Česko – Rusko 7:4 (kon.) | Švédsko – Finsko 1:6 (kon.)
konec
Švédsko
1:6 (0:0, 1:1, 1:5)
Finsko
Neděle 15.05.2011, 20:30 • Orange arena, Bratislava. • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s Vámi za onlajny.cz i za všechny kolegy, kteří vám po celé konání turnaje na Slovensku přenášeli textové přenosy, loučím. Děkuji za pozornost, přeji dobrou noc a připojuji klasické na počtenou. (23:12:36)
     
    A ještě jedno jsem vám dlužen. All star team turnaje: brankář Viktor Fasth (SWE) - obránci Marek Židlický (CZE), David Petrásek (SWE) - útočníci Patrik Berglund (SWE), Jarkko Immonen (FIN), Jaromír Jágr (CZE).
     
    Po závěrečné řeči Reného Fasela, který poděkoval Slovensku za skvělé organizování MS, už přichází řada na hymnu pro vítěze a nové mistry světa - Finy.
     
    Ještě jedna příjemná zpráva pro český tým k bronzové medaili. Nejlepším útočníkem turnaje se stal totiž Jaromír Jágr (CZE). Nejlepším brankářem Viktor Fasth (SWE) a nejlepším obráncem Alex Pietrangelo (CAN).
     
    Mikko Koivu si přichází pro pohár pro mistry světa, který minulý rok přebíral kapitán českého hokejového týmu Tomáš Rolinek, a finské oslavy mohou začít!
     
    Pro zlatou medaili se přichází i velká hráčská legenda a v současnosti generální manažer finského reprezentačního týmu Jari Kurri.
     
    Kale Kummola (viceprezident IIHF) a René Fasel (president IIHF teď předávají finskému týmu zlaté medaile.
     
    Švédové si jedou pro stříbrné medaile a tento cenný kov ocení až s odstupem času, tento mladý tým má ještě vše před sebou.
     
    Nejužitečnějším hráčem turnaje se stává Viktor Fasth a je to spíše taková hořká radost pro švédského brankáře. V nedůležitějším zápase totiž inkasoval šest branek.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Finsko: Mikko Koviu
    Švédsko: Magnus Pääjärvi
     
    Led zaplavila finská radost, naopak na opačné straně velké švédské zklamání. Finové si ale za poslední třetinu titul zaslouží a snad i za to dlouhé čekání. Druhý historický titul pro Finsko. Poprvé v roce 1995 a také byl finálovým poraženým švédský tým, a to ještě na švédské půdě. Podruhé tedy v neděli 15. května 2011.
     
    60:00
    Dámy a pánové známe letošního mistra světa v ledním hokeji. Finové přebírají štafetu od českého týmu a famózní závěrečnou třetinou poráží ve finále své velké rivaly ze Švédska. FINOVÉ JSOU MISTŘI SVĚTA PRO ROK 2011!
     
    59:40
    Abych pravdu řekl, tohle jsem ve finále už dlouho nezažil, jestli vůbec. Finové tuhle třetinu vyhráli 5:0, to je neuvěřitelné!
     
    59:05
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Švédští mladíci se v závěru třetí třetiny naprosto složili. ANTTI PIHLSTRÖM dostal puk na levý kruh a nádherně se trefil nad rameno Fastha a pak s rozesmátě vyrazil slavit k finské střídačce. Asistence: Jani Lajunen, Mika Pyörälä.
     
    57:16
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Finský koncert ve třetí třetině pokračuje a Fasth je odčarován. MIKA PYÖRÄLÄ ho prostřelil střelou zápěstím z vrcholu pravého kruhu. Tak už je to naprosto jasné. Tohle mistrovství už našlo svého krále. Asistence: Mikko Koivu, Anssi Salmela.
     
    56:41
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Nechci být prorokem, ale JANNE PESONEN zřejmě definitivně vystřelil Finům druhý titul mistrů světa. Finské nahození se odrazilo od mantinelu do mezikruží právě k úplně volnému Pesonenovi, který následným bekhendovým blafákem překonal Fastha. Asistence: Mikael Granlund.
     
    56:49
    Hlediště dvou kontrastů. Rezignovaní a smutní Švédové a naopak rozjaření Finové.
     
    56:38
    Když už se Thörnbergovi konečně podařilo dostat se do finského obranného pásma, zastavil ho ofsajd. Švédům teď nepřeje ani štěstí.
     
    56:00
    Komarovova hůl v Petráskově obličeji, rozhodčí však tento zákrok na dvě minuty přehlédli a nic na tom nezmění ani reklamace Švédů.
     
    55:43
    Tim Erixon pálil od modré a Švédové se konečně dostali do dobré střelecké pozice. Vehanen však střelu viděl a puk vyrazil levým betonem.
     
    55:00
    Pět minut do konce utkání a Švédům se stále nedaří nalomit precizní obranu Finů. Čas už povážlivě ubíhá.
     
    54:27
    Rundblad nedokázal prorazit zeď na modré čáře, Švédové to tak musí zkoušet znovu, což je stojí hodně sil.
     
    53:58
    Silfverberg ustál osobní souboj a s pukem na holi objel celé pásmo a dával nabídku před bránu, kam se tlačil Tedenby, ale ten byl dobře hlídán.
     
    53:38
    Granlund je na tom s individuálními dovednostmi moc dobře, to už víme. Teď to opět dokázal, Našlápl do útočného pásma, zasekl na pravém kruhu a pak poslal puk do hrudi Fastha.
     
    53:21
    Vehanen si po dlouhé době mohl sáhnout na puk a raději ho lapačkou přikryl, vhazovat se bude právě před ním.
     
    52:45
    Švédům to prostě nejde, více práce má naopak Fasth, který musel zůstat pozorný proti střele Ruutua.
     
    52:18
    Finové vyhráli vhazování ve středním pásmu a mohou opět trápit Švédy.
     
    52:00
    Parádní obrana Finů, jakoby přesně okopírovali to, čím tak vynikají Švédové, pro ty je nyní střední pásmo zakázanou zónou.
     
    51:36
    Švédům se nedaří ani rozehrát a založit útok, chce se říci, že právě okoušejí svoji medicínu.
     
    51:00
    Závar před Fasthem, velkou práci tam odvedl Tuomo Ruutu a Finům tohle perfektně vyhovuje, Vehanen se totiž ve finské brance začíná nudit.
     
    50:30
    Už dlouho nebyli Finové tak blízko ke zlatému úspěchu. Ano, takový náskok už jednou měli na MS 2001 proti Česku, ale tenkrát svůj náskok promrhali a nakonec padli v prodloužení.
     
    50:15
    Oddechový čas pro tým Švédska.
     
    50:12
    Aaltonen v brejku, jeho akce však výrazným ohrožením švédské branky nekončí.
     
    49:43
    Hráči v modrém nikam nespěchají, výborně brání a to jim bohatě stačí. Švédové si neví rady.
     
    49:18
    Finové mohou vyrážet do rychlých protiútoků, teď musel likvidovat střelu Pyöräly Fasth.
     
    48:40
    Po útoku Patrika Berglunda puk v ochranné síti. Je jasné, že s postupem času se bude vkrádat na švédské hole nervozita, uvidíme jak se s tím Tři korunky poperou.
     
    48:06
    Švédové v plném počtu a může začít dobývání finské brány.
     
    47:39
    Krüger mohl po chybě Finů zavařit Vehanenovi, měl to však proti vracejícím se hráčům soupeře těžké a jeho střela šla mimo bránu.
     
    47:00
    Finové stále v usazení ve švédském pásmu, ale k žádné větší příležitosti už se nedostali a Švédové vzápětí vyhodili.
     
    46:34
    Finové se drží ve švédském pásmu a k šanci se dostal Pesonen, kterého v bezprostřední blízkosti branky vychytal Fasth a podržel tak naděje svého týmu.
     
    46:06
    Tim Erixon (SWE) teď švédské šance moc nepodpořil, protože si přidržel Granlunda, dostává tak dvě minuty právě za držení.
     
    45:32
    Aaltonen se pokusil oblafnout švédskou obranu, to se mu však nepovedlo. Puk pak k Fasthovi nedostal ani Immonen ani Pesonen.
     
    45:02
    Dvakrát v krátké době zastavila švédské střely ochranná síť a dvakrát za sebou se vhazoval před Vehanenem, jelikož pokusy byly tečované.
     
    44:20
    Tak teď to bude hlavně o švédském útoku, který se bude muset tlačit dopředu. Jedna věc je stahovat jednogólový náskok a jedna věc je dotahovat dvougólový náskok. Času zatím dost, ale tlak v hlavách Švédů bude sílit.
     
    43:21
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Tak to je pro Švédy studená sprcha. Tuomo Ruutu přiťuknul do mezikruží NIKO KAPANENOVI, který podruhé v krátké chvíli překonává Fastha, když střílel přes hůl bránícího Švéda a puk s drobnější tečí zaplul k levé tyči. Asistence: Tuomo Ruutu, Leo Komarov.
     
    43:01
    Koivu ve velké šanci, ale svůj nájezd zakončil bekhendovým blafákem mimo bránu.
     
    42:35
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Finové obracejí vývoj utkání. Švédové chybovali ve středním pásmu, když s rozehrávkou váhal bek Petrásek a soupeř toho využil k rychlému výpadu, který zakončil skvěle. Pihlström v nájezdu dva na jednoho předložil gólovku PETTERI NOKELIANNENOVI a ten poslal puk pod víko švédské branky. Asistence: Antti Pihlström.
     
    41:38
    Immonenova střela od modré a to je vždy stupeň největšího nebezpečí. tentokrát však štiplavou střelou trefil jen bránícího hráče před Fasthem.
     
    41:11
    Švédové začali třetí třetinu aktivněji, zřejmě by si rádi co nejrychleji opět vzali vedení, poté co jim těsně před druhou přestávkou uteklo.
     
    40:47
    To Niklas Persson měl teď daleko větší šancí, z prostoru pravého kruhu vyslal na Vehanena svůj střelecký pokus, finský brankář byl jistý.
     
    40:34
    Gunnarsson to zkoušel od mantinelu, ale se svým pokusem neměl nárok.
     
    40:12
    Začalo nám třetí část, uvidíme, zda tato dvacetiminutovka rozhodne nebo se bude muset jít do prodloužení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině:

    Švédsko: 23
    Finsko: 22
     
    Druhé dějství nám nabídlo o mnoho lepší podívanou než část první. V prostřední dvacetiminutovce jsme viděli dvě branky a několik zajímavých příležitostí. Skóre otevřel svojí povedenou střelou Pääjärvi a poslal Švédy do vedení. Finové srovnali krok sedm vteřin před druhou přestávkou, kdy se v přesilovce prosadil Immonen.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Suomi využívá početní výhodu sedm vteřin před koncem druhé třetiny. JARKKO IMMONEN propálil od modré vše, co mu stálo v cestě, a Finové tak srovnávají krok se Švédy. Pro Immonena devátá branka na šampionátu, což ho katapultuje prozatím do čela střelecké tabulky. Asistence: Janne Pesonen, Mikko Koivu.
     
    39:30
    Grandlund se pokusil opět udělat nějakou kulišárnu a zkusil se procpat mezi dvěma bránícími hráči. A dostal by se i do šance, kdyby ho David Petrásek (SWE) nezahákoval, dostává tak dvě minuty. Přesilovka pro Finy.
     
    39:18
    Finové nepřesně rozehráli a puk proklouzal až na zakázané uvolnění, bude se vhazovat před Vehanenem.
     
    38:38
    Švédové jsou od vstřeleného gólu zatím o něco lepším týmem, což dokazují i v závěru druhé části.
     
    37:49
    Kronwall nahazoval na bránu, ale puk byl zastaven finskou obranou ještě před Vehanenem.
     
    37:05
    Finové špatně střídali a nabídli tak Švédům obrovskou příležitost a přečíslení dva na jednoho. Backlundovi najížděl ještě Ericsson, ale přihrávku mu nesměřoval a střílel z pravého kruhu, bránu však minul.
     
    36:25
    Finové v plném počtu, přežili i další oslabení.
     
    36:19
    Staffan Kronwall pálil a Vehanen proti střele vystavil svoji lapačku a puk do ní bezpečně schoval.
     
    35:39
    Finové se alespoň na chvíli osvobozují.
     
    35:11
    Pääjärvi posílal střílenou přihrávku před bránu, kde puk tečoval Berglund a svojí tečí orazítkoval tyč finské brány!
     
    34:45
    Finové začínají oslabení lépe než to předchozí a na začátku švédské přesilovky se osvobozují.
     
    34:25
    Petteri Nokelainen (FIN) to teď přehnal u mantinelu a přistrčil na něj Ekmana Larssona a dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    33:13
    Aaltonen vybojoval puk v rohu kluziště a Finové tak mohli okupovat Švédy v jejich obranném pásmu. Tři korunky však dobře bránily a nepustily Finy do žádné nebezpečnější situace.
     
    32:23
    Po zákroku Fastha, který přizvedl puk do ochranné sítě, se vhazovalo ve švédském obranném pásmu. Finové však své pozice po vhazování ztratili.
     
    31:19
    Kapanen sotva naskočil z trestné lavice, už pěkně Švédům zatopil, v přečíslení se však rozhodl střílet z levého kruhu místo přihrávky, Fasth jeho pokus vyrazil. Švédové si teď nepohlídali střední pásmo, což bývá většinou jejich doména.
     
    31:15
    Finové v plném počtu.
     
    30:28
    Švédové hrají přesilovku velmi dobře o několik řádů lépe než předtím Finové.
     
    30:00
    Švédové Finy v přesilovce mačkají a poslali na Vehanena několik nebezpečných střel, které však svůj cíl nenašly. V největší šanci byl Persson, který však v těžké situaci nedokázal zasunout kotouč do prázdné branky.
     
    29:15
    Pro Finy teď ještě hůře, protože na trestnou lavici Niko Kapanen (FIN), který dostane dvě minuty za hákování.
     
    29:00
    Thörnberg hledal před brankou Pääjärviho, který se ale nakonec k puku nedostal. Švédům narostla křídla po vstřelené brance.
     
    28:20
    Tak Švédové udělali ten první krok za titulem, na Finech teď bude, aby svému soupeři vstřelenou branku oplatili.
     
    27:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Předchozí situaci Švédové se štěstím přežili a by pak za pár okamžiku MAGNUS PÄÄJÄRVI trefil z levého kruhu přesně vzdálenější horní růžek finské branky, Vehanen byl naprosto bez šance, trefené to bylo od útočníka Edmontonu opravdu skvěle. Bez asistence.
     
    27:05
    Granlund pálil bekhendem a Fasthovi puk vypadl. Kotouč se povaloval v brankovišti a Pesonen málem dorazil puk do brány. Tak to bylo velké švédské štěstí.
     
    26:41
    Švédové v plném počtu. Oslabení přežili bez úhony.
     
    26:34
    Pesonen měl puk v rohu a trochu překvapivě pro Švédy se rozhodl, že vyjede přímo před Fastha a puk za něj doslova protlačí, to se mu ale nepovedlo.
     
    26:00
    Finská přesilovka není špatná, ale chybí moment překvapení. Navíc teď se Švédové osvobozují vyhozením.
     
    25:20
    Finové se po chvíli usadili a vytvořili klasický zámek, z něhož pálil Niskala, ale síť za Fasthem nerozvlnil.
     
    24:41
    Aaltonen uplatnil svoji rychlost, obhodil si obránce a nakonec byl faulovaný Marcusem Krugerem (SWE), jenž dostává dvě minuty za sekání.
     
    24:28
    Druhá třetina nám tedy ukazuje finále, jak se patří. Gól visí na vlásku.
     
    23:40
    Na druhé straně prověřil Fastha Koivu, zdálo se, že švédský brankář má vše pod kontrolou, puk však padal za jeho záda, naštěstí pro Švédy i mimo bránu.
     
    23:18
    Ekman Larsson si udělal svůj oblíbený výlet z obrany, projel celé hřiště a nakonec napálil puk střelou do výstroje brankáře Vehanena.
     
    22:31
    Máme za sebou vzrušivé chvíle, hra se teď trochu uklidnila a puk je na finských hokejkách.
     
    22:11
    Pesonen pálil, ale Fasth byl připravený, hra má zatím velmi dobré tempo a je rozhodně zajímavější než v první části.
     
    21:43
    Horké chvíle před finskou brankou. Nejprve se otevřel prostor Rundbladovi, ten však pálil jen do finských těl, které se mu do střely položily. Po něm už však prověřil Vehanena Tedendby, ale zblízka trefil jen levý beton finského brankáře.
     
    21:13
    Finové zatím ve druhé třetině aktivnější, teď měl drobnější problémy Vehanen při rozehrávání, ale vše nakonec pro Finy dobře dopadlo.
     
    20:56
    První finská řada teď motá švédskou obrana, ta jí ale drží u mantinelu, takže žádné ohrožení pro švédského brankáře.
     
    20:23
    Mikko Koivu prověřil hned z úvodu třetiny Fastha, ten je však jistý jako skála.
     
    20:11
    Na vhazování úspěšnější Koivu, Finové tedy mohou jít do útoku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V Bratislavě je už vše připraveno k zahájení druhé třetiny, uvidíme, zda se dočkáme branky.
     
    Poměr střel na branku (1. třetina):

    Švédsko: 12.
    Finsko: 13.
     
    První třetina zápasu mezi Švédskem a Finskem přinesla boj o každý metr puku. Především v úvodní desetiminutovce nebylo k vidění příliš šancí, ale s přibývajícím časem se oba celky osmělovaly. Gól ale nepadl a do kabin se odchází za stavu 0:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Těsně před koncem první třetiny pálil z pravé strany Niskala, švédský gólman byl opět ale pozorný a pravým betonem vyrazil puk mimo.
     
    19:45
    Přesilovkovou kombinaci zakončoval Ruutu, Fasth byl ale pozorný a puk schoval do výstroje.
     
    19:40
    Finové celou druhou minutu přesilovky drží puk v útočném pásmu a hledají možnost ke střelbě.
     
    18:52
    Švédové se ale zatím v pohodě brání. Dvakrát vyhodili a první minuta oslabení se jim dařila.
     
    18:05
    Hned po buly se Finové usídlili v útočném pásmu.
     
    17:52
    Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Ekman Larsson.
     
    17:19
    Přes všechny čáry nyní rozehrávali i Finové a následuje znovu zakázané uvolnění.
     
    17:03
    Po zakázaném uvolnění švédského týmu bude následovat vhazování před Fasthem.
     
    16:43
    Po nahození Nilssona se až před bránu dostal Thörnberg a byl blízko k zakončení, opět byl ale hodně tísněn protihráčem a Vehanen měl nyní i trochu štěstí, že rozhodčí přerušil hru, když neměl puk pod kontrolou.
     
    16:09
    Rundblad projel středem kluziště a následně přes obránce vypálil. Venanen nejprve puk vyrazil a poté ho před bránou zalehl. Buly po jeho levici.
     
    15:19
    Stále sledujeme souboj výborných defenziv, ani jedno z mužstev se zatím nemůže střelecky prosadit. Když už někdo zakončí, na místě jsou výborní brankaři.
     
    14:44
    Švédové teď dlouhé vteřiny motali své soupeře v útočném pásmu. Puk se dostal až před brankoviště k Tedenbymu, ten ale tísněn protihráčem nedokázal zakončit.
     
    14:01
    Ruutu udělal chybu na útočné modré a Švédové šli do protiútoku. Ani oni ale nedokázali přejít útočnou modrou čáru.
     
    13:19
    Persson se dostal na druhé straně ke střele z otočky, Vehanen bez problémů schoval puk pod lapačku.
     
    12:32
    Aaltonem předvedl svou rychlost, kdy po buly ve finském pásmu dojížděl vyhozený kotouč. Přibližně z kruhu vyslal na Fastha tvrdou ránu, kterou vyrazil švédský gólman pravým betonem.
     
    12:04
    Obránce Ekman Larsson se dostal až před Vehanena, jenže než se dostal k puku, měl ho pod kontrolou finský gólman.
     
    11:33
    Švédové vystavěli na vlastní modré čáře neprostupnou zeď, nyní si dva výborné defenzivní zákroky připsal Krüger.
     
    10:57
    Nyní se bojuje ve středním pásmu, žádné z mužstev nechce očividně udělat chybu.
     
    10:08
    Finové mají po buly puk pod kontrolou a snaží se dostat do útočného pásma. Zatím se jim to ale nedaří.
     
    09:44
    Janne Niskala se dostal do další zajímavé střelecké pozice, gólman Fasth byl ale velmi pozorný a ač měl zakrytý výhled, schoval puk do lapačky.
     
    09:09
    Před poloodkrytou bránou se k puku tlačil Krüger, tísněn obránci ale nedokázal zakončit. Finové vyhazují.
     
    08:47
    Je vidět, že dnešní zápas je opravdové derby. Oba celky hrají na sto procent a nikdo nemá metr volného ledu. K vidění bylo již několik zajímavých střetů.
     
    08:01
    Puistola nedokázal s pukem na hokejce opustit vlastní pásmu a puk končí na střídačce Finska. Vhazování před Vehanenem.
     
    07:53
    Aaltonen dlouho držel puk na hokejce za brankou soupeře, pak přihrál Puistolovi, jehož nahození chytá opět Fasth.
     
    07:14
    Od modré zkoušel švihem vypálit Niskala, před Fasthem nikdo puk netečoval a švédský gólman schoval puk do výstroje.
     
    07:01
    Finové jsou v posledních minutách aktivnější a tlačí se do útočného pásma.
     
    06:13
    Finský kapitán Koivu se dostal do palebné pozice mezi kruhy, Fasth jeho nepříjemnou ránu pouze vyrazil lapačkou. Koivu se k dorážce nedostal.
     
    05:24
    Zatím sledujeme velmi opatrnou hru, ani jedno z mužstev si nevytvořilo vyloženou šanci.
     
    04:39
    Po zásahu švédské střídačky bude následovat vhazování ve středním pásmu.
     
    03:57
    Aaltonen dostal přihrávku na útočnou modrou čáru, proti trojici protihráčů se ale neprosadil.
     
    03:20
    Po dlouhé době je puk ve finském útočném pásmu. Švédové ho mají ale pod kontrolou a zahajují další útok.
     
    02:54
    Pääjärvi se dostal ke střele, jeho pokus byl ale odražený do rohu kluziště.
     
    02:22
    Po buly se podařilo Nokelainenovi nadvakrát vyhodit puk.
     
    02:09
    Finský gólman si připsal první zákrok, další buly před finskou brankou.
     
    01:43
    Backlundova střela byla ztečována do ochranné sítě, buly před Vehanenem.
     
    01:30
    Oba týmy vystřídaly, puk mají Švédové a tlačí se do útoku.
     
    00:02
    Úvodní buly vyhráli Švédové.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy se posléze ve finále potkali ještě jednou. V roce 1998 na turnaji ve Švýcarku to družina Tre kronor svému skandinávskému rivalovi oplatila.
     
    Pikantností je, že v roce 1995, kdy Finové vyhráli šampionát, ve finále porazili právě Švédsko, které turnaj pořádalo.
     
    Oba týmy na mistrovský triumf dlouho čekají. Finové naposledy vyhráli šampionát v roce 1995. Švédi zvedli nad hlavu pohár pět let zpátky.
     
    Hezký večer u sledování posledního on-line přenosu letošního hokejového mistrovství světa. Zdravíme vás přímo z Bratislavy, kde za pár minutek začne finálové utkání mezi Švédskem a Finskem! Oba týmy jsou ve finále zaslouženě. Švédi porazili Českou republiku jasně 5:2, Finové si perfektním výkonem v semifinále poradili s ambiciózním Ruskem.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Fasth (Ersberg) - Gunnarsson, Petrasek, Rundblad, Kronwall, Fernholm, Erixon, Ekman Larsson - Thörnberg, Berglund, Pääjärvi - Eriksson L., Persson, Nilsson - Tedenby, Krüger, Silfverberg - Ericsson J., Wallin, Backlund - Sjögren.

    Finsko: Vehanen (Lassila) - Lepistö, Salmela, Välivaara, Niskala, Väänänen, Puistola, Kukkonen, Jaakola - Koivu M., Ruutu, Pyörälä - Kapanen, Aaltonen, Komarov - Pesonen, Immonen, Granlund - Lajunen, Nokelainen, Pihlström.

    Rozhodčí: Burchell (CAN), Reiber (SUI) – Carlson (CAN), Murchison (CAN).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 28. Pääjärvi - 40. Immonen (Pesonen, Koivu), 43. Nokelainen (Pihlström), 44. Kapanen (Ruutu, Komarov), 57. Pesonen (Granlund), 58. Pyörälä (Koivu, Salmela), 60. Pihlström (Lajunen, Pyörälä )


    Švédsko: Fasth (Ersberg) - Gunnarsson, Petrasek, Rundblad, Kronwall, Fernholm, Erixon, Ekman Larsson - Thörnberg, Berglund, Pääjärvi - Eriksson L., Persson, Nilsson - Tedenby, Krüger, Silfverberg - Ericsson J., Wallin, Backlund - Sjögren.
    Finsko: Vehanen (Lassila) - Lepistö, Salmela, Välivaara, Niskala, Väänänen, Puistola, Kukkonen, Jaakola - Koivu M., Ruutu, Pyörälä - Kapanen, Aaltonen, Komarov - Pesonen, Immonen, Granlund - Lajunen, Nokelainen, Pihlström.

    Rozhodčí: Burchell (CAN), Reiber (SUI) – Carlson (CAN), Murchison (CAN)

    Diváci: 9166