Finsko – Norsko 4:1 (kon.) | Kanada – Rusko 1:2 (kon.)
konec
Finsko
4:1 (0:0, 4:1, 0:0)
Norsko
Čtvrtek 12.05.2011, 16:15 • Orange arena, Bratislava. • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s Vámi z Bratislavy na malou chvíli loučíme. Nehlásíme se ale odsud na posled. Ve 20:15 bude vhozeno buly zápasu, kterému se právem říká vyvrcholení čtvrtfinále. Narazí na sebe totiž věční rivalové Kanada a Rusko. I z tohoto utkání vám samozřejmě přineseme podrobný onlajn přenos. (18:32:24)
     
    Nejlepším hráčem na straně poražených je vyhlášen Anders Bastiansen. Nejlepším hokejistou Finska v dnešním utkání je pak zvolen Jarkko Immonen.
     
    Bratislava zná třetího semifinalistu. Stal se jim výběr Finska, které přehrálo nepříjemne Nory. Rozhodla prostřední třetina, ve které také padly všechny branky zápasu. Norové se sice dostali do vedení, Finsko ale zásluhou perfektních přesilovek dokázalo skóre otočit, vypracovat si luxusní náskok a zajistit poklidný průběh poslední dvacetiminutovky.
     
    Střely na branku ve třetí třetině:

    Finsko: 11.
    Norsko: 8.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Norové dohráli zápas se ctí a drželi Finy pod tlakem. Dlouho ale váhali se střelbou. Jejich nápor tak přerušila závěrečná siréna.
     
    59:24
    Mathis Olimb střílel z mezikruží nebezpečně zápěstím a puk po jeho střele zazvonil na tyčku finské svatyně!
     
    59:05
    Puk míří za bránu Norska. Finové dokázali protečovat hru ven ze své třetiny.
     
    58:51
    Norsko se nevzdává. Kouč Johansen bere time-out. Protože se bude vhazovat v obranné pásmu Finska, Haugen zůstane na střídačce. Norsko hraje 5 na 4.
     
    58:51
    Ve stejném čase jsou navíc vyloučeni: Fin Mikko Koivu za hrubost a na norské straně si do konce utkání nezahraje Kristiansen, taktéž hrubost.
     
    58:41
    Na tomto utkání dosud nepanovala příliš bouřlivá atmosféra, ale to se nyní mění, když Orange arenu několikrát oběhla mexická vlna.
     
    58:25
    Po tvrdé pumelici Väänänena puk dlouho poskakoval před brankářem. Nikdo z Finů ho ale nedokázal dorazit do skoro prázdné brány!
     
    57:40
    Zápas se v poklidném tempu dohrává, o postupu do semifinále je prakticky rozhodnuto a obě mužstva nikam očividně nespěchají.
     
    56:39
    Granlund vybojoval v rohu kotouč pro Pihlströma, po jehož střele zaduněl mantinel za brankou Haugena.
     
    56:07
    Mathis Olimb přihrával přes celou třetinu na hůl Spetse, který se do puku opřel volejí z pokleku. Místo poloprázdné brány ale zacílil jen do obránce.
     
    55:32
    Norům se vůbec nedaří přejít do finské třetiny a za stavu 1:4 z pohledu Norska bude s tímto výsledekem jen těžké něco dělat.
     
    54:54
    Norové jsou kompletní.
     
    54:39
    Niskala si chystal na modré kotouč ke střele, jenže s ní dlouho otálel, takže o puk brzy přišel.
     
    53:28
    Holtet vypíchl na modré puk obránci a vyrazil do rychlého přečíslení 2 na 1. Nejlepší kanonýr šampionátu se rozhodl nepřihrávat. Jeho první pokus Vehanen vyrazil před sebe, Holtet dorážel zpět do bránkáře a puk nadále zůstal ve hře. Přijíždějící Hansen mohl dorážet dotřetice, ale také trefil jen fantastického gólmana!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jan Šimek

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 27. Immonen (Backlund, Niskala), 29. Ruutu (Koivu, Pessonen), 36. Immonen (Granlund, Välivaara), 39. Lajunen (Komarov, Väänänen) - 24. Olimb K. A.


    Finsko: Vehanen – Lepistö, Salmela, Välivaara, Niskala, Väänänen, Puistola, Kukkonen, Jaakola – Koivu M., Ruutu, Pyörälä – Kapanen, Aaltonen, Komarov – Pesonen, Immonen, Granlund – Lajunen, Nokelainen, Pihlström.
    Norsko: Haugen – Bonsaksen, Tollefsen, Holos, Spets, Koivu E., Csiszar, Follestad – Skröder, Röymark, Fredriksen – Bastiansen, Ask, Olimb M. - Hansen, Holtet, Olimb K. – Lorentzen, Kristiansen, Martinsen – Forsberg.

    Rozhodčí: Persson (SWE), Piechaczek (GER) – Schulz (GER), Shelyanin (RUS)

    Diváci: 8947