Chorvatsko – Turecko 0:0 (kon.) | Černá Hora – Česko 0:1 (kon.) | Irsko – Estonsko 1:1 (kon.)
Portugalsko – Bosna 6:2 (kon.)
konec
Portugalsko
6:2 (2:1)
Bosna a Hercegovina
Úterý 15.11.2011, 22:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Na mistrovství Evropy v roce 2012 tedy uvidíme Polsko, Ukrajinu, Německo, Nizozemsko, Itálii, Anglii, Francii, Dánsko, Švédsko, Řecko, Rusko, Španělsko, Chorvatsko, Irsko, Českou republiku a Portugalsko.
     
    84
    Poslední střídání domácích. Heldera Postigu nahradí záložník Granady Carlos Martins.
     
    84
    Rúben Micael utíkal sám na Begoviće! Hostujícího brankáře překonal, ale míč končí o pár centimetrů těsně vedle branky.
     
    83
    Domácí podruhé střídají. Ze hřiště odchází Nani a nahradí ho Ricardo Quaresma.
     
    82
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Tohle už je pro hosty až příliš kruté, ale i to někdy fotbal umí být. Rychlý míč na levé straně stihnul na hřišti ještě Coentrao, který v pádu nacentroval do vápna. Na míč si excelentně vyskočil HELDER POSTIGA a jako hřebík zatlouká míč do branky Begoviće!
     
    80
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Teď už je opravdu rozhodnuto! Na hranici velkého pokutového území každý čekal ránu Ronalda, ale nebylo tomu tak. Míč totiž poslal přes zeď levačkou MIGUEL VELOSO a pro domácí to snad nemohlo dopadnout lépe. Padající list zaplul přesně k pravé tyči, a tak už domácí vedou 5:2!
     
    79
    Portugalsko mohlo jít do další šance, když cpal míč do vápna Moutinho. Balon zastavila ruka Papace, který vidí žlutou kartu.
     
    77
    V přerušené hře vidí za předešlý zákrok Ruben Micael žlutou kartu.
     
    72
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Domácí opět vedou dvě branky! Rozhozenou obranu hostů potrestal po akci z levé strany a hlavně po výborné nahrávce Micaela osamocený HELDER POSTIGA, který nedal z hranice velkého vápna Begovićovi žádnou šanci!
     
    68
    Džeko zbytečně provokoval po hvizdu domácí fanoušky a vidí za to žlutou kartu.
     
    65
    Střídání hostů. Ze hřiště odchází Pjanić a místo něj příjde zadák Bešić.
     
    65
    Bosna právě vstřelila branku!
    Po centru z kopačky Misimoviće, se míč po střele dostal na volného EMIRA SPAHIĆE, který na hranici ofsajdu prostřeluje Patricia a opět tak notně dramatizuje dnešní zajímavou partii, 3:2!
     
    64
    A ten následně střídá. Záložníka Chelsea nahradí Rúben Micael.
     
    61
    Vynikající Begović! Centr z pravé strany z kopačky Naniho našel hlavu Fabia Coentraa, ale proti zakončení domácího zadáka výborně vyráží rukavice brankáře Stoke City!
     
    56
    První střídání Safeta Sušiće. Ze hřiště odchází Elvir Rahimić, kterého nahradí Darko Maletić.
     
    54
    A jelikož ještě něco přidal sudí Stark mu bez větších potíží ukazuje červenou kartu!
     
    54
    A pro Bosnu může být ještě hůře. Senad Lulić dostává nejprve za divokou gestikulaci žlutou kartu.
     
    53
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Domácí znovu utíkají na rozdíl dvou branek a to je na začátku druhé půle špatná zpráva pro hosty. CRISTIANO RONALDO dostal výbornou nahrávku z vlastní poloviny v podání Moutinha na levou stranu, ze které se řítil na Begoviće. Hostujícího brankáře chytře obešel a bezpečně zavěsil do sítě!
     
    51
    Haris Medunjanin dostává žlutou kartu za faul ve skluzu na Raula Meirelese.
     
    41
    Coentrao vidí za svůj prohřešek žlutou kartu.
     
    43
    Akci domácích zastavil Rahimić, který vidí žlutou kartu.
     
    41
    Bosna právě vstřelila branku!
    Bosna se ani náhodou nevzdává! ZVJEZDAN MISIMOVIĆ přesnou ranou k pravé tyči poslal Ruie Patricia na druhou stranu a snižuje tak v závěru prvního poločasu na rozdíl jedné branky!
     
    40
    Máme tu pokutový kop! Po centru z levé strany hlavičkoval Lulić do ruky Coentraa a sudí Stark po radě od pomezního ukazuje na bílý puntík.
     
    39
    Misimović se na hranici pokutového území neukvapil a kličkou se zbavil zadáka domácích. Následně vypálil, ale Rui Patricio výborně vyráží!
     
    36
    Tu vidí již zmiňovaný forvard domácího celku Helder Postiga za simulování.
     
    36
    Rychlá akce domácích končí po nahrávce Ronalda na Helderu Postigovi, který padá v pokutovém území. Ačkoliv to vypadalo na faul a pokutový kop pro domácí uvidíme žlutou kartu.
     
    33
    Chybělo málo a bylo sníženo! Centr z levé strany z kopačky Medunjanina našel hlavu Edina Džeka, který se odpoutal od svého strážce a hlavičkoval o zem do horní tyče! Míč poté rychle ukořistil Rui Patricio, který ránu stačil vyrazit na břevno a rozehrává.
     
    24
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Jednou nohou je domácí tým na Euru! Meireles zhruba pětadvacet metrů před brankou pusnul do středu hřiště na NANIHO, který fantastickou ranou pod horní tyč zvyšuje již na 2:0! Begović nemohl zasahovat.
     
    8
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou zaslouženě do vedení. Velký tlak Portugalska zužitkoval CRISTIANO RONALDO v první branku! Tak to byla paráda v podání domácí hvězdy. Míč z přímého kopu si totiž postavil domácí kapitán a svoji střelou přes zeď posílá tím celek Paulo Benta bleskově do vedení! Begović nestačil na prudký míč, který se ještě těsně před ním odrazil o zem k jeho pravé tyči!

    Martin Mišovec

    Branky: 8. Cristiano Ronaldo, 24. Nani, 53. Cristiano Ronaldo, 72. Postiga, 80. Veloso, 82. Postiga - 41. Misimović, 65. Spahić

    Karty:   36. Postiga (POR), 41. Coentrao (POR), 77. Micael (POR) - 43. Rahimić (BSN), 51. Medunjanin (BSN), 54. Lulić (BSN), 68. Džeko (BSN), 79. Papac (BSN)   54. Lulić (BSN)


    Portugalsko: Rui Patricio – Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Coentrao – Moutinho, Meireles (64. Micael), Veloso – Nani (83. Quaresma), Postiga (84. Carlos Martins), Cristiano Ronaldo.

    Trenér: Paulo Bento (POR)

    Bosna a Hercegovina: Begović – Zahirović, Jahić, Spahić, Papac – Misimović, Rahimić (56. Maletić), Medunjanin – Pjanić (65. Bešić), Lulić - Džeko.

    Trenér: Safet Sušić (BIH)

    Rozhodčí: Wolfgang Stark – Jan-Hendrik Salver a Mike Pickel (všichni GER)
    bahis siteleri