Česko – Dánsko 6:0 (kon.) | USA – Norsko 4:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 2:3 (po s.n.)
Švédsko – Rakousko 3:0 (kon.)
konec
Švédsko
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Rakousko
Pondělí 02.05.2011, 20:15Steel aréna, Košice - Moderní hokejový stánek stojí na místě byvalého stadiónu Ladislava Troj • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Za sebe i za onlajny.cz vám přeji pěkný zbytek pondělního dne a pokud chcete můžete sledovat na našem webu ještě zápas Lotyšsko - Finsko, který je stále v plném proudu a je hodně dramatický. Na počtenou. (22:27:09)
     
    Švédové mají jistý postup do osmifinále a budou bojovat v posledním zápase základní skupiny o první místo s USA. Rakušany čeká důležitý zápas s Nory o to, kdo se vyhne skupině o udržení.
     
    Střely

    38 ( 9, 13, 16 ) - 23 ( 11, 6, 6)

    Z následujících čísel je vidět, že od vstřelené branky zvyšovali Švédové svoji střeleckou převahu, která byla hlavně v závěrečné třetině více než patrná, ale byla také zapříčiněna několika přesilovými hrami.
     
    Hráčem utkání na rakouské straně je zaslouženě Fabian Weinhandl, který si připsal 35 úspěšných zásahů. Na švédské straně si pro cenu přijíždí také brankář - Viktor Fasth, vychytaná nula mluví za vše.
     
    Švédové vyhrávají nad Rakouskem 3:0 a s jistotou už postupují do osmifinálové skupiny. Své branky si Tři korunky rozdělily rovnoměrně do všech tří třetin. Na dvě branky Perssona z první a druhé, navázal ve třetí části v přesilové hře přesnou dorážkou Pääjärvi-Svensson.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Rakouští fanoušci v podstatě vyzpívali celou třetí třetinu, což je od nich velmi sympatické, celý zápas byli slyšet a myslím, že rakouský tým si to za dnešní výkon určitě zaslouží.
     
    58:54
    Rakušané neodehráli špatný zápas, v první třetině však nedokázali proměnit své šance. Švédové sice nepodali perfektní výkon, ale to co potřebovali, si uhráli.
     
    58:16
    Přesilovka Švédů docela v pohodě od Rakušanů ubráněna, čeká nás už jen několik desítek vteřin do konce tohoto utkání.
     
    57:18
    Weinhandl musí v oslabení sem tam něco vyřešit, ale není to nic nebezpečného. Utkání se dohrává.
     
    57:00
    Střela Roberta Nilssona z pravého kruhu mimo branku.
     
    56:16
    Rakušané ve třetí třetině tráví až příliš mnoho času na trestné lavici. Vyloučen Matthias Trattnig (AUT) na dvě minuty za hrubost.
     
    55:42
    Nakonec se jim to ale povedlo a střelu Philippa Lukase v útočném pásmu těsně před Fasthem tečoval Harand. Fasth však zůstal nepřekonán.
     
    55:15
    Rakušané mají problémy se Švédským forčekingem a nemohou se dostat z vlastní obranné třetiny.
     
    54:37
    Lakos na ledě, Rakušané kompletní.
     
    54:11
    Rakušané se osvobozují, vypadá to, že ze švédské přesilovky nic nebude.
     
    53:22
    Švédově vytvořili zámek, ale příliš mnoho kombinovali a nakonec ztrácejí pásmo.
     
    V Bratislavě Finové vyrovnali stav na 2:2.
     
    52:37
    Opět švédská přesilovka Philippe Lakos (AUT) vyloučen na dvě minuty za podražení.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 20. Persson (Eriksson, Nilsson), 26. Persson (Petrásek, Gunnarsson), 43. Pääjärvi-Svensson (Petrásek)


    Švédsko: Fasth (Ersberg) - Gunnarsson, Petrásek, Ekman Larsson, Kronwall, Grossman, Erixon, Fernholm - Thörnberg, Berglund, Pääjärvi-Svensson - Eriksson, Persson, Nilsson - Tedenby, Silfverberg, Backlund - Kruger, Ericsson, Wallin (C) - Sjögren.
    Rakousko: Weinhandl (Penker) - Werenka, Tarttnig, Unterluggauer (C), Schumnig, Lakos, Lukas R., Reichel, Altmann - Latusa, Koch, Welser - Raffl T., Kaspitz, Raffl M. - Rotter, Lukas P., Setzinger - Harand, Hundertpfund.

    Rozhodčí: Partanen (FIN), Šindler (CZE) - Hribar (SLO), Semjonov (EST)