Vsetín – Olomouc 9:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Hr. Králové – Písek 3:6 (kon.)
Třinec – Zlín 9:5 (kon.) | HC Litvínov – Sparta 2:5 (kon.) | PZ Kladno – Slavia 4:5 (kon.)
Plzeň – Chomutov 3:2 (kon.) | Havířov – Vítkovice 2:4 (kon.) | Liberec – Motor ČB 4:5 (kon.)
Kometa Brno – Jihlava 3:4 (po s.n.) | K. Vary – Kladno 4:2 (kon.) | Pardubice – Letňany 2:3 (po pr.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
BK Mladá Boleslav
Sobota 29.10.2011, 12:00 • Kotlina • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Příjemné sobotní poledne, ze zimního stadionu v Kotlině vás vítám u sledování zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - BK Mladá Boleslav v rámci 17. kola extraligy staršího dorostu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Dolejš (Jeřábek) - Žuček, Dvořák (A), Křípal, Meloun, Krajcigr, Dundáček, Vala - Vosyka, Kuchta (C), Osmík, Hlídek, Brebera, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Němec (A).

    BK Mladá Boleslav:
    Ašenbrenner (Jan Plíšek) - Groer, Nastoupil, Jakub Plíšek, Kurka, Hercig, Kochubej, Chmelař - Marek, Šír, Bašus, Podsedníček, Dlugoš, Borovec, Semirád, Brzák, Kellerstein, Boček.

    Rozhodčí:
    Michal Talpa - Milan Dančišin, Tomáš Matějček.
     
    Hráči obou mužstev už naskakují na led, zápas za pár okamžiků začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:20
    Rebelové se po buly zmocnili kotouč a nastěhovali se v hojném počtu do útočného pásma, kde teď svádějí dlouhý a urputný souboj se svým soupeřem u mantinelu.
     
    0:59
    Němec si zpracoval na modré čáře mazaný a vysoký oblouček od svého útočného parťáka Ludvíka, jenže nedokázal se úplně obtočit kolem protihráče, který ho tělem odstavil včas.
     
    1:30
    Rebelové se usadili v útočném pásmu a jejich kombinaci, jež se velice slibně rozvíjela, ukončilo až boleslavské vyhození na zakázané uvolnění.
     
    1:45
    Voplakal adresoval krásnou nahrávku do předbrankového prostoru volnému Osmíkovi, jenž byl ve velmi dobré pozici faulován a zakončoval těsně vedle. Dvě minuty za podražení si odnáší Hercig (MBL).
     
    2:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A brodská dužina svou přesilovku rychle využívá v zisk těsného vedení! Po přiťuknutí od Jaroslava Melouna napřáhl na modré čáře FILIP DUNDÁČEK a prostřelil gólmana Ašenbrennera, který měl velmi dobře krytý výhled, pod horní tyčku! Asistence: Jaroslav Meloun.
     
    3:10
    Hosté se pokoušejí odpovědět tím nejlepším možným způsobem - rychlým vyrovnáním. Probili se do útočného pásma i do koncovky, jenže gólman Dolejš vyrazil ránu z mírného úhlu na levé straně svými betony, které postavil k přední tyčce.
     
    3:55
    Obránce Nastoupil se teď v krátkém časovém sledu prezentoval dvěma střeleckými projektily od modré čáry. Nejdříve Rebelové puk přizvedli do ochranné sítě, podruhé zasáhla Dolejšova lapačka.
     
    4:20
    Zatím sledujeme vyrovnanou a útočnou partii nahoru - dolů, jež je plná bojovnosti a slibných šancí na obou stranách. Typický obrázek hry na mládežnické úrovni.
     
    4:45
    Středočeši sice vybojovali kotouč do své moci, jenže jim to pořádně zaskřípalo při přechodu do ofenzivní fáze. Vyhodili totiž jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    5:10
    A situace se nám opakuje. Havlíčkobrodský útočný nálet byl znovu odražen, jenže následovalo rychlé vyhození přes všechny čáry na odpískaný icing. Buly před boleslavskou svatyní.
     
    5:30
    Hlídek se vůbec nemazala s pukem na holi a co nejrychleji ho vyslal směrem na bránu. Střílel mezi kruhy, jenže byl důkladně tísněný protihráčem. Gólman Ašenbrenner pohotově zasáhl svou lapačkou a přerušil hru.
     
    6:10
    Mladí Rebelové se zkusili co nejrychleji dostat do ofenzivního postavení, jenže při přechodu přes modrou čáru se vystavili do postavení mimo hru.
     
    6:50
    Hosté teď mají možná o něco více ze hry, když se jim daří držet puk častěji ve své moci. Rebelové se ale prezentují aktivním pohybem a neúnavným napadáním rozehrávky. Mladá Boleslav potom pod tlakem kupí nepřesnosti.
     
    7:24
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu. Chvíli dobývají útočné pásmo Havlíčkobrodští, jindy pro změnu hosté z města automobilů. Ve středu hřiště držel protihráče Voplakal (HBR) a vyfasoval za to 2 minuty.
     
    8:00
    Havlíčkův Brod vystihl přihrávku svého soupeře při obléháním Dolejšovy brány. Podařilo se mu vyvézt puk, ale také až ze středního pásma prověřit dalekonosnou ranou Ašenbrennerovu pozornost.
     
    8:15
    Semirád si vybruslil s pukem na holi z prostoru za brankou a z prostoru u pravého mantinelu vyslal z otočky utěšenou ránu, jíž gólman Dolejš lapil u bližší tyčky.
     
    9:20
    Rebelům se podařilo znovu vyhodit, ale Středočeši se probili zpět do přesilovkového postavení a prezentovali se nepříjemnou sprškou razantních projektilů ze všech možných pozic. Zejména Borovec se ocitl v dobré pozici, jenže zblízka se v tísni netrefil mezi tři tyče.
     
    9:24
    V předbrankovém prostoru se vytvořila velká a nepřehledná mlýnice, v níž spolu oba tábory bojovaly. Hosté se snažili dotlačit kotouč za záda velmi dobře postaveného brankáře Dolejše, zatímco Rebelové se jim v tom snažili zamezit. Vítězně vychází ze souboje domácí, kteří jsou kompletní.
     
    10:20
    Gólman Dolejš se ocitl pod nepříjemnou palbou a měl se ve svém brankovišti co ohánět. Dostatek času a prostoru měl v mírném úhlu na pravé straně Borovec, jenže trefil jen Dolejšovy betony.
     
    11:05
    Zahanbit se nechtějí nechat ani bojovníci z Kotliny, kteří rovněž zaměstnali brankáře Ašenbrennera. Nejdříve pálil z levého kruhu k bližší tyčce Němec, jenže trefil jen nastavené betony. Poté se situace opakovala, tentokrát se pálilo ihned po buly.
     
    12:00
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu. Sledujeme bojovnou partii, jež s sebou přináší dostatek šancí na obou stranách pomyslné barikády. Oba gólmani se zatím prezentují ve velmi dobrém světle.
     
    12:57
    Mladá Boleslav se tlačila vehementně do území Rebelů, kteří se bránili ze všech sil. Snaha hostů o proniknutí do Dolejšovy blízkosti končí jejich postavením mimo hru.
     
    13:32
    Havlíčkův Brod aktivně napadal rozehrávku hostů a málem se dostali k puku v dobré pozici, jenže trochu zapomněli na zadní vrátka a hosté unikli do přečíslení 2 na 1. Borovcovu nahrávku před bránu sice najíždějící útočník bez přípravy trefil (zřejmě to byl jeden z dvojice Semirád - Brzák), ale brankář Dolejš předvedl neuvěřitelný zákrok, když se roztáhl v brankovišti a chytil puk do vymrštěné lapačky!
     
    14:30
    Hokejisté z města Škodovky mají na své straně územní převahu a ženou se aktivní hrou, jež je plná střeleckých projektilů, za vyrovnáním. Brankář Dolejš má plné ruce práce.
     
    14:57
    Teď si poradil se střelou z nepřehledné skrumáže v prostoru pravého kruhu. Letící kotouč si zastavil hrudí a následně ho raději zalehl. Sluší se podotknout, že mu úlohu značně usnadnil volný výhled.
     
    15:35
    Hodně velké nebezpečí pro brankáře Dolejše, který nejdříve zmařil dorážku Bočka z bezprostřední blízkosti svými betony a následně si poradil i se střelou z pravého kruhu, jíž vyslal Marek.
     
    15:50
    Narůstající tlak Mladé Boleslavi vyústil v havlíčkobrodský faul. Na lavici hanby je vykázán Meloun (HBR) za podražení.
     
    16:10
    Rebelové okamžitě po vyhraném vhazování vyhodili až do blízkosti gólmana Ašenbrennera. Hosté začínají zcela nový útok z hloubi obranného pole.
     
    16:20
    Havlíčkův Brod vybojoval puk a zkušeně ukrojil cenné sekundy z Melounova trestu, když si vyměňoval v obranném pásmu puk. Nakonec ho vyhodil daleko od své brány.
     
    16:50
    Gólman Dolejš přeci jen musel vytasit ze svého arzenálu další zákroky. Z vrcholu kruhů to nebezpečně zkoušel obránce Groer, jenže maskovaného muže v brankovišti Rebelů nepřekonal.
     
    17:58
    Rebelové toho soupeři v závěru svého oslabení už moc nepovolili a ubránili se bez úhony. Již v plném počtu raději přerušili boleslavskou útočnou snahu vyhozením na icing.
     
    18:15
    Polovysoké nahození z uctivé vzdálenosti bylo jen pozdravem a snadnou kořistí pro brankáře Dolejše, jenž schoval letící puk ve své lapačce.
     
    18:57
    Perfektní práci teď odvedl v útočném pásmu Hlídek, který při souboji s protihráčem sice přišel o hůl a nemohl hrát, jenže tělem ho přidržel za svými zády a Vosyka si mohl vzít kus černé gumy do své moci. Přesně zakončit však nedokázal.
     
    19:59
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!

    Neuvěřitelný kolaps teď předvedli mladí Rebelové v závěru první dvacetiminutovky, když se navíc vhazovalo v útočném pásmu, a hosté slaví vyrovnání! Ladislav Marek ukořistil kotouč a ocitl se společně s JAKUBEM SEMIRÁDEM v samostatném úniku na gólmana Dolejše, který byl proti střele bez přípravy druhého jmenovaného naprosto bezmocný! Asistence: Ladislav Marek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nám nabídla 2 gólové momenty. Nejdříve poslal havlíčkobrodské barvy do vedení přesnou střelou od modré čáry při přesilové hře Filip Dundáček, poté hosté vyrovnali doslova za sekundu 12, když se trefili téměř se zněním sirény, v samostatném úniku zásluhou Jakuba Semiráda. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 12:48, platí v kotlině nerozhodný stav 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Kuriózní situace. Mladoboleslavský hráč tlačil tělem jednoho z mladých Rebelů, který nešťastně nalétl do hlavního sudího v blízkosti mantinelu. Ten zůstal otřesený ležet a nakonec zamířil za pomoci lékaře do kabin. Snad nepůjde o nic vážného, utkání zatím řídí jen čároví.
     
    21:23
    Mladá Boleslav zatím diktuje tempo hry a hledá si cestu do útočného pásma. zatím neúspěšně, Rebelové odrážejí její akce. Teď se hosté dostali do postavení mimo hru.
     
    21:40
    Rychlá akce Havlíčkova Brodu, který se probil do útočného postavení, končí hvizdem sudího, který si všiml přihrávky rukou. Buly ve středním pásmu.
     
    22:30
    Rebelové vyhráli dlouhý a tuhý boj u mantinelu o puk, který se dostal na modrou čáru k Dundáčkovi, jemuž rána ale vůbec nesedla a brankáře Ašenbrennera neohrozila. Domácí zůstávají v pásmu.
     
    23:15
    Havlíčkův Brod má teď navrch a snaží se co nejvíce zaměstnávat gólmana Ašenbrennera, což se mu zatím daří. Mladoboleslavský muž s maskou má spoustu práce, létá na něj jedna rána za druhou.
     
    24:05
    Svěřenci havlíčkobrodského trenéra Marišky nepolevují ve své útočné snaze, jenže té zatím schází přesnější střelba. Zatím sledujeme z holí Rebelů střeleckou kvantitu, nikoli však kvalitu.
     
    24:37
    Středočeši přerušili tlak svého soupeře, tedy alespoň na chvíli. Po zisku kotouče vyhodili přes všechny čáry na odpískaný icing. Buly před Ašenbrennerovou svatyní.
     
    25:16
    Havlíčkův Brod zastavil mladoboleslavský útok a začíná novou akci až zpoza Dolejšovy brány. Hlavní sudí Talpa už je na ledové ploše, je proto naštěstí v pořádku a může pokračovat řízení duelu.
     
    26:10
    Mantinely havlíčkobrodského pásma se teď staly doslova bojištěm, u kterého byl k vidění jeden urputný souboj za druhým. Hosté se do palebné pozice dostat nedokázali.
     
    26:21
    Sudí vykázal za katr Bočka (MBL), jenž se provinil vysokou holí.
     
    26:40
    Hosté zvládli o něco lépe důležité vhazování před svou brankou a po zisku kotouče se okamžitě osvobodili dlouhým vyhozením až k brankáři Dolejšovi.
     
    27:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové hozenou rukavici s radostí zvedli z ledu a znovu se ujímají těsného vedení! Po přiťuknutí Radima Žučka napřáhl ke střele David Vala, přičemž puku ještě vložil do cesty svou hůl ONDŘEJ HLÍDEK a šikovnou tečí překonává brankáře Ašenbrennera! Asistence: David Vala, Radim Žuček.
     
    28:41
    Havlíčkův Brod je rázem při chutí a snaží se ze své psychické výhody ještě navýšit svůj nejtěsnější náskok. Často se tlačí do Ašenbrennerovy blízkosti a zkouší pálit ze všech možných pozic. Zatím bez gólového efektu.
     
    28:43
    Po tvrdém souboji zůstal teď chvíli ležet za mladoboleslavskou bránou otřesený obránce hostů Groer. Již je ale na nohou a sám odjíždí na střídačku Středočechů, snad nepůjde o nic vážného.
     
    29:02
    Hosté si neporozuměli při přechodu do útočného pásma. Při rozehrávce jen nahodili kotouč do Dolejšovy blízkosti a sudí píská zakázané uvolnění.
     
    29:48
    Boleslavský útočník Brzák zavezl kotouč do útočného pásma a v tísni ho poslal svým spoluhráčům. Obrana Rebelů opět zapracovala skvěle a hosté se dostali do postavení mimo hru.
     
    30:03
    Na ledě zůstává ležet další hráč Mladé Boleslavi a tentokrát se už bude vylučovat. Na trestnou lavici musí chtě nechtě zamířit Dvořák (HBR), jenž se provinil vražením na hrazení.
     
    30:20
    Nepříjemnou ránu vyslal i hned po vhazování obránce Hercig. Jeho projektil však postrádal větší přesnost a jen zaduněl na zadní mantinel. Rebelové se osvobodili a následně se zdrželi v útočném pásmu i zachycením boleslavské rozehrávky.
     
    31:20
    Havlíčkův Brod stále držel hru daleko od svého gólmana Dolejše a za svou svědomitou obranu je odměněn vyloučením na straně hostů. Dvouminutový trest udělil sudí Kurkovi (MBL) za podražení.
     
    31:48
    Mladá Boleslav dvakrát v krátkém časovém sledu vyhrála vhazování před svou bránou, následně však ale v obou případech skončil puk na zakázaném uvolnění.
     
    32:07
    Havlíčkův Brod je již kompletní a začíná mu zkrácená přesilovka. Mladá Boleslav současně vyhodila puk až za bránu gólmana Dolejše, kam se musejí domácí vracet.
     
    32:37
    Hlídek prokázal velkou sílu na puku a velkou stabilitu, když nasprintoval do útočného pásma a při pokusu uvolnit se byl faulován. Za hákování dostal 2 minuty Podsedníček (MBL).
     
    33:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové využitou přesilovkou navyšují svůj náskok! Nejdříve nastřelil FILIP DUNDÁČEK od modré čáry tyčku, ale při druhém pokusu po přiťuknutí Tomáše Dvořáka ze stejné pozice trefil nechytatelnou dělovkou přesně k pravé Ašenbrennerově tyčce! Asistence: Tomáš Dvořák.
     
    34:00
    Havlíčkův Brod ještě pokračuje ve své přesilovce, hraje 5 na 4, jenže obrana Mladé Boleslavi teď je pevná a nepouští zatím domácí do blízkosti své branky. Často přitom vyhazuje kotouč do bezpečí.
     
    34:17
    Středočeši jsou již kompletní, pokračuje se ve hře 5 na 5. Puk mají v držení Rebelové, kteří se pokoušejí proklouznout do blízkosti gólmana Ašenbrennera.
     
    35:20
    To se jim sice podařilo, ale Mladá Boleslav následně vyhnala svého soka z Vysočiny k modré čáře, kde se obránce domácích dostal do postavení mimo hru.
     
    36:30
    Bašus při kombinaci v útočném pásmu propadl na modré čáře a za jeho záda se hnal rozjetý Němec, který se tlačil před bránu. Do nejnebezpečnějšího prostoru se sice nedostal, ale z tísně vypálil bekhdendem na přední tyč do Ašenbrennerových betonů.
     
    37:40
    Hlídek se ještě probil ke střele v prostoru pravého kruhu, jeho střelecký pokus ale našel jen u bližší tyčky připravenou výstroj gólmana Ašenbrennera.
     
    37:59
    Hra se nám přesunula na opačnou stranu ledové plochy, kde teď létá puk každou chvíli v blízkosti gólmana Dolejše. Ten zatím musel zasahovat jen jednou, když likvidoval nepříjemnou ránu od modré čáry svými betony.
     
    38:11
    Osmík (HBR) to přehnal s důrazem v rohu pásma a dostal 2 minuty za držení protihráče.
     
    38:15
    A Rebelové jdou do tří, Vala (HBR) se provinil podražením.
     
    38:25
    Brzák pálil zblízka do Dolejšových betonů, na což se prezentoval dorážkou ze stejné pozice jen do tyčky volný Kurka. Kotouč se odrazil od tyče do ochranné sítě!
     
    38:40
    A znovu zvonila za Dolejšovými zády branková konstrukce, jež opět nedovolila skóroval Mladé Boleslavi. tentokrát zazvonil na tyčku zblízka Semirád!
     
    39:45
    Rebelům se nedařilo vyhodit kotouč z obranného pásma. Mladá Boleslav rozvinula další rychlou kombinaci, na jejímž konci pálil zblízka dobře tísněný Brzák jen do Dolejšovy lapačky.
     
    39:58
    V posledních sekundách prostřední části ještě zkusil smazat část boleslavského manka tvrdou ranou z levého kruhu Hercig, jenže trefil jen u bližší tyčky postaveného brankáře Dolejše, konkrétně jeho betony.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část vyzněla o poznání příznivěji pro havlíčkobrodské barvy, které se ujaly znovu ztraceného vedení, o nějž přišly v poslední sekundě první dvacetiminutovky. Nejdříve poslal do vedení svůj tým šikovnou tečí Ondřej Hlídek, po čemž ještě zajistil Havlíčkovu Brodu odskok od svého soupeře přesnou ranou od modré čáry Filip Dundáček. Před závěrečným dějstvím, jež začne přibližně ve 13:40, vedou bojovníci z Kotliny nad hokejisty z města automobilů 3:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové mají do závěrečného dějství raketový nástup a rychlou trefou odskakují Mladé Boleslavi už na tříbrankový rozdíl! V prostoru levého kruhu se dostal ke střele MARTIN OSMÍK a mířil přesně mezi betony gólmana Ašenbrennera, který hlídal bližší tyčku neúspěšně! Bez asistence.
     
    41:25
    Havlíčkův Brod předvedl rychlý přechod do útočného pásma a málem se radoval v krátkém časovém sledu už podruhé. Voplakal vypálil z úhlu na pravé straně jen do Ašenbrennerových betonů.
     
    41:50
    Brebera (HBR) se provinil v obranném pásmu držením protihráče. Hosté střídají brankáře. Patrika Ašenbrennera nahrazuje jeho kolega Jan Plíšek.
     
    42:33
    Rebelové se pokusili rozvinout rychlou kombinaci v přesilovkovém vzorci, jenže díky vlastní nepřesnosti se dostal obránce těsně za modrou čáru a píská se offside.
     
    42:57
    Hosté se seskupili kolem havlíčkobrodské branky, kde si vyměňují v útočném postavení puk. K zakončení a ohrožení gólmana Dolejše se zatím neprobili.
     
    43:30
    Havlíčkův Brod se zatím brání velmi organizovaně a účinně, přičemž hosty vůbec nepouští ke střelbě. Nyní se mu povedlo dvakrát v krátkém časovém rozmezí vyhodit.
     
    44:10
    A když už se družina ze středních Čech přeci jen protlačí k nebezpečnější střele, narazí na připraveného gólmana Dolejše, který teď zmařil nepříjemnou ránu z mezikruží.
     
    44:33
    Mladá Boleslav pokračuje při hře 5 na 5 v útočném snažení, jenže puk rozhodně nemá pod kontrolou. Ba naopak, neustále o něj musí bojovat u mantinelů a v rozích pásma.
     
    44:35
    Sudí vykázal do hokejového vězení obránce Dvořáka (HBR), který obdržel 2 minuty za sekání.
     
    45:15
    Útočná kombinace Mladé Boleslavi vzala rychle za své. Hercig se pokusil o střelu bez přípravy, jenže v levém kruhu vůbec netrefil puk. Navíc ho následně přesprintoval Němec, který obkroužil bránu a přihrál ještě svým spoluhráčům k modré čáře. Další zdržení boleslavské útočné snahy.
     
    46:05
    Až teď se hokejisté z Mladé Boleslavi ocitli v přesilovkovém postavení a slušné palebné pozici poblíž gólmana Dolejše. Jenže obrana domácích opět zapracovala spolehlivě a střelu na svého muže s maskou nepustila.
     
    46:50
    Krajhanzl se ihned po vyhraném buly ve středním pásmu pokusil přejít přes modrou čáru a ohrozit gólmana Plíška, jenže byl odstaven. Hrát mohou hosté.
     
    47:30
    Bašus obdržel přesný pas od svého spoluhráče z rohu pásma a z dobré pozice před bránou okamžitě střílel. Gólman Dolejš ale těžil ze svého dobrého postavení a zasáhl betony.
     
    47:53
    Další vyloučení na straně Rebelů. Křípal (HBR) si vypomohl hákováním.
     
    48:10
    Se svou troškou do mlýna přispěchal také Brzák, jehož rána zblízka měla potřebnou přesnost i razanci, jenže o kousek proletěla vedle Dolejšovy levé tyčky.
     
    48:50
    Hosté pokračovali v útočném snažení a na konci celé akce stál znovu zakončující útočník Brzák, jenže tentokrát z levého kruhu opět minul Dolejšovu svatyni. Rebelové vyhazují.
     
    49:30
    Středočechům se te´d nedaří zaujmout na delší časový úsek přesilovkové postavení, Rebelové se velmi dobře brání a po většinu času drží hru daleko od brankáře Dolejše, který teď jen sleduje dění před sebou.
     
    50:20
    Již při hře 5 na 5 si nabruslil do útočného pásma obránce Dvořák a z obrovského nápřahu vyslal od modré čáry tvrdou ránu, jež vyprášila připravené Plíškovy betony.
     
    51:06
    Děj hry se nám přesunul na druhou stranu hřiště, kde z rohu pásma našel svou přihrávkou Kellerstein mezi kruhy číhajícího Bočka, jenž pálil z první, jenže trefil jen připravené Dolejšovy betony.
     
    51:28
    Na druhé straně pálil rozjetý Němec, jenže v tísni z mírného úhlu na levé straně vyslal nepříliš razantní projektil, který jen vyprášil Plíškovy betony u bližší tyče.
     
    52:12
    Hosté si sami komplikují situaci a snižují svou šanci na zdramatizování zápasu. Dvouminutový trest za hrubost dostal Marek (MBL).
     
    52:53
    Rebelové se okamžitě rozestavili do přesilovkového vzorce a zkusili zakončit. Osmíkovi se to ještě na vrcholu kruhů nepovedlo, trefil jen před sebou stojícího obránce. Puk se ale dostal k Dundáčkovi, jenž ještě přiťukl na modré Melounovi, jehož rána netrefila Plíškovu svatyni. Následně se strhla potyčka a za hrubost jsou vyloučeni Dvořák (HBR) a Nastoupil (MBL).
     
    53:43
    Havlíčkův Brod si pomohl při útočném snažení vysokou holí. Rozhodčí jej vykazují z pásma a nařizují vhazování v kruhu před brankářem Dolejšem.
     
    54:25
    Hlídek si narazil s Křípalem, který stál v rohu pásma, a zblízka mířil k pravé Plíškově tyči, jenže puk jen proletěl těsně vedle ní. Následně byl zasažen při pokračující brodské akci do masky gólman Plíšek, přerušení hry.
     
    55:10
    Další slibnou šanci měl při obléhání gólmana Plíška na holi Ludvík, který z mezikruží bekhendem sice přehodil ležícího strážce boleslavského brankoviště, ale zároveň i horní tyčku brány!
     
    56:15
    Vosyka se pohotově zorientoval v předbrankovém prostoru a zkusil si pomoci svýma dlouhýma rukama. Brankáře Plíška si zkoušel v tísni, kdy mu dýchali na záda protihráči, obhodit, jenže neúspěšně. Následně ještě pálil od modré čáry Mozr, ale nepřesně.
     
    56:50
    Vala se probil ke dvěma střeleckým projektilům, které následovaly krátce po sobě. Nejdříve trefil jen brankáře Plíška, podruhé už mířil nepřesně.
     
    57:25
    Rebelové mají skvělou šanci zasadit svému soupeři definitivní úder. Dvouminutový trest dostává Chmělař (MBL) za podražení.
     
    57:44
    Hosté se osvobozují vyhozením, ale Rebelové už míří v hojném počtu do útočného pásma. Obrana Mladé Boleslavi bude mít zřejmě hodně práce.
     
    58:20
    Jenže domácí se vlastní nepřesností připravili o kotouč a Mladá Boleslav toho dokonale využila ve svůj prospěch, když se dokázala osvobodit.
     
    58:55
    Havlíčkův Brod bude hrát 30 sekund 5 na 3. Dvouminutový trest obdržel za hákování Boček (MBL).
     
    59:10
    Dundáček stál znovu na konci havlíčkobrodské akce, jenže od modré čáry tentokrát neuspěl a hattrick nezavršil. Gólman Plíšek u bližší tyče zasáhl betony a hosté vyhazují.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Havlíčkův Brod po vynikajícím výkonu naprosto zaslouženě vítězí a po triumfu 4:1 si připisuje cenné tři body do extraligové tabulky. Mužem zápasu byl na havlíčkobrodské straně obránce reprezentant do 17-ti let Filip Dundáček, který dvěma vstřelenými brankami režíroval vítězství Rebelů. Z řad Mladé Boleslavi můžeme vybrat Jakuba Semiráda, jenž se stal jediným střelcem Středočechů. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi pro tuto chvíli loučím. Těším se na vás odpoledne, kdy pro vás od 17 hodin budu komentovat utkání A-mužstva s Hradcem Králové. (14:12:23)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 3. Dundáček (Meloun), 28. Hlídek (Vala, Žuček), 34. Dundáček (Dvořák), 41. Osmík - 20. Semirád (Marek)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Jeřábek) - Žuček, Dvořák (A), Křípal, Meloun, Krajcigr, Dundáček, Vala - Vosyka, Kuchta (C), Osmík, Hlídek, Brebera, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Němec (A).
    BK Mladá Boleslav: Ašenbrenner (od 42. Jan Plíšek) - Groer, Nastoupil, Jakub Plíšek, Kurka, Hercig, Kochubej, Chmelař - Marek, Šír, Bašus, Podsedníček, Dlugoš, Borovec, Semirád, Brzák, Kellerstein, Boček.

    Rozhodčí: Michal Talpa - Milan Dančišin, Tomáš Matějček.
    bahis siteleri