Česko – Rusko 7:4 (kon.) | Švédsko – Finsko 1:6 (kon.)
konec
Česko
7:4 (2:3, 3:1, 2:0)
Rusko
Neděle 15.05.2011, 16:00 • Orange arena, Bratislava. • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi z Bratislavy prozatím loučíme. Za dvě hodinky ale odstartuje vyvrcholení celého turnaje. Finále mezi Finskem a Švédskem budeme samozřejmě znovu podrobně sledovat. (18:31:26)
     
    Hráči si podávají ruce se soupeřem. Pro Rusko je to další velké zklamání. Sborná v čele s Ovečkinem pomýšlela rozhodně výše. Češi slaví. Jak moc cenný bronz pro český hokej to byl ale ukáže až čas.
     
    Bratislavou naposledy zazní česká hymna. Hráči se společně s realizačním týmem drží za ramena...
     
    Medaili mají na krku i všichni členové realizačního týmu. V hale zase skáče každý Čech. Přidali se i hráči. Nikdo z nich si medaili z krku nesundal. I bronz má velkou cenu!
     
    Pořadatelé vyhlásili třetí nejlepší tým turnaje. Tomáš Rolinek jako první přebral bronzovou medaili. Za ním se přidávají i ostatní hráči.
     
    Na led už se dostali i zranění a nenominovaní Češi. Do dresu se převlékl brankář Jakub Kovář, zraněný Martin Havlát i Lukáš Krajíček.
     
    Nejlepším hráčem na straně poraženého Ruska je zvolen autor dvou branek Ilja Kovalčuk. Na české straně je vyhlášen nejlepším hráčem dnešní třígólový střelec Roman Červenka.
     
    Další velké vítězství s Ruskem je dokonáno. Česká reprezentace získá i na letošním šampionátu medaili a rozhodně zaslouženě. Rusko v zápase o třetí místo přejela jasně a vysoko 7:4. Přestože chtěla na šampionátu obhájit loňský triumf, raduje se i z bronzových medailí.
     
    Celkový poměr střel na branku:

    Česká republika: 28.
    Rusko: 43.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Nevzdal se ale úplně Arťuchin, který chtěl vyprovokovat melu zákrokem na Zbyňka Michálka. Okamžitě se do něj pustil Rolinek. Rozhodčí šťouchanici zvládli a český kapitán vítězným gestem rozbouřil české příznivce v hale.
     
    59:40
    Rusové už boj vzdali. Marek mohl klidně projet až na levý kruh, ale bránu Barulina přestřelil.
     
    59:25
    Tribunami se rozléhá tradiční pokřik českých fanoušků: "Kdo neskáče není Čech, hop, hop, hop!". O dalším cenném kovu pro české hokejisty je rozhodnuto.
     
    58:39
    Příhru Kalinina využil Frolík a mohl jít dopředu, jenže jej zezadu drsně sundal naštvaný Kulikov.
     
    58:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zdá se být definitivně rozhodnuto! Češi přidávají do prázdné branky dalšího fíka a v boji o medaile zřejmě znovu Rusko porazí! TOMÁŠ PLEKANEC tentokráte mířil přesně a udělal to nádherně. Rusové v prostřední třetině přišli o pásmo. Jágr prodloužil Červenkovu přihrávku na křídlo Plekancovi, který si položil dva bránící hráče a dojel s pukem až do brankoviště! Asistence: Jaromír Jágr, Roman Červenka.
     
    58:10
    Rusové přišli o pásmo díky včasnému vypíchnutí Jágra.
     
    57:55
    Plekanec netrefil od modré prázdnou bránu!
     
    57:41
    Barulin odjíždí na střídačku. Rusové hrají v šesti!
     
    57:32
    Tjutin poslal na útočnou modrou dlouhý pas na Těrešenka, ale ruský útočník ji nezpracoval a puk mají znovu hráči České republiky.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jan Šimek

    Adam Sušovský

    Branky a nahrávky: 4. Červenka, 11. Průcha (Rolinek, Marek), 23. Průcha, 31. Červenka (Průcha), 36. Červenka (Plekanec), 47. Marek (Rolinek, Voráček), 59. Plekaec (Jágr, Červenka) - 10. Kovalčuk (Radulov, Tjutin), 10. Kulikov (Afinogenov, Gorovikov), 19. Kovalčuk (Radulov, Zinovjev), 37. Tarasenko (Arťuchin, Kornějev)


    Česko: Pavelec (Štěpánek) - Z. Michálek, Rachůnek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - M.Michálek, Frolík, Eliáš - Marek, Rolinek, Voráček - Hubáček, Novotný, Vampola - Průcha.
    Rusko: Barulin (Košečkin) - Aťušov, Tjutin, Kornějev, Grebeškov, Kalinin, Kulikov, Nikulin, Jemelin - Zinovjev, Radulov, Kovalčuk - Kuljomin, Arťuchin, Tarasenko - Ovečkin, Gorovikov, Afinogenov - Těrešenko, Zaripov, Morozov.

    Rozhodčí: Kurmann (SUI), Larking (SWE) - Deďulja (BLR), Valach (SVK)

    Diváci: 9283