Finsko – Norsko 4:1 (kon.) | Kanada – Rusko 1:2 (kon.)
konec
Finsko
4:1 (0:0, 4:1, 0:0)
Norsko
Čtvrtek 12.05.2011, 16:15 • Orange arena, Bratislava. • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    38:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nádherná individuální akce v podání JANIHO LAJUNENA, který přebral mezi kruhy přihrávku Komarova, prosmýkl se kolem faulujícího obránce a dokázal blafákem zaskočit i Haugena v bráně! Asistence: Leo Komarov, Ossi Väänänen.
     
    35:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové opět proměňují svou početní výhodu a zvyšují na 3:1! Přesnou přihrávku obdržel JARKKO IMMONEN a střelou k pravé tyčce bez přípravy nedal Haugenovi v brance Norska šanci! Asistence: Mikael Granlund, Jyrki Välivaara.
     
    28:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    I druhá finská přesilovka byla bleskurychle přetavena v branku! Finové sehráli parádni kombinaci. Janne Pessonen přihrával před bránu, kde se první ránou sice neprosadil Koivu, puk ale pokračoval na hokejku TUOMO RUUTUA, který už prázdnou bránu bez problému trefil! Asistence: Mikko Koivu, Janne Pessonen.
     
    26:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové přesilovku hodně rychle využívají a vyrovnávají stav! Kombinaci na jeden dotek vyšperkovala křižná přihrávka Backlunda na hůl JARKO IMMONENA, za jehož dělovkou z první se mohl Haugen jen smutně ohlédnout. Asistence: Mikael Backlund, Janne Niskala.
     
    23:56
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost nas traně červeného celku! ANDRE KEN OLIMB se rozjel, položil si brankáře a krásný blafák zakončil do prázdné brány!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jan Šimek

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 27. Immonen (Backlund, Niskala), 29. Ruutu (Koivu, Pessonen), 36. Immonen (Granlund, Välivaara), 39. Lajunen (Komarov, Väänänen) - 24. Olimb K. A.


    Finsko: Vehanen – Lepistö, Salmela, Välivaara, Niskala, Väänänen, Puistola, Kukkonen, Jaakola – Koivu M., Ruutu, Pyörälä – Kapanen, Aaltonen, Komarov – Pesonen, Immonen, Granlund – Lajunen, Nokelainen, Pihlström.
    Norsko: Haugen – Bonsaksen, Tollefsen, Holos, Spets, Koivu E., Csiszar, Follestad – Skröder, Röymark, Fredriksen – Bastiansen, Ask, Olimb M. - Hansen, Holtet, Olimb K. – Lorentzen, Kristiansen, Martinsen – Forsberg.

    Rozhodčí: Persson (SWE), Piechaczek (GER) – Schulz (GER), Shelyanin (RUS)

    Diváci: 8947