Dánsko – Lotyšsko 3:2 (po s.n.) | Rakousko – Norsko 0:5 (kon.) | Finsko – Česko 1:2 (kon.)
Švédsko – USA 6:2 (kon.)
konec
Rakousko
0:5 (0:3, 0:1, 0:1)
Norsko
Středa 04.05.2011, 16:15Steel aréna, Košice - Moderní hokejový stánek stojí na místě bývalého stadiónu Ladislava Troj • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z tohoto duelu vše, pokud chcete můžete na onlajny.cz sledovat bratislavský zápas Dánsko - Lotyšsko, který právě dospěl do prodloužení. Přeji pěkný středeční večer a na počtenou. (18:34:05)
     
    Matthias Trattnig vyhlášen nejlepším hráčem Rakouska. Za Nory to pak je Anders Bastiansen, jenž si dnes připsal čtyři kanadské body za jeden gól a tři asistence.

    Střely na bránu:
    25 ( 9, 8, 8 ) : 27 ( 9, 11, 7 )
     
    Norové oslavují svoji důležitou výhru a také postup do osmifinále. Rakušané se budou prát ve skupině o záchranu a budou to mít vzhledem k soupeřům pořádně těžké. Dnešní zápas se rozhodl prakticky už v první třetině, kdy během pěti minut dokázali nasázet tři branky.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Poslední minuta utkání a Norové už mohou být myšlenkami v osmifinálové skupině, kterou si dnes naprosto po právu vybojovali.
     
    58:13
    Ken Andre Olimb chtěl najít před brankou Spetse, jeho přihrávka ovšem byla zblokována.
     
    57:36
    Ani Thomas Raffl se nedokázal propracovat do nějaké šance a narazil na pevnou norskou zeď. Ukazuje se, že Norové ještě mohou v turnaji pořádně míchat kartami, jejich předchozí výsledky určitě nebyly náhodné.
     
    56:25
    Tempo chtěl svým průnikem nabourat Trattnig, zpočátku se mu dařilo, projel až do útočného pásma, tam ho ale sevřelo duo norských obránců. Trattnig je dnes asi nejaktivnější a nejlepším hráčem Rakouska.
     
    55:30
    Rakušané, už zdá se, také rezignují na nějaké výrazné ohrožování norské brány. Utkání se v tuto chvíli už opravdu jen dohrává.
     
    55:12
    Rakouští fanoušci v hledišti si však opět zápas užívají a dávají o sobě vědět svými chorály.
     
    54:16
    Darcy Werenka na ledě, Rakousko kompletní.
     
    54:02
    Csiszarova střela, která ale nemohla mít naději na úspěch.
     
    53:42
    Poklidná přesilová hra, Norové nijak výrazně Rakušanům nezatopili. Jejich hlavním cílem bude přežít zbytek zápasu bez zranění.
     
    52:40
    Vratím se ještě k Mathisu Olimbovi, který byl před chvíli faulovaný, tento hráč už dnes nasbíral pět kanadských bodů, za jeden gól a čtyři přihrávky, skvělý počin.
     
    52:16
    Rakouská frustrace se odráží na nedovolených zákrocích. Mathise Olimba nedovoleně atakoval Darcy Werenka (AUT) a dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    50:32
    Rakousko nebude na tento zápas vzpomínat vůbec v dobrém, dělalo si totiž větší naděje. Už ale dostalo tolik gólu, co od USA. Američanům navíc dokázalo vstřelit aspoň branku.
     
    49:51
    Norsko právě vstřelilo branku!

    Využitá přesilová hra Norska. Mathis Olimb nahrával puk od pravého mantinelu před bránu, kde se puk zastavil o brusli bránícího Unterluggauera, od něj se puk odrazil k volnému ANDERSI BASTIANSENOVI, jenž se z mezikruží trefil přesně do pravé šibenice. Penker naprosto bez šance. Asistence: Mathis Olimb.
     
    49:19
    Marius Holtet se mezi kruhu dostal do dobré střelecké pozice, vystřelil zápěstím a Penker jeho pokus škrtl lapačkou a puk vyrazil do bezpečí.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 7. Koivu (Bastiansen, M.Olimb), 10. M. Olimb (Spets , Bastiansen), 11. Holos (Skröder, M. Olimb), 40. Spets (Bastiansen, M.Olimb), 50. Bastiansen (M. Olimb)


    Rakousko: Penker (Weinhandl) - Werenka, Trattnig, Unterluggauer (C), Lakos, Lukas R., Reichel, Altmann - Latusa, Koch, Welser - Raffl T., Kaspitz, Raffl M. - Rotter, Lukas P., Setzinger - Harand, Hundertpfund.
    Norsko: Haugen (Grotnes) - Bonsaksen, Tollefsen (C), Holos, Spets, Koivu, Csiszar - Skröder, Roymark, Fredriksen - Bastiansen, Ask, Olimb M. - Hansen, Holtet, Olimb K.A - Lorentzen, Martinsen, Forsberg - Laumann Ylven.

    Rozhodčí: Odins (LAT), Piechaczek (GER) - Schrader (GER), Semjonov (EST)