Gdańsk – Chorzów 1:0 (kon.)
konec
Lechia Gdańsk
1:0 (1:0)
Ruch Chorzów
Pondělí 28.11.2011, 18:30 • PGE Arena Gdańsk • Polská Ekstraklasa
Předzápasové kurzy
     
    Lechia se dnešním velice těsným vítězstvím v poměru 1:0 posunuje na dvanácté místo tabulky před Belchatów a LKS Lódź. Hostující Chorzów sice zůstává třetí, ale na druhou Legii ztrácí už čtyři body. Na vedoucí Wroclaw dokonce pět. Pohlednější dnes byl hlavně první poločas, který nabídl velké množství šancí. Ve druhé půli bylo velkých šancí málo - na domácí straně neuspěl Wiśniewski, fanoušky Ruchu nepotešili Piech ani Pawlowski. Hezký zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (20:33:35)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Razack Traoré vysílá asi poslední střelu zápasu, je třeba říci, že hodně nepovedenou. Míč letěl z velkého výpna asi šest metrů nad břevnem. Rozhodčí bude co nevidět pískat.
     
    90+2
    Chorzów okupuje domácí šestnáctku, ale míče se ujímají hráči Gdańsku. Uhánějí co nejdále od jejich brány, Hajrapetjan ale ztrácí míč. Bude tady další a možná již poslední útok Ruchu.
     
    90
    Rozhodčí přidá k základní hrací době tři minutky. Míč je na polovině Chorzówa a domácí si hlídají vedení v zápase.
     
    89
    Přízemní ránu Malinowského netečoval nikdo z hostů ačkoliv hned několik dávalo do trajektorie centru své nohy. Pawlowski s rozehrávkou rozhodně nespěchá.
     
    88
    Hosté drží v posledních minutách míč takřka pořád, ale jejich cílovou hranicí je pokutové území domácích. Dále se s míčem nedostávají. Nyní budou kopat přímý kop z pětatřiceti metrů.
     
    87
    Na Brazilcovo místo nastupuje dvaatřicetiletý Pawel Nowak. Déleu má problémy zřejmě s kotníkem.
     
    84
    Brazilec Déleu tak tak dokulhal za pomezní čáru a bude pravděpodobně střídán. U míče jsou opět hosté.
     
    82
    Ani z tohoto mráčku nezapršelo a do útoku se vrhají i hosté. Na postupný útok je ale Gdańsk připraven, "niebiesko-bialí" jdou tak říkajíc do plných.
     
    82
    Nad hřištěm se vznáší dým z pyrotechniky. V oparu se dobře probíjel dnes velmi aktivní Razack Traoré a chorzówský bek si musel pomoci faulem. Bude to další standardka pro domácí celek.
     
    81
    Na hřiště vbíhá střídající arménský obránce Lewon Hajrapetjan, na střídačku pod deku si usedá Piotr Wiśniewski. Lechia vyztužuje zadní řady.
     
    79
    Janoszkowa střela z brejku mohla znamenat vyrovnání, ale Wojciech Pawlowski dal včas nohy k sobě a nepustil míč za svá záda. Stoprocentní šance Ruchu!
     
    77
    Razack Traoré se nyní pokoušel dojít pro penaltu, ale Grodzického zákrok byl čistý. Záložník z Burkiny Faso se sice diví, ale vrací se do obranné pozice.
     
    75
    Domácí fanoušci se zahřáli vytažením obrovské plachty s krásnou choreografií. Fotbalisté Gdańsku se snaží také, hosté se ne a ne dostat do těsné blízkosti Pawlowského.
     
    74
    Z dálky to zkoušel po standardní situaci litevský obránce Vytautas Andriuškevičius, ale zabrat dostala pouze ochranná síť za bránou Slováka Michala Peškoviče.
     
    74
    Stoper Stawarczyk si kromě vlastní branky připisuje i žlutou kartu za ošklivý zákrok ze zadu na unikajícího Tadiće. Kope se přímý kop asi z pětadvaceti metrů.
     
    72
    Domácí mohli vést již o dvě branky! Wiśniewski uháněl na brankáře Peškoviče úplně osamocen, jeho vyražený balon putoval k nohám Tadiće, ale celou akci zachránil obětavým skluzem zadák Stawarczyk. Je z toho v uvozovkách jen roh. Obrovská šance Wiśniewského!
     
    70
    Pokus střídajícího Grzyba trefil jen nohy domácích obránců. Ruch se očividně snaží pohnout se skóre, ale chybí mu kvalitnější finální fáze útoku.
     
    69
    Střely na bránu jsou aktuálně 6:11 ve prospěch hostů, ve druhém poločase je bilance vyrovnaná 2:2. Chorzów se dostává do ofenzivy a odměnou za to je mu rohový kop.
     
    68
    Šancí je oproti první půli jako šafránu. Jediným střelcem zápasu tak stále zůstává nešťastník Stawarczyk.
     
    66
    Razack Traoré fauloval záložníka hostů a vidí žlutou kartu. Je to již jeho pátá v sezoně.
     
    64
    Třetí změna v sestavách na gdańském hřišti. Hosté z Chorzówa se snaží občerstvit ofenzivu a místo Pawla Abbotta si v PGE Aréně zakope také Maciej Jankowski.
     
    63
    K přetaženému rohovému kopu Gdańsku se dostal zadák Rafal Janicki, ale v záklonu mířil vysoko nad branku.
     
    63
    Hostující Zieńczuk zkoušel vystřelit z hranice velkého pokutového území, střela byla ovšem nedůrazná a Pawlowského v domácí svatyni nepřekvapila.
     
    61
    Lechia měla výhodu přímého kopu, nikdo však načechraný míč Razack Traorého nezakončil.
     
    59
    Střídají také hosté. Arkadiusz Piech si půjde odpočinout, na jeho místo přichází zkušený Wojciech Grzyb.
     
    58
    Tadić si zpracoval centr Razack Traorého a zakončil zhruba půlmetr vedle pravé tyče Peškoviče. Sudí ale stejně pískají ofsajd, tato branka by stejně neplatila.
     
    54
    Trenér domácího Lechu přichystal první střídání utkání. Ze hřiště jde forvard Dawidowski, na zelené ploše bude nyní bojovat za domácí barvy chorvatský útočník Josip Tadić, který přišel do kádru Gdańsku z Omonie Nikósia.
     
    53
    Gdańský Déleu hledal na velkém vápně volného Lukasze Surmu, k tomu se ale míč nedostal.
     
    52
    Lukasz Burliga teď rukama odstrčil burkinského záložníka Razack Traorého a vidí od rozhodčího Marciniaka žlutý kartonek. Již třetí v dnešním duelu.
     
    51
    Tomasz Dawidowski byl pomezním rozhodčím přistižen v ofsajdu. Domácí fotbalisté začínají hrát na brejky.
     
    50
    Chorzów kombinuje na vlastní polovině, ale Lechia zatáhla obranný blok. Modří se kombinační hrou asi neprosadí, budou to muset zkoušet dlouhými míči.
     
    49
    Dnešní utkání sleduje 12349 diváků. Na to, že na severu Polska panuje velmi chladné počasí, je to slušná návštěva.
     
    47
    Brazilec Déleu napřáhl k pořádné dělovce takřka z nulového úhlu, trefil ale pouze boční síť Peškoviče.
     
    46
    Domácí hrotový útočník Dawidowski byl sražen k zemi. Traoré zahrál standardní situaci po které budou mít Gdańští aut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sudí přidal k nastaveným čtyřem minutám pouhých osm vteřin a domácí tak mohou jít do šaten s vedením 1:0. Utkání je prozatím vyrovnané, domácí se prosadili z ojedinělého útoku, kdy si Piotr Stawarczyk srazil míč do vlastní brány po stříleném centru Razack Traorého. Uvidíme zda domácí vedení v druhé půli udrží, body potřebují jako sůl. Určitě nechtějí po čtyřech sezonách opět opustit nejvyšší polskou soutěž. Druhý poločas začne přibližně v 19:35.
     
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Centr nebezpečně proletěl malým vápnem, ale ani tato šance, ani další centr Chorzówa ke gólu nevedly. Pawlowski mám míč ve své moci.
     
    45+2
    Obránce Piotr Wiśniewski tvrdým zákrokem fauluje hostujícího Lewczuka a vidí další žlutou kartu. Ruch má výhodu standardky.
     
    45
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    43
    Snadná práce pro defenzivu Lechie. Míč se dostal ale na kopačky Chorzówa, který se neustále snaží tlačit před branku Pawlowského.
     
    43
    Brankové šance se nyní vyskytují pomálu. Janicki skluzem fauloval Janoszka a hosté mají šanci standardní situace z levé strany.
     
    42
    Razack Traorého teď ve středu pole sestřelil kapitán Ruchu Rafal Grodzicki. Bývalý záložník norského Rosenborgu se jen těžko zvedá ze země, ale bude pravděpodobně pokračovat.
     
    38
    Obránce hostů Igor Lewczuk je prvním hráčem, který viděl z blízka žlutou kartu. Bude si muset ve zbytku utkání dávat pozor na střejší zákroky.
     
    38
    Obránce Gdańsku Sergejs Kožans se po standardní situaci Razack Traorého dostal k hlavičce, ta ale byla hodně nedůrazná.
     
    35
    Lechia se také ukazuje před brankou Peškoviče. Po centru Razack Traorého si zpracoval míč Dawidowski. Míč si ale v poslední chvíli ukopl, což bylo snadné sousto pro hostujícího gólmana.
     
    33
    Hostující Lukasz Janoszka si na hranici pokutového území dlouho zpracovával míč až o něj přišel. Škoda, stál ve velice dobré střelecké pozici.
     
    32
    Brankář zelenobílých Pawlowski nadvakrát zneškodnil hlavičky soupeře. Lechia může něco ukázat i na polovině soupeře.
     
    32
    Ruch se nevzdává a pokouší se do poločasu srovnat. Po několika autových vhazováních mají hosté výhodu rohového kopu.
     
    30
    Po hrubici domácího stopera se octil Arkadiusz Piech sám před Pawlowskim, ale šanci doslova zahodil. Slabá střela placírkou pod nohy gólmana byla asi nejhorší varianta zakončení.
     
    29
    Marek Zieńczuk minul branku přibližně o půl druhého metru. Domácí tak stále vedou o jednu branku.
     
    28
    Po faulu domácího Pietrowského bude Chorzów zahrávat přímý kop přibližně z dvaceti metrů.
     
    26
    Gdańský gólman Pawlowski míč vyboxoval před šestnáctku, ale míč se několikrát dostal k nohám hostů. Velký závar nakonec končí odkopem Lechie.
     
    26
    Pokus o brejk domácích končí na kopačkách stopera Grodzického. Ruch rozvíjí další útok a vybojoval rohový kop.
     
    24
    Postupné útoky Chorzówa narážejí na pevnou domácí obranu. U míče je stále Ruch.
     
    21
    Záložník Chorzówa Lisowski vystřelil zpoza trestného území hodně nepřesně. Takto hosté určitě nevyrovnají...
     
    20
    Gdańsk to zkouší jak z levé tak z pravé strany. Razack Traoré centroval nepřesně, Wiśniewského střela se mezi tři tyče nevešla.
     
    18
    Tentokrát roh na druhé straně hřiště. Razack Traoré krásně odcentroval, ale míč pouze proletěl malým vápnem. Lechia je i nadále v útoku, gól ji očividně probudil.
     
    16
    Chorzówští se pokoušejí o srovnání. Velkou příležitost měl Pawel Abbott, ale je z toho jen rohový kop. Domácí obránci ale centr po rohu vyhlavičkovali do bezpečí.
     
    15
    V tuto chvíli se nehraje neboť domácí pořadatelné opravují rohový praporek. Ten se bohužel zlomil po vzteklém kopu Razacka Traorého.
     
    12
    Gdańsk právě vstřelil branku!
    Razack Traoré hledal před brankou Dawidowského, trefil ale obránce Ruchu tak šikovně, že míč skončil mezi třemi tyčemi. Nešťastníkem z kádru hostů je Piotr Stawarczyk.
     
    11
    Ruch je od začátku utkání aktivnější. Nyní se snažil probít zahušťenou obranou Lechie Zieńczuk, ale bude to další odkop.
     
    9
    Domácí se dostali poprvé do blízkosti hostující "šestnáctky". Razack Traoré ale prohrál souboj u rohového praporku a bude to pouze kop od branky.
     
    7
    Chorzowský Piech dostal míč na levou stranu pokutového území, Peškovič se ale překvapit nenechal.
     
    3
    První vážnější akce zápasu. Hostující Piecha si zasekl míč před obráncem Kožansem a Abbott byl jen kousek pomalejší než slovenský gólman Peškovič.
     
    2
    Hostující záložník Marcin Malinowski musí být ošetřován. V útoku jsou nyní domácí hráči, kteří začínají postupnou rozehrávkou.
     
    1
    První útok zahajuje Ruch, který hraje v modrých dresech. Domácí oblékli tradiční zelenobílé pruhované dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -5
    Domácí Lechia Gdańsk neprožívá nejlepší období a v Ekstraklase se nachází v pásmu sestupu na 14.příčce. Z posledních osmi utkání vydolovali svěřenci trenéra Ulatowského jedinou výhru na hřišti v Lubinu. Doma sice Gdańsk dosud neprohrál, má ale pouze "remízovou" bilanci 1 výhra - 5 remíz - 0 porážek při celkovém skóre 3:2.

    Hostující Ruch Chorzów má za sebou sérii dvanácti utkání bez remízy, v tabulce jsou hosté před dohrávkou na třetím místě. Formu modrobílých potvrzuje i fakt, že poslední dvě ligová utkání hráči Chorzówa vyhráli bez inkasované branky (doma s Cracovií a venku v Lódźi). Do osmatřicetitisícového nového stadionu PGE Arena Gdańsk se dnes vypravilo přibližně 1500 fanoušků hostů.
     
    -15
    Úvodní sestavy:

    Lechia Gdańsk: Pawłowski - Janicki, Kożans, Vućko, Andriuškevičius, Deleu, Pietrowski, Surma, Wiśniewski, Traore, Dawidowski. Trenér: Rafal Ulatowski.

    Ruch Chorzów: Peškovič - Lewczuk, Grodzicki, Stawarczyk, Burliga, Zieńczuk, Malinowski, Lisowski, Janoszka, Abbott, Piech. Trenér: Waldemar Fornalik.

    Rozhodčí: Szymon Marciniak.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Martínek

    Branky: 12. Stawarczyk (vla.)

    Karty:   45+2. Wiśniewski (LCH), 66. Razack Traoré (LCH), 74. Stawarczyk (LCH) - 38. Lewczuk (RUC), 52. Burliga (RUC)


    Lechia Gdańsk: Pawłowski - Janicki, Kożans, Vućko, Andriuškevičius, Déleu (87.Nowak), Pietrowski, Surma, Wiśniewski (81.Hajrapetjan), Traore, Dawidowski (54.Tadić)
    Ruch Chorzów: Peškovič - Lewczuk, Grodzicki, Stawarczyk, Burliga, Zieńczuk, Malinowski, Lisowski, Janoszka, Abbott (64.Jankowski), Piech (59.Grzyb)

    Rozhodčí: Szymon Marciniak

    Diváci: 12349
    bahis siteleri