Česko – Rusko 7:4 (kon.) | Švédsko – Finsko 1:6 (kon.)
konec
Švédsko
1:6 (0:0, 1:1, 1:5)
Finsko
Neděle 15.05.2011, 20:30 • Orange arena, Bratislava. • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:05
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Švédští mladíci se v závěru třetí třetiny naprosto složili. ANTTI PIHLSTRÖM dostal puk na levý kruh a nádherně se trefil nad rameno Fastha a pak s rozesmátě vyrazil slavit k finské střídačce. Asistence: Jani Lajunen, Mika Pyörälä.
     
    57:16
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Finský koncert ve třetí třetině pokračuje a Fasth je odčarován. MIKA PYÖRÄLÄ ho prostřelil střelou zápěstím z vrcholu pravého kruhu. Tak už je to naprosto jasné. Tohle mistrovství už našlo svého krále. Asistence: Mikko Koivu, Anssi Salmela.
     
    56:41
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Nechci být prorokem, ale JANNE PESONEN zřejmě definitivně vystřelil Finům druhý titul mistrů světa. Finské nahození se odrazilo od mantinelu do mezikruží právě k úplně volnému Pesonenovi, který následným bekhendovým blafákem překonal Fastha. Asistence: Mikael Granlund.
     
    43:21
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Tak to je pro Švédy studená sprcha. Tuomo Ruutu přiťuknul do mezikruží NIKO KAPANENOVI, který podruhé v krátké chvíli překonává Fastha, když střílel přes hůl bránícího Švéda a puk s drobnější tečí zaplul k levé tyči. Asistence: Tuomo Ruutu, Leo Komarov.
     
    42:35
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Finové obracejí vývoj utkání. Švédové chybovali ve středním pásmu, když s rozehrávkou váhal bek Petrásek a soupeř toho využil k rychlému výpadu, který zakončil skvěle. Pihlström v nájezdu dva na jednoho předložil gólovku PETTERI NOKELIANNENOVI a ten poslal puk pod víko švédské branky. Asistence: Antti Pihlström.
     
    39:53
    Finsko právě vstřelilo branku!

    Suomi využívá početní výhodu sedm vteřin před koncem druhé třetiny. JARKKO IMMONEN propálil od modré vše, co mu stálo v cestě, a Finové tak srovnávají krok se Švédy. Pro Immonena devátá branka na šampionátu, což ho katapultuje prozatím do čela střelecké tabulky. Asistence: Janne Pesonen, Mikko Koivu.
     
    27:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Předchozí situaci Švédové se štěstím přežili a by pak za pár okamžiku MAGNUS PÄÄJÄRVI trefil z levého kruhu přesně vzdálenější horní růžek finské branky, Vehanen byl naprosto bez šance, trefené to bylo od útočníka Edmontonu opravdu skvěle. Bez asistence.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 28. Pääjärvi - 40. Immonen (Pesonen, Koivu), 43. Nokelainen (Pihlström), 44. Kapanen (Ruutu, Komarov), 57. Pesonen (Granlund), 58. Pyörälä (Koivu, Salmela), 60. Pihlström (Lajunen, Pyörälä )


    Švédsko: Fasth (Ersberg) - Gunnarsson, Petrasek, Rundblad, Kronwall, Fernholm, Erixon, Ekman Larsson - Thörnberg, Berglund, Pääjärvi - Eriksson L., Persson, Nilsson - Tedenby, Krüger, Silfverberg - Ericsson J., Wallin, Backlund - Sjögren.
    Finsko: Vehanen (Lassila) - Lepistö, Salmela, Välivaara, Niskala, Väänänen, Puistola, Kukkonen, Jaakola - Koivu M., Ruutu, Pyörälä - Kapanen, Aaltonen, Komarov - Pesonen, Immonen, Granlund - Lajunen, Nokelainen, Pihlström.

    Rozhodčí: Burchell (CAN), Reiber (SUI) – Carlson (CAN), Murchison (CAN)

    Diváci: 9166