Švýcarsko – Norsko 4:1 (kon.) | Slovensko – Německo 3:2 (po s.n.) | Slovensko – Německo 3:2 (po s.n.)
po s.n.
Slovensko
3:2 (2:2, 0:0, 0:0 - 0:0)
Německo
sk Čtvrtek 10.11.2011, 18:00 • Zimný štadión Púchov • Turnaj čtyř (U20)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie reprezentácii do 20 rokov začína o 18:00.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Šimboch - Luža, Trška, Kurali, Macejko, Bezuška, Šedivý, Bagin, Nechala - Hinďoš, Šimčák, Matoušek - Bubela, Zigo, Jakúbek - Bene, Daňo, Chovan - Hudec, Fujerík, Ďaloga.

    Nemecko: Hertel - Supis, Haase, Renner, Mapes, Zerressen, Keller, Orendorz, Weber - Ehliz, Schlenker, Keil - Farny, Pföderl, Schäffer - Gelke, Merl, Pauli - Schmölz, Luft, Moosberger.

    Rozhodca: D. Konc, Kubuš - M. Novák, Valach.
     
    Srdečne vás vítam pri druhom stretnutí turnaja štyroch krajín hráčov do dvadsať rokov. V prvej časti tohto "seriálu na pokračovanie sme mohli odsledovať duel Švajčiarov, ktorí si bez väčších problémov poradili s Nórmi a nasúkali im postupne štyri góly. Technicky, fyzicky i korčuliarsky slabšie pripravení Severania dokázali prekonať švajčiarskeho gólmana len pri výhode o dvoch hráčov.
     
    Sústreďme sa už ale na večerný duel, v ktorom Slováci na domácom ľade v neveľkom Púchove privítajú večného rivala, Nemecko. Viacero hráčov je nám dobre známych z minulosti z reprezentačných zápasov mladších kategórií.
     
    Nakoľko predchádzajúci zápas sa skončil trošku neskôr, začiatok večerného súboja sa trochu odkladá - na svetelnej tabuli sa odrátava posledná päťminútovka.
     
    Zápas sa z technických príčin, medzi ktoré zrejme môžme zaradiť aj menšie problémy s rolbou, začne neskôr, ako sme predpokladali.
     
    Diváci potleskom i piskotom privítali rozklepanú rolbu, ktorá na plochu v snahe "utrieť" ľad vyšla už po tretí raz. Zdá sa, že ľad je konečne (40 minút po ukončení rozcvičky) pripravený na zápas.
     
    Na ľade už s veľkou radosťou vítame aktérov tohto stretnutia - hráčov oboch mužstiev i pánov v pruhovaných dresoch. Hymny oboch mužstiev.
     
    Hráči hádam nevymrzli tak, ako ich podpora v hľadisku, a predvedú nám od začiatku pozerateľné divadlo. Definitívne vás vítame pri sledovaní onlajn prenosu!
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    0:49
    Potlesk pre Matouška za výborne agresívne striedanie. Nemci sa usadili v pásme, no po tom, čo náš kapitán otrieskal o mantinel Supisa sa puk posúval na zakázané uvoľnenie, Matoušek ho ale dobehol.
     
    1:46
    Chovan pritlačil v útočnom pásme hráča súpera, puk tak prebral Daňo, poslal ho Benemu, ktorý od mantinelu potiahol do stredu a ťahom vystrelil. Puk končí v Pauliho nohách.
     
    2:59
    Tvrodosťou sa teda nešetrí, mantinely sa ozývajú jedna radosť. Nemci boli v pásme, no bez väčšej šance, Nechala teraz rozohráva.
     
    3:39
    Trškova ďalekonosná strela zblokovaná na kruhu vyletela vysoko do vzduchu.
     
    4:01
    Podobná situácia, Jakúbkov náprah zblokoval Zerressen ponad ochrannú sieť až do hľadiska, kde sa o puk strhla bitka medzi malými fanúšikmi.
     
    4:07
    Slovensko dalo gól! Bene z rohu klziska našiel pred bránou MATÚŠA CHOVANA, ktorý bez problémov "s prstom v zadku" strčil puk pomedzi betóny Hertla do brány. Asistencia Matej Bene.
     
    4:24
    Slovensko dalo gól! Hudecovu strelu si Hertel trestuhodne nedokázal pokryť a trest naozaj prišiel - MARTIN ĎALOGA dopravil puk za jeho chrbát! Asistencie Denis Hudec a Emil Bagin.
     
    5:41
    Pred Jakúbkom radšej Hertel puk pokryl. Predtým sa predviedol Zigo, ktorého strela po uvoľnení z pravého krídla lízla tyčku.
     
    6:48
    Slovensko v prečíslení! Fujerík dostal puk od Hudeca a hádzal si to pri blafáku na bekhend, no puk mu poskočil!
     
    6:57
    So šancami sa nám vrece roztrhlo, Ďaloga pri chuti dobiedza pred bránou.
     
    7:23
    Jimmy Hertel sa porúča z brány, nahradí ho tam jeho kolega Lukas Steinhauer.
     
    8:50
    Daňo víta nováčika na ľade strelou z ľavého kruhu, Steinhauer trochu akoby s obavami no ochotne schytal puk do hrude.
     
    9:13
    Weberovi sa podarilo dobre rozohrať, všetka česť, Moosberger už vpredu tak úspešný nebol, v pásme nezotrval, ani len puk neudržal.
     
    10:14
    Lužova strela či skôr nahodenie na teč preletelo pred bránu, Matoušek neusmernil.
     
    10:32
    Vylúčenie Slovensko, Miloš Bubela, dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    11:13
    Bezuška nedáva Šimbochovi šancu trošku sa rozchytať, práve nekompromisne odpálil puk tak ďaleko ako sa to len z rohu klziska dá.
     
    12:38
    Matoušek trochu nelogicky nepočkal na Bubelu a puk odpálil krížom preč. Slováci ale potrebujú prestriedať, aby mohli Nemcov znova otravovať.
     
    13:51
    Chovan dobiedzal pred Kellerom, z čoho ťažili jeho spoluhráči z formácie a dostali sa do prečíslenia. Bene vrátil puk na Daňa, ktorému ale hokejku podvihol Pföderl a mladý center nebol schopný usmerniť puk do odkrytého priestoru.
     
    14:29
    Vylúčenie Slovensko, Peter Bezuška, dve minúty za faul kolenom.
     
    14:56
    Nemci zavreli Slovákov v pásme, pár striel zblokovali ešte obrancovia, Šimboch už musel zasahovať pri Ehlizovej dorážke bekhendom. Len ju vyrazil presúvajúc sa v páde lapačkou a hneď sa pripravil na ďalšiu strelu.
     
    15:55
    Trška hokejkou zlokoal strelu z pravého kruhu, ktorá tak obišla Šimbochovu bránu.
     
    16:23
    Nemecko dalo gól! Šesť sekúnd pred koncom oslabenia Šimboch inkasuje vďaka teču strely od modrej, víťazne ruky nad hlavu dvíha RICHARD GELKE. Asistencia Andreas Pauli.
     
    17:13
    Vylúčenie Slovensko, Marko Daňo, dve minúty za napadnutie zozadu, plus automaticky osobný desaťminútový trest. Prisadne si tak k nemu aj Denis Hudec.
     
    17:32
    Nemecko dalo gól! Veľmi rýchlo hostia využili presilovku keď LEONHARD PFÖDERL dorazil snahy svojich spoluhráčov cez bezmocného Šimbocha. Asistencie Andreas Farny a Maximilian Schäffler.
     
    19:20
    Nemcom razom narástli krídla a Šimboch sa má čo obracať. Zakázané uvoľnenie Slovenska.
     
    19:37
    Fujerík sa najprv rozbehol za pukom, ktorý smeroval do pásma, no keď sa ho zmocnil Orendorz, usúdil, že je vhodné sa na to vykašlať.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Slováci na Nemcov výborne vybehli, už v ôsmej minúte sa z brány porúčal neistý Hertel. Hostí dostali späť do zápasu naše vylúčenia a tak je po prvej dvadsaťminútovke stav nerozhodný 2:2. Ďalšia tretina začne približne o 19:25.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:44
    Šimčák venoval puk súperovi nahodením do pásma.
     
    20:49
    Vylúčenie Nemecko, trest pre hráčsku lavicu, dve minúty za priveľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    21:49
    Slovensko muselo začať akciu od vlastného brankára. Kurali rozohral na Chovana a odchádza striedať, Chovan poslal Fujeríkovi, ktorý nahradil v útoku Daňa. Po nevýraznej strele Chovan o puk bojuje na zadnom mantineli.
     
    22:04
    Zvláštne odrazený puk, ktorý mal popri mantineli smerovať na modrú, končí v rohu klziska. Macejkovi odtiaľ smeruje prihrávka, a košický bek to skúša švihom.
     
    23:07
    Vylúčenie Nemecko, Maximilian Schäffler, dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    23:47
    Kuraliho strela od modrej sa zamotala kdesi na korčuliach pred ním stojaceho hráča a po chvíli Slovensko o pásmo prišlo.
     
    24:22
    Bene veľmi lacno prišiel o puk, keď mu do prihrávky ťukol pripravený Farny.
     
    24:35
    Rýchle presunutie hry na číhajúceho Jakúbeka, strelu si brankár zrazil do masky a potom mu spoluhráč pomohol pokryť puk.
     
    25:01
    Nádejné výkriky divákov, no presilovku už naši chlapci nevyužijú.
     
    25:53
    Pauli zblokoval Chovanovu prihrávku, puk naháňajú Fujerík s Haasem.
     
    26:49
    Trškova zvláštna prihrávka, ktorou takmer "zabil" Šimčáka. Od centra sa puk odrazil späť dozadu k Trškovi.
     
    27:42
    Vylúčenie Nemecko, Maximilian Renner, dve minúty za zdržiavanie hry - vyhodenie puku z hracej plochy. Na ľad sa zároveň vracia Marko Daňo.
     
    28:41
    Zatiaľ nie veľmi výrazná presilovka. Bezuška navyše pri súboji pri mantineli padá a rozhodcovia strácajú puk z dohľadu.
     
    29:40
    Ofsajd Slovenska dvakrát po sebe, Renner sa už pripravuje naskočiť späť do hry.
     
    30:49
    Nemci po zakázanom uvoľnení Slovenska obsadili pásmo. Spomedzi kruhov to skúsil Farny.
     
    31:52
    Vylúčenie Nemecko, nešetrný zákrok Dominika Lufta ocenený na dve plus automaticky pri treste za napadnutie zozadu desať minút. Tuším Bagin bol obeťou, po chvíli vstáva a korčuľuje na striedačku.
     
    32:19
    Trška dostal puk dozadu, pretože Nemci vyhodili, ustupuje pred Keilom, no ten sa po chvíli rozlúčil s nejakým napádaním a radšej sa stiahol do stredného pásma.
     
    33:15
    Individuálnou akciou sa predviedol Jakúbek, prienik po pravom krídle zakončil blafákom, bekhend ale nebol dosť silný a trafil len Steinhauerov betón.
     
    33:58
    Bezuška sa dobre pripravil na strelu, jeho príklep tečoval vo vzduchu Daňo.
     
    34:42
    Po Hudecovej strele dobiedzal neúnavne pred Steinhauerom Ďaloga.
     
    35:21
    Trška zachytil pred bránou strelu od modrej a okamžite zapol motory v nohách. Prihral to do strany a strelu od mantinelu sa sám pokúsil tečovať.
     
    36:41
    Vylúčenie Nemecko, Daniel Schmölz, dve minúty za hákovanie.
     
    37:20
    OBROVSKÁ chyba Šimbocha, vykorčuľoval si z brány a chcel si v pohodičke odpáliť puk, nevložil sa ale dobre do strely a puk skončil sotva meter pred Keilom! Ten ale takisto chybuje, z uhla netrafil prázdnu bránu, chýbali naozaj centimetre, ale Šimboch si môže vydýchnuť a my s ním!
     
    39:37
    Šedivý nedokázal vyhodiť z pásma, Fujerík ale strelu zblokoval.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine sme gól nevideli, po zaváhaní Keila pri Šimbochovom zlyhaní sa mi žiada dodať "našťastie". Ďalšia tretina začne približne o 20:10.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:22
    Bubela v útoku, mal to už ale z uhla a tak prenechal Jakúbekovi, ten mu puk vracal, stále dobiedzajú ako sršne, ešte Bubela spomedzi kruhov ale Steinhauer vytiahol zákrok betónom.
     
    42:08
    Trškova strela od modrej tečovaná, Steinhauer sa len obracia kde je puk. Na zadnom mantineli.
     
    43:21
    Ofsajd posúdený ako úmyselný a Slováci sa vrátia do pásma.
     
    43:46
    Nemecko dvakrát v šanci. Najprv pred Šimbochom šibrinkovali hokejkami viacerí, k puku sa dostal Schäffler, ale prehodil. Neskôr Luža podvihol palicu Pföderlovi a ten tak nezakončil.
     
    44:29
    Povykorčuľovaný Steinhauer sa po strele od modrej na zadný matinel stiahol späť do brány.
     
    44:58
    Bubela spoza Mapesa, Steinhauer si našiel puk na hrudi.
     
    45:19
    Beneho prihrávka z rohu klziska zblokovaná. Ešte puk unikajúci pozdĺž mantinelu zachytil Bezuška.
     
    45:42
    Strela od modrej, Daňo povyskočil aby jej nechal priestor, Steinhauer vyrazil. Daňo a Chovan teda môžu dorážať, Daňo ale zmätene hľadá puk a prikorčuľoval tam na pomoc Pauli ktorý korčuľou poslal puk pod Steinhauerovu lapačku.
     
    47:32
    Peknou kombináciou sa predviedli hostia, Supis dostal puk medzi kruhy, ale strela mu nesadla.
     
    48:31
    Jakúbek sa bránený dvoma dostal do kvázi nájazdu, Renner jeho bekhendovú strelu trochu tečoval a tak puk tesne ale predsa minul vinkel Steinhauerovej brány!
     
    50:17
    Štvrtá formácia našich drží puk v pásme a každá akcia vyzerá pomerne nádejne, Nemci sa ale dobre bránia a strela stále neprichádza.
     
    51:31
    Aj Nemci zatlačili, domáci sú ale späť a skúša to z kruhu Hinďoš.
     
    51:54
    Kurali stihol dokorčuľovať puk pred Schäfflerom, ktorý ho pritlačil na zadný mantinel a puk tak prebral Farny.
     
    52:51
    Šedivý sa po puk načahoval tak nevýrazne, že sa Merl rozhodol, že mu pomôže. Jeho snahu o strelu zblokoval Bezuška.
     
    53:30
    Nechala po hite ostal premýšľať pri zadnom mantineli čože sa to stalo a prečo mu tak škaredo ublížili.
     
    54:33
    Bojovná dvojka Bubela - Jakúbek v šanci! Bubelova strela sa zamotala Orendorzovi pri korčuliach, Steinhauer ľahol a Bubela skúsil dorážať, obranca sa vrhol po puku do bránkoviska. Ešte sa snažia hráči štuchať do puku, ale Konc prílišné vášne ktorí prerušením hry.
     
    56:19
    Nemci stiahnutí v strednom pásme čakajú na chyby, menšie zaváhanie Tršku okamžite naháňa Gelke.
     
    57:07
    Nemecko vystrkuje rožky, skôr obrana môže za to, že Šimboch nie je prekonaný, puk ale poskakoval pred bránkoviskom nie do vyložených šancí hosťom.
     
    57:07
    Vylúčenie Slovensko, Peter Trška, dve minúty za nedovolenú výstroj. Obranca spadol na ľad a bez prilby nejavil známky chuti prestriedať.
     
    57:57
    Mapes si odušu pýta puk na modrú, prihrávka ale nie a nie prísť.
     
    58:47
    Keil od modrej, krutý náprah schytal Bene a chvíľu poskakuje v pásme otáčajúc sa vždy k hráčovi s pukom.
     
    59:07
    Slovensko zubami-nechtami ubránilo oslabenie.
     
    59:57
    Puk od zadného mantinelu na Matouška, ten ale nebol pripravený usmerniť puk hneď bekhendom.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    Ani v tretej tretine sa dráma nerozhodla. Po krátkej pauze bude nasledovať päťminútové predĺženie.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    61:02
    621 divákov sa prizeralo, ako Macejkova strela tečovaná pred bránou tesne preletela mimo. Akcii predchádzalo vrátenie puku z kruhu trochu nepochopiteľne na modrú, čo Kurali takmer pustil, lebo nie je na prihrávky od útočníkov vôbec zvyknutý. Natiahol sa ale, prihral Macejkovi a ten pálil z prvej.
     
    61:16
    Na druhej strane Šimboch prikrýva puk pred uniknuvším hráčom.
     
    62:02
    Ďaloga chce rozhodnúť, natlačil sa pred bránu, Steinhauer ale vyšiel zo súboja víťazne.
     
    62:32
    Trška dokorčuľoval nahodený puk dopredu a snaží sa hitom rozbiť mantinel alebo aspoň súpera.
     
    63:11
    Ehliz sa tlačil spoza brány do zakončenia, pre Šimbocha trochu nečakane to skúsil rýchlo bekhendom.
     
    63:55
    Fujeríkova strela zblokovaná do ochrannej siete.
     
    64:26
    Trška to skúsil z diaľky, jeho puk si našiel cestu na zadný mantinel. Na druhej strane neprešiel do pásma hosťujúci hráč keď mu Chovan puk vypichol.
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    Gól sme stále nevideli a tak sa musí rozhodnúť v nájzdoch. Tým predchádza úprava ľadu a s ňou spojená krátka prestávka.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    RN
    Prvá séria. Slovensko - Tomáš Zigo. Nakorčuľoval si na bránu z pravej strany, miešal, miešal, až vymiešal gól pomedzi Steinhauerove betóny! Nemecko - Vincent Schlenker, poslal puk mimo bránu! Blafák to bol dobrý, ale nepresný.
     
    V druhej sérii najprv Miloš Bubela skúšal blafák do pravej strany, narazil však na Steinhauera, na druhej strane Bernhard Keil len vyprášil betóny slovenského brankára.
     
    Ani tretia séria gól nepriniesla, najprv Matúš Chovan bránku súpera prestrelil a v poslednej šanci na vyrovnanie neuniesol tlak Daniel Schmölz, keď takisto minul bránu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Rozhodujúci samostatný nájazd premenil Tomáš Zigo, bol tak jediným, kto v rozuzlení zápasu uspel a zariadil tak víťazstvo domácich aspoň po nájazdoch.
     
    Najlepšími hráčmi zápasu za Nemcov vyhlásený zaslúžene brankár Lukas Steinhauer, ktorý okrem Zigovho nájazdu neinkasoval jediný raz. Zo Slovenska cenu preberá útočník Matúš Chovan. (22:30:54)

    Dominika Haršáni Handzušová

    Branky a nahrávky: 5. Chovan (Bene), 5. Ďaloga (Hudec, Bagin), 0. Zigo - 17. Gelke (Pauli), 18. Pföderl (Farny, Schäffler)


    Slovensko: Šimboch - Luža, Trška, Kurali, Macejko, Bezuška, Šedivý, Bagin, Nechala - Hinďoš, Šimčák, Matoušek - Bubela, Zigo, Jakúbek - Bene, Daňo, Chovan - Hudec, Fujerík, Ďaloga.
    Německo: Hertel - Supis, Haase, Renner, Mapes, Zerressen, Keller, Orendorz, Weber - Ehliz, Schlenker, Keil - Farny, Pföderl, Schäffer - Gelke, Merl, Pauli - Schmölz, Luft, Moosberger.

    Rozhodčí: D. Konc, Kubuš - M. Novák, Valach

    Diváci: 621
    bahis siteleri