B. Bystrica – Košice 4:0 (kon.) | B. Bystrica – Košice 4:0 (kon.) | Žilina – Slovan Bratislava 2:1 (kon.)
Ružomberok – Nitra 0:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 2:1 (kon.) | Trnava – Prešov 0:0 (kon.)
Senica – Trenčín 4:0 (kon.) | Žilina – Slovan Bratislava 2:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 2:1 (kon.)
Ružomberok – Nitra 0:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
2:1 (2:1)
ŠK Slovan Bratislava
sk Sobota 30.07.2011, 19:30 • Pod Dubňom • Niké liga
     
    90+
    Je to tu. Tréner Ľubomír Nosický už v bežiacom nadstavenom čase poslednýkrát strieda. Ihrisko opúšťa kapitán Miroslav Barčík, ktorý si od divákov vyslúžil naozaj mohutný a treba priznať, že veľmi zaslúžený potlesk. Na ihrisku je tým správnym vodcom, ktorý dokazuje, že ani s vekom kvality nestratil. Na záverečné sekundy ho nahradí Marcel Ondráš.
     
    84
    Tréner Ľubomír Nosický využíva v závere duelu svoje možnosti k striedaniu a snaží sa posilniť teraz prevažne defenzívu, ktorá v záverečných minútach bude veľmi dôležitá. Aj preto z ihriska sťahuje Tomáša Majtána, ktorý dnes drel, bojoval, snažil sa strieľať, ale v tomto dueli šťastie nemal a žiadna lopta mu tam nepadla. Na jeho miesto nastupuje Ľubomír Guldan.
     
    79
    O jednu minútu neskôr pristupuje k svojmu prvému striedaniu aj tréner Ľubomír Nosický. Jeho mužstvu to dnes pomerne dobre ide a preto zrejme nechcel veľmi meniť súčiastky v rozbehnutom stroji. Napriek tomu k jednej zmene pristupuje, keď z hry sťahuje bojujúceho Romana Gergela. Na záverečné minúty okúsi chuť šlágra Stanislav Angelovič.
     
    78
    Dvanásť minút pred koncom riadneho hracieho času realizuje tréner Karel Jarolím aj posledné striedanie, ktoré sa však týka prevažne defenzívy. Z hry sťahuje ofenzívne ladeného záložníka Erika Grendela, ktorý sa nedokázal výraznejším spôsobom presadiť a mal navyše žltú kartu. Na jeho miesto nastupuje čerstvý slovenský občan Karim Guédé.
     
    71
    Obrovská príležitosť Žiliny a teraz veľké šťastie pre Slovan. Bratislavčania pri svojom útočnom snažení príliš vysúvajú defenzívu a to žltozelení využívajú. Dvojica Tomáš Majtán a Miroslav Barčík predviedla skutočne veľmi peknú akcia, kapitán Šošonov si vymenil loptu so svojim spoluhráčom, prenikol k šestnástke, kde mu ju opäť vrátil. Žilinská desiatka ale nemierila presne, lopta z jeho kopačky skončila tesne vedľa pravej žrde.
     
    63
    Po prvýkrát sa žltí aj na domácej strane. Belasí sa snažili po získaní lopty preniknúť, keď ju vyvážal Erik Grendel. Z kraja k nemu pristúpil Tomáš Majtán a pomerne ostrým "šľapákom" ho poslal k zemi. Rozhodca Vlk je tentokrát nekompromisný a okamžite po odpískaní vyťahuje už piatu žltú kartu. Predchádzajúce štyri však videli hráči hostí.
     
    57
    Pred malou chvíľou bola hra pomerne zbytočne na niekoľko desiatok sekúnd prerušená, keď na poliacej čiare ostal ležať na trávniku hosťujúci Milinkovič. Namiesto toho, aby ho stiahli vedľa trávnika, ošetrovali ho na čiare. Pri následnom pokračovaní sa veľmi dobre uvoľňoval Momodou Ceesay, ktorého sklzom poslal k zemi Radek Dosoudil a od rozhodcu Vlka uvidel žltú kartu. Napomenutie v podobe rovnakej farby následne inkasuje za protesty aj Marko Milinkovič.
     
    51
    Následne tréner Karel Jarolím realizuje už svoje druhé striedanie. Pomerne skoro v druhom dejstve sťahuje z hry Krešimira Kordiča. Nevšimli sme si, či v tom neboli iné dôvody ako napríklad zranenie. Na jeho miesto nastupuje Ákos Szarka, ktorý sa bude snažiť v spolupráci s Jurajom Halenárom niečo vymyslieť a zabojovať minimálne o vyrovnanie a získanie aspoň bodu.
     
    50
    Ubehlo ešte len päť minút z druhého polčasu a rozhodca musí byť opäť v pozore. Pomerne agresívne súboje sa množia, niektoré z nich sú až za hranicou únosnosti. Rovnako ako v prvom polčase spoluhráč Grendel, tak v tomto druhom si počítal nedovolene Kristián Kolčák a aj on vidí z rúk rozhodcu Vladimíra Vlka žltú kartu a vo zvyšku zápasu si musí dávať pozor.
     
    44
    Veľký tlak Žiliny v závere prvého dejstva. Po presne kolmej prihrávke Romana Gergela z ľavej strany sa dostal v šestnástke do zakončenia na vzdialenejšej žrdi nikým nekrytý Tomáš Majtán. Po jeho tvrdej strele sa Putnocký iba obzeral, na jeho veľké šťastie lopta skončila tesne vedľa pravej žrde. Z následnej akcie zasa zakončoval Ceesay, jeho technický pokus skončil tesne nad brvnom.
     
    36
    Žilina dala gól!
    Tentokrát už ale domáci boli úspešnejší a strhávajú vedenie späť na svoju stranu. Na ľavej strane veľmi dobre zapracoval Tomáš Majtán, posunul lopty do šestnástky k PETROVI ŠULEKOVI, ktorý nebol dostatočne pokrytý a tvrdou strelou zblízka prestrelil Putnockého. Ten si síce na loptu stiahol, ale nedokázal ju už vytlačiť mimo brány.
     
    35
    Žilinčania sa teraz dostali do veľkej šance po chybnej rozohrávke súpera, k lopte sa dostal Roman Gergel, ktorý sa z ľavej strany vyrútil do voľného priestoru až k šestnástke, kolmo cez ktorú posielal prudkú prihrávku. Azda dvaja až traja hráči domácich ju nechali prejsť, lopta sa dostala k zo zadnej vlny vybiehajúcemu Maboukovi, ktorý ale správny moment na strelu premrhal, loptu si len spracoval a až potom strelil. Pokus mieril do stredu brány, kde stál pozorný Putnocký.
     
    33
    V mužstve Slovana dochádza po niečo viac ako polhodine k skorému striedaniu, ktoré je však vynútené zranením hosťujúceho hráča. Ihrisko po jednom zo súbojov opustil Milan Ivana a jeho spoluhráči hrali ešte niekoľko desiatok sekúnd bez neho. Po následnom prerušení už ale hostia striedajú, na ihrisko nastupuje Marko Milinkovič.
     
    31
    Teraz ale veľa nechýbalo od toho, aby sa mohli domáci druhýkrát radovať. Miroslav Barčík z rohového kopu z ľavej strany našiel vo veľkom vápne hlavu Momodou Ceesaya, ktorý využil svoju výšku a dostal sa do zakončenia. Lopta z jeho hlavy sa však od zeme odrazila do výšky a skončila vedľa ľavej žrde. Stav stretnutia sa tak stále nemení, obe mužstvá hrajú nerozhodne 1:1.
     
    23
    I naďalej sa hrá pomerne tvrdo, často na hranici únosnosti, niekedy až za ňou. Teraz túto hranicu prekročil Erik Grendel, ktorý zozadu stiahol za dres prenikajúceho a uvoľňujúceho sa Romana Gergela, za čo uvidel z rúk rozhodcu Mária Vlka žltú kartu. Vo zvyšku duelu si tak belasá osmička bude musieť dávať pozor. Z nariadenej štandardnej situácie domáci nič nevyťažili.
     
    19
    Slovan dal gól!
    A je vyrovnané. Slovan predviedol nenápadnú, ale veľmi peknú akciu. Na pravej strane si vypýtal loptu Lukáš Pauschek, jeho center našiel na vzdialenejšej žrdi Milana Ivanu, ktorý pálil z voleja. Jeho pokus ešte tečoval JURAJ HALENÁR a lopta sa od neho odráža nechytateľne k ľavej žrdi. Po necelých dvadsiatich minútach sa začína odznova.
     
    13
    Veľmi skoro sa ale lopty zmocnili domáci, ktorí okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku. Po prihrávke z hĺbky poľa unikol za obranu Momodou Ceesay a strelou popri Putnockom poslal loptu k pravej žrdi do siete. Radosť domácich fanúšikov však bola predčasná, pretože v momente prihrávky zdvihol postranný rozhodca svoju zastávku a odmával ofsajd.
     
    5
    Žilina dala gól!
    Tak toto bol skutočne nečakaný moment. Ako blesk z jasného neba padá lopta za chrbát Putnockého a domáci vyhrávajú 1:0. MIROSLAV BARČÍK sa približne vo vzdialenosti 25 metrov od súperovej brány dostal k strele a projektil namieril vskutku ideálne! Lopta končí v ľavom hornom rohu, strážca svätyne belasých bol bezmocný.

    Andrej Kuzmány

    Branky: 5. Barčík, 36. Šulek - 19. Halenár

    Karty:   63. Majtán (ZIL) - 23. Grendel (SBA), 50. Kolčák (SBA), 57. Dosoudil (SBA), 57. Milinkovič (SBA)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Ernest Mabouka, Jozef Piaček, Prince Ofori, Patrik Mráz - Roman Gergel, Viktor Pečovský, Peter Šulek, Miroslav Barčík (K) - Tomáš Majtán, Momodou Ceesay
    ŠK Slovan Bratislava: Matúš Putnocký (K) - Peter Jánošík, Radek Dosoudil, Kristián Kolčák, Lukáš Pauschek - Peter Štepanovský, Erik Grendel, Marek Kuzma, Milan Ivana - Juraj Halenár, Krešimir Kordič

    Rozhodčí: Mário Vlk - Miroslav Benko, Henrich Mikulaj

    Diváci: 4115
    bahis siteleri