Slovinsko – Německo 2:3 (po s.n.) | Kanada – Švýcarsko 4:3 (po pr.) | Rusko – Slovensko 4:3 (kon.)
Francie – Bělorusko 2:1 (po pr.)
po prodl.
Kanada
4:3 (0:1, 2:0, 1:2 - 1:0)
Švýcarsko
Úterý 03.05.2011, 16:15 • Steel Arena v Košicích. • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Odpolední předkrm skončil. Pro opravdové gurmány pokračuje hokejové MS i večer, v magnetu dne hraje Slovensko proti Rusku. Štafetu předávám do bratislavské Orange Areny. Přeji hezký večer. (18:43:06)
     
    Krásné hokejové odpoledne končí. Přinesl sedm branek, krásné hokejové momenty plné zvratů a parádní podívané. Je jasné, že Kanada obsadi v této skupině "B" první místo, druhé končí Švýcarsko, které se rozhodně nemá za co stydět. Předvedlo fantastický výkon a možná jen málo chybělo k tomu, aby se dočkalo plného bodového zisku.
     
    Jordan Eberle a Andreas Ambuhl jsou vyhlášení nejlepšími hráči utkání.
     
    65:00
    Konec zápasu.
     
    64:14
    Kanada právě vstřelila branku!

    Odpověď je - nedočkáme! Opět hodně nenápadná akce Kanady končí rozhodujícím úderem. ALEX PIETRANGELO zachytil na modré kotouč a zavezl jej za bránu. Poté si vybrusil do prostoru kruhů a jen tak plácl do kotouče, který jednoduše prosvištěl do branky. Je rozhodnuto. Asistence: Chris Stewart.
     
    63:40
    Dočkáme se nájezdů? Zatím to tak vypadá, do útoku se nikdo příliš nežene.
     
    62:28
    Snaha Kanady získat druhý bod zatím nepřichází. Náznaky šancí sice jsou, ale není to nic těžkého a složitého, co by musel dnes řádně ostřelovaný brankář řešit.
     
    61:29
    Kanada hrozí Laddem, Genoni v pohodě kryje. A útoky se přelévají i nadále z jedné strany na druhou.
     
    60:29
    Plüss se hned v úvodu dostával do solidní akce, možná byl už hodně unavený a raději šel střídat. Tlak Švýcarska ale pokračuje.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina končí, byla rozhodně nejlepší ze všech a oko diváka mohlo být spokojeno. Parádní útočný hokej přinesl remízu 3:3 a dalo by se říci, že zaslouženou. Kanada vždy, když potřebovala, přidala, ale poté se uspokojila, do hry se dostali Švýcaři a využili několik hrubic v obraně Kanady. To ještě může být favorit rád, že Bieber nevyužil několik svých tutovek, jako například trestné střílení. Střely na bránu po 3. třetině: 55:28.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:30
    Blíží se prodloužení a zasloužená dělba bodů. Puk u kanadské brány.
     
    58:38
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!

    Neuvěřitelný duel pokračuje. Obrana Kanady opět hodně zaspala a nechala projet Vauclaira, jenž si počkal za bránou na najíždějícího ANDRESE AMBUHLA a ten propálil bezmocného Reimera z pozice mezikruží. Krásná branka a zřejmě zasloužené vyrovnání! Asistence: Julien Vauclair.
     
    56:46
    Kanada právě vstřelila branku!

    Tak to je neuvěřitelné. Kanada si vytvořila obrovský tlak, kotouč nebyl před Genonim stále pod kontrolou, poskakoval kolem brankoviště a ve velké houšti těl se nejlépe zorientoval CHRIS STEWART, který napálil puk do poloprázdné brány. Kanada opět vede a je blízko plnému počtu bodů. Asistence: Bez asistence.
     
    56:11
    Nash a celý jeho tým zamotal soupeři hlavu, nakonec se ale nic zvlášního nedělo. Švýcaři odpalují do středního pásma.
     
    55:05
    52:26, současná statistika střel na bránu, neuvěřitelné číslo. Těsně před koncem je stav stále nerozhodný.
     
    54:50
    Silný uragán byl i u Reimera, Ambuhl nejprve ostře vypálil z kruhů a dorážel Plüss, jen to v hale zahučelo, když kotouč těsně minul prázdnou klec.
     
    54:35
    Tak Luke Schenn ihned po buly vypálil a Genoni si připisuje svůj padesátý úspěšný zákrok.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 32. Eberle (Kane), 37. Tavares (Neal), 57. Stewart, 65. Pietrangelo - 13. Diaz (Lemm, Stancescu), 49. Du Bois (Sbisa, Gardner), 59. Ambuhl (Vauclair)


    Kanada: Reimer (Dubnyk) - Phaneuf, Burns, Schenn, Methot, Gragnani, Pietrangelo, Scalzo, Colaiacovo - Zajac, Ladd, Clutterbuck - Neal, Nash, Duchene - Kane, Eberle, Spezza - Tavares, Stewart, Skinner.
    Švýcarsko: Genoni (Stephan) - Diaz, Bezina, Gerber, Du Bois, Vauclair, Furrer, Sbisa - Pluss, Ruthemann, Gardner - Ambuhl, Monnet, Sprunger - Trachsler, Lotscher, Moser - Stancescu, Bieber, Lemm.

    Rozhodčí: Jeřábek A. (CZE), Šindler (CZE) - Gebauer (CZE), Terho (FIN)