Slovinsko – Německo 2:3 (po s.n.) | Kanada – Švýcarsko 4:3 (po pr.) | Rusko – Slovensko 4:3 (kon.)
Francie – Bělorusko 2:1 (po pr.)
po prodl.
Kanada
4:3 (0:1, 2:0, 1:2 - 1:0)
Švýcarsko
Úterý 03.05.2011, 16:15 • Steel Arena v Košicích. • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    64:14
    Kanada právě vstřelila branku!

    Odpověď je - nedočkáme! Opět hodně nenápadná akce Kanady končí rozhodujícím úderem. ALEX PIETRANGELO zachytil na modré kotouč a zavezl jej za bránu. Poté si vybrusil do prostoru kruhů a jen tak plácl do kotouče, který jednoduše prosvištěl do branky. Je rozhodnuto. Asistence: Chris Stewart.
     
    58:38
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!

    Neuvěřitelný duel pokračuje. Obrana Kanady opět hodně zaspala a nechala projet Vauclaira, jenž si počkal za bránou na najíždějícího ANDRESE AMBUHLA a ten propálil bezmocného Reimera z pozice mezikruží. Krásná branka a zřejmě zasloužené vyrovnání! Asistence: Julien Vauclair.
     
    56:46
    Kanada právě vstřelila branku!

    Tak to je neuvěřitelné. Kanada si vytvořila obrovský tlak, kotouč nebyl před Genonim stále pod kontrolou, poskakoval kolem brankoviště a ve velké houšti těl se nejlépe zorientoval CHRIS STEWART, který napálil puk do poloprázdné brány. Kanada opět vede a je blízko plnému počtu bodů. Asistence: Bez asistence.
     
    48:08
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!

    Šok pro Kanadu. Celá formace zaspala a nechala vystřelit FELICIENA DU BOISE, který překvapil všechny přítomné v hale. Kanada si o vyrovnání koledovala, hrála hodně pasivně. Nyní nechala krásně vystřelit Du Boise a je z toho vyrovnání po perfektní střele pod víko. Asistence: Luca Sbisa a Ryan Gardner.
     
    36:51
    Kanada právě vstřelila branku!

    Z ničeho nic je stav překlopen na stranu Kanady. Tentokrát mělo Švýcarsko obrovskou smůlu. JOHN TAVARES se rval před bránu přes dva hráče soupeře, ti ho ke střele nepustili, jenže místo vyhození mimo dosah své svatyně, poslali hráči helvétského kříže kotouč do své vlastní brány. A nutno uznat, že se trefili (Traschlerem) krásně pod víko. Asistence: James Neal.
     
    31:57
    Kanada právě vstřelila branku!

    Tak přeci jen je vyrovnáno. JORDAN EBERLE doslova silou vůle dotlačil kotouč za záda Genoniho. Puk několikrát poskakoval před bránou Švýcarska, nejprve si ho chtěl vzít na starost Kane, ale poté zakončil jeho kolega Eberle, který si možná zakřičel, že si střelu vezme na sebe a povedlo se. Je z toho zasloužené vyrovnání. Asistence: Evander Kane.
     
    12:29
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!

    Po několika fantastických zákrocích se nyní Reimer musí červenat. RAPHAEL DIAS prakticky z nulového úhlu překvapil kanadského brankáře, kterému k údivu všech přítomných propadl kotouč za záda. V poklidu letící kotouč si navíc možná i sám tečoval do své svatyně. Asistence: Romano Lemm, Victor Stancescu.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 32. Eberle (Kane), 37. Tavares (Neal), 57. Stewart, 65. Pietrangelo - 13. Diaz (Lemm, Stancescu), 49. Du Bois (Sbisa, Gardner), 59. Ambuhl (Vauclair)


    Kanada: Reimer (Dubnyk) - Phaneuf, Burns, Schenn, Methot, Gragnani, Pietrangelo, Scalzo, Colaiacovo - Zajac, Ladd, Clutterbuck - Neal, Nash, Duchene - Kane, Eberle, Spezza - Tavares, Stewart, Skinner.
    Švýcarsko: Genoni (Stephan) - Diaz, Bezina, Gerber, Du Bois, Vauclair, Furrer, Sbisa - Pluss, Ruthemann, Gardner - Ambuhl, Monnet, Sprunger - Trachsler, Lotscher, Moser - Stancescu, Bieber, Lemm.

    Rozhodčí: Jeřábek A. (CZE), Šindler (CZE) - Gebauer (CZE), Terho (FIN)