Česko – Rusko 7:4 (kon.) | Švédsko – Finsko 1:6 (kon.)
konec
Česko
7:4 (2:3, 3:1, 2:0)
Rusko
Neděle 15.05.2011, 16:00 • Orange arena, Bratislava. • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zdá se být definitivně rozhodnuto! Češi přidávají do prázdné branky dalšího fíka a v boji o medaile zřejmě znovu Rusko porazí! TOMÁŠ PLEKANEC tentokráte mířil přesně a udělal to nádherně. Rusové v prostřední třetině přišli o pásmo. Jágr prodloužil Červenkovu přihrávku na křídlo Plekancovi, který si položil dva bránící hráče a dojel s pukem až do brankoviště! Asistence: Jaromír Jágr, Roman Červenka.
     
    46:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rusové už sice byli kompletní, ale Čechům to vůbec nevadilo. Na šesté brance se podílela kompletní česká formace. Rychlý přechod do útoku zařídil Jakub Voráček, který nahrál při přečíslení na volného Rolinka. Český kapitán se ovšem neukvapil, podíval za sebe a dobře viděl mezi kruhy volného JANA MARKA, jenž poškádlil Rusy přesnou bombou mezi Barulinovy betony! Asistence: Tomáš Rolinek, Jakub Voráček.
     
    36:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Puk skutečně přešel za brankovou čáru. Arťuchin vydoloval zpod Pavelce puk, který se odrazil na hůl VLADIMÍRA TARASENKA, který z brankoviště napálil puk pod břevno. Kotouč se odrazil od zadní konstrukce brány! Asistence: Jevgenij Arťuchin, Konstantin Kornějev.
     
    35:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi zvyšují na 5:3 zásluhou třetího gólu ROMANA ČERVENKY, který nastavil čepel své hole do střely Tomáše Plekance, a kotouč tak ideálně tečoval za Barulinova záda. Asistence: Tomáš Plekanec.
     
    30:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherná branka ROMANA ČERVENKY! Češi dlouho bránili velký ruský tlak. Petr Průcha odpálil puk ven, tak aby to nebylo zakázané uvolnění a právě Červenka našel v sobě dostatek sil, aby mohl přebruslit vracejícího se Tjutina a být u puku dříve, než vyjíždějící Barulin. Český útočník se zastavil, přehodil puk na druhou stranu a poslal ho do prázdné brány! Asistence: Petr Průcha.
     
    22:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rusové několikrát v řadě chybovali. Jejich poslední hrubka se jim stala osudnou. Dva Rusové se totiž srazili u jednoho Čecha a PETR PRŮCHA mohl do přečíslení 2 na 1. Nejprve naznačil přihrávku, pak se ale rozhodl zakončovat individuálně a trefil se přesně do levého růžku! Bez asistence.
     
    18:53
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové znovu vedou! Pavelec po ráně Radulova tygřím skokem skvěle vykryl volný prostor před svou brankou, ale následně se ke kotouči dostal ILJA KOVALČUK a střelou pod víko nedal Pavelcovi sebemenší šanci. Asistence: Alexander Radulov, Sergej Zinovjev.
     
    10:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    PETR PRŮCHA naznačil před Barulinem kličku a počkal si na pohyb ruského gólmana, který mu odkryl prostor nad ramenem. Toho využil Průcha ve svůj prospěch a rozvlnil síť v ruské brance. Asistence: Tomáš Rolinek, Jan Marek.
     
    9:40
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové naprosto stejným způsobem udeřili znovu a během krátké chvíle otáčejí skóre. Maxim Afinogenov přihrávkou přes třetinu našel DMITRIJE KULIKOVA, který si prvním dotekem zpracoval puk a druhým ho poslal velkou ránou znovu pod vyrážečku Pavelce! Asistence: Maxim Afinogenov, Konstantin Gorovikov.
     
    9:25
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové vyrovnávají na 1:1! ILJA KOVALČUK dostal do jízdy ideální přihrávku od Alexandera Radulova a tvrdou střelou prostřelil Pavelce v české brance. Asistence: Alexander Radulov, Fjodor Tjutin.
     
    3:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se ujímají vedení! ROMAN ČERVENKA projel do útočného pásma soupeře a snažil se najít Plekance před brankou Barulina, puk však nešťastně zalehl ruský zadák Tjutin, díky kterému skončil kotouč až za brankovou čárou. Bez asistence.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jan Šimek

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 4. Červenka, 11. Průcha (Rolinek, Marek), 23. Průcha, 31. Červenka (Průcha), 36. Červenka (Plekanec), 47. Marek (Rolinek, Voráček), 59. Plekaec (Jágr, Červenka) - 10. Kovalčuk (Radulov, Tjutin), 10. Kulikov (Afinogenov, Gorovikov), 19. Kovalčuk (Radulov, Zinovjev), 37. Tarasenko (Arťuchin, Kornějev)


    Česko: Pavelec (Štěpánek) - Z. Michálek, Rachůnek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - M.Michálek, Frolík, Eliáš - Marek, Rolinek, Voráček - Hubáček, Novotný, Vampola - Průcha.
    Rusko: Barulin (Košečkin) - Aťušov, Tjutin, Kornějev, Grebeškov, Kalinin, Kulikov, Nikulin, Jemelin - Zinovjev, Radulov, Kovalčuk - Kuljomin, Arťuchin, Tarasenko - Ovečkin, Gorovikov, Afinogenov - Těrešenko, Zaripov, Morozov.

    Rozhodčí: Kurmann (SUI), Larking (SWE) - Deďulja (BLR), Valach (SVK)

    Diváci: 9283