Dánsko – Lotyšsko 3:2 (po s.n.) | Rakousko – Norsko 0:5 (kon.) | Finsko – Česko 1:2 (kon.)
Švédsko – USA 6:2 (kon.)
konec
Rakousko
0:5 (0:3, 0:1, 0:1)
Norsko
Středa 04.05.2011, 16:15Steel aréna, Košice - Moderní hokejový stánek stojí na místě bývalého stadiónu Ladislava Troj • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    49:51
    Norsko právě vstřelilo branku!

    Využitá přesilová hra Norska. Mathis Olimb nahrával puk od pravého mantinelu před bránu, kde se puk zastavil o brusli bránícího Unterluggauera, od něj se puk odrazil k volnému ANDERSI BASTIANSENOVI, jenž se z mezikruží trefil přesně do pravé šibenice. Penker naprosto bez šance. Asistence: Mathis Olimb.
     
    39:41
    Norsko právě vstřelilo branku!

    Bastian si hrál za bránou s Kaspitzem, pak se ho zbavil, vyjel zpoza brány a adresoval přihrávku k protější levé tyči na LARSE ERIKA SPETSE, jenž měl jednoduchou práci. Penker v bráně neměl šanci. Norové dnes v podstatě dávají branky do prázdné brány. Asistence: Anders Bastiansen, Mathis Olimb.
     
    10:27
    Norsko právě vstřelilo branku!

    Rakušané se v oslabení příliš nechali unést útokem. Stihli se proti norskému útoku sice včas vrátit, ale další pěkné kombinaci nezabránili. Skröder dostal puk do mezikruží a mohl střílet, u pravé tyče však ještě viděl úplně volného JONASE HOLOSE a ten mohl zamířit do prázdné brány. Asistence: Per-Age Skröder, Mathis Olimb
     
    09:31
    Norsko právě vstřelilo branku!

    Parádní přechod Norů přes střední pásmo, který jim Rakušané ulehčili. Pak přišla neméně lepší kulečníková kombinace, na jejím konci byl MATHIS OLIMB, ten sice nedostal úplně přesnou přihrávku k pravé tyči, ale nakonec k němu puk i přes drobné teče rakouských hokejek doputoval a norský hráč bezpečně trefil prázdnou bránu. Asistence: Lars Erik Spets, Anders Bastiansen.
     
    06:26
    Norsko právě vstřelilo branku!

    Favorit se ujímá vedení, předchozí dvě výrazná varování se ještě nechytla. To třetí už ano. EERIKKI KOIVU si najel z pozice obránce na vrcholy kruhů, kde byl naprosto sám, ještě si kousek popojel a pak se trefil přesně do pravého horního růžku. Asistence: Anders Bastiansen, Mathis Olimb.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 7. Koivu (Bastiansen, M.Olimb), 10. M. Olimb (Spets , Bastiansen), 11. Holos (Skröder, M. Olimb), 40. Spets (Bastiansen, M.Olimb), 50. Bastiansen (M. Olimb)


    Rakousko: Penker (Weinhandl) - Werenka, Trattnig, Unterluggauer (C), Lakos, Lukas R., Reichel, Altmann - Latusa, Koch, Welser - Raffl T., Kaspitz, Raffl M. - Rotter, Lukas P., Setzinger - Harand, Hundertpfund.
    Norsko: Haugen (Grotnes) - Bonsaksen, Tollefsen (C), Holos, Spets, Koivu, Csiszar - Skröder, Roymark, Fredriksen - Bastiansen, Ask, Olimb M. - Hansen, Holtet, Olimb K.A - Lorentzen, Martinsen, Forsberg - Laumann Ylven.

    Rozhodčí: Odins (LAT), Piechaczek (GER) - Schrader (GER), Semjonov (EST)