B. Bystrica – Košice 4:0 (kon.) | B. Bystrica – Košice 4:0 (kon.) | Žilina – Slovan Bratislava 2:1 (kon.)
Ružomberok – Nitra 0:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 2:1 (kon.) | Trnava – Prešov 0:0 (kon.)
Senica – Trenčín 4:0 (kon.) | Žilina – Slovan Bratislava 2:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 2:1 (kon.)
Ružomberok – Nitra 0:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
2:1 (2:1)
ŠK Slovan Bratislava
sk Sobota 30.07.2011, 19:30 • Pod Dubňom • Niké liga
     
    Koniec zápasu. (21:17:41)
     
    90+
    Rozhodca avizoval nadstavovanie len dvoch minút. V nich už domáci hostí k ničomu nepustili, navyše ešte mohli svoje vedenie prikrášliť. Center Angeloviča z pravej strany preplachtil až na vzdialenejšiu žrď k Ondrášovi, ktorého pokus ale Putnocký kryl. Následne už rozhodca píska koniec stretnutia, čo znamená, že Žilina zvíťazila v šlágri kola nad Slovanom Bratislava 2:1 a pripísala si dôležité tri body. My sa s vami lúčime, ďakujeme za pozornosť a želáme príjemný zvyšok večera.
     
    90+
    Je to tu. Tréner Ľubomír Nosický už v bežiacom nadstavenom čase poslednýkrát strieda. Ihrisko opúšťa kapitán Miroslav Barčík, ktorý si od divákov vyslúžil naozaj mohutný a treba priznať, že veľmi zaslúžený potlesk. Na ihrisku je tým správnym vodcom, ktorý dokazuje, že ani s vekom kvality nestratil. Na záverečné sekundy ho nahradí Marcel Ondráš.
     
    90
    Slovanisti majú posledné pokusy niečo s výsledkom urobiť, ale sami si v niektorých momentoch prestávajú rozumieť. Naposledy nerozumel Szarka úmyslu Halenára, ktorý mu síce poslal za obranu dobrú loptu, ale on za ňou ani len nevyštartoval. Riadny hrací čas sa pomaly, ale isto chýli ku koncu. Žilinský tréner Ľubomír Nosický bude ešte striedať.
     
    88
    Žilinčania sa už sústredia hlavne na defenzívu, čo vidieť aj na ich rozostavení. Prakticky všetci sa už nachádzajú na vlastnej polovici a bránia. Jediným vysunutým hráčom je na stredovej čiare Momodou Ceesay. Slovanisti ale nedokážu výraznejšie ohroziť Dúbravku, pretože žltozelení im nedávajú dostatok priestoru na kombináciu a pozorne bránia svoje vedenie.
     
    86
    Záver stretnutia sa pomaly, ale isto blíži. Slovanisti sú pri lopte a snažia sa o záverečný tlak. K lopte sa dostáva v strede poľa striedajúci Milinkovič, ktorý na ľavej strane hľadal Petra Štepanovského. Pred ním ale veľmi dobre postrážil svoj priestor Prince Ofori a hráča súpera k lopte nepustil. Žilinčania stále vyhrávajú nad Slovanom 2:1.
     
    84
    Tréner Ľubomír Nosický využíva v závere duelu svoje možnosti k striedaniu a snaží sa posilniť teraz prevažne defenzívu, ktorá v záverečných minútach bude veľmi dôležitá. Aj preto z ihriska sťahuje Tomáša Majtána, ktorý dnes drel, bojoval, snažil sa strieľať, ale v tomto dueli šťastie nemal a žiadna lopta mu tam nepadla. Na jeho miesto nastupuje Ľubomír Guldan.
     
    83
    Slovanisti sa snažia zvýšiť s blížiacim sa záverom svoje tempo a pokúsiť sa s výsledkom ešte niečo urobiť. Skúšajú to už naozaj z každej pozície, do lopty sa opäť oprel vo vzdialenosti asi 25 metrov od brány Juraj Halenár. Jeho pokus ale nebol presný, Dúbravka loptu kontroloval a tá napokon skončila tesne vedľa pravej žrde. Stav sa nemení.
     
    81
    Belasí sa snažia využívať akúkoľvek naskytnutú možnosť. Neostáva im už nič iné než útočiť. Po zákroku na Guédého získali výhodu štandardnej situácie. Loptu do šestnástky posielal ľavačkou Marko Milinkovič, ale jeden z domácich hráčov loptu hlavou odvrátil na rohový kop. Ten zahrával Juraj Halenár, ale ani on nenašiel v šestnástke nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    79
    O jednu minútu neskôr pristupuje k svojmu prvému striedaniu aj tréner Ľubomír Nosický. Jeho mužstvu to dnes pomerne dobre ide a preto zrejme nechcel veľmi meniť súčiastky v rozbehnutom stroji. Napriek tomu k jednej zmene pristupuje, keď z hry sťahuje bojujúceho Romana Gergela. Na záverečné minúty okúsi chuť šlágra Stanislav Angelovič.
     
    78
    Dvanásť minút pred koncom riadneho hracieho času realizuje tréner Karel Jarolím aj posledné striedanie, ktoré sa však týka prevažne defenzívy. Z hry sťahuje ofenzívne ladeného záložníka Erika Grendela, ktorý sa nedokázal výraznejším spôsobom presadiť a mal navyše žltú kartu. Na jeho miesto nastupuje čerstvý slovenský občan Karim Guédé.
     
    77
    Miroslav Barčík i vo svojom pokročilom veku ukazuje, že je stále výborným futbalistom a vyvracia fámy neprajníkom o tom, že patrí do futbalového dôchodku. Svoju kvalitnú techniku potvrdil svojim veľmi pekným prvým gólom, výborný cit pre prihrávku zasa demonštruje veľmi dobrým uvoľňovaním svojich spoluhráčov a ich posielaním do šancí.
     
    75
    Obe mužstvá hrajú veľmi útočne, čoho výsledkom je pomerne otvorená defenzíva a rýchle protiútoky súpera. Najskôr sa o jeden pokúšali hostia, ale pred dobiedzajúcim Szarkom dokázal loptu zachytiť Prince Ofori. Následne pohrozili aj domáci, keď do voľného priestoru vnikol Momodou Ceesay, ale s jeho pokusom do stredu brány nemal Putnocký žiadne problémy.
     
    73
    Hra Žiliny po nevydarenom úvode sezóny začína konečne naberať tvár. Pod novým trénerom Ľubomírom Nosickým akoby hráči chytili druhý dych a pod Dubňom badať akcie a kombinácie, na aké boli diváci v minulosti zvyknutí. Miroslav Barčík si vymenil loptu so svojim spoluhráčom a následne poslal dlhý pas do šestnástky až za obranu, kde sa za loptou naťahovala dvojica Momodou Ceesay a Patrik Mráz. Obaja ale boli prikrátki a za nimi ju chytá do rúk Putnocký.
     
    71
    Obrovská príležitosť Žiliny a teraz veľké šťastie pre Slovan. Bratislavčania pri svojom útočnom snažení príliš vysúvajú defenzívu a to žltozelení využívajú. Dvojica Tomáš Majtán a Miroslav Barčík predviedla skutočne veľmi peknú akcia, kapitán Šošonov si vymenil loptu so svojim spoluhráčom, prenikol k šestnástke, kde mu ju opäť vrátil. Žilinská desiatka ale nemierila presne, lopta z jeho kopačky skončila tesne vedľa pravej žrde.
     
    69
    Je za nami takmer sedemdesiat minút z dnešného duelu a priestor okolo brány Martina Dúbravku zahalil dym z jednej z dymovníc zo sektora domácich priaznivcov. Týmto počinom teda zrejme svojmu brankárovi veľmi nepomohli. Na jeho šťastie sa hrá na opačnej strane ihriska, ale Slovanisti sa v defenzíve zomkli a nedovoľujú domácim výraznejšie kombinovať.
     
    67
    Žilinčania teraz takmer z ničoho mohli svoje vedenie zvýšiť. Za dlhou nakopnutou loptou sa zo strany domácich rozbehol Majtán, proti nemu brankár Putnocký. Ten hru dobre čítal a preto bol pri lopte skôr. Ocitol sa však až za šestnástkou, takže situáciu riešil v páde len odkopom. Lopta ale skončila na kopačkách Pečovského, ktorý sa pokúsil takmer od poliacej čiary zakončiť z prvej do opustenej brány, ale loptu poslal tesne vedľa.
     
    65
    Napätie a nervozita začína stúpať aj na tribúnach. Raz darmo, medzi Žilinou a Slovanom panuje rivalita. U mnohých divákov i nenávisť. Preto nemožno očakávať, že sa stotožnia s každým verdiktom hlavného rozhodcu. Teraz ich neuspokojilo to, keď arbiter posúdil zákrok na prenikajúceho Gergela ako zákrok v rámci pravidiel a nechal tak v hre pokračovať.
     
    63
    Po prvýkrát sa žltí aj na domácej strane. Belasí sa snažili po získaní lopty preniknúť, keď ju vyvážal Erik Grendel. Z kraja k nemu pristúpil Tomáš Majtán a pomerne ostrým "šľapákom" ho poslal k zemi. Rozhodca Vlk je tentokrát nekompromisný a okamžite po odpískaní vyťahuje už piatu žltú kartu. Predchádzajúce štyri však videli hráči hostí.
     
    61
    Je za nami už niečo viac ako jedna hodina zo šlágra kola medzi Žilinou a Slovanom Bratislava. Domáci futbalisti po presných zásahoch Miroslava Barčíka a Petra Šuleka vyhrávajú 2:1, za hostí sa jedinýkrát presadil Juraj Halenár. Doterajší priebeh i pomerne otvorený stav sú predzvesťou toho, že aj vo zvyšnom priebehu uvidíme veľmi dobrý ofenzívny futbal.

    Andrej Kuzmány

    Branky: 5. Barčík, 36. Šulek - 19. Halenár

    Karty:   63. Majtán (ZIL) - 23. Grendel (SBA), 50. Kolčák (SBA), 57. Dosoudil (SBA), 57. Milinkovič (SBA)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Ernest Mabouka, Jozef Piaček, Prince Ofori, Patrik Mráz - Roman Gergel, Viktor Pečovský, Peter Šulek, Miroslav Barčík (K) - Tomáš Majtán, Momodou Ceesay
    ŠK Slovan Bratislava: Matúš Putnocký (K) - Peter Jánošík, Radek Dosoudil, Kristián Kolčák, Lukáš Pauschek - Peter Štepanovský, Erik Grendel, Marek Kuzma, Milan Ivana - Juraj Halenár, Krešimir Kordič

    Rozhodčí: Mário Vlk - Miroslav Benko, Henrich Mikulaj

    Diváci: 4115
    bahis siteleri