Gdańsk – Chorzów 1:0 (kon.)
konec
Lechia Gdańsk
1:0 (1:0)
Ruch Chorzów
Pondělí 28.11.2011, 18:30 • PGE Arena Gdańsk • Polská Ekstraklasa
Předzápasové kurzy
     
    Lechia se dnešním velice těsným vítězstvím v poměru 1:0 posunuje na dvanácté místo tabulky před Belchatów a LKS Lódź. Hostující Chorzów sice zůstává třetí, ale na druhou Legii ztrácí už čtyři body. Na vedoucí Wroclaw dokonce pět. Pohlednější dnes byl hlavně první poločas, který nabídl velké množství šancí. Ve druhé půli bylo velkých šancí málo - na domácí straně neuspěl Wiśniewski, fanoušky Ruchu nepotešili Piech ani Pawlowski. Hezký zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (20:33:35)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Razack Traoré vysílá asi poslední střelu zápasu, je třeba říci, že hodně nepovedenou. Míč letěl z velkého výpna asi šest metrů nad břevnem. Rozhodčí bude co nevidět pískat.
     
    90+2
    Chorzów okupuje domácí šestnáctku, ale míče se ujímají hráči Gdańsku. Uhánějí co nejdále od jejich brány, Hajrapetjan ale ztrácí míč. Bude tady další a možná již poslední útok Ruchu.
     
    90
    Rozhodčí přidá k základní hrací době tři minutky. Míč je na polovině Chorzówa a domácí si hlídají vedení v zápase.
     
    89
    Přízemní ránu Malinowského netečoval nikdo z hostů ačkoliv hned několik dávalo do trajektorie centru své nohy. Pawlowski s rozehrávkou rozhodně nespěchá.
     
    88
    Hosté drží v posledních minutách míč takřka pořád, ale jejich cílovou hranicí je pokutové území domácích. Dále se s míčem nedostávají. Nyní budou kopat přímý kop z pětatřiceti metrů.
     
    87
    Na Brazilcovo místo nastupuje dvaatřicetiletý Pawel Nowak. Déleu má problémy zřejmě s kotníkem.
     
    84
    Brazilec Déleu tak tak dokulhal za pomezní čáru a bude pravděpodobně střídán. U míče jsou opět hosté.
     
    82
    Ani z tohoto mráčku nezapršelo a do útoku se vrhají i hosté. Na postupný útok je ale Gdańsk připraven, "niebiesko-bialí" jdou tak říkajíc do plných.
     
    82
    Nad hřištěm se vznáší dým z pyrotechniky. V oparu se dobře probíjel dnes velmi aktivní Razack Traoré a chorzówský bek si musel pomoci faulem. Bude to další standardka pro domácí celek.
     
    81
    Na hřiště vbíhá střídající arménský obránce Lewon Hajrapetjan, na střídačku pod deku si usedá Piotr Wiśniewski. Lechia vyztužuje zadní řady.
     
    79
    Janoszkowa střela z brejku mohla znamenat vyrovnání, ale Wojciech Pawlowski dal včas nohy k sobě a nepustil míč za svá záda. Stoprocentní šance Ruchu!
     
    77
    Razack Traoré se nyní pokoušel dojít pro penaltu, ale Grodzického zákrok byl čistý. Záložník z Burkiny Faso se sice diví, ale vrací se do obranné pozice.
     
    75
    Domácí fanoušci se zahřáli vytažením obrovské plachty s krásnou choreografií. Fotbalisté Gdańsku se snaží také, hosté se ne a ne dostat do těsné blízkosti Pawlowského.
     
    74
    Z dálky to zkoušel po standardní situaci litevský obránce Vytautas Andriuškevičius, ale zabrat dostala pouze ochranná síť za bránou Slováka Michala Peškoviče.
     
    74
    Stoper Stawarczyk si kromě vlastní branky připisuje i žlutou kartu za ošklivý zákrok ze zadu na unikajícího Tadiće. Kope se přímý kop asi z pětadvaceti metrů.
     
    72
    Domácí mohli vést již o dvě branky! Wiśniewski uháněl na brankáře Peškoviče úplně osamocen, jeho vyražený balon putoval k nohám Tadiće, ale celou akci zachránil obětavým skluzem zadák Stawarczyk. Je z toho v uvozovkách jen roh. Obrovská šance Wiśniewského!
     
    70
    Pokus střídajícího Grzyba trefil jen nohy domácích obránců. Ruch se očividně snaží pohnout se skóre, ale chybí mu kvalitnější finální fáze útoku.

    Tomáš Martínek

    Branky: 12. Stawarczyk (vla.)

    Karty:   45+2. Wiśniewski (LCH), 66. Razack Traoré (LCH), 74. Stawarczyk (LCH) - 38. Lewczuk (RUC), 52. Burliga (RUC)


    Lechia Gdańsk: Pawłowski - Janicki, Kożans, Vućko, Andriuškevičius, Déleu (87.Nowak), Pietrowski, Surma, Wiśniewski (81.Hajrapetjan), Traore, Dawidowski (54.Tadić)
    Ruch Chorzów: Peškovič - Lewczuk, Grodzicki, Stawarczyk, Burliga, Zieńczuk, Malinowski, Lisowski, Janoszka, Abbott (64.Jankowski), Piech (59.Grzyb)

    Rozhodčí: Szymon Marciniak

    Diváci: 12349
    bahis siteleri