Jensen C. 1, Bodker Ma., Hersby, Eskesen, Storm - Green (C), Starkov, Hardt - Madsn, Jakobsen, Jensen J. 2 - Staal, Chrstensen, Bodker Mi. - Degn, Dresler, Poulsen.

    Hlavní trenér: Per Backman.

    Rozhodčí: Baluška (SVK), Olenin (RUS) - Dedioulia (BLR), Valach (SVK)

    Diváci: 9125