Slovan Bratislava – Dubnica 3:1 (kon.) | Žilina – Dunajská Streda 0:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Košice 1:0 (kon.)
B. Bystrica – Prešov 3:2 (kon.) | Nitra – Trnava 3:2 (kon.) | Ružomberok – Senica 3:2 (kon.)
konec
MŠK Žilina
0:0 (0:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Sobota 21.05.2011, 17:30Niké liga
     
    90+
    Prebieha nadstavený čas, ale vyzerá to tak, že pod Dubňom sa už nič výrazné neudeje a Žilina aj v záverečnom kole stratí pred vlastnými divákmi ligové body. Zhrňme si to, že 32. kolo zároveň rozhoduje nielen o majstrovi, ale aj o konečných pozíciách na prvých troch miestach tabuľky. Slovan Bratislava vďaka ďalšiemu Šebovmu zásahu vedie 3:1 a po skončení súboja zdvihne nad hlavu ligový primát. Senica v Ružomberku i naďalej prehráva, ale s najväčšou pravdepodobnosťou i napriek strate bodov si poistí svoju druhú pozíciu. Tretia skončí Žilina, keďže Trnava v Nitre prehráva 3:2. V samom závere ešte hosťujúci Jan Kadlec dostáva žltú kartu. Od nás je to pre tento moment zatiaľ všetko. Ďakujeme vám za pozornosť dnes i počas celej sezóny 2010/2011. Najbližšie sa uvidíme až v jeseni. Prajeme vám krásne leto. Dovidenia.
     
    86
    Ďalšia obrovská príležitosť žilinských futbalistov. Teraz sa po prihrávke z pravej strane dostal do zakončenia Dominik Fótyik, po ktorého pokuse sa Novota naťahoval, ale nedosiahol naň. Na jeho obrovské šťastie však loptu zastavuje pravá žrď. Domáci sa blížia, ale stále tomu chýba ešte o pár centimetrov presnejšie mierenie. Dokážu v záverečných sekundách vystupňovať tempo a streliť rozhodujúci gól?
     
    84
    Šesť minút pred koncom riadneho hracieho času tréner Dunajskej Stredy Mikuláš Radványi realizuje svoje posledné striedanie, ktorým, zrejme, ešte viac posilňuje defenzívu a hráči zo Žitného ostrova sa budú snažiť získať pod Dubňom aspoň bod. Ihrisko opúšťa krajný záložník Ahmed Hassan a namiesto neho nastupuje obranca Roman Konečný.
     
    78
    Dvanásť minút pred koncom riadneho hracieho času dochádza k ďalšiemu, dnes druhému striedaniu v mužstve žltozelených. Ihrisko opúšťa Roman Gergel, ktorému rovnako chýba tá správna herná fazóna a na ihrisku sa stále len hľadá. Na druhej strane, kto z domácich sa na ňom v jarnej časti nehľadá... Na trávnik na záverečné minúty nastupuje Arturs Zjuzins.
     
    74
    Žilina dnes i napriek neúspešnej streleckej bilancii často tlačí a často hrozí, ale gól nie a nie streliť. V ďalšej možnosti sa ocitol Tomáš Majtán, ktorý aj popri dvoch brániacich hráčov vyskočil na centrovanú loptu z ľavej strany najvyššie, ale nezakončil presne a loptu poslal len vedľa pravej žrdi. Následne počas prerušenej hry Dunajská Streda strieda. Jan Kadlec nahradí Lukáša Matůša.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času ďalšia, možno najväčšia šanca Žiliny v stretnutí. Za obranu unikol Róbert Pich a rútil sa sám na brankára Novotu. V tesnej blízkosti sa snažil loptu podvihnúť a strážcu dunajskostredskej svätyne prelobovať. Jeho úmysel ale nebol úspešný, pretože lopta skončila aj ponad brvnom.
     
    62
    Po niečo viac ako hodine hry pristupuje k svojmu prvému striedaniu aj tréner Dunajskej Stredy Mikuláš Radványi. Ihrisko opúšťa útočník Guillaume N´Kendo, ktorý sa dnes prakticky vôbec nedokázal presadiť. Zatienil ho Lukáš Matůš, ktorý bol výrazne aktívnejší, ale sám toho viac vymyslieť nemohol. Na miesto útočníka čiernej pleti nastupuje Pavol Ďurica.
     
    54
    Žilinčania majú smerom dopredu v dnešnom dueli určite viac hry, čo potvrdili aj väčším množstvom čistých príležitostí. Do jednej z nich sa teraz dostal Ivan Lietava, ktorý získal loptu na hranici šestnástky a tvrdo vystrelil. Jeho pokus však mieril iba do stredu brány, kde stál pozorný Ján Novota. Loptu do rúk síce nechytil, ale radšej ju na istotu vyboxoval mimo brány.
     
    50
    Túžbu po víťazstve teraz v pravej miere potvrdil Tomáš Majtán, ktorý si nabehol do voľného priestoru pre prihrávku od Ivana Lietavu. Nikým nekrytý pred brankárom Novotom však nedokázal loptu namieriť do priestoru medzi troma žrďami dunajskostredskej svätyne. Lopta z jeho kopačky končí len na bočnej sieti. Ani po tejto veľkej možnosti Šošonov sa stav stretnutia nemení.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku došlo k jednému striedaniu, ktoré zrealizoval tréner Žiliny Pavel Hapal. Na ihrisko v druhom dejstve sa rozhodol neposlať Štefana Zošáka, ktorý zrejme ani v tomto dueli na pozícii stredného záložníka nepresvedčil. Bývalý hráč Ružomberka sa po zranení stále nemôže dostať do formy. Namiesto neho dostáva ďalšiu príležitosť mladý útočník Dominik Fótyik.
     
    35
    Ďalšia obrovská príležitosť žilinských futbalistov. Po jednom zo súbojov síce ostal na útočnej polovici ležať Marián Tomčák, ale domáci napriek tomu vyrazili do akcie. Pich zaviezol loptu, do šestnástky ju prihral Lietavovi, ktorý sa síce dostal z uhla, ale posunul loptu späť Pichovi, ktorý ľahkým oblúčikom našiel na vzdialenejšej žrdi Gergela. Ten dokázal obstreliť Novotu, ale jeho pokus skončil na bočnej sieti.
     
    33
    Žilinčania v ďalšej veľkej príležitosti. Na pravej strane odviedol výbornú prácu Róbert Pich, ktorý svojim centrom do šestnástky našiel na vzdialenejšej žrdi hlavu Ivana Lietavu. Ten dokázal byť pri lopte skôr ako Novota, ale nenamieril presne. Lopta z jeho hlavy skončila tesne vedľa pravej žrde. Ani tentoraz sa tak stav stretnutia nemení.
     
    31
    Veľmi dobrú robotu teraz predviedol Ivan Lietava, ktorý si po loptu vybehol veľmi netradične až na pravú stranu k postrannej čiare, odkiaľ sa snažil uvoľniť a preniknúť k šestnástke. Záchrannú brzdu zachraňoval Igor Hrabáč, ktorý zozadu chytil robustného útočníka žltozelených za dres. Rozhodca píska faul a obrancovi Dunajskej Stredy udeľuje žltú kartu.
     
    22
    Žilinčania v tejto chvíli v najväčšej príležitosti dnešného duelu. Za šestnástkou získal loptu Stanislav Angelovič, ktorý sa do nej nečakane oprel vo vzdialenosti 22 metrov. Jeho pokus mieril veľmi nebezpečne pod brvno a k pravej žrdi. Brankár Ján Novota teraz predviedol svoje kvality, keď bravúrnou robinzonádou loptu vytlačil vedľa brány.

    Andrej Kuzmány

    Branky:

    Karty:   31. Hrabáč (DAC), 90+. Kadlec (DAC)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Stanislav Angelovič, Prince Ofori, Ondřej Šourek, Patrik Mráz - Babatounde Issiaka Bello - Róbert Pich, Štefan Zošák (K), Roman Gergel - Ivan Lietava, Tomáš Majtán
    DAC 1904 Dunajská Streda: Ján Novota - David Helísek, Igor Obert, Igor Hrabáč, Zsolt Németh - Jaroslav Hílek (K) - Ahmed Hassan, Ilami Halimi, Marián Tomčák - Lukáš Matůš, Guillaume Tchoungang N´Kendo

    Rozhodčí: Dušan Sedlák - Miroslav Benko, Milan Cuninka

    Diváci: 1082
    bahis siteleri